DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK 90 godina u službi zaštite od požara

ponedjeljak, 28.05.2018.

Obilazak hidrantske mreže

U dogovoru s nadležnim poduzećem za izgradnju i održavanje vodovoda ovu nedjelju održana je preventivna akcija obilaska hidrantske mreže. Iako su vanjske hidrantske mreže u pravilu izvedene kao nadzemne, zbog opasnosti od zaleđivanja u Kupjaku su svi vanjski hidranti izvedeni kao podzemni. Također većina hidranata se nalazi neposredno uz prometnicu Rijeka-Zagreb koja se zimi tretira s mnogo soli i pijeska koji zatrpavaju priključke hidranata. Stoga cilj ove akcije nije bila provjera tlaka i protoka već čišćenje svih šahti od pijeska i zemlje i osiguranje brzog postavljanja hidrantskog nastavka ukoliko se za to pokaže potreba. Nakon čišćenja i pripreme provjerom je utvrđeno da se na sve priključke osim jednog može uspješno postaviti hidrantski priključak. Na akciji su ipak zabilježeni i drugi manji nedostaci poput nepostojećih oznaka ili loše izvedenih poklopaca šahti, te će se te primjedbe upisati u izvješće. Komunalno poduzeće će zajedno s ovlaštenim osobama u sljedećem razdoblju izvršiti kontrolu tlaka i protoka te se nadamo da će rezultati biti u skladu s propisima. Na samoj akciji su bila prisutna četvorica članova društva s vozilom.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

28.05.2018. u 07:08 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 06.05.2018.

Obilježen dan Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca

Vatrogasci svih dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Općine Ravna Gora već tradicionalno obilježavaju dan Sv. Florijana izvođenjem zajedničke pokazne vježbe, odlaskom na svetu misu u kapelicu Sv. Florijana u Ravnogorsku Kosu i zajedničkim druženjem.
Ove godine domaćin druženja bio je bio DVD Kupjak a organizirane su čak dvije vatrogasne vježbe. Prva vježba organizirana je na nizu spojenih stambenih kuća u Ravnoj Gori. Druga vježba održana je na prostoru bivše ciglane u Kupjaku na lokaciji pilane ''Injić''.
Na ooba dvije vježbe članovi DVD-a Kupjak izveli su vježbu gašenja požara s vanjskom navalom sudjelujući s sedam vatrogasaca u prvoj vježbi i osam vatrogasaca u drugoj vježbi.
Nakon Svete mise koja održana u 11 sati u kapelici Svetog Florijana svi vatrogasci su se okupili na zajedničkom ručku i druženju u vatrogasnom domu u Kupjaku.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

06.05.2018. u 20:32 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 03.05.2018.

Obilježen prvi svibnja, donacija, vježba operative i podmlatka.

Članovi društva zajedno s mještanima i Mjesnim odborom Kupjak sudjelovali su i ove godine u obilježavanju 1. svibnja međunarodnog dana rada. Dan je započeo tradicionalnom budnicom u 6 sati ujutro prolaskom vatrogasnog vozila s uključenom sirenom kroz mjesto. Oko 8 sati ispred vatrogasnog doma pristigli su članovi puhačkog orkestra KUD-a Sloga iz Ravne Gore te održali kratki koncert za prisutne mještane i vatrogasce. Nešto kasnije dočekali smo i defile vozila članova AK Ravna Gora koji se se neko vrijeme zadržali u druženju ispred vatrogasnog doma.

Image and video hosting by TinyPic

Dan prije operativni članovi održali su prvu ovogodišnju vježbu s temom rukovanja pumpom u vozilu i primjene različite armature koja se koristi kod požara otvorenog prostora. Vježbi se odazvalo osam operativnih članova i dvoje pripravnika za vatrogasca.

Image and video hosting by TinyPic

U srijedu 3. svibnja održali smo prvu ovogodišnju vježbu s najmlađim članovima kao pripremu za vatrogasno natjecanje u Ravnoj Gori koje nam slijedi. Na skupštini DVD-a San Marino Novi Vinodolski na kojoj smo bili prisutni u subotu susreli smo se ponovo s Članovima njemačke humanitarne udruge Deutsche Feuerwehrhilfe e.V koji su nas ponovo razveselili donacijom tri vatrogasne kacige za operativne i buduće vatrogasce kao i dijelovima za Ladu Nivu koji su nam nedostajali kao što su sirena i bljeskalice. Službena primopredaja spomenute opreme održana je jučer za vrijeme vježbe s djecom kad su nas posjetili Dirk Heidenreich ispred DFH i Velibor Topolovec iz DVD-a San Marino. Uz zajedničko fotografiranje i druženje, djeca su dragim gostima izvela i dvije kratke vježbe uz upotrebu vode i opreme koju posjedujemo.

Image and video hosting by TinyPic

03.05.2018. u 12:25 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< svibanj, 2018 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428