DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK osnovano 1929.

ponedjeljak, 29.05.2017.

Vatrogasni Kotlić u Vrbovskom

Članovi našeg društva i ove su godine uspješno su nastupili na natjecanju u pripremanju kotlića za vatrogasne ekipe u Vrbovskom. Osvojeno je treće mjesto, čestitamo svim sudionicima!

Više o natjecanju i na internet stranicama: Gorske Novosti

29.05.2017. u 07:31 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 16.05.2017.

Humanitarna vatrogasna biciklijada

U nedjelju 14. lipnja održana je 3. riječka vatrogasna biciklijada koja je i ovaj put imala humanitarni karakter. Bicklijada čiji su domaćini bili Područna vatrogasna zajednica Otoka Krka i Javna vatrogasna postrojba grada Krka okupila je stotinjak vatrogasaca biciklista koji su odvozili rutu dužine preko 60 km.
U humanitarnoj akciji ''Teov put do prvog koraka - uz našu pomoć'' ovom prilikom skupljeno je 17.000 kuna. U istovremenoj promociji humanitarne akcije ''Srce Kornatsko'' prikupljeno je oko 6.500 kn. Na ovom događaju uz vatrogasce iz cijele Hrvatske sudjelova su četvorica članova zajedno s još troje podupirajućih članova našeg društva.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

16.05.2017. u 11:25 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 08.05.2017.

Obilježavanje dana Sv.Florijana

Prisustvom na svetoj misi i pokaznoj vježbi svih dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Općine Ravna Gora vatrogasci DVD-a Kupjak sudjelovali su i ove godine u aktivnostima obilježavanja dana Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca.
Na pokaznoj vježbi koja održala se u Starom Lazu u nedjelju u 10 sati na prostoru ispred doma kulture i vatrogasnog spremišta DVD-a Stari Laz istovremeno je prikazano nekoliko različitih vrsta vatrogasnih intervencija. Vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Ravna Gora tako su prikazali gašenje požara automobila, požara građevine s unutarnjom i vanjskom navalom, požar zapaljivih tekućina i sl. Na samoj vježbi sudjelovalo je četrdesetak vatrogasaca s gotovo svom raspoloživom tehnikom vatrogasne zajednice.
Osam operativnih vatrogasca DVD-a Kupjak s kombi vozilom i visokotlačnom pumpom podjeljeni u tri grupe uspješno su sudjelovali u vježbi gaseći požar automobila i zapaljive tekućine uz pomoć pjene te s vanjskom navalom u gašenju požara građevine.
Nakon Svete mise koja održana u 11 sati u kapelici Svetog Florijana u Ravnogorskoj Kosi vatrogasci su se okupili na zajedničkom ručku i druženju.

Image and video hosting by TinyPic
Foto: DVD Ravna Gora (Dražen Krepenc) i DVD Kupjak

Od ostalih neobjavljenih aktivnosti naših članova ovom prilikom također izdvajamo i sudjelovanje dvoje naših članova na seminaru za voditelje vatrogasne mladeži koji se održao ovu subotu u DVD-u Halubjan Viškovo kao i početak vježbi za naše najmlađe ispred našeg vatrogasnog doma. Također bilježimo i sudjelovanje naših članova na ekološkoj akciji''Zelena Čistka''.

08.05.2017. u 09:00 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 02.05.2017.

Obilježavanje praznika rada i posjet kolega iz Njemačke

Već tradicionalno članovi Dobrovoljnog Vatrogasnog društva Kupjak i ove godine uključili su se u obilježavanje 1. maja praznika rada. Program je započeo u 6 sati ujutro budnicom odnosno prolaskom vatrogasnog vozila sa sirenom kroz Kupjak, Leskovu Dragu i Šije. U 8 sati ujutro ispred vatrogasnog doma stigla je i limena glazba iz Ravne Gore koja također tradicionalno na ovaj dan obilazi sva mjesta u općini te izvede nekoliko prigodnih skladbi.

Prošle godine primili smo značajnu donaciju vatrogasni jakni iz DVD-a San Marino Novi Vinodolski koju su nam oni dostavili iz dijela svoje donacije preko Njemačke udruge vatrogasaca Deutsche Feuerwehrhilfe e. V. Ova udruga njemačkih vatrogasaca osnovana je s ciljem suradnje i pomoći vatrogascima gdje god je to potrebno. Jedan dio te pomoći i suradnje upravo se provodi i dalje u DVD-u San Marino gdje je ovih dana održana primopredaja vatrogasnog vozila iz Njemačke te dogovorena daljnja suradnja u vidu edukacije Njemačkih vatrogasca o šumskim požarima. Na naš poziv slobodan dan njemački kolege koji su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u gradu Hanoveru odlučili su provesti u našem društvu te detaljnije upoznati s našim društvom i mjestom.

Njemački kolege nakon što su stigli oko 8 sati ujutro u pratnji g. Velibora Topolovca iz Novog Vinodolskog predvođeni g. Dirkom Heidenreichom koji nas je već posjetio prošle godine, zajedničko druženje započeli su upravo sudjelujući s nama u obilježavanju 1. maja. Nakon priče o našem društvu i obilaska vatrogasnog doma te pregleda tehnike i opreme koju posjedujemo upriličena je i mala zajednička vježba s ručnom štrcaljkom koju posjedujemo. U nastavku dana zajednički smo posjetili izletišta Zeleni Vir i Pilanu Juretić. U vrlo ugodnom cjelodnevnom druženju razmjenjena su mnoga iskustva i postavljeni temelji za daljnju suradnju našeg društva s njemačkim kolegama.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Više slika i na: DVD Kupjak Facebook


02.05.2017. u 08:45 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>< svibanj, 2017 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428

Predsjednik: Nikola Jakovac
mob:099 351 7108
Zapovjednik: Igor Špoljarić
mob:098 170 1982
Dozapovjedink: Franjo Mance
mob: 098 752 373
Tajnik: Iva Pizent

Ukoliko želite pomoćii radu DVD-a Kupjak možete to učiniti i donacijom na naš račun:
HR41 2340 0091 1170 35680 Hvala!


U slučaju požara nazvati i:

Dežurstvo 0-24h: DVD-a Ravna Gora tel: 051 818 478
Javna vatrogasna postrojba Rijeka i Delnice tel: 193
Državna uprava za zaštitu i spašavanje tel: 112

O DVD-u:

Vozila sprave i oprema DVD-a KUPJAK

Shema hidrantske mreže u Kupjaku

Iz povjesti DVD-a

DVD Kupjak član je Vatrogasne Zajednice Općine Ravna Gora u koju su još učlanjeni i DVD Ravna Gora DVD Stari Laz i DVD Stara Sušica

DVD Kupjak broji ukupno 44 članica i članova te 20 članice i članova odjeljenja mladeži i djece.

Vatrogasnu postrojbu DVD-a Kupjak čini 11 vatrogasaca s ispitom, lječničkim pregledom i kompletnom osobnom zaštitnom opremom.

Vatrogasna postrojba uzbunjuje se sutavom ''Vatrotel'' ili rezervnim sms sustavom zahvaljujući kojima je vrijeme izlaska vatrogasaca na intervenciju značajno smanjeno.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se