DVD Vrbovsko

četvrtak, 17.01.2008.

Taktičko pokazna vježba autocesta Rijeka-Zagreb

Dana 16.01.2008. na dionici autoceste Rijeka-Zagreb od Vrbovskog do Bosiljevo održana je vatrogasna taktičko pokazna vježba gašenja požara u tunelu i akcidenta sa opasnom tvari , u kojoj su sudjelovali vatrogasci PVP.
ARZ-a i VP D.V.D.-a Vrbovsko , te tvrtka za sanaciju Rijekatank . Cilj vježbe je bio operativno usklađivanje svih interventnih službi koje djeluju uz prostor autoceste Rijeka-Zagreb.
Na vježbi je sudjelovalo 9 vatrogasaca PVP-ARZ. sa 3 vozila , te 10 vatrogasaca VP D.V.D.-a Vrbovsko sa 3 vozila.
Inače , vježba se odvijala u 2 faze , u prvoj je simuliran požar u tunelu Veliki Gložac na kojem je zadaća vatrogasnih postrojbi bila gašenje požara i evakucacija ozljeđenih iz tunela , a u drugoj fazi zbio se akcident s opasnom tvari na čvoru Vrbovsko u kojem je zadaća vatrogasaca bila da prekriju slojem teške pjene razlivenu tekućinu te jastucima za brtvljenje zabrtve oplatu cisterne. Nakon uspješno obavljene intervencije Rijekatank je sa svojom ekipom sanirao i usisao razlivenu tekućinu sa kolnika.
Zaključak je bio da je vježba izvedena vrlo profesionalno te da je VP D.V.D.-a Vrbovsko pokazala da i dobrovoljci znaju odraditi posao vrlo kvalitetno rame uz rame sa profesionalcima te okupljenim promatračima iz DUSZ , i drugih državnih tijla pokazala da se na D.V.D. VRBOVSKO može uvijek računati.

Evo i nekoliko slika :


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 10:44 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 02.01.2008.

Osnovni planovi za 2008. godinu

Evo da vam priopćimo osnovne planove za narednu godinu ..
Imamo 2 najosnovija projekta .... Nabava nove autocisterne Mercedes Actros ... Trebala bi stići u naše redove veoma brzo .. Možda čak ovo proljeće ...
I drugi projekt koji nam je neophodan a također je vezan za novu autocisternu je nadogradnja garaže za Mercedes Actros-a ... Jer garaže sa kojima raspolažemo su preniske za novo vozilo ...
Tako da su nam ta 2 plana primarna za narednu godinu ...
Naravno bit će tu još važnih događanja o kojima ćemo vas naknadno izvješćivati ...
Pozdrav .. .!!!!
- 18:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>