Image Hosted by ImageShack.us

Trenutno najbolja ženska ekipa u RH
Free Image Hosting at www.ImageShack.usDVD Breški Jalševec
AKTUALNO:

DVD MLADOST-VETERANI

28.03.2007., srijeda

STIGLO N O V O VOZILO DVD-u "MLADOST"

Jučer je u Zagrebu u Učilištu Državne uprave za zaštitu i spašavanje,
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Premijer Vlade RH dr. Ivo Sanader u pratnji Ministra MUP-a Ivice Kirina, te Predsjednika HVZ-a Marjana MlinarićaFree Image Hosting at www.ImageShack.us uručio ključeve 17 raznih Free Image Hosting at www.ImageShack.us vatrogasnih vozila predstavnicima lokalne uprave i samouprave.

Vozila su nabavljena programom Vlade za poboljšanje zaštite od požara i spašavanja u RH, koji se provodi od 2003. Od 210 planiranih raznih vrsta vozila do sada isporučeno 92, te je ovom prilikom podijeljeno novih 17 iz kontingenta od 51 vozilo za 2007. godinu. Slijedeće 2008. isporučit će se novih 36 i krajne 2009. posljednjih 39. U ovom programu teškom gototo 82 milijuna eura Vlada i lokalna uprava i samouprava svaka za svoje područje učestvuju u financiranju po principu 50:50.

Među sada isporučenima vozilima, ovom prilikom ključevi su predati između ostalog i predstavnicima gradova: Free Image Hosting at www.ImageShack.us Splita, Kaštela i Makarske.
Gradonačelnik grada Kaštela Ivan Udovičić, Free Image Hosting at www.ImageShack.us preuzeo je ključeve Free Image Hosting at www.ImageShack.us srednjeg tehničkog vozila „Mercedes-Atego“ opremljenog full opremom za tehničke, kemijske i prometne intervencije, a dodijeljenog DVD-u „Mladost“ iz Kaštel Sućurca, mada se po naljepnici protokola postavljenoj na vozilu to nije smjelo uzeti zdravo za gotovo. Free Image Hosting at www.ImageShack.us Nije se valjda čekalo da možda "NETKO" u zadnji tren promjeni odluku!!!
Zato je Pero ovako i radostan kad je napokon dobio ključeve... Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Oduševljeni vatrogasci i mještani Kaštel Sućurca u večernjim satima dočekali su vozilo u svom Vatrogasnom domu, Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us priredivši pravi doček ovoj velikoj prinovi jednog od najjačih Dobrovoljnih vatrogasnih društava ove regije!

Dočeku u Sućurcu prisustvovali su gospoda Dogradonačelnik grada Kaštela Petar Boljat Free Image Hosting at www.ImageShack.us i Predsjednik MO Kaštel Sućurca Zoran Bonacin. Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Na kraju je za sve izrezana prigodna torta, Free Image Hosting at www.ImageShack.us a vozilo ostavljeno na promatranje članovima.

Vozilo nema što nema:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Neka ih sreča prati i da bude što manje posla, a i ono što se obavi, da posljedice budu što manje...


Foto: Željko Ban i ostali
Tekst: Acivi

- 15:58 - Komentari (14) - Isprintaj - #

26.03.2007., ponedjeljak

Hoće nas sreća ove dane…

Narode!

Ima jedna naša pjesma koja kaže:… „ide mi u životu, ide mi…“, a tako i nama ove dane…,

a opet neki kažu:… „sreća hoće hrabre i uporne …“,

a opet dalmatinci kažu: „šoma de la šoma…“, nakon punih 21 godinu, u K. Sućurac dolazi napokon novo vatrogasno vozilo, nabavljeno iz ...
„zajedničkih-proračunskih sredstava ili kako bi obični puk rekao-državnih para“


Sutra-danas (ovisi kad ovo čitate…) dakle 27. ožujka. 2007. u 09,30 u Zagrebu,Premijer RH dr. Ivo Sanader svečano će predati DVD-u „Mladost“ ključeve srednjeg tehničkog vozila „Mercedes-Atego“ sa full opremom za tehničke-kemijske-prometne intervencije.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Primopredaji 17 raznih vozila izrađenih programom vlade RH uz sufinanciranje lokalne samouprave, a kao su-ugovaratelj kod nabave našeg vozila, prisustvovat će delegacija Grada Kaštela, na čelu sa gradonačelnikom gospodinom Ivanom Udovičićem.

Ovo skoro 4.000.000 kn vrijedno vozilo preuzet će za DVD-a „Mladost“ delegacija u sastavu: Predsjednik društva g. Ljubiša Musinov, Zapovjednik Ivan Barić, Zamjenik zapovjednika Petar Elez i osoba zadužena od Upravnog odbora za brigu o voznom parku Pero Dragičević.

Ukoliko ne budu obilazili usputne prijatelje… ekipa bi trebala navečer biti u Vatrogasnom domu, gdje će obradovati mnoštvo članstva na dočeku novog vrijednog vozila.

Slike: Arhiva DVD-a
Tekst: Acivi

- 20:04 - Komentari (14) - Isprintaj - #

22.03.2007., četvrtak

TKO JE OVDJE LUD...(3)

Bez obzira na svakojako nevrijeme što je zahvatilo ove dane Kaštel Sućurac, potpisivanje peticije stanovnika se nastavlja i do sada ju je potpisalo preko 1.500 građana.
Također je uglavljeno vodstvo Građanske inicijative, koje će u petak obaviti razgovor sa Gradskom upravom i iznijeti svoje zahtjeve!
Kako se ove dane, nakon napisa na našem blogu, a preneseno od Portal Grada Kaštela.org i Slobodni Grad Kaštela, stvorilo komentiranje svedeno na osobne napade, gađenje, omalovažavanje i etiketiranje od osoba ( a vjerojatno se vide među krivcima ), koje bi htjele ponovno zataškati stvar!
Odlučili smo objaviti kronolgiju sa original dopisima, pa neka narod vidi kako je to teklo protekle TRI GODINE…

Početkom rujna 2004. DVD Mladost iznenada dolazi u posjed projekta čvorišta 2 i odmah stupa u kontakt, sa tadašnjim gradonačelnikom. Obećan je angažman i puna potpora, time da se držimo svog problema, a narod svog.
24.09.2004. Upućena je peticija naroda za pothodnik nekih šeždesetak obitelji!!! (klikni po slikama)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
DVD Mladost nastavlja bitku za svoje probleme. Nakon niza dogovora-razgovora-projektnih prijedloga, naš prvotni tekst bude iskorigiran i kao takav 10. 11. 2004..g. dostavljen slijedećim institucijama (klikni):
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kako se godinu i po dana nije ništa napravilo niti smo od bilo koga dobili povratnu informaciju 07.02.2006, organiziramo u našem domu radnu večeru sa Gradskom vlasti i tu ih ponovno upozoravamo, a poglavito na problem POTHODNIKA. Obećana je akcija, a mi ponovno sve skiciramo te dnaa 23. 02. 2006.g. upućujemo dopis sa kompletnom problematikom i prijedlozima (klikni).
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
U nekoliko navrata usmeno pitamo i upozoravamo, ali nikakvog odgovora.

Cesta se gradi, a izvođači i nadzor ničim ne daju do znanja da se o našim problemima uopće razgovaralo… No mi i dalje čekamo!
Kap koja je prelila čašu strpljenja je saznanje da je izdan nalog za promjenu Projekta kojom se ukida pothodnik kod „Mime“ i svodi na nivelaciju ulaza- izlaza po principu „desno-desno“ i to prihvaćeno od Gradske uprave zbog peticije 8 građana, kojima potporu daje Mjesni odbor Kaštel Sućurac!?!?!
Toliko radi istine. Neka se vidi tko je tko i kako ga etiketirati...
Mislimo kako smo ipak, samo ljudi i ovi napisi dolje nisu nam po guštu i potrebi !!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Tekst: Acivi

- 10:03 - Komentari (13) - Isprintaj - #

19.03.2007., ponedjeljak

TKO JE OVDJE LUD...(2)

Eto ga na! Dobro sam reka, da narod nije lud!
Možeš ga ludat, možeš ga varat, ali kad ga ubodeš, vrati ti se ka "tshunami" i tare sve pred sobom…
Bez obzira što se nazivalo, pritiskalo i napadalo vatrogasce zbog pisanja teksta, što se tražila cenzura ili oduzimanje prava na javno napisanu vijest sve je krenulo…
Sućurac, naš Mašograd, posta je oni stari, oni zajednički…
Sve je na nogama!
Pišu se i potpisuju peticije za pothodnike i to ne sad neke tuneliče, nego one prave „provozne“.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sad narodu više nije samo problem Gospina puta kod vatrogasnog, nego i onog kod Jadrana, a svakako i onoga kod „Mime“.
Mada je tek od jutros, dolaskom radnog dana, krenulo potpisivanje peticije građana, koju su samoinicijativno osmislili stanovnici gornjeg dijela, već je na papiru nekoliko stotina, a najnovije i tisuću, potpisa sada u velikom broju i stanovnika donjeg dijela Sućurca.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sad navodno i „vlast“ vidi da se moglo nešto uraditi… Tribalo bi ka malo smirit…!!!

Kasno je, kasno…! Narod ide sam. Nema sad više, ni partije ni opredjeljenja. Nema sad ni donjega ni gornjega. Nema ni livoga ni desnog… nema domaćih i došljaka, sad napokon svi zajedno…za isti štap!
Potrošilo se, najmanje TRI PUNE GODINE za ništa i sad lavinu nije lako zaustaviti…

A gospe blažena, opet koje tri godine…
Tri godine rasprodaje sućuraškog zemljišta za „kaštelanske trgovačke centre“, tri godine mantanja oko rive, tri godine mantanja oko „ugljena“, tri godine mantanja oko dvorane, a ni spomena o minama koje ni mrtvima ne daju mira, a živima kuće „tampavaju“, a di je Vlada – Sustipan i Moralić i td…
Stvarno je dosta… dosta toga… obećanoga i nenapravljenoga!
Dolazi vrime konti…vrime da se podvuće refa, da se zbroji zarađeno i ono uloženo, pa neka narod napokon vidi kako stoji račun… u tom našem Gradu!

Snimci: Željko Ban
Tekst. Acivi

- 13:01 - Komentari (13) - Isprintaj - #

15.03.2007., četvrtak

TKO JE OVDJE LUD, ILI TKO KOGA OVDJE …. U ZDRAV MOZAK!

Gledam brzu cestu, koja iz dana u dan, radom moćnih strojeva i marljivih graditelja, poprima sve potpuniji izgled.
Gledam,… i svakim danom mi je sve manje jasno, zašto baš tako…!?!
Pitam se jesam li ja lud ili je ludo sve oko mene?
U Kaštel Sućurcu, o kome danas pišem, ako gledate brzu cestu, postoje tri prirodna „koridora“ za prolazak sa južne na sjevernu stranu mjesta. Svaki od tih prolaza ima svoje mane i vrline.
Moje razmišljanje, povezano je sa glavnim, onim kod Vatrogasnog doma.
Svakome domicilnom poznata je povijest, važnost i težina, a posebno prirodne mogućnosti tog prolaza.
Onome tko nije upoznat treba na to obavezno skrenuti pažnju.
Zašto? Zato, što me životno iskustvo i doživljeno na toj raskrsnici tome naučilo…
Sjećam se, početka šezdesetih godina prošlog stoljeća i onih što su tada vladali ovim „selom“, u vrijeme kada je tu prolazila magistrala. U cilju pomaganja „višim“ ciljevima dopustili su da se jednostavno zatvori „vjekovni koridor“- makadamski prolaz mještana „karima“ i stokom prema sjevernom djelu i groblju Gospe na Hladi.
Od tada na ovamo, nagledao sam se pregaženih pješaka, ubijenih i masakriranih, a među njima najviše djece…
Dan danas se u prokletstvu naroda Sućurca spominju ti „ljudi“ iz tog doba i bez obzira što odavno počivaju na groblju, njihovi ostaci nisu mirni…
Napokon, poslije mnogo prolivenih suza i doživljenih strahota, pisanja peticija i slično, napravio se kakav - takav pothodnik. Mnoga djeca su spašena….
Gospoda iz Državnog Prometnog instituta na čelu s gosp. Dadićem u nekoliko navrata bavili su se ovom raskrsnicom, za koju su tvrdili da je jedna od najcrnjih „crnih točaka“.
Došla je rekonstrukcija, i njeni projekti. Rekao bi narod bez imalo sustezanja, projekti napravljeni u nekom od boga skrivenom uredu.
Kako drukčije protumačiti zatvaranje odnosno zatrpavanje svih mogućnosti denivelacije prolaza i jednostavno postavljanje kretanja u svim smjerovima u horizontalu sa semaforizacijom.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kako će ova djevojčica, sutra bez pothodnika, a kako ove žene sa djecom u naručju…

Isti taj projektant gledajući iz pravca Splita samo 300 m prije projektira „neprirodni podvozni pothodnik“ za kojega čujemo kako će se ipak odustati od njegove izgradnje zbog navodne peticije 8 slovima osam građana…!?!
Nadalje isti taj projektant projektira i 300 m zapadno prohodni pothodnik za što ima i kakvo-takvo opravdanje.
No vratimo se mi glavnom prolazu i izgradnji pothodnika na tom dijelu, a uzgred rečeno i peticiji od najmanje 69 slovima šezdesetdevet obitelji, koje bez obzira na predviđenu semaforizaciju, zahtijevaju obaveznu izgradnju prirodnog i zbog konfiguracije terena, samo tako stvorenog pothodnika… ili se nedajbože radi o građanima drugog reda.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
U jednom neformalnom razgovoru sa izvođačima, takav pothodnik, koji i po njima ima sve prirodne resurse, može se napraviti za 250.000 kuna!!! Neka su mislili na samo jedan trak brze ceste, pa neka drugi trak košta još toliko. Zar je to cijena koju smo spremni zanemariti i sutra ponovno gledati mrtve i masakrirane, najprije našu „vragolastu“ djecu, a potom i starce što moleći krunicu idu na groblje semaforom preko šest traka, a trajanje zelenog vala na brzoj cesti daje misliti i sportašu i usput provjeriti njegove mogućnosti.
Ako se netko drzne, reći: Pa gospodo, nitko nas nije upozorio… LAŽE!
Već nekoliko godina, rečena grupa građana svojim peticijama upozorava na ovaj problem. DVD „Mladost“ i njegovo vodstvo, pored drugih problema stvorenih ovom cestom… A I O TOME ĆE BITI PISANJA…!, također pismenim putem upozorava: Hrvatske ceste, Županijske ceste, MUP Hrvatske, Grad i MO. Organizira susrete sa gradskom vlasti. Obilazi, ukazuje i ….
Nitko ništa… po principu „Psi laju, karavana kreće…“
Već nekoliko dana, cesta na tom raskršću stoji…
Stoji jer se pobunio čovjek, kome je navodno zemljište pripojeno Javnom dobru, bez njegovog znanja.!?!
Sad možete zamisliti što se sutra može destiti ukoliko mještani K.Sućurca stanu u odbranu tog svog „Koridora“… ili će opet proklinjati, ali sad ovu današnju vlasti…
Nikad se ne zna što narod misli… a narod u pravilu misli samo živjeti što lakše i jednostavnije, te kad se već nešto radi njegovim parama, da to onda ima smisla, a ne bahato ponašanje i kojekakvo „projektiranje“ samo radi „projektiranja“. Viši interesi, su viši interesi, ali očito ovo nisu, ovo su naši interesi… Nema para… Ima para za sve pa onda ih mora biti i za ovo…

Građanima ostalog djela grada Kaštela, poruka: Ne zatvarajte oči pred ovim problemom, jer će se isti, prolaskom ceste „vašim“ područjem, samo preslikavati…

I sportaš ima što pretrčati...Free Image Hosting at www.ImageShack.us od donje strane do kraja iskopanog! Pretrčite vi sa jedne na drugu stranu…

Tekst i slike: Acivi

- 15:43 - Komentari (12) - Isprintaj - #

07.03.2007., srijeda

4. VATROGASNI KUP SV. FLORIJANA

Ne treba objašnjavati detalje, kad ih svi znate…
Ovogodišnji 4. Kup Sv.Florijana, vraća se na stare prijateljske staze, van KUP-a HVZ-a.


Upravni odbor DVD-a „Mladost“ odlučio je, da se ovogodišnji Kup održi 28. travnja u popodnevnim satima na igralištu NK „Jadran“ u Kaštel Sućurcu, (gdje je održano međunarodno vatrogasno natjecanje „Kaštela 98“ Free Image Hosting at www.ImageShack.us i nezaboravnom zabavom) Free Image Hosting at www.ImageShack.us , a sve u sklopu obilježavanja Dana Sv.Florijana, što će ove godine biti posebno obilježeno u Kaštel Sućurcu nizom događanja iz kojih za sada izdvajamo za taj vikend:
- 28. 04. (subota) Susret pobratimskih i prijateljskih društava u sklopu kojeg će se organizirati i već spomenuti KUP.
- 29. 04 (nedjelja) 09,00 Misno slavlje posvećeno Sv. Florijanu u župnoj crkvi Sv.Jurja u K.Sućurcu, na kojoj će biti posvećena Svečana župna zastava Sv Florijana i specijalna „misnica“ za mjesnog župnika.

Od tog trena, Sv. Florijan Free Image Hosting at www.ImageShack.us slavit će se kao jedan od župnih svetaca u Kaštel Sućurcu.

Prema predviđanjima ovoj svečanoj misi, pored vatrogasaca i njihovih gostiju, prisustvovati će značajni crkveni velikodostojnici RH, za koje još uvijek nemamo mandat protokola za objavu njihovih imena.

Ovo je samo najava tih događanja, kako bi naši prijatelji i prijateljske ekipe rezervirale za termin nastupa na ovom SUSRETU.
Prema sadašnjem stanju, sve ekipe bit će o trošku domaćina smještene u vatrogasnom domu, odnosno na Planinarskom domu „Putalj“ na Kozjaku, (novi apartmani su skoro gotovi, odnosno montira se oprema i namještaj!!!).

Kako ipak nema dovoljno mjesta za svih, koji bi htjeli prisustvovati, molimo Vas unaprijed za razumijevanje i pomoć:
- Što prije preliminarno prijavite ekipe, sa što manjim brojem ostalih sudionika.
- Za prijavu koristiti E-MAIL
- Ekipe koje na primorskom području imaju još neko prijateljsko društvo neka probaju izvršiti smještaj kod njih.
- Ekipe koje žele smještaj u Resniku, moraju nam to na vrijeme javiti, zbog razgovora o cijeni boravka i rezervaciji, a potom samostalno izvršiti rezervaciju i ostalo sa TN Resnik.
Ovako je bilo lani, Free Image Hosting at www.ImageShack.us a ove godine bude još i bolje, jer smo ovog puta svi na okupu.

Narode! Za puno stvari u životu sloga i prijateljstvo su veoma bitni elementi ljepote življenja!!!
Veliki pozdrav iz danas veoma „južne“ Dalmacije!!!

Slike: Arhiva DVD-a
Tekst: Acivi

- 14:56 - Komentari (22) - Isprintaj - #

04.03.2007., nedjelja

KAŠTELANI DANAS PROSLAVILI DAN SVOG GRADA!!!

Danas grad Kaštela obilježava svoj Dan Grada, u spomen na 4. ožujka daleke 852 godine, kada je Knez Trpimir darovavši crkvicu Sv.Jurja Free Image Hosting at www.ImageShack.us splitskoj Biskupiji, u pisanoj darovnici po prvi puta napisao „ja kralj Hrvata“, što je ujedno prvi napisani dokument u kojem se spominje Hrvatska.
Povodom svečanosti obilježavanja ovog za kaštelane značajnog Dana Grada, uručuju se i nagrade za najboljeg vatrogasca za proteklu godinu.
Iz ruku gradonačelnika gospodina Ivana Udovičića, Free Image Hosting at www.ImageShack.us ILIJA BOROVIĆ kao najbolji vatrogasac DVD „Mladosti“, dobio je tradicionalnu statuicu Sv.Florijana!!!

Uručenju nagrada prisustvovao je i gospodin Ante Sanader, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Kaštela, Predsjednik Vatrogasne zajednice županije splitko-dalmatinske, Dopredsjednik HVZ-a i ... Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Svi od srca čestitamo, prava nagrada u prave ruke!!!

Prije svečane sjednice gdje su podijeljene ostale Nagrade grada, položeni su vijenci Free Image Hosting at www.ImageShack.us na spomenik Free Image Hosting at www.ImageShack.us Dr. Franje Tuđmana u Kaštel Lukšiću, a potom i Free Image Hosting at www.ImageShack.uspodno kamenog Križa na Kozjaku u spomen parku posvećenom svim poginulim kaštelanskim braniteljima u domovinskom ratu!

Svim kaštelanima od srca čestitamo DAN GRADA!!!


Snimci: Ivan Barić i Tonći Bratinčević
Tex: Acivi

- 20:47 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (1)
Rujan 2008 (2)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (7)
Travanj 2007 (9)
Ožujak 2007 (7)
Veljača 2007 (4)
Siječanj 2007 (7)
Prosinac 2006 (3)
Studeni 2006 (3)
Listopad 2006 (5)
Rujan 2006 (6)
Kolovoz 2006 (2)
Srpanj 2006 (3)
Lipanj 2006 (14)
Svibanj 2006 (35)
Travanj 2006 (23)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



POSJETITELJA:
Free Hit Counter
Trenutno pregledava:


Ocijeni moj blog


www.blog385.com


Komentar mog bloga:


www.blog385.com
E-mail: DVD MLADOST

ONI SADA VODE DRUŠTVO:

UPRAVNI ODBOR:


ZAPOVJEDNIŠTVO:


eXTReMe Tracker