DVD Lipovljani

utorak, 19.08.2008.

Proslava 120. obljetnice

Na blagdan Velike Gospe 15.08. 2008.g. vatrogasci DVD-a Lipovljani cjelodnevnim programom obilježili su svoju 120-tu obljetnicu misom u crkvi sv. Josipa, a delegacija je položila cvijeće na grob svog prvog predsjednika Martina Crkvenca i na zajednički križ na groblju za sve poginule Lipovljanske vatrogasce.
Image and video hosting by TinyPic
Ispred DVD-a Lipovljani, predsjednik društva g. Damir Hubak i zapovjednik društva g. Zlatko Pješ dočekali su svoje goste i uzvanike iz susjednih i prijateljskih društava, a posebno su primili svoje bratsko društvo PGD Bizovik iz Slovenije ( njih 38 ) s kojima se druže i surađuju već 30 godina.
Od 16,00 svi zainteresirani mogli su pogledati pokaznu Vatrogasnu vježbu na poligonu firme SAZOV. Vježbu je idejno zamislio zapovjednik Zlatko Pješ, a održana je u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Sisačko-moslavačke Županije, te sa vatrogasnim postrojbama iz Garešnice, Novske i PGD Bizovik iz Slovenije. S obzirom da se vježba izvodi povodom 120 g.postojanja i rada nosi ime LIPOVLANI 120, a organizator i nositelj vježbe je DVD Lipovljani.
Vježba je zamišljena i izvedena na način kao da se dogodila stvarna situacija, a što je dobar pokazatelj za postupanje u budućim mogućim intervencijama.
Image and video hosting by TinyPic
Tokom uspješno izvedene vježbe za koju je predviđeno 30 minuta uz korištenje sve raspoložive mehanizacije DVD-a Lipovljani, te specijalnih vozila i ekipa iz Bizovika(Slovenija), Garešnice, Kutine i Novske, brojni promatrači imali su prilike vidjeti izvrsno pripremljene simulacije nesreća i uspješno spašavanje unesrećenih sa realističnim markerima i lokaliziranjem požara, a sam tijek vježbe je izveden u više etapa uz maksimalnu koordinaciju svih uključenih Vatrogasnih postrojbi.
Nakon kratke okrijepe Učesnika i uzvanika od 17,30 svečanim mimohodom vatrogasaca i vozila centrom Lipovljana uz pratnju limene glazbe Banova Jaruga i DVD-a Križ, kojem su prethodili konjanici sa Državnim Županijskim i Općinskim zastavama te prolaskom povorke pored svečane i počasne lože uzvanika i najstarijih članova DVD-a Lipovljani ponosno i dostojanstveno pozdravljeni od brojnih mještana.Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Završetkom Mimohoda nastavljena je proslava obljetnice uz kraći kulturno umjetnički program u izvedbi Kud-a; Lipa, Matice slovačke, Češke besede i KPDU Karpati u velikom šatoru postavljenom za ovu prigodu na rukometnom igralištu u Lipovljanskom parku.
Svečanu sjednicu povodom 120 godina DVD-a Lipovljani uz prisustvo svih uzvanika i gostujućih društava započeo je Predsjednik Damir Hubak najavom Mješovitog pjevačkog zbora „Lira“ Lipovljani koji su izveli državnu i vatrogasnu himnu, a minutom šutnje odana je počast svim nastradalima i umrlim vatrogascima Republike Hrvatske i DVD-a Lipovljani.Image and video hosting by TinyPic
Svečanost je nastavljena u ugodnom druženju uz dobru večeru, osvježavajuća pića, ples i muziku uz glazbeni sastav „Oldtajmeri“ do ranih jutarnjih sati.Image and video hosting by TinyPic

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli pri organizaciji ove svečanosti. Također i svim donatorima još jedno veliko hvala! Hvala svim članovima DVD-a Lipovljani koji su se odazvali i prisustvovali proslavi. Također hvala i svim našim sumještanima što su nas pratili i bili s nama na taj poseban i izrazito svečan dan za naše društvo.

19.08.2008. u 14:07 • 18 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2008 (3)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne? Free Counters
Free Counters

Opis bloga

Naš DVD je osnovan davne 1888. godine.
Jedna je on najpoznatijih institucija u našem mjestu.
Organizator svega i svačega u Lipovljanima.
Uglavnom glavni pokretači svih zabavnih i ostalih aktivnosti kod nas.

Predsjednik: Damir Hubak
Zapovjednik: Zlatko Pješ

Dobro došli!mah

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!


VATROGASNA HIMNA

Vatrogasci braćo mila
zapjevajmo u sav glas
glasnica nam pjesma bila
da smo četa svima mila
za spas svim za spas

vatru gasi brata spasi
to je našeg društva zov
kad se požar nam doglasi
eto nas na plamni krov

što si čovjek trudom steče
il djedova mu je dar
sve može kratke spreče
za čas postat ugljen žar

tako nesta mnogo blaga
i zavlada jad i glad
toga nema braćo draga
gdje junački naš je rad

vatru gasi brata spasi
to je našeg društva zov
sve steć možmo suzdasi
ak ne može život nov


(Gjuro Stjepan Deželić) 1898

Image Hosted by ImageShack.us

duda26@email.t-com.hr
ispox@net.hr

Image Hosted by ImageShack.us