VOZILA













TO JE SKROMNI VOZNI PARK DVD-A

PROŠLOGODIŠNJI POSJET GRADU VUKOVARU !


VATROGASNI DOM DVD-a "MLADOST" SISAK



ŽENSKA "B" EKIPA DVD-a "MLADOST" SISAK
3. Na kupu HVZ-a u Hrvatskoj u 2007.g




MUŠKA "A" EKIPA DVD-a "MLADOST" SISAK



MUŠKA "B" EKIPA DVD-a "MLADOST" SISAK



DJECA I MLADEŽ DVD-a "MLADOST" SISAK

< svibanj, 2009  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (5)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Lipanj 2008 (5)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


sad ih vidis/sad ne

Opis bloga

wavewave Ovdje ću pokušati prikazati zbivanja u DVD-U "Mladost" Sisak i oko njegawavewave


KONTAKT OSOBA:

cocta-sk@net.hr



wavewave FOTO ALBUM
wavewave

Expedia Coupons
Expedia Coupons

Linkovi


Myspace layouts



Myspace layouts






FOTO ALBUM
VATROGASNI PORTAL
VATRENEKACIGE
DVD DESNO TREBARJEVO
DVD MLADOST KAŠTEL SUĆURAC
DVD SAMOBOR
DVD DEANOVEC
DVD TOPUSKO
DVD OŠTARIJE
BLAŽ
ZMAJAA
GORMOLAND
SLAVEK TUHELJ
ISKRENI
TONKA MLADOST
TEHNOSERVIS
VATROPROMET
MG-RIJEKA

utorak, 12.05.2009.

VATROGASNA KARAVANA 09.05.2009.g.

U prekrasno mirno i sunčano jutro 9-toga dana mjeseca Svibnja godine 2009. prolomi se rezak i upozoravajući zvuk sirene u prigradskom sisačkom naselju Greda. U prvi mah stanovnici Grede ozbiljnih lica okrenuše se u smjeru nadolazećih zvukova uzbunjujućih sirena s pitanjem u mislima što se to tu oko nas događa. Ozbiljna i zabrinuta lica mještana već u drugoj minuti trajanja alarma zamjeni vedar izraz i osmjeh, jer «krivce» za ovu iznenadnu jutarnju «buku» odmah prepoznaše.
Prepoznaše svoje vatrogasce koji s vedrinom i osmjehom na licu, ali odlučno i poslovično žustro, u svojim vatrogasnim vozilima skupiše se ispred mjesnog vatrogasnog doma. Sirene utihnuše, motori vatrogasnih vozila, njih 21 prestadoše s radom, a 80-tak okupljenih vatrogasaca uredno opremljenih u svoje radne odore zauzeše prostranu dvoranu vatrogasnog doma Greda. Stisak ruke starih prijatelja, kratka pitanja i odgovori o svakodnevnici, vesela zadirkivanja i žamor u Sali naglo prekinu, a tko drugi nego opet vatrogasac. Prvi po funkciji vatrogasac Vatrogasne zajednice grada Siska Ivica Šolaja, poslovično stroga izgleda i profesionalnog držanja podignutom rukom označio je da želi nešto reći.U tišini vatrogasnog doma odjekuju riječi koje govore o svrsi i namjeri današnjeg okupljanja sisačkih vatrogasaca.
Ovdje na mjestu završetka naše prošlogodišnje tradicionalna aktivnosti u mjesecu zaštite od požara, ponovno započinjemo našu akciju pod našim starim poznatim nazivom «Vatrogasna karavana». Započinje se postavljanjem plakata HVZ-a na vatrogasna vozila (zapovjedna, navalna specijalana), koja sudjeluju u karavani. Na ovim plakatima sadržan je prigodni tekst s općim informacijama iz zaštite od požara namijenjenim za stanovništvo. Formira se «Vatrogasna karavana» koja će u skladu pravila međusobnog rastojanja vozila i brzine kretanja obići sva prigradska naselja, grad Sisak, kao i sva ostala mjesta na području grada Siska. Brižljivo su i strogo ponovljene upute pridržavanja svih pravila vatrogasne službe i komuniciranja preko radio veza kojima su sva vozila opremljena.
Određeno je vodstvo čela i začelja karavane koji su brinuli da je karavana uvijek kompletna i da se pravilno odvija zacrtani zadatak. Za prolaz karavane kroz gradski i prigradski promet pobrinuli su se poslovično dobri vatrogasni suradnici i suputnici u intervencijama prometni policajci. Na svojim prepoznatljivim plavo-bijelim motociklima i uz primjenu prometnih pravila bez greške popratili su vatrogasnu karavanu kroz gusti promet prigradskih naselja i grada Siska.
I tako odoše štićenici Sv. Florijana na još jedan preventivni zadatak pod geslom «bolje spriječiti nego gasiti», a ako i kojim slučajem negdje plane, opet smo tu od davnina s vječnom namjerom, «Vatru gasi brata spasi». Pokazaše vatrogasci sisačke Vatrogasne zajednice svojim sugrađanima svoja spremna vozila, svoju opremu i svoje dobre namjere u zaštiti i očuvanju ljudi, imovine i okoliša od požarnih ugroza. Podijeliše stanovništvu sve pripremljene letke pomoću kojih u najkraćim rečenicama podsjećaju na važnost svih i na svakom mjestu primjene zaštite od požara.
Bučnim sirenama sa svojih vatrogasnih vozila najaviše vatrogasci svoj dolazak u svako mjesto Siska i Posavine, poručiše stanovništvu, tu smo, pogledajte nas, i neka se zna, ako zatreba spremni smo. Svi su shvatili jasnu i prepoznatljivu svibanjsku protupožarnu poruku vatrogasaca i uz veselo mahanje uzdignutih i ispruženih ruku ispratili svoje vatrogasce na daljnjem putu prema njihovim odredištima.
Karavana je u svome pohodu s 21 vatrogasnim vozilom prošla oko 200 kilometara puta i obišla sva najudaljenija mjesta svoje zajednice. Uz put se karavana planirano zaustavljala kod određenih vatrogasnih domova. Tu se predahnulo uz osvježavajuće piće, provjeru opreme i kratke prigodne razgovore. Dobri domaćini kako to vatrogasci uvijek znaju biti, pobrinuli su se za predah karavane uz gablec s nogu u DVD-u Mladost Sisak. Usputna 5-minutna osvježenja srdačno su pripremili, DVD Greda, Stara Drenčina, Budaševo, Preloščica, Čigoč, Lonja i Sisak. Završetak i analiza karavane planirano je uz završni domjenak, obavljena u DVD-u Veliko Svinjičko, gdje se u prirodnom okružju zelenila, hladovine i vrijednih domaćina, konstatirao dobro obavljen vatrogasni zadatak, koji se kao takav svake godine nastavlja.
Svim sudionicima karavane izrečena je otvorena pohvala za uzorno odrađen zadatak. DVD-eima koji su u ulozi domaćina na putu karavane osigurali predah uz pripremljene prigodne ponude dodijeljena je ocjena IZVRSTAN. Zahvala pripada i organizatorima izvrsnog predaha uz gablec, kao i završnog domjenka. Otvoreno je izrečena zahvala prometnoj policiji Siska kao i radio Sisku na izvanrednoj suradnji.
Tako je vješto obavljena i sretno završila na zadovoljstvo svih, još jedna «Vatrogasna karavana» Vatrogasne zajednice grada Siska.







| ...reci nesto pametno (11) | ili | bolje suti.... |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.