DVD VIRJE TAKMIČARSKE EKIPE

27.06.2007., srijeda

Požar otvorenog prostora!

U Srijedu 27.06.2007 u 13:25 h zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora u susjednom nam mjestu općine Virje Miholjancu predio (zavrtje). Gdje je prilikom spaljivanja slame na njivi površine 1h vlasnika Vjekoslava Kaličanec došlo do nekontroliranog širenja požara pa je morao zvati vatrogasce. Izlazak na intervenciju 13:27 h vrijeme dolaska na mjesto intervencije 12:35 h.
Na mjesto intervencije su upućeni DVD Virje sa jednim vozilom i pet vatrogasaca, JVP Đurđevac sa jednim vozilom i dva vatrogasca i DVD Miholjanec sa svojim kombijem i četiri vatrogasca. Izgorio je 1h slame a vlasnik je uspio požarište lokalizirati po samom dolasku vatrogasnih postrojbi koje su pregledom požarišta i uvjeravanjem da nema opasnosti od novog zapaljenja vraćene u svoje postrojbe!

Ovim putem bih apelirao na građane i mještane da se ne igraju sa vatrom na otvorenom prostoru gdje bih mogli izazvati neke veće havarije na što se konstantno upozorava i preko tiska.

- 20:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

24.06.2007., nedjelja

Požar otvorenog prostora!


24.06.2007 u 15:41h zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora u Virju, Hrvatskih domobrana kraj željezničke pruge.
Izlazak na intervenciju 15:42 dolazak na mjesto požara 15:50.
DVD Virje izlazi sa jednim vozilom i dva vatrogasca na mjesto požarišta.
Zatečeno stanje: gori šikara i suha trava kraj željezničke pruge dužine 100 m.
Opasnost širenja požara na žitna polja i livade na kojima se suši sjeno sa koje je i odaslana dojava mještana koji je balirao sjeno u neposrednoj blizini požara.
Ovu akciju je popratila munjevita dojava mještana i nevjerojatno brzi izlazak DVD-da na požarište što je značajnije umanjilo moguću štetu . Problem kod ove intervencije je bio teško dostupan i uzak poljski put i izuzetno visoka temperatura sa vjetrom koji pogoduju širenju požara.
Uzrok požara nije poznat a pošto je prelazio vlak pa zatim nadzor pruge koji djelatnici HŽ-a obavljaju svakodnevno ne isključuje se opcija bačenog opuška ili iskrenje.

- 23:58 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Izlet članova DVD-a Virje na Brijune!

Na jednoj od svojih sjednica Upravnog odbora zaključeno je da se organizira jednodnevni izlet za svoje počasne članove, pričuvne, starije kao i članove koji na zamolbu dolaze na izvršenje zadataka.

Donijet je i konačan Zaključak da se dana 16.06.2007.godine – subota odlazi na jednodnevni izlet na Brijune.


Dogovoren je i zajednički troškovnik puta:

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje daje svoj autobus besplatno sa 30 sjedećih mjesta, a toliko je i bilo izletnika
Plaća sve troškove putovanja cestarine i druge
Sve ulaznice za Brijune i drugo gdje se bude svraćalo
Plaća stručnu osobu vodstva puta
Učesnici izleta snose troškove prehrane
Na put se krenulo u jutarnjim satima iz dvorišta Vatrogasnog doma Virje, a otprilike bio je tako i povratak u nedjelju u jutarnjim satima.

Svi zadovoljni i Vatrogasno društvo i izletnici.

Inače postoji Odluka po Upravnom odboru našeg Društva, da ako žele i kada žele članovi vatrogasci i obitelji mogu organizirati izlete bilo u toplice ili u neko znamenitije turističko mjesto.

Besplatno mogu koristiti vozilo našega društva, kao i gorivo.

Autor: Dušan Koščić, Preneseno sa www.virje.hr

- 23:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Održan IX. KUP Grada Novog Marofa


Natjecateljska odjeljenja djece i mladeži DVD-a Virje su nastupila na 9.-tom kupu grada Novog Marofa, te postigla sljedeće rezultate. Djeca Virje 1 (ženska ekipa) osvojila je prvo mjesto dok je ekipa Virje 2 osvojila sedmo mjesto u konkurenciji 19 ekipa. U konkurenciji mladeži nastupila je samo jedna ekipa i to muška mladež i u konkurenciji 14 ekipa osvojila slabo 9-to mjesto. Vježba za mladež je bila vježba sa preprekama i štafetna utrka. Natjecanje je pratila velika vručina i visoke temperature, a na sve to još je natjecanju pristupilo 20-tak ekipa koje se nisu prijavile, tako da je od predviđenih 40-tak ekipa na kraju nastupilo 62 ekipe, te se zbog toga sve jako odužilo, a mi smo napustili poprište prije proglašenja rezultata mladeži i seniora tako da su ovo neslužbeni rezultati.
Sličice natjecateljskih ekipa DVD-a Virje s voditeljima

Autor: Goran Matonićkin !

- 23:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nastup Seniora A na VII Memorijalu "Tomislava Trtinjaka i Ivice Čurila

23.06.2007 DVD Virje već treću godinu za redom odlazi na memorijal Tomislava Trtinjaka i Ivice Čurila tako je i ove godine nastupilo na VII memorijalu u Varaždin Bregu. Natjecanje je započelo u 14:30 sa postrojavanjem i sviranjem himni. Natjecanje se održavalo na dvije staze vatrogasnog poligona u sklopu „TRC Gora“ na Varaždin Bregu Haliću.
U Kategorijama: 1. Muške desetine bez obzira na starosnu dob
2. Ženske desetine bez obzira na starosnu dob.

Bez štafetne utrke, sa propisanom osobnom opremom!
Nastupilo je 14 Muških desetina.
DVD Virje je nastupilo u svojoj standardnoj postavi.
A naš plasman je bio peto mjesto sa vremenom vježbe 37,10 + 5s greške.
Prvo mjesto je zauzela ekipa Novog Marofa 36,10s, Drugo Zbelava 36,20s a treće Vrtlinovec 40,20s. U svakoj kategoriji osigurani su pehari do trećeg mjesta i za najboljeg prijelazni pehar koji je već drugu godinu za redom osvojio DVD Novi Marof.
Proglašenje se održalo u 20:30h uz finu feštu žive glazbe kao i svake godine!

- 23:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2007., ponedjeljak

Završeno 3. kolo 2. kupa HVZ-aPod pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora i Grada Ivanić-Grada, te supokroviteljstvom Hrvatske Vatrogasne Zajednice i Vatrogasne Zajednice Županije Zagrebačke, održan je 10. Memorijal Gjuro Stjepan Deželić koji se boduje za kup Hrvatske Vatrogasne Zajednice.

Na sportskom parku Zelenjak nastupilo je 95 ekipa u sve četiri kategorije

DVD Virje prisustvovalo sa svojom standardnom postavom na 3. kolu kupa HVZ-a Gjure Stjepan Deželić. Okupljanje u DVD-u u 8h uzimanje osobne opreme i put Ivanić Grad-a.
Malo traženja stadiona po Ivaniću ali uz pomoć dobrih ljudi i taj problem se rješava. Sparkirali smo kombi kraj stadiona u debelu hladovinu i evo takmičenje je započelo, znači stižemo baš u pravi čas. Prijavak ekipe u 10 i 30 po programu i nastup u 10 i 45 na stazi 2.
Nismo baš bili zadovoljni opremom na stazi (usisnim cijevima) koje nisu bile u skladu sa drugim stazama znači natjecateljske ne armirane nego radne armirane ali što je tuje. Iz Pravilnika za vatrogasna natjecanja izdanom u Zagrebu 2005 g. stoji na stranici 27 točka 1.2. Oprema za izvođenje vježbe s VMŠ "Na natjecanju gdje se nastupa na više staza, oprema na svim stazama za istu klasu mora biti istovrsna, od istog proizvođača".
Dečki su se malo uplašili kada su vidjeli takve cijevi sa kojima ne vježbamo već dvije godine baš iz tog razloga ih je primila panika. Vježbu smo odradili za katastrofalnih 40,40 s a štafetu otrčali za 59,69 s što je bilo dovoljno za 15.-to mjesto i za osvajanje jednoga boda za ukupni poredak u kupu HVZ-a!

Ovim putem želim čestitati svim pobjednicima kao i organizatoru u nadi da če ovaj propust do idučeg susreta popraviti


Postignuti su slijedeći rezultati:

Poredak sa natjecanja
Osvojeni bodevi
Ukupni poredak u kupu

- 12:38 - Komentari (6) - Isprintaj - #

10.06.2007., nedjelja

9.-o Općinsko natjecanje DVD-a Virje10.06.2007. s početkom u 10 sati započelo je deveto po redu natjecanje VZO-a Virje.
Uz postrojavanje i pozdravljanje zastava u dvorištu DVD-a Virje koje je predvodio naš zapovjednik VZO-a Virje Vlado Hrženjak. Odakle je mimohod popraćen našom limenom glazbom do športskog parka Podravec gdje se natjecanje i odvijalo.


Natjecanje je otvorio naš načelnik opčine a prigodan govor priredili su predsjednik vatrogasne zajednice županije, kao i predsjednik vzo-a Virje.


Nastupilo je 13 desetina i to u kategorijama: djeca ženska 6 do 12 DVD Virje, djeca Muška 6 do 12 DVD Šemovci, djeca Muška 6 do 12 DVD Rakitnica, djeca Muška 6 do 12 DVD Miholjanec, djeca Muška 6 do 12 DVD Virje, mladež Muška 12 do 16 DVD Hampovica, mladež Muška 12 do 16 DVD Šemovci, mladež Muška 12 do 16 Virje, Seniori A Hampovica, Seniori A Miholjanec, Seniori A Šemovci, Seniori A Virje i van konkurencije su nastupili naši nam dragi prijatelji i gosti DVD Kalinovac sa Seniorima A.

Ostvareni rezultati su sljedeći:


Djeca Ženska 6 do 12
1. DVD Virje sa 483,90 bodova

Djrca Muška 6 do 12
1. DVD Virje sa 481,90 bodova
2. DVD Miholjanec as 479,90 bodova
3. DVD Rakitnica sa 479,80 bodova
4. DVD Šemovci sa 478,10 bodova


Mladež Muška 12 do 16
1. DVD Virje sa 1.058,93 bodova
2. DVD Šemovci sa 1.034,80 bodova
3. DVD Hampovica sa 991,50 bodova

Seniori A
1. DVD Virje sa 413,40 bodova
2. DVD Šemovci sa 349,00 bodova
3. DVD Miholjanec sa 344,90 bodova
4. DVD Hampovica sa 288,75 bodova

Van konkurencije
1. DVD Kalinovac sa 376,10 bodova
Za sve sudionike natjecanja osigurane su medalje i pehari za svako društvo kao i prelazni pehar za najboljeg na susretu koje je uručivao načelnik opčine Virje koji je i zatvorio ovo naše natjecanje danas.- 23:07 - Komentari (4) - Isprintaj - #

09.06.2007., subota

Nastup na 28 memorijalu "Mirko Kolarić"VARAŽDIN, 09. lipnja 2007.g.: 28. Memorijal Mirka Kolarića, održan danas u Varaždinu na sportskim terenima SKUNC "Sloboda" završio je predvečer postrojavanjem učesnika u dvorištu DVD "PRVI HRVATSKI VATROGASNI ZBOR" i podjelom zasluženih nagrada.

