e-knjige

ponedjeljak, 15.11.2010.

Anne Rice

Anne Rice - Intervju s vampirom

„Intervju s vampirom“ je priča o vampiru Louis de Pointe du Lac, o njegovom putovanju iz smrtnog u besmrtni život. Louis je od običnog smrtnika u vampira pretvorio Lestat.
Louis priča o svom životu u New Orleansu, gdje je upoznao Claudiu, ženu zatočenu u tijelu djevojčice, prema kojoj osjeća ljubav, te prema kojoj pokazuje svoju ljudsku, osjećajnu stranu. Njih dvoje stvaraju moćan savez, u koji ne uključuju Lestata, te odlučuju da pobjegnu u Francusku. Claudia kasnije truje Lestata i njih dvoje bježe, u potrazi za svojom vrstom i sebi sličnima.
Nakon dolaska u Pariz, javlja im se najstariji živi vampir, vampir Armand i odvodi ih u Vampirski teatar, pozorište u kojem vampiri glume smrtnike za publiku, a na pozornici ubijaju žrtve. Kasnije se ponovo pojavljuje Lestat, za kojeg se mislilo da je umro.

Anna Rice - Vampir Armand

Najnoviji nastavak "vampirskih kronika" pripovijeda o vječno mladomu i prelijepom vampiru Armandu, odvodeći čitatelja stoljeća unatrag u Kijev koji je u doba njegova dječaštva bio pod mongolskom vlašću, kao i u drevni Konstantinopolis, gdje su Armanda tatarski konjanici prodali u ropstvo. Potom se radnja premješta u Veneciju, u veličanstvenu renesansnu palaču, gdje se glavni lik zatiče u psihološkom ropstvu velikog vampira Mariusa, koji se među ljudima prerušava u tajanstvenog i povučenog slikara. Upravo će on Armandu podariti vampirsku sudbinu. Kamo god se on potom kretao - kroz raskošnu ottmjenost, zasjede, vatru i sotonističke kultove u Parizu 19.-og stoljeća, suvremeni New Orleans - ovaj ranjivi i romantični junak prisiljen je birati između svoje mračne besmrtnosti i spasenja duše.

Anne Rice - Pandora

"Književnica vještica i vampira", Anne Rice, ni ovom prigodom nije razočarala svoje poklonike. Naprotiv, novim je romanom "Pandora" najavila seriju o Davidu Talbotu, mladom 74-godišnjem vampiru "izrazito blistave indijske ljepote". Spomenuto djelo zapravo je životna priča vampirice Pandore, stare 2000 godina, koju će na Davidov nagovor ipak pristati napisati. Radnja počinje u starom Rimu, kada je Pandora bila djevojka, još smrtno biće, i kada susreće karizmatičnog Marijusa, s kojim će ljubovati i koji će je učiniti vampiricom. Priča se proteže dalje kroz vjekove, sve do Pariza u 20. stoljeću.

Anne Rice - Violina

Istoga dana kada od AIDS-a umre Trianin ljubavnik Karl, u njenom se životu pojavi demonski violinista Stefan. Početak je to nove priče Anne Rice, autorice poznate prije svega po romanu "Intrevju s vampirom", o dva karizmatična lika spojena razarajućom strasti ispoljenoj kroz glazbu.

Anne Rice - Vrijeme anđela

U život Tobyja O'Darea, plaćenog ubojice, dolazi misteriozan stranac, serafin, koji mu pruža priliku da sačuva ljudske živote umjesto da ih uništava. Toby je nekoć sanjario kako će postati svećenik, ali ga je splet okolnosti odveo u sasvim suprotnom smjeru, te on ovaj puta odluči prihvatiti priliku. Serafin i Toby odlaze u 13. stoljeće, u engleski gradić, usred bijesne svjetine koja optužuje Židove za ritualna ubojstva djece. A Tobijev je zadatak spasiti židovske obitelji.



download - sve knjige:Anne Rice - sve knjige

15.11.2010. u 18:38 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Travanj 2014 (1)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (1)
Studeni 2013 (3)
Kolovoz 2013 (8)
Srpanj 2013 (20)
Lipanj 2013 (30)
Svibanj 2013 (22)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga


E-knjiga ili elektronička knjiga (eng. e-book) je elektronički (digitalni) ekvivalent tiskanoj knjizi. E-knjiga može sadržavati i online časopise i digitalne knjige napravljene da budu slušane kao audio knjige. E-knjige su tehnologija koja se rapidno razvija i mijenja. Neke e-knjige se proizvode simultano s proizvodnjom tiskanih knjiga, iako se u mnogo slučajeva kasnije stavljaju u prodaju. Često se e-knjige proizvode nakon što su knjige već tiskane, obično skenirajem (Robotic Scanners), a ponekad se tekst unosi tipkovnicom.

Linkovi


PREPORUKA za čitanje

Dvojac bez kormilara