DVD Turopolje

21.04.2014., ponedjeljak

Čuvanje Isusovog groba

Nakon Isusove smrti na križu i njegovog polaganja u grobnicu – spilju na Veliki petak, grupa židova s vođama, okupila se nakon Pashalne večere da razgovaraju o svojim bojaznima naznake o Isusovoj tvrdnji da će treći dan uskrsnuti od mrtvih. Oformili su odbor, koji je slijedećeg dana trebao otići do Poncija Pilata sa zahtjevom da se postavi straža pred isusov grob, jer su strahovali da bi njegovi učenici mogli ukrasti Isusovo tijelo i proglasiti da je uskrsnuo. Idućeg dana su židovski svećenici izložili svoj zahtjev Ponciju Pilatu, koji je odobrio deset rimskih legionara da čuvaju Isusov grob. U znak spomena na taj događaj, održava se čuvanje Kristova groba po svetištima i crkvama na Veliki petak i Veliku subotu.

Ove godine red je pao na članove DVD-a Čička Poljana i DVD-a Okuje, koji su održali tradicionalno čuvanje Isusovog groba u župnoj crkvi u Vukovini. Na Veliki petak u 17:00 izašla je prva smjena te se izmjenom od svakih 15 minuta izmjenjivala do završetka obreda, dok je na Veliku subotu prva smjena izašla u 18:00 i izmjenjivala se sve dok zvona nisu označila uskrsnuće.

Dobrovoljna vatrogasna društva požarnog rajona Župe Vukovina ( Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiće, Turopolje, Vukovina ) svečanim ešalonom dostojanstveno su obilježili blagdan uskrsnuća na Veliku subotu, gdje su svi prisustvovali sv.Misi.

Članicama i članovima našeg društva, svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, svim ljudima dobre volje te njihovim obiteljima DVD Turopolje želi sretan i blagoslovljen Uskrs.



FOTO: DVD ČIČKA POLJANA
- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2014., utorak

Prezentacija PŠ Rakitovec - 08.04.2014.

U cilju podizanja svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacije vatrogastva među mladima u Područnoj EKO školi Rakitovec, koja je inače u sastavu Osnovne škole Vukovina i koja broji 61 učenika, održali smo svoju prvu prezentaciju tj. predavanje ove godine. Ove se godine govorilo o aparatima za početno gašenje požara, a kao što i sami vidite na fotografijama, demonstrirano je i gašenje simuliranog požara. Učenici 1., 2., 3. i 4. razreda i njihovi učitelji i sami su imali priliku probati gašenje. Djeci smo podijelili edukativne vatrogasne bojanke Hrvatske vatrogasne zajednice, a na kraju smo se svi skupa zasladili slatkišima.

Još jednom smo pozvali sve učenike da se priključe natjecateljskim ekipama DVD-a Turopolje u njihovim budućim treninzima i natjecanjima, pa evo i ovim putem pozivamo svu djecu od 6 do 12 i od 12 do 16 godina starosti na sutrašnji sastanak (srijeda) u prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje, s početkom u 19:30 sati.

DOBRO NAM DOŠLI !

Zahvaljujemo se svoj djeci i učiteljima na ovoj lijepoj suradnji !

PS
U tijeku vježbe trajala je i akcija košnje trave oko društvenog doma Rakitovec i na poziv da se (kad smo već tu) od pokošene trave opere asfaltirana površina, rado smo se odazvali.

Od Prezentacija PŠ Rakitovec - 08.04.2014.doc

Od Prezentacija PŠ Rakitovec - 08.04.2014.doc

Od Prezentacija PŠ Rakitovec - 08.04.2014.doc

Od Prezentacija PŠ Rakitovec - 08.04.2014.doc

Od Prezentacija PŠ Rakitovec - 08.04.2014.doc

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Prezentacija PŠ Rakitovec - 08.04.2014.

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2014., nedjelja

Požar čađe u dimnjaku (06.04.2014.)

Dana 06. travnja 2014. godine (nedjelja), u 09:27 sati, izlazimo sa kombi vozilom i posadom od tri vatrogasca, na intervenciju - požar čađe u dimnjaku, u Kolodvorsku ulicu br. 2, Turopolje (zgrada na željezničkom kolodvoru). Uz DVD Turopolje, na intervenciji je sudjelovala i JVP Velika Gorica, sa tehničkim vozilom i posadom od tri vatrogasca. Požar se dogodio u stambenoj zgradi staroj više od 100 godina (4 etaže, međustropne konstrukcije), prilikom loženja centralne peći, koja je u podrumu spojena na neočišćen i neispravan dimovodni kanal. Intervenciju završavamo u 11:41 sati, povratkom u spremište.

Iako bi Vas sada trebali upozoravati na opasnost od požara na otvorenom, koji dolaze uslijed spaljivanja korova itd., ne škodi da ponovimo:

ODRŽAVAJTE SVOJE DIMNJAKE (OD STRANE NADLEŽNE DIMNJAČARSKE SLUŽBE)

Uslijed neredovitog čišćenja dimovodnih kanala, smola i čađa talože se na stijenke dimnjaka i čađa se može zapaliti. Ukoliko dimnjaci nisu pravilno i kvalitetno izgrađeni i ožbukani, požar se može prenijeti na drvenu konstrukciju krovišta i međustropnih konstrukcija objekta.

U SLUČAJU POŽARA NAZOVITE VATROGASCE NA BROJ
193

NE UBACUJTE VODU U DIMNJAK.

Gasiti vodom smijete samo okolni gorivi materijal, ne ulijevajte vodu u dimnjak jer bi došlo do eksplozije vodene pare, ili pucanja stijenki. Kada čađa izgori i dimnjak se ohladi, može se obaviti čišćenje.

Od Požar čađe u dimnjaku - Kolodvorska 2

Od Požar čađe u dimnjaku - Kolodvorska 2

Od Požar čađe u dimnjaku - Kolodvorska 2

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Požar čađe u dimnjaku - Kolodvorska 2

- 13:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2014., srijeda

2. Kup Svetog Josipa Radnika - poziv


- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO