Slike
Ekipa sezone 2006.
Pehari iz sezone 2006. i 2007.


Natjecanja 2011.



Johovec 2. mjesto

Zelina 1. mjesto

Oštarije 15. mjesto

Vranjic - kup HVZ-a DISKVALIFIJACIJA

Deanovec 1. mjesto

Hruševec 2. mjesto

Varaždin - kup HVZ-a 8. mjesto

Kerestinec 1. mjesto

Bobovec 1. mjesto

Otok 1. mjesto

Ivanić Grad - kup HVZ-a 11. mjesto

Prosinec - nogometni turnir DVD-a 2. mjesto

Sv. Nedelja 1. mjesto

Paukovec 1. mjesto

Bukošek (SLO)
2. mjesto

Bobovica 1. mjesto 30,70 s

Johovec 3. mjesto

Buševec 1. mjesto

Marija Magdalena 1. mjesto

Marija Magdalena 3. mjesto

Marija Magdalena 1. mjesto - štrik


30.08.2011., utorak

NOVI REKORD JE OBOREN!!

Protekla dva mjeseca bila su iznimno intenzivna za naš DVD, poglavito za natjecateljsku ekipu. Nakon uspješno odrađenog natjecanja u našoj organizaciji ponadali smo se kratkotrajnoj pauzi kako bismo malo predahnuli od mnogobrojnih vatrogasnih natjecanja kojima prisustvujemo iz vikenda u vikend. No, za "lavove" nikad nema odmora. Tako smo u samo mjesec dana, od sredine srpnja do polovice kolovoza, nastupili na čak 8 vatrogasnih natjecanja.

Krenimo redom. Niz smo započeli u susjednoj nam Mariji Magdaleni čiji se DVD nakon nekoliko godina pritajenosti ponovno na velika vrata ubilježio u kalendar vatrogasnih natjecanja. Tamo je DVD Bijela Gorica nastupio s dvije ekipe, "lavovi" i "lavići". Slobodno mogu reći da smo osvojili sve što se osvojiti i moglo, dakle, lavovi su bili 1. te su kući ponijeli i prijelazni pehar, lavići su odličnom vježbom zaslužili 3. mjesto, a kao vrhunac svega došla je i pobjeda u povlačenju štrika te večeri. Realno gledajući, malo je onih natjecateljskih ekipa u vatrogastvu koje mogu konkurirati i pobjeđivati na natjecateljskom polju te potom biti nadmočni i u odmjeravanju snage s ostalim, većinom nevatrogasnim ekipama.

Idući vikend posjetili smo Odranski Obrež gdje smo u izrazito jakoj konkurenciji osvojili odlično 2. mjesto, samo 0,1 sekundu iza aktualnih državnih prvaka iz Paukovca. Razlika u vremenu dovoljno govori koliko je to žustra borba bila. Te večeri organizirano je i natjecanje u tzv. mokroj vježbi, dakle vatrogasna vježba koja uključuje crpljenje vode te rušenje meta u navalnom dijelu. Ovdje se prije svega iziskuje preciznost, točnost, a tek potom brzina, no i pod takvim okolnostima dominantno smo osvojili 1. mjesto, što je samo dokaz da smo spremni i za "prave stvari".

Slijedeći vikend, nakon kratkog godišnjeg odmora i neželjene stanke u treninzima, nastupili smo u samoborskom Klokočevcu gdje smo drugu godinu za redom osvojili 1. mjesto. Netom spomenuti izostanak treninga naše ekipe osjetio se na natjecanju u Prosincu gdje smo zauzeli slabašno 5. mjesto, dok su naši lavići bili 7. Istog dana odazvali smo se i natjecanju u Gradu Zagrebu, u organizaciji DVD-a Dragonožec, gdje smo stvari vratili na svoje mjesto, ostvarivši pobjedu te smo kući ponijeli prijelazni pehar, zlatne medalje te LCD televizor kao dodatnu nagradu za ukupnog pobjednika.

Zadnji vikend u mjesecu kolovozu bio je itekako naporan, ali i znakovit. Najprije smo nastupili na Kupu HVZ-a održanom u Trebarjevu Desnom, osvojivši u konkurenciji najboljih ekipa iz cijele Hrvatske izvrsno 7. mjesto. Toga dana odazvali smo se i pozivu DVD-a Molvice gdje smo uz dvije identične vježbe (31,20 s) osvojili 1. mjesto i prijelazni pehar.

Ono što je idućeg dana uslijedilo na natjecanju u Dubravici, mogu slobodno reći da je ostvarenje pritajenih želja i ciljeva svakog pojedinca koji čini naš mali DVD. Naime, tada smo po prvi puta u 8 godina, koliko je ova ekipa na okupu, prevalili tu već psihološku granicu i konačno van treninga, dakle na službenom natjecanju, ostvarili vrijeme ispod 30 s, preciznije, 29,70 s. Ne moram ni naglašavati da je to novi rekord naše natjecateljske ekipe, ali i dodatni motiv da još više "grizemo" i napredujemo, jer zaliha vjerujte još ima. Takvu pobjedu na naš svojstven način (grmilo je uz lavlju riku) veselo smo proslavili uz podizanje prijelaznog pehara i vijorenje ponosnog marijogoričkog slona.

- 10:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

29.08.2011., ponedjeljak


- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2011 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv