DVD MLADOST-službene blog stranice

30.10.2011., nedjelja

Branje maslina u DVD-u Mladost 2011. god.


- 21:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.10.2011., ponedjeljak

7. izlučno vatrogasno natjecanje Splitsko-dalmatinske županije


7. izlučno vatrogasno natjecanje Splitsko-dalmatinske županije

Danas je u Splitu na sportskim terenima Ratne luke "Lora" održano 7. izlučno vatrogasno natjecanje Splitsko-dalmatinske županije na kojem je nakon punih sedam godina pauze ponovno u konkurenciji nastupala ženska "B" ekipa DVD-a "Mladost" i ostvarila vrlo zapažen rezultat...


Na natjecanju je nastupilo ukupno 41 ekipa u svih osam kategorija ostvarivši prosječno dobre rezultate i mnogi od njih plasman na republičko natjecanje 2012.g.


Kao po nekom pravilu najviše prvih mjesta a poglavito u članskim kategorijama postiglo je DVD "Mladost" i to kao Muški "B", Ženske "A", Ženske "B".
U najelitnijoj kategoriji slavili su zasluženo članovi "A" DVD Kaštel Gomilica, dok su u kategorijama djece i mladeži prva mjesta podjelili otočani.

Tako su kod djece pobjedili curice iz Šolte, a dečkići iz Komiže.

Kod mladeži najbolja ženska ekipa došla je iz DVD-a Vis, a momci iz DVD-a Komiža.

Upučujući također čestitke i organizatoru na vrlo uspješnoj organizaciji, nagrade su podjelili Predsjednik HVZ-a i VZŽSD Ante Sanader, zamjenik presjednika VZŽSD Ivan Kuvačić i Zamjenik Županijskog zapovjednika Felicio Parčina zaželivši sve najbolje ekipama koje su se plasirale na republičko natjecanje slijedeće godine u Zadru.

To natjecanje bit će izlučno za veliku Vatrogasnu olimpijadu 2013. godine u Francuskoj

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.10.2011., ponedjeljak

DVD "Mladost" proslavio četrdeseti rođendan

Svečana sjednica povodom 40. godišnjice velikog DVD-a "Mladost" K.Sućurac


Vatrogasci DVD-a „Mladost“ iz Kaštel Sućurca, na čelu s predsjednikom Ljubišom Musinovim i zapovjednikom Ivanom Barićem, ovog su vikenda u krugu brojnih prijatelja i suradnika, proslavili svoj 40-rođendan, prisjećajući se samih početaka vatrogastva u svom mjestu, ali i više od 10 tisuća intervencija u kojima su spašavali ljudske živote i imovinu.
Cijelu priču o ideji o nastanku sućuračkog dobrovoljnog vatrogasnog društva ispričao je nazočnima na rođendanskoj Skupštini zapovjednik Barić, koji je mnoge podsjetio na ljeto daleke 1971. godine, kada je određeni broj sućuračke mladeži dobio zadatak čuvati požarište na Kozjaku.

Od prvih zadataka do ideje Ivice Batine o službenom osnivanju omladinske vatrogasne brigade, prošlo je tek nešto više od dva mjeseca, ali je to vrijeme bilo dovoljno da se ispišu prva slova u bogatoj knjizi sućuračkog vatrogastva. Nije vatrogascima uvijek sve išlo kako su zamislili, ali ono što im nikada nije nedostajalo bilo je brojno članstvo i želja za humanim djelovanjem, a sve ostalo dolazilo je s vremenom i dosta truda.

Danas, nakon 40 godina postojanja, DVD „Mladost“ prosječno godišnje sudjeluje u 253 intervencije, posjeduju 12 vozila, imaju dom sa 11 apartmana, a sa vatrogasnih olimpijada kući su donijeli čak 13 olimpijskih medalja. Među 236 članova društva veliki je broj žena i mladih, a čak 6 članova ima čin počasnog vatrogasnog časnika, 7 je viših vatrogasnih časnika, 7 vatrogasnih časnika 1. klase te 17 vatrogasnih časnika, a veliki je broj dočasnika i vatrogasaca sa završenim vatrogasnim ispitom.

Proslava rođendana bila je prilika da se mnogim zaslužnim vatrogascima ovog društva dodjele zaslužene medalje i priznanja, za njihov dugogodišnji vatrogasni rad i hrabrost koju su godinama nesebično davali u intervencijama i akcijama.
Među brojnim nagradama DVD društva „Mladost“, Vatrogasne zajednice grada Kaštela, Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske vatrogasne zajednice, njih 19 dobilo je županijsku spomenicu za 40 godina rada u društvu. Vatrogasnu spomenicu Hrvatske vatrogasne zajednice „Vatrogasni veteran“ dobili su Ivica Batina, Ivan Miolin i Đuro Šećer. Marija Luketin ovom je prilikom dobila „Medalju sa zlatnim obilježjem za doprinos zaštiti od požara i vatrogastvu“ Hrvatske vatrogasne zajednice, a „Priznanje s pravom isticanja medalje HONOR“ uručeno je Ivi Miolinu.
Svečana sjednica povodom 40. godišnjice velikog DVD-a "Mladost" K.Sućurac (slike)


- 16:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.10.2011., nedjelja

Napokon četrdeset!!!


