DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK osnovano 1929.

nedjelja, 17.08.2014.

Natjecanje na zaprežnim špricama u Brod Moravicama

Dobrovoljno vatrogasno društvo Brod Moravice organiziralo je u subotu 17. kolovoza prvo natjecanje vatrogasaca na zaprežnim špricama u Primorsko-goranskoj županiji. Ovo vrlo zanimljivo natjecanje koje se već neko vrijeme održava u susjednoj Karlovačkoj županiji okupilo je ukupno 11 ekipa među kojima i jedno žensko odjeljenje iz DVD-a Stare Sušice. U muškoj konkurenciji nastupilo je i odjeljenje DVD-a Kupjak koje se na kraju plasiralo na vrlo dobro 5. mjesto ukupnog poretka.

DVD Kupjak

DVD Kupjak

Image and video hosting by TinyPic

Više slika na našoj facebook stranici: DVD Kupjak Facebook

17.08.2014. u 07:48 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 10.08.2014.

Aktivnosti društva

U protekla dva mjeseca bilježimo niz aktivnosti naših članova. Tako možemo izdvojiti: radne akcije, održavanje opreme, vježbe članova, operative i djece, uključivanje u humanitarnu akciju i sudjelovanje članova na natjecanju.
Rad s djecom
Odjeljenje djece je i dalje aktivno u društvu. Unatoč poteškoćama s brojem članova tog odjeljenja svaku nedjelju u 11h redovito se održavaju vježbe na radost sviju koji se tom prilikom skupe kod vatrogasnog doma.
Vježba operativnih članova
Operativni članovi također ne miruju, tako je 1.7. održana vježba s kombi vozilom. Tema vježbe bila je rad s visokotlačnom pumpom, upotreba pjene, vatrogasnih aparata, opreme, sprava, sustava veze i sveg ostalog što se nalazi u kombiju i koristi se prilikom požara i drugih intervencija. Neposredno prije vježbe izvršena je i proba Vatrotel sustava za uzbunjivanje vatrogasaca. Na vježbi je bilo prisutno 7 od 11 operativnih vatrogasaca tako da je u planu održavanje još jedne ovakve vježbe za preostale članove koji nisu bili prisutni na prethodnoj vježbi.
Humanitarna akcija
Naše društvo priključilo se humanitiranoj akciji VZO-Ravna gora. Novčanom donacijom sudjelovali smo u nabavi posebnog bicikla za dijete s posebnim potrebama.
Radne akcije
Za dan Sv. Vida održana je sveta misa i druženje mještana Kupjaka i njihovih gostiju te hodočasnika. Tom prigodom petorica članova dvd-a dovezli su i složili klupe i stolove na prostor ispred crkve te sudjelovali u podjeli hrane i pića na druženju.
Članovi također vrše i redovite aktivnosti održavanja vozila i opreme. Neposredno prije tehničkog pregleda izvršen je preventivni pregled u servisu i podešavanje kočnica kombija. U radnoj akciji petorica članova promijenili su ulje na pogonima svih pumpi te izvršili čišćenje,podmazivanje i probni rad VT pumpe s pjenom.
Zahvaljujući Mjesnom odboru Kupjak, Obrtu Oblak iz Ravne Gore, članovima DVD-a Kupjak a i mještanima Kupjaka u nedjelju 27.7. započeti su radovi uređenja dječjeg, novog odbojkaškog te košarkaškog igrališta. Početni radovi obuhvatit će poravnavanje i nasipavanje terena, izradu potpornih zidova te premještanje postojećih stupova za mrežu i rasvjetu. I ovom prilikom pozivaju se svi zainteresirani da nam se pridruže u radovima.
Radna akcija uređenja igrališta kraj doma

Radna akcija uređenja igrališta kraj doma

Vježbe i natjecanja članova
Članovi DVD-a nastupili su prošlu subotu 2.8. na ''Memorijalu Jasmina Filipovića'' u Novom Vinodolskom. Kao spomen na prerano preminulog člana DVD-a San Marino Novi Vinodolski ovo vatrogasno natjecanje održava se po 10. put, a okuplja muške i ženske natjecateljske ''A'' ekipe iz gotovo cijele Hrvatske. Za tu priliku u prošlom periodu članovi DVD-a Kupjak izveli su i nekoliko pripremnih vježbi. S obzirom na zauzeto 25. mjesto u ukupnom poretku ovog natjecanja zaključeno je da će biti i dalje potrebno održavati natjecateljske vježbe prije nadolazećeg županijskog natjecanja kako bi se pokušao ostvariti bolji rezultat.

Članovi DVD-a u Novom Vinodolslom

I na kraju pohvale svima koji su sudjelovali u ovim aktivnostima.

10.08.2014. u 20:07 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>< kolovoz, 2014 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428

Predsjednik: Nikola Jakovac
mob:099 351 7108
Zapovjednik: Igor Špoljarić
mob:098 170 1982
Dozapovjedink: Franjo Mance
mob: 098 752 373
Tajnik: Iva Pizent

Ukoliko želite pomoćii radu DVD-a Kupjak možete to učiniti i donacijom na naš račun:
HR41 2340 0091 1170 35680 Hvala!


U slučaju požara nazvati i:

Dežurstvo 0-24h: DVD-a Ravna Gora tel: 051 818 478
Javna vatrogasna postrojba Rijeka i Delnice tel: 193
Državna uprava za zaštitu i spašavanje tel: 112

O DVD-u:

Vozila sprave i oprema DVD-a KUPJAK

Shema hidrantske mreže u Kupjaku

Iz povjesti DVD-a

DVD Kupjak član je Vatrogasne Zajednice Općine Ravna Gora u koju su još učlanjeni i DVD Ravna Gora DVD Stari Laz i DVD Stara Sušica

DVD Kupjak broji ukupno 44 članica i članova te 20 članice i članova odjeljenja mladeži i djece.

Vatrogasnu postrojbu DVD-a Kupjak čini 11 vatrogasaca s ispitom, lječničkim pregledom i kompletnom osobnom zaštitnom opremom.

Vatrogasna postrojba uzbunjuje se sutavom ''Vatrotel'' ili rezervnim sms sustavom zahvaljujući kojima je vrijeme izlaska vatrogasaca na intervenciju značajno smanjeno.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se