Prvoplasirane ekipe po kategorijama dobile su pehare, a najbolja i prijelazni trofej ovog najpoznatijeg Hrvatskog memorijalnog natjecanja, dok su svi natjecatelji oko vrata dobili medalje sa likom Mirka kolarića u zlatnoj, srebrnoj ili brončanoj verziji prema plasmanu...

Ovo natjecanje je predviđeno kao 2. kolo Kupa HVZ-a za 2007.g.

Pobjednici memorijala su: Muški "A" DVD DEANOVEC
Muški "B" DVD LIPOVLJANI
Žene "A" DVD BREŠKI JALŠEVEC
Žene "B" DVD LIPOVLJANI
Mi smo ostvarili vrijeme vježbe 38,70 s sa štafetom od 59,80 s (katastrofa) i zauzeli trinaesto mjesto sa kojim smo zadovoljni. Nastupali smo na stazi 4 u 12:30h a vodni dva nam je imao maturu u srednjoj strukovnoj u Đurđevcu tako da smo knapirani bili sa vremenom. Ali uspjeli smo mi to. Nastupili na natjecanju sa voljom i željom. Moram pohvaliti dečke kojima je ovo bilo prvo takmičenje a to su Saša Stružan i Marko Horvat već kada smo kod njih moram spomenuti da nam je prosječna starosna dob ekipe 19 g. šo je vrlo zadovoljavajuče za ostvarene rezultate. Nakon nastupa otrčali smo katastrofalnu štafetu i krenuli na gablec.
Fino smo si popapali teleču koljenicu ispod peke sa krumpirom i nastavili put muzeja vatrogastva.


Tamo smo vrlo srdačno primljeni i fino u miru su nam prezentirani eksponati u muzeju. Moram napomenuti da smo sa nama imali našeg osnivača natjecateljskih desetina DVD-a Virje Ivana Hrženjaka koji je bio ponosan na naše ostvarene rezultate i počasto nas pićem kao ekipu!
PLASMAN I REZULTATI 28. MEMORIJALA "MIRKA KOLARIĆA" U VARAŽDINU

BODOVI OSTVARENI U 2. KOLU KUPA HVZ-a

BODOVI NAKON 2.KOLA KUPA HVZ-a


Preuzeto sa stranica: HVZ-

- 07:24 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Likovna sekcija HPD "Ferdo Rusan" pod pokroviteljstvom DVD-a Virje održala radionicu!


Likovna sekcija HPD-a „Ferdo Rusan“ Virje održala je likovnu radionicu, dana 9. Lipnja 2007 g. u organizaciji DVD-a Virje, a povodom 130-te obljetnice rada i postojanja tog društva. Umjetnici iz Pitomače, Kloštra Podravskog, Podravskih Sesveta, Kalinovca, Đurđevca, Molvi, Delova, Novigrada Podravskog, Šemovaca, Petrinje, Zagreba i Virja donirali su svoje radove DVD-u Virje. Našlo se tu u Virovskim goricama: Ulja na platnu i staklu, suhoj pasteli, konbiniranim tehnikama i kiparstvu.

Sa zahvalnošću na učinjenih 50-tak slika i 5 kipića.
DVD Virje

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2007., nedjelja

Združena taktičko pokazna vježba u Kalinovcu!
03.06.2007. Kalinovac u 14h sustav za javno uzbunjivanje proglasio je početak redovne godišnje taktičko pokazne združene vježbe. U vježbi su sudjelovali DVD Kalinovac kao organizator vježbe, DVD Sirova Katalena, DVD Podravske Sesvete i DVD Virje.Zadatak: Samozapaljenje vozila na parkiralištu kraj žitnih silosa.

Tok vježbe:
1. Gašenje auta pelikan mlaznicom (pjenom), korištenjem zaštitne opreme za
prilaz vatri i aparatom za zaštitu dišnih organa (izolacionim aparatom) DVD
Kalinovac.

2. Postavljanje vodenog štita zbog blizine skladišta na koje bih se požar mogao
proširiti DVD Kalinovac

3. Uklanjanje drugog ugroženog automobila požarom, kraj zapaljenog
automobila.
Rolerima za uklanjanje vozila. DVD Virje i DVD Kalinovac

4. Ohlađivanje žitnih silosa zbog mogućnosti prenošenja požara sa automobila na
njih. DVD Podravske sesvete, DVD Sirova Katalena

5. U sklopu vježbe prezentiran je hidraulični alat za tehničke intervencije (Lukas)
na ugašenom automobilu. DVD Virje
Cilj vježbe: Provjera osposobljenosti ljudstva kao i rukovanje raspoloživom tehnikom.

Koordinator vježbe: Zapovjednik DVD-a Kalinovac Zalar Željko


- 23:32 - Komentari (6) - Isprintaj - #

9.- ti SUSRET MLADEŽI HRVATSKE I SLOVENIJE

Dana 02.06.2007. (subota) s početkom u 10.00 održan je 9.-ti susret mladeži Hrvatske i Slovenije. Na susretu je bilo 55 ekipa mladeži od 12 – 16 godina, a našu županiju su predstavljale ekipe DVD-a Virje, DVD-a Koprivnica i DVD-a Draganovec.Virje s voditeljem MariomDVD Virje s voditeljem GoranomDVD KoprivnicaDVD Draganovec

Iz nama susjedne županije Virovitičko Podravske sudjelovali su DVD Turnašica, DVD Kladare i DVD Velika Črešnjevica.
Ekipe su se natjecale u dvije discipline, izvođenje vježbe sa preprekama i vatrogasne igre.


U Vježbi sa preprekama pobjednici u muškoj konkurenciji su DVD Gornji Kučan, inače prvaci Hrvatske te su i na natjecanju prikazali da su spremni za olimpijadu u Švedskoj. Drugo mjesto je zauzela ekipa iz susjedne nam Slovenije PGD Tepanje, a treči su natjecatelji iz DVD-a Kašina. Iz naše županije su najbolje plasirani DVD Draganovec na 8-om mjestu pa DVD Koprivnica na 10-tom mjestu dok je DVD Virje zauzelo 14-to mjesto. Iz susjedne nam Virovitičko – Podravaske županije DVD Kladare su 11-te, a DVD Turnašica 30. U muškoj konkurenciji je nastupilo ukupno 31 ekipa. U ženskoj konkurenciji su nastupile 24 ekipe, a prvo mjesto zauzele su natjecateljice iz DVD Garešnički Brestovac, druge su PGD Čušperk, a treće DVD Žažina, dok su na četvrtom mjestu prvakinje Hrvatske DVD Brestovečki Jalševec.

U Vatrogasnim igrama nastupilo je 32-je muške ekipe, a najbolje su se snašli članovi DVD Šibenik i zauzeli prvo mjesto. U ženskoj konkurenciji bilo je 24 ekipe, a najbolje su članice PGD Čušperk.

Piše: Goran Matoničkin

- 23:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Listopad 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (2)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (1)
Studeni 2011 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (1)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (4)
Srpanj 2007 (9)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (3)
Studeni 2006 (1)
Listopad 2006 (2)
Rujan 2006 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Posjetitelja ukupno:

Kontakt:
Franje Lugarića 13
Virje 48326

Tel:048/897-720
Tel/Fax:048/897-151


Osnivanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Virju uvjetovali su prilično česti veliki požari što su obično spalili velik broj kuća. Kuće su u to davno doba, u XVI. i XVII. stoljeću, mahom bile drvene, slamom ili daščicama pokrivene, a isto tako ili još lošije bile su sagrađene i pomoćne zgrade. Postojale su još i velike obiteljske zadruge pa je u ponekim kućama zajedno živjelo i do 15 članova obitelji. Za njihovu prehranu i opskrbu trebalo je dosta živežnih namirnica i ostalih odjevnih i drugih predmeta pa je za to trebalo i dosta prostora i raznih zgrada gdje se tkalo platno, prerađivala koža za obuću i sve što je trebalo. A to sve bilo je prilično zbijeno, na relativno malom prostoru. Tako je virovski župnik godine 1850. zapisao: "Selo posjeduje jedan lijep crkveni trg i do 16 ulica."

Prvi veliki požar što je pogodio Virje nakon prestanka opasnosti od turskih pustošenja koncem XVII. stoljeća zabilježen je godine 1735. Tada je izgorjelo 115 kuća, a i crkva svetog Martina, sa svim oltarima, te su od nje ostali samo zidovi. Čak su se rastopila i zvona,a izgorio je i župni stan. Znamo li se da je u Virju tada bilo četiristotinjak kuća, lako je shvatiti da je tada izgorjelo više od četvrtine sela.

Sljedeći veliki požar pogodio je Virje godine 1818. na Veliku srijedu, 18. ožujka. U ulici Mitrovici izgorjelo je 18 gospodarstva a požar je izbio u kući obitelji Pavušin, no već tada pokazala se znamenita 'virovska solidarnost'. Na poticaj župnika Uzorinca sabralo se toliko mesa, žita, brašna, kruha, kolača, slanine i jaja da nikome od 'pogorelaca' nije ničega uzmanjkalo nego su ipak svi mogli proslaviti Uskrsnuće gospodinovo. A poslije Uskrsa cijelo selo je prionulo na posao i još iste godine većina stradalnika je imala izgrađene nove i suvremenije kuće, a ujedno je načinjen i bolji raspored kuća u tom dijelu sela.

Dana 3. kolovoza godine 1865. u jedan sat popodne nastala je vatra u štaglju Ivčaca, a požar se proširio na Šadekovu i Šklebarovu ulicu, na Mitrovicu te Cigansku ulicu i 'ulicu za Juranićevom kućom'. Izgorjelo je 75 stambenih kuća , a ukupno 270 zgrada. Prema službenoj procjeni načinjena je šteta od tristo tisuća forinti što je onda bio golem novac. Čak "...878 'duša' ostalo je bez sve imovine, bez kruha i ruha..." te im je ostalo jedino da "...oplakuju gorak udes svoj i zaplakanim očima izgledaju pomoć i potporu od Boga i od dobrih ljudi..." ("Spomenica", str. 30).

No, najvažniji požar je iz godine 1878. O njemu u "Spomenici" na stranici 90. i sljedećim piše: "Dana 20. ožujka porodi se u četiri sata poslije podne i zlobnom rukom bi podmetnuta vatra u kući trgovca Ante Muhvića, kbr. 741, u Gospodskoj ulici. Kako je silni vjetar sjevernjak puhao, vatra je u tili čas zapalila Pihlerovu i Trninićevu zgradu te poharala čitavu Goričku ulicu prema groblju. Sreća je što je kapela sv. Jakoba na brdašcu i prilično osamljena pa ne postade plijenom vatre, jer su i gdjekoji križevi na groblju obgorjeli."

Taj požar godine 1878. bio je i najneposrednijim povodom da je 13. lipnja iste godine u Virju osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo. O tome u "Spomenici" na stranici 95. piše: "Zbog porodivše se silne vatre, koja je veoma mnogo štete načinila, i što je mjesto Virje samo po sebi najveće selo u trojednoj kraljevini, pa da se i u buduće svaka takova nesreća namah u početku svom uduši i otkloni, stupi u dogovor mjesno općinsko poglavarstvo, s mjesnom inteligencijom i ovadšnjimi zanatlijami, te odlučiše u Virju ustrojiti vatrogasno društvo. Društvo je uistinu ustrojeno, ima djelujućih i podupirućih članova, lijepo je odjeveno, za gašenje vatre uvježbano, te svim potrebnimi spravami opskrbljeno.