Eto, u zdravlju, i ovu obljetnicu smo dočekali. I ne znan ni sam ča bi još moga dodat, a da nisan reka lani kad je bila trideset i deveta godišnjica velikoga požara u Gaju, požara koji je bija „okidač“ za osnivanje Omladinske vatrogasne brigade, koja je prirasla u DVD „Mladost“ na osnivačkoj skupštini u deseti misec.
A kako će se drugovačije i zvat, kad je od nji par desetak mulac-vatrogasac, samo JEDANAEST bilo punoljetno i samin tin moglo bit upisano u registar kod službenoga osnutka Društva.
I zub vrimena polako ubire svoj danak, osipamo se ... od lani su nas napustili veterani, Sivestar Batina i Jure Žegarac, a i učiteljica Maja, rođena Marinović baš i nije bila ostarila, pokoj in duši. Sad sigurno gasidu na nikome boljemu mistu, jer, koliko i poznajen, ne virujen da bi baš mogli sidit i ništa ne radit, pa sad, Gori oli Doli, kako se uzme, i kako je komu draže ...
Ne mogu reč da san pratija Društvo od mali nog, ali san se priključija čin san moga ... još dokle smo bili u staroj zgradi, u Đardinu, onamo di je sad Dom zdravlja. I odonda do sad ... to nisu ni milje ni kilometri, vengo svitlosne godine koje smo prišli. Od maloga seoskoga društva, od vizije par zanesenjaka, ili da citiran Ivicu Batinu, prvoga predsjednika i jednoga od oni jedanajst ča su jemali legitimaciju 1971. godine: „... našlo se par ludih ljudi, u ludo vrime, u ludome mistu, i uz Božju pomoć došli smo do ovoga di smo sad ...“
A di smo sad? Nakon četrdeset godin, moremo se sa ponoson osvrnit na ono ča smo napravili, ča smo ostavili za sebon. Od nule, uz pomoć kolega stariji vatrogasac iz bližega susidstva, uz blagonaklonost našega svita u lokalnin strukturan, koji su znali kroz institucije i vaninstitucionalno radit na korist društva. Ili bi bar druge fermali da ne činidu štetu ...
Koliko puti bi se pokvarilo auto od građevinskoga inspektora, taman kad bi triba poć pogledat na teren dok se gradija vatrogasni dom?
A tek smo pri par godin legalizirali cili objekat, i moremo reč da smo svoji na svome ...
A znate li ča je tribalo niknit na mistu di je sad Dom, i zašto je u Kaštiliman već bilo skupljeno šesto potpisi?
Ja znan, ali van neću reč ... zato jer to sad više nije ni važno.
Jer ne valja nikad previše gledat unazad ... jerbo je onda puno teško odit naprid, bez da diko udreš glavon.
Važno je da smo mi odavno od učenika postali učitelji, da smo napravili u četrdeset godin, kako je reka jedan od čestitari, ono ča drugi ne moredu napravit ni u stoičetrdeset.
Važno je da smo u sve ove godine uspili održat društvo na okupu, unatoč svin političkin, pretvorbenin i ratnin vihorima koji su puvali i dizali velike valove ... i veliku prašinu.
I cilo to vrime smo se držali one stare vatrogasne „Vatru gasi, brata spasi“, u okvirima svoji mogućnosti.
Najvažnije je da smo se mi uspili skupit večeras, u velikome broju, i to sve generacije ... od oni najmlađi

Photobucket


... pa do stari prekaljeni ratnika iz prve linije i iz pozadine ...

Photobucket


... i da smo znali odat priznanje i nekima od najzaslužnijih za ovo društvo, koji su vukli na početku ...

Photobucket
Prvi zapovjednik Miškovac i prvi predsjednik Ivica Batina


... a naše tete iz vrtliča, Maja i Ela, osin ča su vridno vježbale u zlatnoj generaciji ženske vatrogasne ekipe, dičici od mali nog usađiju jubav prema vatrogascima

Photobucket


... nima straja za nove generacije ljuti neprijatelji vatre i požara.
A kad se malo umorimo, triba malo stat i zapivat, a i tega nikad u nas u domu nije falilo.

Photobucket


... I naši pivači klape „Podvorje“ su svoje prve prove činili u Vatrogasnome domu. Malo je nas, u selu, ča smo samo u jednoj udruzi aktivni. Eto, Žuti je od početak vatrogasac, ali je ujedno i duša naše udruge „Kampanel“ od maškar. Ni jedna udruga u selu, kako je napomenila Sandra u ime mjesnoga odbora, ne more nikako živit sama za sebe, pa tako i naši vatrogasci uvik pomognu i drugin udrugan u raznin događanjima, ča bi se reklo, i u dobru i u zlu. Jer, ako oćemo naprid, jedni brez drugi ne moremo ... ni jedna fešta, ni jedne maškare nisu prošle bez da su vatrogasci bar pomogli prinit materijal, a puno puti i više od tega.
Danas smo ka društvo na zdravin nogan, i ono ča je danas kuriozitet u ova krizna doba, redovito podmirujemo sve obaveze i plaćamo račune. I održajemo dom, i tu i tamo ča novega zgradimo ...
Nadan se da vas nisan udušija ovolikin uvodon, i da vas neće zabolit glava, ka neke ...

Photobucket


Nije lako četrdeset godin složit u dvi beside. I tako, kad smo se svi pomalo skupili, klapa Podvorje nan je otpivala „Lijepu našu“ ...



... a naš predsjednik Senata DVD "Mladost" Joško Bonacin je održa kratku, onako po svoju, uvodnu besidu ...

Photobucket


... pa polako redon, sjetivši se najpri oni koji nima više među nama, podilili smo priznanja zaslužnin članovima u ovi četrdeset godin. Nakon tega su uslijedili brojni čestitari, od Mjesnog odbora Kaštel Sućurca (predsjednik naš član, nekad i predsjednik), Grada Kaštela, Županije Splitsko-Dalmatinske (Župan počeja ka naš član), Hrvatske Vatrogasne Zajednice (pogledaj pod Župan), brojnih gostiju iz zemlje i inozemstva od prijateljskih vatrogasnih društava i pobratima.



Svak je tija reč dvi beside, čestitat lipu okruglu godišnjicu, i poželit još dug i uspješan život.
A da bi sve to tehnički pratili i zabilužili za pokoljenja, pobrinija se opet jedan naš stari vatrogasac, @iskreni, redoviti kroničar događanja u naše malo misto.

Photobucket


Tehnički dil prezentacije je odradija naš g. Enter koji se nije tija slikat, a bome je i jema dva botuna za pritisnit

Photobucket


Nadan se, da će se ispunit bar neke želje koje smo primili od pusti čestitari, od one Buiševe da ako Hajduk živi vječno, neka „Mladost“ potraje samo dva dana manje, do one od našega velečasnoga da neka dostignemo starost naše župe, koja je najstarija župa u Hrvata.
I ne zamirite mi ča pišen u prvome licu, jer se i ja osjećan ka djelić cile priče. Ka mali kotačić u velikome mehanizmu.
Mehanizmu starome samo malo manje od mene, koji je zna dikod i zatrokirat, ali nikad nije ferma. I koji će, nadan se i iskreno želin, još godinama radit, na radost prijateljima i na žalost onima drugima ... ma koliko mi šutjeli o tome cerek thumbup
I za prid kraj službenoga dila, evo pozdravne beside Ivice Batine, našega oprvoga prišidenta ...



... i ča nan je još priostalo, vengo da i naš velečasni reče koju besidu, da se svi skupa pomolimo i uvatimo se večere, jer je postojala realna opasnost da se ista oladi party njami



Zdravi i veseli bili!!!
Prineseno sa Bloga Umorno_Oko

- 14:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.10.2011., subota

Velika proslava 40. godišnjice velikog DVD-a "Mladost"

DVD „Mladost“ je toliko veliko i jako društvo da ono jednostavno ne može i ne smije stati.

... Nismo odustali od svog vatrogasnog kupa Svetog Florijana. I ove godine održali smo ga po osmi put zaredom.
Postali smo prvaci države u muškoj i drugi u ženskoj „A“ kategoriji. DVD „Mladost“ je jedini u Republici Hrvatskoj koji ima dvije ekipe odraslih na vatrogasnoj olimpijadi u Ostravi u Češkoj. Muški „B“ osvajaju zlatnu kategoriju, dok žene „A“ po uzoru na svoje prethodnice zlatnu kategoriju kao treće u Europi.

Mladež muška i ženska ostvaruje plasmane na državna natjecanja u Makarskoj 2008 godine i Šibeniku 2010 godine.

