DVD Vrbovsko

ponedjeljak, 23.03.2009.

Prometna nesreća 20.3.

U petak, 20.3.2008. godine oko 11:50, zapovjednik DVD-a dobiva dojavu da se u mjestu Zdihovo kamion zaletio u restoran "Mali raj", te da postoji mogućnost izbijanja požara u restoranu jer se "nešto dimi". Zapovjednik odmah diže operativu DVD-a Vrbovsko te DVD Moravice, te izlazimo sa tri vozila (MAN, Nissan i autocisterna Mercedes Actros) na intervenciju. Dolaskom na mjesto nesreće uviđamo da je mogućnost izbijanja požara mala, jer se dim širio iz pečenjare, no svejedno osiguravamo mjesto sa ručnim aparatima za gašenje te jednim "C" mlazom. Odmah zatim pristupamo izvlačenju vozača koji je ostao priklješten u kamionu. Izvlačenje je bilo vrlo teško, te je trajalo čak 45 minuta. Vozaču je ostala prikliještena noga, te su ga centrimetri dijelili da i ostane bez iste. Rezanju lima moralo se pristupiti sa stražnje strane kabine a to je predstavljalo problem (zbog debljine lima), te je zbog toga trebalo toliko vremena da se vozač izvuče. Srećom vozač je prošao bez ozlijeda, kao i svi koji su se nalazili u vrijeme nesreće u objektu. Osiguravamo mjesto intervencije do daljnjega. Povratak s intervencije u 17 sati istoga dana.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

- 14:31 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 20.03.2009.

Požar otvorenog prostora

Dana 18. ožujka DVD Vrbovsko izašlo je na još jedan u nizu požara otvorenog prostora. Ovog puta interveniralo se u mjestu Vujnovići. Oko 14:50 sati DVD dobiva dojavu o požaru te izlazi na intervenciju sa 2 vozila (MAN i Nissan). Gorila je pretežno suha trava i borova šuma. Požar je lokaliziran u 15:20, dok je ugašen u 15:40. Izgorjelo je cca 250x250m, od toga oko 1 hektar borove šume.
- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.03.2009.

Požar suhe trave i raslinja

Dana 16. ožujka u 15:45 zapovjednik DVD-a prima dojavu o požaru trave u Moravicama. Izlazimo sa 2 vozila (MAN i Nissan) i 12 vatrogasaca. Također, dižemo i DVD Moravice koje dolazi na intervenciju sa 1 vozilom i 3 vatrogasca. Zajedničkim snagama ubrzo lokaliziramo, a zatim i u potpunosti gasimo požar. Povratak u spremište u 16:45. Izgorjelo je 200x300m suhe trave i raslinja. Počinitelj je nepoznat.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 17:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.03.2009.

Požari otvorenog prostora 15. ožujka

Danas, 15. ožujka, oko 11 sati DVD Vrbovsko izlazi na požar otvorenog prostora u Vrbovskom, ulica Hambarište. Izlazimo sa dva vozila (MAN i Nissan), te vrlo brzo stavljamo požar suhe trave pod kontrolu i gasimo ga u potpunosti. Izgorjelo je cca. 100x100m trave.

Image and video hosting by TinyPic

Zatim, oko 12:20 istoga dana, na znak sirene operativa DVD Vrbovskog opet izlazi sa dva vozila (MAN i Nissan) na požar otvorenog prostora, ovaj put u Gomirju. Dolaskom na intervenciju susrećemo brojne vatrogasce DVD-a Gomirje koji su požar lokalizirali te gasimo požar u potpunosti i vraćamo se u spremište. Izgorjelo cca. 200x200m trave.

Image and video hosting by TinyPic
- 13:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se