DVD Turopolje

31.03.2013., nedjelja

Čuvanje Isusovog groba

Nakon Isusove smrti na križu i njegovog polaganja u grobnicu – spilju na Veliki petak, grupa židova s vođama, okupila se nakon Pashalne večere da razgovaraju o svojim bojaznima naznake o Isusovoj tvrdnji da će treći dan uskrsnuti od mrtvih. Oformili su odbor, koji je slijedećeg dana trebao otići do Poncija Pilata sa zahtjevom da se postavi straža pred isusov grob, jer su strahovali da bi njegovi učenici mogli ukrasti Isusovo tijelo i proglasiti da je uskrsnuo. Idućeg dana su židovski svećenici izložili svoj zahtjev Ponciju Pilatu, koji je odobrio deset rimskih legionara da čuvaju Isusov grob. U znak spomena na taj događaj, održava se čuvanje Kristova groba po svetištima i crkvama na Veliki petak i Veliku subotu.

Ove godine red je pao na članove DVD-a Vukovina i DVD-a Staro čiče, koji su održali tradicionalno čuvanje Isusovog groba u župnoj crkvi u Vukovini. Na Veliki petak u 17:00 izašla je prva smjena te se izmjenom od svakih 15 minuta izmjenjivala do završetka obreda, dok je na Veliku subotu prva smjena izašla u 18:00 i izmjenjivala se sve dok zvona nisu označila uskrsnuće.

Dobrovoljna vatrogasna društva požarnog rajona Župe Vukovina ( Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiće, Turopolje, Vukovina ) svečanim ešalonom dostojanstveno su obilježili blagdan uskrsnuća na Veliku subotu, gdje su svi prisustvovali sv.Misi.

Članicama i članovima našeg društva, svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, svim ljudima dobre volje te njihovim obiteljima DVD Turopolje želi sretan i blagoslovljen Uskrs.




- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.03.2013., subota

Potraga za nestalom osobom

Anto Pelivan se u nedjelju (24.03.2013.) udaljio iz doma za starije osobe u Ključić brdu te mu se od tada gubi svaki trag. Od nedjelje se za gospodinom, inače oboljelom od Alzheimerove bolesti, intenzivno traga na širem velikogoričkom području. Ubrzo nakon dojave, zaprimljene u nedjelju oko podne, na teren su se uputili članovi HGSS-a, policija, vatrogasci, lovci te članovi HOSP-a i HUOPP-a. U akciji su sudjelovali i potražni psi. Osim HGSS Zagreb, potrazi se priključio i veliki broj gorskih spašavatelja iz nekoliko stanica HGSS-a: Karlovac, Ogulin, Varaždin, Samobor, Novska, Bjelovar i Gospić. Situaciju je otežao snijeg koji je napadao i prekrio moguće tragove. U ovu intenzivnu akciju bio je uključen i vojni helikopter. Velika višedneva koordinirana akcija pretraživanja pretežno šumskog brdovitog terena Vukomeričkih gorica završila je u subotu (30.03.2013.) i to s tragičnim ishodom. U blizini Hotnje, desetak kilometara od mjesta s kojega se udaljio, pronađeno je tijelo nestalog Ante Pelivana.

Od Potraga za nestalim - (Ključić Brdo, Krušak, Hotnja)

Od Potraga za nestalim - (Ključić Brdo, Krušak, Hotnja)

Od Potraga za nestalim - (Ključić Brdo, Krušak, Hotnja)


Više fotografija pogledajte ovdje:
Potraga za nestalim - (Ključić Brdo, Krušak, Hotnja)

- 21:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.03.2013., ponedjeljak

Nova adresa DVD-a Turopolje

Rješenjem Područnog ureda za katastar Zagreb - Odjela za katastar Velika Gorica, zgrada društvenog doma Turopolje, u sklopu koje su i garaža i prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje, mijenja adresu iz dosadašnje Proleterska bb u Park Turopoljskih branitelja 1.

Dakle nova adresa našega društva od sada je:
PARK TUROPOLJSKIH BRANITELJA 1,
TUROPOLJE, 10 417 BUŠEVEC

- 09:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.03.2013., srijeda

Predavanje i prezentacija - PŠ Rakitovec

U cilju podizanja svijesti o važnosti zaštite od požara te popularizacije vatrogastva među mladima u Područnoj EKO školi Rakitovec, koja je inače u sastavu Osnovne škole Vukovina i koja broji 55 učenika, članovi DVD-a Turopolje odradili su i svoju prvu prezentaciju tj. predavanje ove godine. Govorilo se općenito o vatrogastvu, o aparatima za početno gašenje požara, o novom telefonskom broj vatrogasaca... Djeci (i njihovim roditeljima) podijeljeni su letci "Kako postupiti u nesretnom slučaju?" te edukativne vatrogasne bojanke, a svi skupa zasladili su se i slatkišima. I dok su se na projektoru vrtjele fotografije sa prošlih vatrogasnih natjecanja, učenike 1. 2. 3. i 4. razreda, od kojih su mnogi članovi našega društva, još jednom smo pozvali da se priključe natjecateljskim ekipama DVD-a Turopolje u njihovim budućim treninzima i natjecanjima.

Još jednom se zahvaljujemo djeci i učiteljima škole na suradnji i lijepom druženju ovog prvog službenog dana proljeća!

Od Predavanje i prezentacija - PŠ Rakitovec

Od Predavanje i prezentacija - PŠ Rakitovec

Od Predavanje i prezentacija - PŠ Rakitovec
Od Predavanje i prezentacija - PŠ Rakitovec

Od Predavanje i prezentacija - PŠ Rakitovec


Više fotografija pogledajte ovdje
Predavanje i prezentacija - PŠ Rakitovec

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.03.2013., nedjelja

21. Turopoljska trka - osiguranje

I ove su godine, na dan Sv. Patrika, 17. ožujka, 24 člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva Turopolje osiguravala 21. po redu Turopoljsku trku, koja se tradicionalno svake godine održava u Velikoj Gorici. I dok su se jedni brinuli za sigurnost natjecatelja, drugi su članovi pak trčali utrku. Između ostalih i naša Lorena Sever ( 24. mjesto, 5-6 r.). Hvala svima koji su sudjelovali !

Od 21. Turopoljska trka - osiguranje

Od 21. Turopoljska trka - osiguranje

Od 21. Turopoljska trka - osiguranje

Od 21. Turopoljska trka - osiguranje


Više fotografija pogledajte ovdje
21. Turopoljska trka - osiguranje


- 21:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

LINKOVI

VIŠE O NAMA

FOTO