Uz niz lijepih i dva tragična događaja obilježila su našu vatrogasnu svakodnevicu: Kornatska tragedija i udes nagibnog vlaka u Rudinama. U prvom nažalost nismo mogli pomoći, ali smo dostojanstveno ispratili svoje kolege na posljednji počinak i dali svoj doprinos u izgradnji spomen parka na Kornatima. U ovom drugom bili smo na prvoj liniji zajedno sa DVD Gomilicom i DVD Kaštela i pokazali da smo kao članovi Vatrogasne zajednice grada sposobni odraditi sve vrste zadataka brzo i profesionalno. Za ovo smo bili nagrađeni nagradom – „Poseban pothvat 2009“.

Negdje za kraj, za sve one koji se pitaju dali je istina da ovakvi uopće postoje, namijenili smo im par statističkih podataka.

- DVD „Mladost“ vlasnik je 1/1 katastarske čestice 4496 zvane Suvača, veličine 6447 m2 i to u naravi 4114 m2 dvorišta, 884 m2 maslinika, 1449 m2 zgrade.
- U 40 godina odradili smo po službenoj arhivi društva 10137 intervencija ili 253 u prosjeku godišnje.
- Osvojili smo 13 olimpijskih medalja.
- Posjedujemo vozni park sa 12 vozila s ukupno 44500 l vode
- 11 apartmana sa 54 ležaja

Društvo broji:
- 52 operativna člana
- 39 aktivnih članova
- 37 aktivnih članica
- 14 pripravnika od 16-18 godina
- 20 mladeži muške od 12-16 godina
- 16 mladeži ženske od 12-16 godina
- 12 djece – pomladak do 12 godina
- 9 utemeljitelja
- 25 veterana
- 12 podupirajućih članova

Što ukupno iznosi 236 članova.

U društvu ima:
- 6 počasnih vatrogasnih časnika
- 7 viših vatrogasnih časnika
- 7 vatrogasnih časnika I klase
- 17 vatrogasnih časnika
- 5 vatrogasnih dočasnika I klase
- 15 vatrogasnih dočasnika
- 98 vatrogasaca s završenim osnovnim vatrogasnim ispitom

DVD „Mladost“ je toliko veliko i jako društvo da ono jednostavno ne može i ne smije stati.
Stoga na kraju dozvolite mi da se svim članovima zahvalim na djelovanju ovih 40 godina i svemu ovome što su napravili za buduće naraštaje. Zahvalit ćemo se i našem okruženju na čelu sa Gradskom upravom Kaštela, Mjesnom odboru, svim udrugama iz Kaštel Sućurca, kolegama vatrogascima iz svih okolnih Društava, svim pobratimskim i prijateljskim vatrogasnim društvima iz Hrvatske i inozemstva s kojima surađujemo i od kojih smo nešto naučili ili smo imali sreću da im prenesemo svoja zvanja, iskustva i ideje.

Štovani prijatelji, neka vam ovaj naš jubilej ostane u lijepom sjećanju.

(Izvod iz svečanog izlaganja predsjednika Ljube Musinova)

Utemeljitelj Ivica Batina: "...Bio sam kao Lovrakov - Pero Kvržica: Na čelu jedne lude grupe ljudi, u jednoj zaista ludoj sredini, u jedno ludo vrijeme... i stvorih DVD "Mladost"

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.10.2011., srijeda

Mladost na 9. Memorijalu bana Josipa Jelačića

Potpisivanje Povelje o bratimljenju DVD -a Mladost i DVD -a Zaprešić


Dobrovoljno vatrogasno društvo Zaprešić 110. godišnjicu postojanja proslavilo je tradicionalnim 9. Memorijalom bana Josipa Jelačića na kojem je ove godine sudjelovalo više od 130 prijavljenih natjecateljskih skupina vatrogasaca iz čitave Hrvatske a među njima nastupila je i ženska A ekipa koja je osvojila 6. mjesto. Ujedno je na skupštini DVD -a "Zaprešić" potpisana Povelja o bratimljenju DVD -a "Mladost" i DVD -a "Zaprešić".
Održan Deveti memorijal bana Josipa Jelačića najbrojniji do sada


Zaprešić-9. Memorijal bana Josipa Jelačića (slike)


- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Studeni 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (2)
Studeni 2012 (1)
Listopad 2012 (6)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (5)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (2)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (6)
Rujan 2011 (1)
Srpanj 2011 (2)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (5)
Travanj 2011 (2)
Ožujak 2011 (1)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (3)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (3)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (5)
Travanj 2010 (4)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (6)
Studeni 2009 (5)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


DVD Mladost: Film Vatrena Mladost 1971-1975 god.


Vatrogasni dom DVD-a Mladost K.Sućurac iskreni
UPRAVNI ODBOR DVD-a "MLADOST

ZAPOVJEDNIŠTVO DVD-a "MLADOST"


GALERIJA VOZILA DVD-a "MLADOST"

Image Hosted by ImageShack.us








Kontakt:
mladost-dvd@st.t-com.hr

Klik klik klik:
free search engine submission