DVD Turopolje

20.10.2014., ponedjeljak

Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

OTVORILI VRATA DRUŠTVA

18. listopada 2014. godine (subota), po prvi smo puta u povijesti otvorili vrata našeg društva. Bila je to prezentacija našeg društva, gdje se uz program pokaznih vježbi, moglo razgledati i probati vatrogasnu opremu kojom naše društvo raspolaže, ali i opremu koja se nekada koristila, jer smo za posjetitelje pripremili i izložbu starih fotografija i opreme društva.

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

NOVA OPREMA ZA VATROGASNU MLADEŽ

Ispred garaže je, uz ostalu opremu, bila izložena i oprema za novo osnovanu natjecateljsko odjeljenje našeg društva, odnosno djecu od 12 do 16 godina starosti. Oprema je izrađena trudom i velikim zalaganjem članova društva i naravno uz financijsku pomoć dobrih prijatelja DVD-a turopolje. Ovim putem zahvaljujemo svim dobrim ljudima, prijateljskim društvima i tvtkama, koje su nam pomogle u realizaciji ovog projekta, a ponajviše našoj dragoj kumi gđi. Vesni Škare Ožbolt. Projekt naravno ide dalje. U planu je nabava radnih natjecateljskih odijela i kaciga za našu mladež, a uz potporu Vijeća mjesnog odbora Turopolje, odnosno predsjednika g. Zlatka Mihanića, u realizaciju ide i budući vatrogasni poligon, na kojemu će se naša djeca uvježbavati za buduća natjecanja.

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

PROGRAM

Uz kratak pozdravni govor predsjednika društva krenuo je i program koji smo osmislili za naše posjetitelje. Naša djeca od 6 do 12 godina starosti izvela su pokaznu vježbu, odnosno vježbu sa brantačama. Nakon toga uslijedilo je predavanje o aparatu za početno gašenje požara (prah), uz koje je izvedena i demonstracija gašenja istim. Tvrtka Luveti d.o.o. iz Zagreba, prezentirala je sustav obrane od poplava, odnosno Floodsax vreće i naravno ostalu vatrogasnu opremu. Vatrogasnu opremu prezentirala je i tvrka Drakon vatrogasna oprema, također iz Zagreba. Od 15:00 do 16:00 sati sa nama su bili i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, koji su demonstrirali rad visinskog vozila. Tom je prilikom iz zaštitne košare autoljestve, na 32 metra visine, u znak podrške našem klubu, razvijena i službena zastava Nogometnog kluba Turopolje. Pozornost posjetioca tada je pripala pokaznoj vatrogasnoj vježbi našeg i dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Rakitovca. 15 operativnih članova je, sa 4 vatrogasna vozila, izvelo vježbu gašenja požara objekta vanjskom navalom. Na vježbi je demonstriran rad Monsum mlaznicama, improviziranim bacačem vode, postavljanje cijevnih mostića preko cijevi na prometnici, rad sa bacačima vode sa vozila itd. Posjetitelji su to sve kasnije mogli i probati i sami.

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

SURADNJA SA MARATON KLUBOM VG

Moramo spomenuti i to da nas ovom prilikom posjetio i dopredsjednik Maraton kluba Velika Gorica g. Ivan Barišić, koji je iskoristio ovu priliku da se zahvali našem društvu, odnosno našem 21 članu, kojima su uručene diplome za volonterstvo, prilikom osiguranja 13. Jesenskog krosa za djecu (08.10.2014. - Velika Gorica). Zahvalili smo se na ovoj lijepoj gesti i na uspješnoj višegodišnjoj suradnji naših dvaju udruga.

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

ZAHVALA

Zahvaljujemo dogradonačelniku Grada Velike Gorice, odnosno načelniku Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Velike Gorice, g. Stjepanu Kosu. predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice, g. Ivici Kovačiću, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice, odnosno zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, g. Borislavu Turanu, predsjedniku Vijeća mjesnog odbora Turopolje, g. Zlatku Mihaniću te ostalim uvaženim gostima i dragim prijateljima što su nas posjetili ! Hvala i svim lokalnim udrugama, kao i svim mještanima Turopolja, na posjeti i pomoći u radu našega društva! Poseban pozdrav i zahvala prijateljskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su nas posjetili! Zahvaljujemo i medijima koji nas prate, prije svega Kronikama Velike Gorice, koji su dio svojeg vremena proveli sa nama !

Veliki pozdrav svima i vidimo se na DOV-u 2015 !

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

Od Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje 2014


Ovdje pogledajte video prilog - Kronike Velike Gorice

- 14:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO