Linkovi
Photobucket Photobucket

DVD DP
DVD DEANOVEC
[URL=http://dvdlaktec.blog.hr]DVD LAKTEC[/URL

barbara.zolic1@gmail.com


Photobucket

Dobrovoljno vatrogasno društvo Johovec osnovano je 1954 godine u kući Bujić Mije. Tog dana okupili su se osnivači DVD-a i to: Bezjak Josip, Piškorić Josip, Babić Stjepan, Babić Mirko, Meštrović Stjepan, Bujić Stjepan, Rupčić Franjo, Piljek Milan, Horvat Stjepan, Rupčić Josip i dr.
Od te godine pa do danas kroz društvo je prošlo 120 članova, što aktivnih što podupirajućih, dok je trenutno stanje u matičnoj knjizi 45 članova i to uglavnom aktivnih.
Društvo se ponosi brojem školovanih časnika, vatrogasaca i vatrogasne mladeži, a posebno ženskim vatrogasnim odjeljenjem jedinim na području VZO Križ.
Najbolji rezultati djelovanja postignuti su u preventivnom djelovanju što dokazuje i mali broj požara na području djelovanja.
Društvo djeluje na području sela Johovec, ali po potrebi i na širem području Općine Križ, sa sjedištem u vatrogasnom domu u Johovcu.
Prvu vatrogasnu opremu vatrogasci su nabavili velikim djelom vlastitim sredstvima članova i samih mještana sela Johovec, dok je manji dio sredstava dodjeljen od raznih sponzora.
Tako je nabavljen pompni agregat "Rakovica" sa 4 usisne cijevi Ø 52 mm, 100 m tlačnih cijevi, jednu razdjelnicu i dvije mlaznice. Vatrogasna odijela su nabavljena isključivo sredstvima zarađenim radom samih vatrogasaca, čiščenjem kanala.

DRUÅ TVENI DOM JOHOVEC

Već 1966 godine počelo je sa izgradnjom novog vatrogasnog doma koji je dovršen i pušten u nužni rad kroz naredne tri godine.


U periodu povoljne eksplatacije vatrogasnog doma, organizacijom vatrogasnih zabava i proslava, društvo doživljava svoj procvat, tako da je 1972. godine vlastitim sredstvima uz malu pomoć donatora kupljen pumpni agregat "Magirus" i "Honda" sa pratećom opremom.


Tijekom osamdesetih godina nastavlja se dobar rad društva, pa je u tom periodu izvedena rekonstrukcija krovišta vatrogasnog doma, stavljena fasada, izgrađeno proširenje doma i generalno uređenje unutrašnjosti i okoline istog.
Krajem osamdesetih nabavljeni su i novi kombinizoni te zaštitne kacige, opasači i oznake.

Tijekom burnih devedesetih društvo prolazi određenu stagnaciju i lagano propadanje jer je većina članova sudjelovala u Domovinskom ratu.
Društvo doživljava kontinuirani preporod, rast i razvoj izborom nove uprave društva izborom nove uprave sastavljene od mladih vatrogasnih dočasnika i ispitanih vatrogasaca.
Tako je prelaskom u novo tisućljeće društvo krenulo u znatne zahvate na vatrogasnom domu, pa je u isti uveden gradski plin i voda, izgrađeno plinsko grijanje sa novim plinskim pećima, generalno uređena kuhinja i unutrašnjost vatrogasnog doma.
Kako se nebi radilo samo na vatrogasnom domu društvo je osiguralo dio sredstava i za nabavku novih vatrogasnih radnih odora za 30 članova, pa tako sva tri odjeljenja muški A, muški B i naravno žene A imaju nove odore čime dostojno prezentiraju naše društvo.
Planovi za blisku budućnost su nabavka kombi vozila, koje je osnovni nedostatak za društvo zbog problema prijevoza pri odlasku na vatrogasna kup natjecenja diljem Lijepe naše, izgradnja spremišta i garaže za vozilo, sanacija vatrogasnog tornja sa ugradnjom sirene, te uređenje vatrogasnog poligona.


Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Johovec

29.06.2010., utorak

Natjecanje u D.GRAČENICI i PAUKOVCU...........

Dakle, protekli vikend smo nastupili na natjecanjima u Donjoj Gračenici i u Paukovcu...........na oba natjecanja smo izašli sa Muškom A i Ženskom A ekipom našeg DVD-a.


U D.Gračenici nam baš i nije najbolje išlo (muškoj A ekipi)......bolja vježba nam je bila 35 sec + 10 kaznenih sekundi...(krivo nanošenje ključa na spoj V1,.........o čemu bi se dalo diskutirati, al dobro...suci su u pravu) !!!!!

S tim vremenom smo zauzeli 12.mjesto......od mislim 17 ekipa...(baš i nije nešt)!


Dok su cure odradile vježbu za 46 sec.....(vodna gotova sa završnim stavom na 39 sec, al navala malo kasni i eto ti na....odu sekunde!!!)

Na kraju su bile 2. (sa trećim vremenom vježbe)............oni koji su bili na natjecanju znaju o čemu se radi.........

Photobucket


Nakon dana odmora (obzirom da u Subotu nismo išli nigdje) slijedilo je natjecanje u Paukovcu na njihovom Memorijalu..........

Najprije smo nastupili mi (Muški A)........bolja je bila druga 32.6 sec....s kašnjenjem navale!!!

Photobucket

Na kraju smo 2. od ukupno 41 ekipe u našoj kategoriji....... i s tim vremenom ulazimo u SUPERKUP.........


.......A u Superkupu...doslovno, "LUDILO"........!!!

U prvom krugu dobimo za suparnike 7. ekipu, a to je Spačva Vinkovci, s kojima smo odmjerili snage i prethodni vikend u Ivanić-Gradu, u polufinalu tamošnjeg Superkupa...........sad smo ih prošli "na knap", za 0.50 sec.....

U polufinalu suparnici su nam bili dečki iz Gračenice, koji su u ukupnom poretku osvojili 3.mjesto.........opet prolazimo tijesno.......(mislim opet za nepunu sekundu)!.......

I na kraju u FINALU......... 1. i 2. ekipa u ukupnom poretku (Našice i Johovec)...

..........i opet "tijesan" rezultat........mi 31.6sec....oni 32.00 sec.......

...........kad je nakon nekoliko trenutaka proglašen pobjednik SUPERKUPA sreči nije bilo kraja.......cijela ekipa, zajedno sa "curkama" luduje, skače, vrišti, itd........

.....Na kraju svakako čestitam ekipama s kojima smo odmjerili snage u Superkupu...(SPAČVA, GRAČENICA, NAŠICE)... jer su o prolazu u sljedeći krug odlučivale doslovno, "stotinke".........te smo svjesni da je pobjeda mogla otići i na jednu i na drugu stranu, što govori o jačini Superkupa i samog ovog natjecanja!!!!!


Kao pobjednik Superkupa osvojili smo novčanu nagradu od 1000 kn, te malog pesa (cucka)........ (ima sigurno 10 kila...možda i više)!!!!!

Photobucket


Osim nas nastupile su i cure na ovom Memorijalu.........nažalost nisu se baš proslavile.......zauzele su 12.mjesto.........isto kao i mi na natjecanju prije ovog...... raspojio im se u obe vježbe usis........


Nakon natjecanja otišli svi skupa pod šator, malo pjevali, plesali, skakali, glupirali se i začas je došlo pola noći kad smo i krenuli doma.....

Photobucket


Sljedeći vikend nam slijedi Općinsko natjecanje (VZO KRIŽ) u Okešincu.....na kojem planiramo nastupiti sa sve 4 naše desetine........

Pozdrav do idućeg puta.............!!!!!!!!!!

- 16:05 - Komentari (6) - Isprintaj - #

24.06.2010., četvrtak

GLAVNIČICA i IVANIĆ.........

Proteklog vikenda nastupili smo na natjecanjima u Glavničici (muška A ekipa), i na Memorijalu Gjure Stjepana Deželića u Ivanić-Gradu (opet muška A ekipa i ženska B ekipa)...........

........u Glavničici se baš i nismo proslavili što se tiče vremena vježbe.....završili smo za 33 sec, ali je suđeno V1 krivo nanošenje ključa na spoj......pa je tako bolje vrijeme bilo 43 sec..............ali i to nam je bilo dovoljno da osvojimo 2.mjesto.......

..........e da, naš Miky si je našo i nekoliko pajdaša iz vesterna...........zar nisu prekrasni....

Photobucket


Drugi dan smo nastupili mi i Žene B na Memorijalu Deželića u Ivanić - Gradu.......tj. 3.kolu Kupa HVZ-a........

Photobucket

..........odradili vježbu za 36 sec, uz mala dva kiksa...koja su nam po mojoj procjeni uzela 3-4 sekunde, al dobro barem smo napokon završili bez greške na jednom Državnom Kupu......

S tim vremenom smo završili na kraju kao 4. u ukupnom poretku Memorijala..........i ušli smo u SUPERKUP!!!

.......u prvom krugu smo bili bolji od cura iz Ivanića (Jalševca), zatim u polufinalu bili bolji od ukupnog pobjednika Memorijala.....Spačve Vinkovci....i na kraju u finalu bolji smo bili i od Muške B ekipe MTČ Čakovec.........(dečkima, ili mužima..... svaka čast iako su B ekipa dogurali su do finala, i to sa vremenima 35 - 38 sec)!

.......u SUPERKUPU su nam vremena u sva tri dvoboja bila izvrsna......po 32 sec..........

Photobucket



..........a da stvar bude još i bolja ........... Žene B su nam bile ukupno 3., uspjele su uć među tri najbolje, s vremeno 50.sec,,,,,,,,,,

Photobucket

......(stalno pišem po ovim postovima da one spadaju među prvih 5 u državi, to naravno i dalje tvrdim........s ovim trećim mjestom i s ovim vremenom su to na neki način i dokazale, iako znamo svi u Dvd-u da to vrijeme ide dolje za barem još 4-5 sekundi,)........!!!


........eto, to je sve za protekli natjecateljski vikend...........

......sad nam slijede natjecanja u D. Gračenici i Paukovcu na koja idemo sa Muškom A i Ženskom A ekipom.......

- 15:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

18.06.2010., petak

Natjecanja u VARAŽDINU, BOBOVCU i LAKTECU.....

Evo iz samog naslova se vidi da smo prošli vikend bili jako aktivni što se tiče natjecanja.....

...Pa krenimo redom......
U Subotu se održavalo natjecanje u Varaždinu (Memorijel Mirka Kolarića), odnosno 2.kolo Kupa HVZ-a....a obzirom da smo odlučili ove godine ići na svih 5 kola tog Kupa tako smo nastupili i u Varaždinu!

........malo po malo došo je red na nas, obavili prijavu, došli do staze, složili opremu........"za prvi i drugi mlaz naprijed"!!!

...vježba gotova za 34.00 sec, odlično, znamo da ako nema greške da smo među prva tri s tim vremenom........kad ono greška "Cijevnom 1" (tj. meni)... na razdjelnici "dizanje i spuštanje ruke....." plus 10 kaznenih!!!

...da stvar bude gora, i na štafeti smo imali grešku....ispadanje mlaznice na zadnjoj predaji.... još plus 5 kaznenih!!!

......tako da smo na kraju sa svim tim greškama i kiksevima završili kao 13. od 41. ekipe...........s obzirom na tolke greške dobro smo i prošli...

...i samo da još napomenem......da nije bilo tih greški bili bi 1. ili u najgorem slučaju 2.

Photobucket

........................................................................................................................

Drugi dan smo otišli na natjecanje u Bobovec, i tamo uz male promjene u ekipi ostvarili opet vrlo dobro vrijeme (34.70 sec), i s tim vremenom zauzeli odlično 3.mjesto......iza Bijele Gorice i Otoka (čestitke dečkima)!

Photobucket


.......................................................................................................................

U međuvremenu su naše "curke" bile na natjecanju kod naših prijatelja u Laktecu,,,,,,,,ostvarile su odlično vrijeme (44.00 sec) i zauzele 1.mjesto!!!

Photobucket


........BRAVO CURE!!!

Photobucket

........eto, to bi bilo to.........sad nam opet slijedi vikend prenatrpan natjecanjima....čujemo se uskoro sa novim informacijama iz JOHOVCA!!!

- 09:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.06.2010., četvrtak

RADNA AKCIJA - pripreme za KUP...

Ove godine smo malo uranili s pripremama za naš Kup, koji če se održati 10.7.2010.g.

.....obzirom da su nam sljedeća 4 vikenda prenatrpana s raznoraznim natjecanjima morali smo prošli vikend malo "zapeti" s poslom...i mi dečki a bome i cure........


.....Pa smo tako mi otišli u šumu po johu, odnosno po štehere od johe.....

Photobucket


..........bilo je vruče i sparno, pa smo se morali malo i okrijepiti........(pivica, gemišt i ostala tekuća pitanja)........

Photobucket


.........a u međuvremenu su naše "curke" farbale (bojile) ogradu tj. kak bi mi rekli "plot" oko vatrogasnog doma.....

Photobucket


..............a neki su se pobrinuli da svi mi koji smo bili na radnoj akciji ne ostanemo gladni..............

Photobucket

..........eto, malo po malo priveli smo i taj za nas radni dan kraju......

Sad sljedeći vikend nam slijede natjecanja za Mušku A ekipu u Varaždinu i Bobovcu, a za cure u Laktecu.....

Pozdrav do iduće objave.....uskoro!!!!!

- 22:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.06.2010., ponedjeljak

Nastup naših "B" ekipa u SISKU.....

Dakle u Sisku na tamošnjem natjecanju nastupile su naše "B" EKIPE (veterani i veteranke).......

Photobucket


Photobucket


.........najprije su nastupili veterani.......odradili su opet "solidnu vježbu" (48 sec) koja nije bila dovoljna za prvo mjesto... bili su 2.


A nakon njih i Žene "B"........prva vježba loša.....ali zato se u drugoj sve poklopilo.....(47 sec bez greške).....ODLIČNO VRIJEME ZA ŽENSKU "B"EKIPU!!!!!!!

.......Na kraju naravno s tim vremenom 1.!!! (uvjerljivo)!!!!!

Ma bile su PRESRETNE, nakon onog njihovog kiksa u Deanovcu ovo im je bio "melem na ranu" (tako su i same rekle).....

Photobucket


......"PRSTI KOJI SU OSVOJILI SISAK"........
Photobucket

.....Eto, još jednom čestitke našim veterankama i veteranima........

- 21:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

02.06.2010., srijeda

NATJECANJE U PETERANCU.....

Nakon vrlo uspješnog prethodnog vikenda, došlo je na red natjecanje kod naših dugogodišnjih prijatelja u PETERANCU (kraj Koprivnice)........

.....nastupili smo sa Muškom A ekipom........

Photobucket


........Odmah po dolasku smo i nastupili, prva vježba odlična (33 sec.)..... druga je bila nešto lošija (35 sec.),,,, bila bi vjerojatno bolja od prve, ali nam je pri spajanju usisa na dva mjesta "zagrizo" spoj, pa smo se vračali popravljat....


Nakon odrađene vježbe slijedilo je opuštanje uz pivicu i čekanje proglašenja.......

Photobucket


...............na kraju osvajamo 1.mjesto,,,,,,,,,Opet svi sretni i zadovoljni s obzirom da smo dva natjecanja za redom PRVACI..... što nam je do sada po prvi puta uspjelo!!!

Photobucket

.........Naravno odmah poslije proglašenja zovemo PREDSJEDNIKA da mu se pohvalimo s rezultatom..........( jer več mjesecima obečava trenirke za Mušku ekipu... ""ako počnete osvajati prva mjesta, trenirke za vas ne(budu) problem !!!!!"").............

...ali trenirki još uvijek nema..........


No kako bili - bilo.... vidjet čemo!



Pri povratku kuči u našem kombiju uvjek vlada odlično raspoloženje... pa je tako bilo i ovaj put......

Photobucket


...........eto, to bi bilo to.........sljedeći vikend nejdemo nikud (imamo malu pauzu)..........tj. idu naše "B" ekipe (veterani i veteranke) u SISAK na njihov kup,...........SRETNO IM BILO TAMO........ i da se vrate sa oba pehara!


........pozdrav do idučeg posta..........

- 15:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NATJECATELJSKE DESETINE DVD-a JOHOVEC u 2011.g.
MUŠKA A EKIPA:

Z - Minčir Tomislav
S - Bašica Ivan
T - Salopek Matija
N1 - Rupčić Željko
N2 - Salopek Tomislav
V1 - Starčević Mišo
V2 - Žabčić Marin
C1 - Starčević Goran
C2 - Smiljanić Danijel



ŽENSKA A EKIPA:

Z - Smiljanić Kristina
S - Jakšić Grozdana
T - Valentić Tanja
N1 - Brkanić Petra
N2 - Brkanić Nikolina
V1 - Jalžečić Maja
V2 - Piljek Sabina
C1 - Horvat-Ciglanečki Kristina
C2 - Valentić Marijana



MUŠKA B EKIPA:

Z - Vujica Stjepan
S - Pranjić Damir
T - Starčević Marko
N1 - Novosel Ivica
N2 - Stjepanović Mato
V1 - Rupčić Vlado
V2 - Brkanić Josip
C1 - Pranjić Željko
C2 - Čančar Josip



ŽENSKA B EKIPA:

Z - Starčević Mira
S - Smiljanić Nevenka
T - Pranjić Jozefina
N1 - Rupčić Gabriela
N2 - Brkanić Ljiljana
V1 - Pranjić Ksenija
V2 - Stjepanović Anica
C1 - Stanić Štefica
C2 - Meštrović Marica






barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com