DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK 90 godina u službi zaštite od požara

utorak, 22.12.2015.

Požar otvorenog prostora

Jučer oko 16h izbio je požar otvorenog prostora u Ravnoj Gori na predjelu ''kosica''. Vatrogasci DVD-a Kupjak uzbunjeni su od strane zapovjednika VZO Ravna Gora s obzirom da se požar koji je zahvatio travnatu i šumsku površinu brzo širio uz pomoć vjetra. Na intervenciju su izašla četiri operativna člana s vozilom koji su zajedno s vatrogascima iz DVD-a Ravna gora i DVD-a Stara Sušica sudjelovali u gašenju ovog požara.

22.12.2015. u 08:24 • 0 KomentaraPrint#

Aktivnosti društva u prosincu

U posljednjem mjesecu ove godine članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupjak sastali su se nekoliko puta u sklopu svojih redovnih, ali i nekih novih aktivnosti.
Mjesec je obilježila tradicionalna preventivna akcija zaštite od požara. Članovi društva, zajedno s članovima vatrogasne mladeži, obišli su sva kućanstva, ugostiteljske objekte i poduzeća na području Kupjaka, Leskove Drage, Šija i Zalesine. Vatrogasci koji sudjeluju u ovoj akciji savjetuju građane o opasnostima izbijanja požara na dimovodnim, električnim i plinskim instalacijama, odgovaraju na upite o loženju vatre na otvorenom i sl. Cilj ove akcije je i darivanje vatrogasnih kalendara svakom kućanstvu s fotografijama naših ovogodišnjih aktivnosti te svim važnijim brojevima telefona koje treba nazvati u slučaju požara. Uspješnost ove akcije potvrđuje i do sad najveći iznos donacija koju smo u ovoj akciji primili. Prikupljena novčana sredstva bit će nam velika pomoć u radu društva te ovom prilikom zahvaljujemo svima uz obećanje da ćemo sredstva utrošiti za kupnju vatrogasne opreme ili opremanja vatrogasnog doma. Također smo ovaj mjesec primili i vrijedne donacije gđe. Vedrane Radočaj koja nam je darovala štednjak na drva, g. Josipa Gecana koji nam je darovao električni štednjak te g. Ivana Bujana koji nam je donirao tlačnu cijev.

Image and video hosting by TinyPic

Ovom prilikom pohvaljujemo i aktivnosti Mjesnog odbora Kupjak u vatrogasnom domu koji se aktivno uključio u završetak uređenja prostorija na katu doma uređenjem sanitarnog prostora i nabavom televizije koja će osim za potrebe njihovih aktivnosti dobro doći i za rad DVD-a. U vatrogasnom domu također u organizaciji Mjesnog odbora Kupjak održane su dvije dobro posjećene radionice za djecu s božićno-novogodišnjim tematikom. Na tim radionicama su djeca iz Kupjaka zajedno s roditeljima izradila ukrase i okitila božićnu jelku te pripremila dvoranu za dolazak krampusa i svetog Nikola koji je djeci donio darove na priredbi koja se održala u vatrogasnom domu.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Prošli vikend članovi društva održali su i drugu ovogodišnju skupštinu društva na kojoj su donijeti planovi za sljedeću godinu. Nakon održane kratke skupštine, okupljeni članovi nastavili su druženje uz skroman božićno-novogodišnji domjenak.
Na kraju, preostaje nam samo još jednom zahvaliti svim članovima na aktivnom sudjelovanju u radu društva, našim donatorima i prijateljima, ljudima dobre volje te svima poželjeti sretan Božić i sve najbolje u novoj godini!

22.12.2015. u 07:20 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428