DVD Turopolje

25.09.2017., ponedjeljak

Gradsko natjecanje VZG VG 2017. za seniore

24. rujna 2017. godine, bili smo domaćini Gradskog natjecanja Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice za seniore. Uz domaćinstvo, na ovom smo natjecanju nastupili i sa dvije seniorske ekipe. Ženska B ekipa, nakon tri godine, vratila je pehar zlatnoga sjaja ponovno u Turopolje. Muška A ekipa zauzela je sedmo mjesto, u jakoj konkurenciji od 10 ekipa. Čestitke svim natjecateljskim ekipama na ostvarenim rezultatima! Unatoč vremenskim neprilikama, nadamo se da smo bili dobri domaćini.



DVD Ribnica apsolutni pobjednik u Turopolju Na gradskom natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice uvjerljivo je najbolje bilo DVD Ribnica, koje je osvojilo prvo mjesto u tri od četiri kategorije. DVD Strmec Bukevski je u obje muške kategorije osvojio drugo mjesto. Sudjelovale su 22 ekipe iz 13 DVD-a, a natjecanje je održano uz domaćinstvo DVD-a Turopolje na nogometnom igralištu u Turopolju. Kao gost sudjelovala je i muška ekipa Prostovoljnog gasilskog društva Vrhtrebnja (Trebnje, Slovenija) i u kategoriji ‘Muški A’ zabilježila treće najbolje vrijeme (izvan konkurencije, nije se uzimalo za plasman). Vatrogasci su tijekom izvođenja vježbi imali problema s vlažnim terenom i nisu mogli postići svoja najbolja vremena. Tri prvoplasirane ekipe u svim kategorijama nagrađene su peharima, a ostalim ekipama uručene su spomen diplome. Pehare odnosno spomen diplome uručivali su predsjednik DVD-a Turopolje Čedomir Krizmanić, zapovjednik VZGVG-a Borislav Turan, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i predsjednik VZGVG-a Dalibor Mrakovčić. Gradsko natjecanje VZGVG-a Muški A (10 ekipa): 1. DVD Ribnica 454.26, 2. DVD Strmec Bukevski 449.33, 3. DVD Mraclin 446.87, 4. DVD Čička Poljana 439.18, … Muški B (7 ekipa): 1. DVD Ribnica 455.03, 2. DVD Strmec Bukevski 452.60, 3. DVD Buševec 441.34, 4. DVD Staro Čiče 422.15, … Žene A (3 ekipe): 1. DVD Ribnica 461.43, 2. DVD Buševec 447.98, 3. DVD Strmec Bukevski 428.57. Žene B (2 ekipe): 1. DVD Turopolje 439.48, 2. DVD Ribnica 434.59.

Tekst: cityportal.hr

Ribnica dominirala na Gradskom vatrogasnom natjecanju Na Gradskom vatrogasnom natjecanju za seniore u Turopolju u nedjelju su se okupili gorički vatrogasci, a dominirali su članovi DVD-a Ribnica koji su osvojili prva mjesta u tri od četiri kategorije. Natjecanje se održalo u Turopolju, a domaćin je bilo mjesno Dobrovoljno vatrogasno društvo na čelu s predsjednikom Čedomirom Krizmanićem. Domaćini su dali sve od sebe da ugoste velikogoričke vatrogasne desetine, a jedino je nedostajalo sunce. Zbog kiše je odgođeno trčanje štafete, no ekipe su dale sve od sebe u izvođenju vježbe. Najveća konkurencija bila je u muškoj A ekipi gdje je prvo mjesto osvojila desetina DVD-a Ribnica, srebrni su bili dečki iz DVD-a Strmec Bukevski, a treće mjesto osvojio je DVD Mraclin. Ribničani su bili najbolji u muškoj B kategoriji te ženskoj A u kojoj su se natjecale tri desetine. Uspjehu DVD-a Ribnica pridonijela je i ženska B ekipa završivši natjecanje na drugom mjestu. -Zadovoljni smo našim vatrogascima i odrađenim vježbama, organizacija je bila na nivou, šteta što nas vrijeme nije poslužilo bolje. Bila je ovo prilika da vatrogasci provjere svoju spretnost i brzinu te da se publika upozna s ovim natjecateljskim dijelom vatrogasnog rada-rekao je predsjednik Dalibor Mrakovčić. Pehar zlatnog sjaja završio je u rukama "Španjolki" DVD-a Turopolje u kategoriji "žene B", Buševec je bio srebrni u kategoriji "žene A" te brončani među muškim B ekipama. U kategoriji "muški B" drugo mjesto slavio je Strmec Bukevski. ŽENE A 1.Ribnica 2. Buševec 3.Strmec Bukevski ŽENE B 1.Turopolje 2.Ribnica MUŠKI A 1.Ribnica 2.Strmec Bukevski 3. Mraclin MUŠKI B 1.Ribnica 2.Strmec Bukevski 3.Buševec

Tekst: vgdanas.hr







Više fotografija na Facebook stranici DVD-a Turopolje:
https://www.facebook.com/dvd.turopolje
- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.09.2017., petak

Nova oprema

Kako bi bili što spremniji, odnosno kako bi što sigurnije i kvalitetnije obavljali vatrogasne zadaće koje su pred nama, kupili smo dio opreme koju nemamo ili nam je dotrajala. Kupnja opreme je financirana iz natječaja Grada Velike Gorice (Javni poziv za dodjelu financijskih potpora za programe / projekte udruga iz područja razvoja vatrogastva i pružanja zaštite od požara od interesa za Grad Veliku Goricu)



Zahvaljujemo se Gradu Velikoj Gorici, ali i tvrtkama koje su nam dale veliki popust:

- DOBRENIĆ SERVIS I TRGOVINA Dr. Andrije Štampara 27 Velika Gorica
http://www.dobrenic.com/kontakt

- HUSQUARNA HRVATSKA Obrtnička 2, Rakitje Bestovje
http://www.husqvarna.com/hr/

- TRGOAUTO V. Ilica 435 Zagreb
http://trgoauto.hr/




- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2017., četvrtak

Popravljamo sami !

Zbog potrebe i naravno u nedostatku financijskih sredstava, prisiljeni smo sami popravljati stvari koje možemo i znamo popraviti.





- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.09.2017., utorak

Uređenje spremišta / Novi ormarići

Odmah nakon što se ekipa vratila sa dislokacije u Splitu, realizirali smo projekt izrade novih ormarića "šoški" za držanje osobne interventne vatrogasne opreme. Ormarići su kupljeni sredstvima dobivenim od natječaja Zagrebačke županije (financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, sportskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2017. godini).

Realizacijom ovog projekta povećala se operativna sposobnost našeg Društva, odnosno omogućilo se kvalitetnije, sigurnije i brže obavljanje naše vatrogasne djelatnosti. Osobna interventna vatrogasna oprema sada je bolje zbrinuta i njezin vijek trajanja je znatno produžen.

Uz to u tijeku / planu je izrada i novih polica za držanje ostale / skupne vatrogasne opreme.






Više fotografija na Facebook stranici DVD-a Turopolje:
https://www.facebook.com/dvd.turopolje
- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2017., subota

I ove godine čuvali smo naše školarce !

Kako bi učenici koji su u ponedjeljak krenuli u novu školsku godinu, bili što sigurniji u prometu, svojim je snagama pomogla i Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice.

Sada već 6. godinu za redom članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava VZG VG, vršili su nadzor prometa tijekom prvog tjedna škole na frekventnim raskrižjima u zonama osnovnih škola na području Grada Velike Gorice (04. 09. do 08.09.2017., u terminima od 07:15 - 08:15, zatim od 11:00 do 14:00 te od 16:00 do 18:00 sati).

Svim školarcima, a posebno našim prvašićima, Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje, želi uspješan početak nove školske godine!




Više fotografija na Facebook stranici DVD-a Turopolje:
https://www.facebook.com/dvd.turopolje

- 09:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO