Rezultati 6. KUP-a DVD-a Oštarije

subota , 01.06.2013.

REZULTATI

Aktivno započeta 2013. godina

srijeda , 20.02.2013.

Poštovani čitatelji bloga, dužan sam svima ispriku budući da nisam stigao objaviti nikakve novosti ove godine.
Nadam se, da ćemo od sada uz pomoć Facebook profila sve novosti objavljivati kako bismo sve upoznali s našim radom.
Pa krenut ću s objavom vijesti od Božića. Po prvi puta, ekipe djece i mladeži sudjelovale su u kićenju božićne jelke ispred vatrogasnog doma. Sličnu akciju održali su i operativci koji su se okupili na Silvestrovo u 12h kako bi uz kuhano vino i čaj ispratili staru godinu. Tradicionalno već po 4. puta organiziran je turnir u beli sa standarnim ekipama. Povodom božićnih blagdana, DVD je donirao osobna računala za 3 obitelji iz Oštarija.
I taman kako je počela nova godina, počele i nevolje. Najprije nas je u nekoliko navrata zatrpao snijeg kojeg je bilo gotovo 1m. Potom, uslijed naglog zatopljenja došlo je do otapanja snijega pa su nas zadesile poplave u Oštarijama i Skradniku kakve ne pamte ni oni najstariji. U tim vremenskim nepogodama, odrađeno je 14 intervencija, uglavnom tehničkih, vezanih za snijeg i poplave. Ove godine odrađena je i godišnja skupština, koja je bila zatvorenog tipa i izborna. Došlo je i do malih promjena u vodstvu pa je tako za predsjednika i dalje izabran Anton Božičević, dopredsjednik Neven Mihaljević, zapovjednik je postao Mladen Žilić, a zamjenici zapovjednika Josip Prebeg i Mario Kesner. Za novog tajnika izabran je Miro Rahan, a za blagajnika Damir Mihaljević. Izabran je i predsjednik nadzornog odbora Josip Vukelić. Uz ovakve promjene i reorganizaciju, vjerujemo u nastavak uspješnih godina. U tijeku je odrađivanje godišnjih skupština, a nadamo se i boljem vremenu kako bismo mogli u nove pobjede s novim zadacima. I još da ne zaboravim, sudjelovali smo svi u organizaciji mačkara.
Do sljedećeg javljanja pozdrav iz Oštarija. Pratite nas i na Facebook profilu.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Sretan Božić i uspješna nova 2013. godina

utorak , 25.12.2012.

Image and video hosting by TinyPic

Svečano obilježeno 110 godina DVD-a Oštarije

srijeda , 12.12.2012.

Unatoč snježnom vikendu, u nedjelju 9.prosinca 2012. u vatrogasnom domu svečano je obilježeno 110 godina rada i postojanja DVD-a Oštarije. Dan je započeo polaganjem vijenca na groblju, a potom se služila sveta misa za sve poginule i preminule vatrogasce u crkvi Blažene Djevice Marije. Oko 11h počeli su pristizati i prvi gosti, iako ih je većina svoj dolazak otkazala zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Za vrijeme prijema gostima, svečanost su uveličali i članovi puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. U 12h otvorena je svečana sjednica povodom 110 godina DVD-a Oštarije. Nakon intoniranja himni, predsjednik je pozdravio sve prisutne goste. Sjednici su prisustvovali predsjednik PVZ Ogulin Franjo Kolić, zapovjednik PVZ Ogulin Marijan Kurelac, načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević, DUZS Karlovac, DVD Belajske Poljice, DVD Ogulin, DVD Jasenak, DVD Josipdol, DVD Plaški, DVD Saborsko, DVD Tounj, DVD Generalski Stol, GSS Ogulin te sponzori i ostali gosti. Sve prisutne upoznao je s 110-godišnjom povijesti DVD-a Oštarije, iako postoji naznaka da je društvo starije za još 8 godina. Kroz zanimljivu povijest moglo se isčitati o vrijednim vatrogascima koji su pridonosili napretku DVD-a. Poslije Domovinskog rata, nakon lagane stagnacije, društvo bilježi lagani napredak, a kako je rekao predsjednik Anton Božičević, 2002. oštarsko vatrogastvo doživljava svoju renesansu. U proteklih 10 godina napravilo se jako puno, od proširenja vatrogasnog doma, kupnje i izrade vozila, opremanja, omasovljenja članstva, odlaska na natjecanja tako da je u proteklih 10 godina doneseno preko 150 pehara koliko ih nije doneseno u cijeloj povijesti DVD-a. Društvo je još uvijek u uzlaznoj putanji, ima velike ciljeve, a nadamo se da ćemo ih sve uspjeti i ostvariti. Zaslužnim članovima podijeljene su medalje za 10, 20, 30, 50 godina rada, brončane i srebrne medalje i plamenice te medalje vatrogasnog veterana. Na sjednici je u znak prijateljstva potpisana povelja o prijateljstvu između DVD-a Belajske Poljice i DVD-a Oštarije koja će doprinijeti još većoj suradnji i razvoju prijateljstva između ova dva društva. Obljetnicu su čestitali navedeni gosti uz prigodne poklone pa im se svima od srca zahvaljujemo. Po završetku uslijedio je ručak za sve prisutne uz prigodno druženje.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Novosti...

nedjelja , 21.10.2012.

Dragi posjetitelji, konačno da vam se obratim nakon duže vremena.
Poslije napornog ljeta kao da smo ostali bez zraka, ali evo nas ponovno online. Štošta se događalo u proteklih 50-ak dana.
Najvažnije od svega je da intervencija u međuvremenu nismo imali. Zbog toga smo se bili posvetili natjecateljskom dijelu kojeg smo htjeli završiti u što boljem svjetlu. Završnica KUP-a VZŽ Karlovačke održana je na KUP-u Četiri rijeke gdje su članice ženske A ekipe po 3.puta potvrdile titulu najboljih. Ujedno su i na KUP-u zauzele 1.mjesto. Muška A ekipa, iako ne u punom sastavu, na KUP-u grada Đakova osvaja 8.mjesto, a na KUP-u u Našicama 3.mjesto.
Na državno natjecanje u Zadar plasirali smo se s 4 ekipe, mladež muška i ženska te muška i ženska A ekipa. Pripreme su bile u punom jeku koliko god su mogućnosti dozvoljavale. Iako mladež nije briljirala, važno je istaknuti da su u konkurenciji 60-ak ekipa, mladež muška zauzela je 44.mjesto, a mladež ženska 43.mjesto. Nakon toga oči su bile uprte u nastup seniorskih ekipa. Ženska A ekipa s boljim vremenom 46,00s, ozljedama i padom na štafeti uspjeva zauzeti solidno 20.mjesto u konkurenciji 54 ekipa. Muška A ekipa s vremenom 32,81s dobiva i 5 kaznenih bodova koji su nas stajali nastupom na kvalifikacijama za Olimpijadu te zauzimamo 18.mjesto od 64 ekipe.
Sve u svemu, zadovoljni smo jer smo u županiji po brojnosti i kvaliteti ekipa u samom vrhu.
Od ostalih aktivnosti bavimo se oko organizacije 110. obljetnice koja je još uvijek pod upitnikom zbog financija.
Nadam se pozitivnom rješenju te s novim vijestima u što kraće vrijeme.


Image and video hosting by TinyPic

U spomen...

četvrtak , 30.08.2012.


NEKA IM JE VJEČNA SLAVA I HVALA!

Image and video hosting by TinyPic

Novosti u kolovozu

ponedjeljak , 13.08.2012.

Proteklih dana nismo mirovali. Čim sam se hvalio da je mirno, odmah se priča okrenula. Već u srijedu naši vatrogasci gasili su požar otvorenog prostora kod Plaškog s jednim vozilom i 6 vatrogasaca s kolegama iz JVP Ogulin. Nedjeljni odmor također je prekinuo poziv pa izlazimo na požar otvorenog prostora u Oštarijama koji je izbio uz željezničku prugu uslijed prolaska vlaka. Na intervenciju izišao DVD Oštarije s jednim vozilom i 5 vatrogasaca te JVP Ogulin. U pripremi u DVD-u ostalo je 11 vatrogasaca. Predvečer dolazi također poziv za izvanrednu dislokaciju u Šibensko-kninsku županiju gdje odlazi naš jedan član Mario Kesner.
Za kraj donosim i puno ljepše vijesti tj. da smo još jednom na vatrogasni način ispratili mladence Valentinu Rendulić i Miru Rahana.
I da ne zaboravim, članovi DVD-a Oštarije nastupili su i na Jezerskim igrama na jezeru Sabljaci te osvojili odlično 3.mjesto.
Do sljedećeg javljanja lijep pozdrav.

Image and video hosting by TinyPic
Mario Kesner na požaru kod Skradina (foto: 24 sata)

Image and video hosting by TinyPic
Mladenci u akciji

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se