Linkovi

DUZS

HVZ

VZZŽ

VZG VG

KONTAKT

DVD Kurilovec
Horvatova 57
10410 Velika Gorica


telefon:
01/6213-795

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec

srijeda, 27.08.2014.

Održan 4. KUP Kurilovca i 2. Memorijal Ivan Veselić

Vatrogasno natjecanje djece i mladeži 4. KUP Kurilovca i 2. Memorijal Ivan Veselić održan je prošle subote na terenima SRC Kurilovec. U kišnom uzračju na natjecanju je nastupilo ukupno 38 natjecateljskih ekipa iz 22 Dobrovoljna vatrogasna društva. Osim velikogoričkih natjecateljskih ekipa na natjecanju su nastupile i ekipe iz Zagrebačke, Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije.

U kategoriji ženske djece od ukupno 13 ekipa prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Veleševec, drugo DVD-a Turopolje, a treće DVD-a Kurilovec. U kategoriji muške djece nastupilo je 15 ekipa od kojih je prvo mjesto osvojila ekipa DVD-a Ribnica, drugo DVD-a Mraclin dok je treće mjesto pripalo ekipi DVD-a Staro Čiče.U kategoriji ženske mladeži nastupile su četiri ekipe od kojih je najbolja bila ekipa DVD-a Brstec, druga DVD-a Ribnica, a treća ekipa DVD-a Kuče dok je među muškom mladeži, u konkurenciji 6 ekipa, prvo mjesto osvojila domaća ekipa DVD-a Kurilovec, druga DVD-a Buševec, a treća DVD-a Donja Voća.Diplome, pehare, statue i medalje uručivali su gospodin Vladimir Vrčković, predsjednik DVD-a Kurilovec, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice gospodin Ivica Kovačić, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije gospodin Željko Kovač te gospodin Rudolf Vujević dožupan Zagrebačke županije.

Veliki prijelazni pehar Memorijala "Ivan Veselić" u kategoriji mladeži kojeg su donijeli prošlogoišnji pobjednici mladeži DVD-a Buševec ove je godine gospodin Ivan Veselić (mlađi) uručio pobjedničkoj ekipi mladeži DVD-a Kurilovec.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.08.2014.

U Velikoj Gorici ponovo poplavljeni podrumi

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kurilovec u četvrtak su u ranim poslijepodnevnim satima, putem VOC-a, zaprimili dojavu o poplavljenim objektima na području Velike Gorice.

Vlasnicima podzemne garaže i podrumskih prostorija u Trebnjanskoj ulici oborinske su vode zadale glavobolje ali i novu štetu koju su tek sanirali, a koju je prouzročila ciklona "Melisa" koja je prije dvadesetak dana poharala velikogoričko područje.

U ulici Andrije Kačića Miošića u kojoj su posljednjih tjedana oluje rušile stabla i kidale strujne kablove, oborinske su vode poplavile podrumski stan. No, brzom reakcijom samih stanara spriječena je veća materijalna šteta.
- 12:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 05.08.2014.

GRUPA SJAJ PONOVO U KURILOVCU

Nakon velike lipanjske proslave trideset godina djelovanja, velikogorička Grupa Sjaj ponovo se vrača na pozornicu SRC-a u Kurilovcu.

Kurilovečki vatrogasci odlučili su svim obožavateljima popularne Grupe Sjaj pokloniti još jedan koncert koji će se održati 23. kolovoza s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.Velika zabava održati će se u sklopu vatrogasnog natjecanja za djecu i mladež, 4. KUP Kurilovca i 2. Memorijal "Ivan Veselić", koje će se održati istoga dana s početkom u 13 sati.


- 12:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 31.07.2014.

Melisa poharala Veliku Goricu

Ciklona Melisa u Srijedu je prošla kroz Veliku Goricu ostavljajući za sobom poplavljene ulice, podrume, poslovne prostore te srušena stabla i krov na radionici tvrtke "Kotač" u Kurilovcu.

Nakon prestanka oborina, vatrogasci su imali pune ruke posla. VOC Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica u 15:50 sati poziva DVD Kurilovec radi potrebe ispumpavanja podrumskih prostorija Hrvatske kontrole zračne plovidbe koju su ogromne količine vode doslovno potopile.JVP Velika Gorica, DVD Buševec i DVD Kurilovec na intervenciji u HKZP su se zadržali sve do 17:40 sati kada VOC upućuje DVD Kurilovec u ulicu Dr. Jurja Dobrile gdje je voda poplavila podrume u nekoliko stambenih zgrada.
Kurilovečki vatrogasci ispumpavali su podrume sve do 19:10 sati kada završavaju s intervencijama.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 26.07.2014.

4. KUP KURILOVCA i 2. MEMORIJAL Ivan Veselić

Već četvrtu godinu zaredom Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec organizira KUP Kurilovca - vatrogasno natjecanje djece, a od ove godine KUP-u će se pripojiti i natjecanje za vatrogasnu mladež - 2. Memorijal Ivana Veselića kao spomen na preminulog člana i dugogodišnjeg spremištara.

4. KUP Kurilovca i 2. Memorijal Ivan Veselić održati će se u Subotu, 23. kolovoza 2014. godine na terenima SRC Kurilovec, Sportska 2a u Velikoj Gorici s početkom u 13 sati.Organizator priprema bogat nagradni fond koji uključuje pehare i medalje za prva tri mjesta, statue za četvrta mjesta u kategorijama djece i mladeži, te veliki prijelazni pehar u kategoriji mladeži kojeg nam donose pobjednici prošlogodišnjeg Memorijala Ivana Veselića - mladež DVD-a Buševec.Prijave uključuju kotizaciju koja za djecu iznosi 200 Kuna, za vatrogasnu mladež 300 Kuna, a moguće ju je uplatiti na broj računa: HR 38 2360000 1101550116 ili na blagajni DVD-a Kurilovec na dan natjecanja.
U kotizaciju je uključena hrana za deset osoba te četiri litre soka.

Natjecateljske ekipe djece i mladeži možete prijaviti do 21. kolovoza 2014. na brojeve: 091/6369-005 Hrvoje Sučić, 095/3909-778 Marko Zubec, 095/8030-061 Mihael Odrčić ili na e-mail: vatrogasna.mladez.kurilovec@gmail.com

Sve aktualnosti oko organizacije natjecanja možete pratiti na našem Facebook profilu

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.07.2014.

Nevrijeme u Velikoj Gorici

Olujno nevrijeme pračeno tučom i snažnim vjetrovima uzrokovalo je velika oštećenja na nekoliko zgrada u centru Velike Gorice, a srušena stabla i pokidani elektroenergetski kablovi blokirali su prometnice i na području Kurilovca.

Kurilovečki vatrogasci u 21 sat dobivaju dojavu o potrebi uklanjanja stabla s prometnice u ulici Andrije Kačića Miošića zbog čega je bilo potrebno zatvoriti dio prometnice i preusmjeriti promet sporednim ulicama te osigurati rad djelatnicima elektre koji su sanirali pokidane elektroenergetske kablove.Već nakon pola sata, vatrogasci DVD-a Kurilovec zaprimaju dojavu o srušenim stablima u Jelačićevoj ulici te o srušenom stablu koje je blokiralo promet u Lomničkoj ulici.Kurilovečki vatrogasci intervencije završavaju u 23:30 sati, nakon čega se prema uputstvu VOC-a stavljaju u dežurstvo.


FOTO: GT / Erik Vučilovski


- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 14.06.2014.

Poplave u centru grada

Zbog obilnih količina kiše koja je 12.6.2014. padala na području Velike Gorice, kurilovečki vatrogasci u 18:38 sati, putem VOC-a JVP Velika Gorica, primaju dojavu o poplavljenim poslovnim objektima u ulici Slavka Kolara 10 u Velikoj Gorici.

Vatrogasci sa kombi vozilom i posadom od tri vatrogasca na lokaciju stižu u 18:47 sati gdje su zatekli poplavljeni poslovni prostor "Elektroservisa-Meštrović", smetlarnika stambene zgrade i pripadajučeg parkirališta na kojemu je dubina vode iznosila i do pola metra. Voda je u glavni oborinski kanal ispumpavana do 19:46 nakon čega dispečer VOC-a upučuje vatrogasce na izvid stanja u zgradi u ulici Slavka Kolara 6 - 8 u kojoj, nasreću, nije bilo potrebe za intervencijom.

Već u 19:52 sati dispečer VOC-a ponovo poziva i upučuje na ispomoć JVP-u Velika Gorica u policijsku postaju Velika Gorica. Kako je sustav javne gradske odvodnje umeđuvremenu proradio i cjevovodi odvodnje su počeli "gutati" silnu vodu, intervencije završavamo u 20:09.

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.06.2014.

Gunja i Rajevo Selo - Pohvale vatrogascima

Pet vatrogasaca DVD-a Kurilovec, jedan iz Velike Mlake te tri iz Ivanić Grada, uputili su se u Srijedu 28. Svibnja u poplavljenu Slavoniju, točnije mjesto Drenovci gdje su bili stacionirani i odakle su idučih dana kretali u pomoč stanovnicima poplavljenih područja.


Ispračaj u Ivanić Gradu; slijeva: Igor Pischiutta, Rudolf Vujević, Vladimir Vrčković, Dejan Zubec, Mario Milković, Hrvoje Sučić i Mihael Odrčić

Ujutro 29. Svibnja našoj ekipi pridružili su se vatrogasci iz Svete Nedelje i Rakitja te je započela sanacija terena u mjestu Gunja u kojem je odrađeno 35 intervencija ispumpavanja i dezinficiranja podruma, bunara i dvorišta.


Slijeva: Mario Milković, Mihael Odrčić, Hrvoje Sučić, Dejan Zubec

U Petak 30. Svibnja naša ekipa nastavila je sa sanacijom terena u Gunji i Rajevom Selu gdje je odrađeno 12 dezinfekcija i pranja objekata i dvorišta, podrumi i bunari ispumpavali su se na 20 lokacija, a oprano je i 9 ulica.

Slijeva: Mario Milković i Mihael Odrčić

Najviše intervencija je odrađeno u Subotu, kada su naši vatrogasci potpomognuti snagama iz Rakitja, Svete Nedelje i Pirovca odradili više od 50 intervencija dezinfekcije i pranja kuća i dvorišta, ispumpavanja podruma, bunara i dvorišta, pranja ulica i prijevoza vode za barijeru na GP Gunja, a u međuvremenu se popravljala i oprema.


Slijeva: Mihael Ordčić, Mario Milković, Igor Pischiutta i Hrvoje SučićU Nedjelju, 1. Lipnja, posljednjeg dana boravka naše ekipe na terenu u Gunji i Rajevom Selu odradile su ukupno 39 intervencija ispumpavanja te pranja i dezinfekcije objekata i dvorišta. Na sastanku stožera, kurilovečki vatrogasci te kolege iz Velike Mlake, Rakitja, Svete Nedelje i Ivanić Grada, predvođeni zapovjednikom Igorom Pischiuttom koji je predvodio tim Zagrebačke županije, dobili su pohvale za odlično odrađen posao na sanaciji poplavljene Gunje i Rajevog Sela.


Na slici: Igor Pischiutta, legendarni zapovjednik

O tome koliko su naše snage svojim znanjem i iskustvom pomogle u sanaciji terena, najbolje govore brojke od ukupno više od 160 odrađenih intervencija ali i stanovnici poplavljene Gunje i Rajevog Sela koji riječima nisu mogli izraziti svoju zahvalnost.


Poplave u Slavoniji - statistika:

Modul Zagrebačke županije, smjena 28.5.-1.6.


- VZG Ivanić Grad: 3 vatrogasca
- VZG Sveta Nedelja: 6 vatrogasaca
- VZG Velika Gorica: 6 vatrogasaca

- 1 pick up vozilo sa VT modulom (Ivanić Grad)
- 1 kombi vozilo za prijevoz ljudi i opreme (Ivanić Grad)
- 1 kombi vozilo za prijevoz ljudi i vatrogasna prikolica (Sveta Nedelja)
- 1 autocisterna (Ivanić Grad)

- 81 intervencija dezinfekcije i pranja objekata, dvorišta i prometnica
- 88 intervencija ispumpavanja objekata i dvorišta

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.05.2014.

Kurilovečki vatrogasci u pomoć Slavoniji

U Srijedu 28.5.2014. u poslijepodnevnim satima vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kurilovec krenuti će put Drenovaca gdje će, opremljeni osobnom zaštitnom, agregatima, pumpama i ostalom opremom, sudjelovati u sanaciji terena u poplavljenoj Slavoniji.
Kurilovečki vatrogasci u Slavoniji će se zadržati nekoliko dana.

Vatrogasci, sretno vam bilo!


- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dan otvorenih vrata DVD-a Kurilovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec je u Subotu 24.5.2014., u okviru Mjeseca zaštite od požara, organizirao Dan otvorenih vrata.
Zamislio ga je kao edukativno i zabavno približavanje građana i javnosti vatrogastvu ali i svima koji svojim radom i skromnim prilozima potpomažu rad DVD-a Kurilovec. U prostorijama i dvorištu kurilovečke Gasilane od jutra je vladala dobra atmosfera, a uz DVD Kurilovec, u Danu otvorenih vrata sudjelovali su i gosti iz DVD-a Šiljakovina, DVD-a Mraclin i DVD-a Vukovina. Posjetitelji su tako mogli pogledati alate i opremu kojom raspolažu kurilovečki vatrogasci, a u novouređenom prostoru namjenjenom za dežurstva vatrogasaca mogla se pogledati i arhiva DVD-a. Kurilovečki vatrogasci za sve su posjetitelje pripremili besplatan gulaš, uz najavu da će ovakvih događanja biti i više.

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.05.2014.

Rudolf Vujević novi počasni vatrogasni časnik DVD-a Kurilovec

Skupština Vatrogasne zajednice zagrebačke županije je na svojoj sjednici koja je održana u prostorijama DVD-a Gornji Desinec, uručila našem članu, dožupanu zagrebačke županije gospodinu Rudolfu Vujeviću diplomu o stjecanju zvanja počasni vatrogasni časnik za izvanredne zasluge u razvitku hrvatskog vatrogastva i zaštite od požara.

„Izuzetno sam ponosan što sam postao članom DVD-a Kurilovec kao jednog od najstarijih društava u Turopolju. Želja mi je biti aktivni vatrogasac te se nadam da ću uskoro krenuti u doškolovanje i još dodatno ojačati svoje društvo i ukupnu Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije“, izjavio je Vujević.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec ovim putem upučuje čestitke g. Vujeviću povodom stjecanja zvanja počasnog časnika i izražava veliko zadovoljstvo što se društvo svake godine ojačava novim i vrijednim članovima koji služe i pomažu svojim sugrađanima u nevolji, a na ponos našem gradu i čitavoj zajednici.


- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.05.2014.

Vatrogasci slavili sv. Florijana

Dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, i Međunarodni dan vatrogasaca obilježili su 4.svbinja pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društva velikogoričkoga kraja.

Mimohod u Velikoj Gorici

Blagdan svetog Florijana zajednički su obilježila dobrovoljna vatrogasna društva Velika Gorica, Kurilovec i Kobilić, koja su se okupila kod poklonca sv. Florijana u Maloj Gorici.

Uz pratnju puhačkog orkestra krenulo se do župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, gdje je služena sveta misa, a domaćin domjenka kasnije je bio DVD "Kobilić".


(Izvor: VG DANAS)

- 13:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 23.04.2014.

NAJAVA - Jurjevo u Kurilovcu -25.4. u 18 sati

Povodom blagdana svetog Jurja (23. travnja) održava se tradicionalno Turopoljsko Jurjevo, slikovit pučki običaj kojim se slavi proljeće kao simbol novog života. Kroz razne programe koje pripremaju Plemenita opčina turopoljska, Turistička zajednica grada, Pučko otvoreno učilište te brojna kulturno-umjetnička društva okuplja se cijelo Turopolje.

Kurilovčani će svoj krijes, na križanju Lomničke i Jelačićeve ulice, zapaliti u Petak 25. Travnja, kada će nastupiti Zlatne Godine i Vinogradarski Band

Od ove se godine, uz neizostavno dežurstvo vatrogasaca, u organizaciju uključuje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec, a što će vam prirediti naši vatrogasci moći ćete okusiti od 18 sati.


- 14:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.04.2014.

DVD KURILOVEC - VOZILO I OPREMA

Evo i nekoliko fotografija iz našeg spremišta...

Iako kao "C" postrojba svojom opremom zadovoljavamo zakonsku osnovu, moramo priznati da, kao i druga Dobrovoljna vatrogasna društva, nismo i ne možemo biti zadovoljni.

Sve izraženije klimatske promjene koje nam donose česte elementarne nepogode, poplave i požari zahtjevaju bolju opremljenost naših vatrogasaca.

Nadamo se da će za vatrogastvo doći bolja vremena te da će se vatrogasna spremišta moći opremati novom i kvalitetnijom opremom kako bismo što sigurnije, brže i efikasnije pristupili u pomoć našim sugrađanima.


- 19:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.03.2014.

Završena dežurstva na poplavljenim područjima

Stanje na velikogoričkom području, a posebno u mjestu Čička Poljana nakon puna tri tjedna napokon se normalizira.
Vatrogasci su jučer podjelili posljednje pakete s namirnicama jer mještani već sada mogu kroz mjesto. Stanje se polako ali sigurno normalizira, Stožer za zaštitu i spašavanje je raspušten, a vatrogasci su sinoć imali zadnju smjenu.
Sada preostaje zbrajanje štete i isušivanje vlage iz kuća, a građani se za isušivaće vlage mogu predbilježiti u Crvenom križu.

Nažalost, ostaje pitanje - kad će sljedeća poplava u Čičkoj Poljani?!
AKTIVNA VELJAČA ZA DVD KURILOVEC

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec u mjesecu Veljači je na poziv VOC-a odradilo ukupno 6 intervencija na području Kurilovca, Petrovine Turopoljske, Jagodnog i Donjeg Podotočja, a od 17.2. izvršili smo ukupno 5 dežurstva u Čičkoj Poljani u kojoj smo vršili ispumpavanje više objekata, prijevoz ljudi i dostavu namirnica, te punjenje vreća i izradu zečjih nasipa.

Na intervencijama i dežurstvima sudjelovali smo sa po šest vatrogasaca i kombi vozilom, a crpke, agregati, rasvjeta i ostali alati bili su nam neizostavna oprema.


I još jedna mala želja, a velika potreba...


- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 28.02.2014.

OPREZ PRI PALJENJU KOROVA

Početkom sezone čišćenja poljoprivrednih i drugih površina, kada građani spaljuju biljni i drugi gorivi otpad na otvorenom prostoru, povećava se opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom.
Obzirom da je u vremenskom periodu od 1. studenog do 1. svibnja spaljivanje korova dozvoljeno, koristimo priliku podsjetiti građane da su u slučaju provođenja spaljivanja dužni poduzeti sljedeće mjere zaštite od požara:

PRIJE POČETKA LOŽENJA VATRE O TOME OBAVIJESTITI JAVNU VATROGASNU POSTROJBU, POLICIJSKU POSTAJU ILI DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KURILOVEC

- oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i drugi zapaljivi materijal,
- osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje,
- ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila.Apeliramo na građane da ovo upozorenje shvate ozbiljno, kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na minimum i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju mjera zaštite od požara, te istovremeno izbjegli vlastitu odgovornost zbog neprovođenja mjera zaštite od požara, izazivanje požara, kao i posljedica koje iz toga nastanu.

KONTAKTI:

JVP VELIKA GORICA tel.: 193 ili 01/6221-283

PP VELIKA GORICA tel.: 192 ili 01/6221-144

DVD KURILOVEC mob: 091/6930-231 ili 091/6369-001

- 13:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 26.02.2014.

DVD KURILOVEC NA POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Rano ujutro 12.2.2014. DVD Kurilovec je preko VOC-a zaprimio dojavu o potrebi izlaska na intervenciju i izradu zečjih nasipa u mjestu Petrovina Turopoljska gdje se voda iz potoka Lomnica izljevala iz korita i ugrožavala stambene objekte i u poplavljivala podrume. Na intervenciju smo izašli sa 5 vatrogasaca te smo uz punjenje vreća za izradu zečjih nasipa ispumpavali i vodu iz poplavljenih podruma.Nakon završetka intervencija u mjetu Petrovina Turopoljska, zaprimamo novu dojavu VOC-a te krečemo na ispumpavanje podruma u Pokupskoj ulici Kurilovcu, te odmah nakon toga na ispumpavanje poplavljenog dvorišta u naselju Jagodno i podruma u naselju Donje Podotočje.

Nakon samo nekoliko dana, u Nedjelju 16.2. zaprimamo dojavu VOC-a o proglašenju stanja pripravnosti te je sedmero naših vatrogasaca u punoj pripravnosti dežuralo u prostorijama DVD-a. Iako nije bilo potrebe izlaska naših vatrogasaca, obavješteni smo da već idućega jutra započinjemo s dežurstvima u mjestu Čićka Poljana koju poplavljuje rijeka Odra.Ujutro dana 17.2 u 5:00 sati preuzimamo smjenu dežurstva u Čičkoj Poljani gdje smo uz punjenje vreča i izradu zečjih nasipa ispumpavali vodu iz poplavljenih podruma.Dežurstva u Čičkoj Poljani nastavili smo i sljedećih dana i to 19., 21. i 24.2. tijekom kojih smo vršili evakuaciju pasa iz uzgajivačnice Hemen......čamcem prevozili mještane......punili vreće pijeskom......mještanima dostavljali hranu......ali i družili se s kolegama iz DVD-a Lukavec.


- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 15.01.2014.

Obavijest o održavanju redovne godišnje skupštine DVD-a Kurilovec

Ovim putem obaviještavamo i pozivamo sve članice i članove društva te sve prijatelje vatrogasce da će Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec dana 8. Veljače s početkom u 19 sati u svojoj GASILANI u Horvatovoj 57 u Kurilovcu, održati 102. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.


- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.10.2013.

Osiguranje utrke na rolama

Društvo za rekreaciju "Zdrav duh" organiziralo je u Subotu 12. Listopada utrku velikogoričana na rolama pod nazivom "Svi na role VG 2013". Tom prigodom članovi DVD-a su kračom blokadom prometa na ulici kneza Ljudevita Posavskog osiguravali nesmetanu utrku na rolama. Utrku i dobru zabavu nije pokvarila ni jaka kiša koja je padala, no nama je ona bila dovoljan razlog da na ovom postu ne stavimo ni jednu fotografiju...

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DVD Kurilovec na danu otvorenih vrata JVP Zagreb

U Subotu 12. Listopada članovi DVD-a posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba na njihovom, već tradicionalnom, danu otvorenih vrata. Uz bogat kulturno umjetnički program, posjetitelji su mogli pogledati vježbe spašavanja iz ruševina, visina, vode, spašavanje iz vozila, gašenje požara te demonstraciju požara ulja pri kuhanju.Fotografija: spašavanje iz vozila

Svi posjetitelji su mogli pogledati veliku izložbu vatrogasnih vozila i opreme koja je bila otvorena za probu i fotografiranje, a članovi našeg DVD-a su imali i tu čast da im voditelj odijeljenja JVP Centar, ujedno i zapovijednik DVD-a Kurilovec, gospodin Igor Pischiutta pokaže vatrogasna spremišta, prostorije za boravak vatrogasaca te detaljno opiše i pokaže rad s opremom koju koriste profesionalci.Na fotografiji:
Stoje: Mario Milković, Hrvoje Sučić i Igor Pischiutta
Čuče: Marko Zubec, Dejan Zubec, Jurica Veselić i Mihael Odrčić

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.10.2013.

1. MEMORIJAL IVAN VESELIĆ

Memorijal Ivan Veselić, naziv je natjecanja za vatrogasnu mladež koje je po prvi puta ove godine organizirano u spomen na preminulog člana i spremištara Društva - gospodina Ivana Veselića.Na natjecanju je nastupilo ukupno 19 natjecateljskih ekipa od kojih je pehar i medalje za prvo mjesto u kategoriji muške mladeži osvojila ekipa DVD-a Buševec, za drugo mjesto ekipa DVD-a Velika Buna, treće mjesto ekipa DVD-a Mraclin, a nagradu za četvrto mjesto ekipa DVD-a Kurilovec.

U kategoriji ženske mladeži pehar i medalje za prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Kuče, za drugo mjesto ekipa DVD-a Lijevo Sredičko, treće mjesto ekipa DVD-a Mraclin te nagradu za četvrto mjesto ekipa DVD-a Šiljakovina.

Veliki prijelazni pehar osvojila je muška ekipa DVD-a BUŠEVEC.Voditeljstvo ovogodišnjeg natjecanja:


Na fotografiji:
(s lijeva na desno): Jurica Veselić, Branislav Katulić, Mario Švehla, Dejan Zubec, Marko Zubec, Hrvoje Sučić i Juraj Veselić

- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jurjevo u Kurilovcu pod budnim okom vatrogasaca

Tradicionalno, na bladan svetog Jurja, 23. Travnja, na livadi pored raskrižja Jelačićeve i Lomničke ulice u Kurilovcu, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kurilovec drže veliki Jurjevski krijes pod nadzorom.Fotografija prikazuje manju intervenciju prilikom jakog vjetra koji je plamen usmjeravao prema krošnji obližnjeg drveta.

Na fotografiji: Ivan Žordić i Dejan Zubec- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Fotografije članova DVD-a povodom obilježavanja stote obljetnice 2012. godine


- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

O nama

Dobrovoljno vatrogano društvo Kurilovec osnovano je 21.Srpnja 1912. godine, iako postoje naznake da je djelovalo i ranije.

Prema usmenoj predaji najstarijih Kurilovčana, tri naselja - Velika Gorica, Kurilovec i Mala Gorica, osnovala su 1876. godine jedinstveno dobrovoljno vatrogasno društvo. Tridesetak godina kasnije došlo je do razdvajanja u Društvu, pa su se Kurilovec i Mala Gorica izdvojili od Velike Gorice i 1912. godine osnovali DVD Kurilovec i Mala Gorica.

Vatrogasci Male Gorice prestali su djelovati kada je izbio Drugi svjetski rat, pa je DVD Kurilovec poslije rata samostalno nastavio s radom.

Da postoji pisani dokaz o osnivanju zajedničkog vatrogasnog društva, DVD Kurilovec bi, uz Veliku Goricu, bio najstarije vatrogasno društvo u Turopolju.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec danas, nakon više od stotinu godina, broji ukupno 335 članova, od toga 43 djelatnih i 12 pričuvnih članova.
Mladeži je 20, a djece od 6 do 12 godina 25. Podupirajučih članova je čak 235.

Po brojnosti onih koji se smatraju prijateljima Društva, pa zato podupiru njegov rad, DVD Kurilovec je najbrojniji u Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice.

Društvo posjeduje vatrogasni dom sa salom za više od 200 osoba, dva spremišta za vozila i opremu, kombi za prijevoz ljudstva, agregat Magirus te svu drugu opremu za status C vatrogasne postrojbe.

Očuvanje stogodišnje tradicije i prenošenje vatrogasnih znanja i vještina na mlađe generacije, trajni je cilj DVD-a Kurilovec.

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2014  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2014 (3)
Srpanj 2014 (3)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Listopad 2013 (6)
Opis bloga
Blog je namjenjen promicanju dobrovoljnog vatrogastva u Kurilovcu, informiranju članova i prijatelja društva te svih onih koji se na bilo koji način zanimaju za rad vatrogasaca i DVD-a Kurilovec.
UPRAVA DRUŠTVA
Predsjednik:
Vladimir Vrčković
091/6369-000
Dopredsjednik:
Ivan Veselić
Zapovjednik:
Igor Pischiutta
091/6930-231
Dozapovjednik:
Miljenko Jančić
091/6369-001
Tajnik:
Juraj Veselić
091/6369-002
dvd.kurilovec1912@gmail.com
Blagajnik:
Tomislav Krilčić
Članovi Upravnog odbora:
Josip Barbarić
Višnja Jančić
Ivan Odrčić
Mario Pischiutta
Ljiljana Pischiutta
Damir Rus
Hrvoje Sučić
Dejan Zubec
Marko Zubec

NADZORNI ODBOR:
Predsjednik:
Mario Mataković
Članovi Nadzornog odbora:
Mario Milković
Siniša Šafranić

Voditelj vatrogasne mladeži:
Voditelji vatrogasnog podmladka:
Marko Zubec
095/3909-778
Mihael Odrčić
095/8030-061

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se