DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK 90 godina u službi zaštite od požara

utorak, 27.02.2018.

Akcija pomoći stanovništvu

Ponedjeljak 26.veljače

Po dojavi odnosno zapovjedi zapovjednika VZO jučer smo s tri člana sudjelovali na zajedničkoj akciji pomoći stanovništvu Općine Ravna Gora. Zbog velike količine snijega koji je pao proteklih nekoliko dana aktiviran je Općinski stožer zaštite i spašavanja koji je donio odluku o podizanju svih Dobrovoljnih vatrogasnih društava s namjerom pomoći prvenstveno staračkim domaćinstvima. Starije i bolesne osobe na području općine većinom su zbog obilnog snijega ostale zatrpane bez mogućnosti izlaska iz svojih kuća. Nakon što je ukupno tridesetak članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava Ravna Gora, Stara Sušica, Stari Laz i Kupjak očistilo prilaze dvadesetak kuća na kraju je očišćen i krov te balkon Osnovne Škole u Ravnoj Gori.
Uz velike količine snijega koji nosi mnoge probleme nastupio je i period vrlo niskih temperatura koje se kreću u području oko minus 15 ° C. Stoga su članovi našeg društva od ove subote počeli provoditi pojačane mjere održavanja temperature u spremištu u kojem se nalazi vozilo s vodom. Također provjeravaju se stanja baterija i punjenje istih prema potrebi kao i ostale radnje održavanja operativne spremnosti.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Utorak 27. veljače

U utorak popodne održali smo radnu akciju čišćenja snijega ispred doma i oko hidranta te pripremu drva za peć koja se svakodnevno loži. Na ovoj akciji sudjelovalo je osam članova uz pomoć stroja koji je čistio i prilaznu cestu.
Po završetku ove akcije petorica članova uputila su se u gornji Kupjak kako bi očistila prilaze kućama za troje stariji i bolesnih osoba.

Image and video hosting by TinyPic



27.02.2018. u 07:48 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 18.02.2018.

Redovna skupština društva

S početkom u 18h ovu subotu održali smo svoju redovnu izvještajnu skupštinu. Na skupštini koju je otvorio predsjednik Nikola Jakovac a vodio je zamjenik Juraj Pleše podneseno je izvješće o radu društva u protekloj godini kao i financijsko izvješće. U izvješću o radu društva istaknut je broj od 106 aktivnosti članova društva od čega je bilo 11 izlazaka na intervencije. Utrošeno je i ukupno 299 radnih sati na intervencije, radne akcije i preventivu. Nakon izvješća Nadzornog odbora u kojem je navedeno da nema primjedbi članovi su jednoglasno usvojili sva izvješća.
U nastavku skupštine podijeljene su pohvalnice svim članovima koji su sudjelovali u osvajanju trećeg mjesta na županijskom vatrogasnom natjecanju kao i zahvalnice svima koji su materijalno ili financijski poduprli rad društva u prošloj godini. Nagrađeni su a i ovim putem im se zahvaljujemo: Deutsche Feuerwehrhilfe e.V., Mjesni odbor Kupjak, Caffe bar Orion, g. Željko Možnik, Gegotrans Kupjak, DVD San Marino Novi Vinodolski, Trgovina Krk i Adrenalin Park Kupjak.
Skupštinu su svojim prisustvom kao i prigodnim riječima pohvale i potpore radu društva uveličali i brojni gosti i prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva. Tako su nas posjetili Načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka, zapovjednik VZO Ravna Gora Dražen Krepenc, članica MO Kupjak Karmen Pleše, predstavnici susjednih i prijateljskih vatrogasnih društava: DVD Ravna Gora, DVD Skrad, DVD Brod Moravice, DVD Delnice, DVD San Marino Novi Vinodolski, DVD Prečko Zagreb i PGD Kočevje.
Nakon radnog dijela skupštine u gornjem dijelu doma organizirali smo i prigodni domjenak i druženje svih prisutnih.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


18.02.2018. u 10:07 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< veljača, 2018 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428