četvrtak, 28.01.2010.

MOLITVA GOSPI SVIH NARODA



Photobucket


Gospodine Isuse Kriste,Sine Očev,
pošalji sada svoga Duha na zemlju.
Daj da Duh Sveti stanuje u srcima svih naroda,
da budu sačuvani od pokvarenosti,
od nesreća i ratova.
Neka Gospa svih naroda,
Blažena Djevica Marija,
bude naša odvjetnica.

Amen

- 20:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.01.2010.

BOG NE RAČUNA JEFTINO

Oni, koji su od rana jutra radili s gospodarom vinograda su se dogovorili. Dobili su ono što su i računali. Potpuno drugačije je bilo s onima koji zadnji dođoše, dobili su mnogo više nego što su i sanjati mogli.

Božja plaća, je uvijek samo dar, koji prelazi ljudska mjerenja. I tko računa, tko se s Bogom želi pogađati neće više dobiti nego što je računao, to znači u usporedbi s onim što je darovano, odlazi prazan.

Prepustimo obračunavanje Nebeskom Ocu, on može odlučiti mnogo bolje nego mi izračunati. Ne trebamo se strašiti da ćemo biti prikraćeni. Jer Bog ne računa jeftino.
H. J. Venetz


Photobucket


- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 19.01.2010.

GOSPODINE

Gospodine!
Nek tvoja ljubav ispuni moje srce.

Nek tvoja dobrota pokreće moja djela.

Nek tvoj mir bdije nada mnom.

Nek tvoja moć uzdržava moj život.

Nek tvoje oko nadzire moje korake.

Nek me tvoja ruka brani od svake opasnosti.

Nek me tvoje milosrđe približi svakom čovjeku.

Nek me tvoja veličina potiče na velikodušnost.

Nek me tvoja mudrost uči dobrim djelima.

Nek me tvoje radosti navode da druge darujem radošću.

Neka tvoji putevi usmjeruju moje življenje.

Neka tvoja vjernost bude za me uzor,
a tvoje utjelovljenje razlog mom trajnom zahvaljivanju...

- 16:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Ako hoćeš možeš me očistiti

Ako hoćeš, možeš me očistiti

I odmah se očisti od gube.

ČITANJE iz Evanđelja po Mateju:

Kad je Isus sišao s gore, pohrli za njim silan svijet. I gle, pristupi neki gubavac, pokloni mu se do zemlje i reče: ?Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti.? Isus pruži ruku i dotakne ga se govoreći: ?Hoću, očisti se!? I odmah se očisti od gube. Kaže mu Isus: ?Pazi, nikomu ne kazuj, nego idi, pokaži se svećeniku i prinesi dar što ga propisa Mojsije, njima za svjedočanstvo.? (Mt 8, 1-4)

Gospodine Isuse, evo i ja ti pristupam poput onoga čovjeka. Moja guba nije na tijelu, svima vidljiva. Moje rane, mnoge od njih otvorene i bolne, ne nalaze se izvana nego iznutra. Zadali su mi ih drugi, od trenutka moga začeća pa sve do danas: svojom nebrigom, nepažnjom, neprihvaćanjem, nerazumijevanjem, osuđivanjem i tolikim drugim grijesima protiv ljubavi. Ali još sam teže rane zadala sama sebi, ne živeći u skladu s tvojim zapovijedima i savjetima: ne ljubeći i ne prihvaćajući tebe, samu sebe ni druge; ne praštajući, ne blagoslivljajući, uzvraćajući uvredom na uvredu; gajeći u sebi mržnju, neprijateljstvo, zavist, oholost, škrtost i bludnost; robujući novcu, stvarima i stvorenjima…

Danas ti, Gospodine Isuse, želim prići kao što ti je prišao onaj bolesnik. Želim ti se i ja pokloniti do zemlje, pasti ničice pred tobom i zamoliti te za pomoć. Dosad ti se nisam klanjala. Možda nikad dosad nisam trebala tvoju pomoć ili sam mislila da sve mogu riješiti sama, bez tebe? Možda sam se pouzdavala u krive ?bogove? i tražila pomoć na pogrešnome mjestu, u praznovjerju, magiji, lažnim obećanjima New Agea, sljedbama…? Možda sam se klanjala idolima kao što su novac, moć, karijera, uspjeh i slava vjerujući da ću biti sretna ako budem bogata i uspješna? Možda sam sreću tražila u ispraznim zadovoljstvima, pa su ona postala moj ?bog??

Sada vidim da me ništa od toga ne ispunjava, da mi ništa od toga ne može pomoći. Ništa od toga ne može ozdraviti moje tijelo ni moju dušu, niti me izbaviti iz moje sadašnje nevolje. To možeš samo ti.

?Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti.? Koliko je pouzdanja u tim riječima! Koliko vjere u tvoju svemogućnost, u tvoju dobrotu, u tvoje milosrđe! Koliko li poniznosti i predanja u onome ?ako hoćeš?! Ja te, Isuse, dosad nisam tako molila. Nisam vjerovala da je tebi sve moguće. Nisam vjerovala da me možeš ozdraviti. Možda sam te čak, svjesno ili nesvjesno, krivila za svoju bolest i nevolju? Ili sam ti možda u molitvi zapovijedala, nametala ti svoju volju, govoreći ti da učiniš ovako ili onako?

Isuse, danas mi pomozi da te zamolim kao što te molio onaj čovjek: ?Gospodine, ako hoćeš, možeš me ozdraviti.? Pomozi mi da te nazovem Gospodinom i da ti se poklonim kao jedinome pravome Bogu i svome Spasitelju. Ulij u moje srce čvrstu vjeru i pouzdanje u to da me ti jedini možeš ozdraviti. Pomozi mi da svoje ozdravljenje i čitav svoj život predam potpuno u tvoje ruke: ako hoćeš, Gospodine. Ako hoćeš, možeš me ozdraviti.

Otvori moje uši, Isuse, da čujem blagoslovljene riječi koje si uputio onome čovjeku. Reci i meni danas: ?Hoću, očisti se! Budi zdrava u duši i tijelu. Očisti se od svih starih grijeha i rana, i svega onoga što te i dalje ranjava. A zatim mi prinesi dar, najveći koji mi možeš dati. Predaj mi svoje srce i cijelo svoje biće, da od danas živiš u ljubavi i prijateljstvu sa mnom i s braćom ljudima.? Tako neka bude! Amen!

Oče naš…

Zdravo, Marijo…

Slava Ocu…




- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 09.01.2010.

Oče naš,

smiluj nam se u našem sutrašnjem izboru.
Pošalji svoga Svetoga Duha svim Hrvatima koji će sutra izaći na izbore da izaberu ono što je Tvoja volja,ono što je najbolje za nas.
Ne dopusti da nas više vode sile zla.
Oče,Tebi je sve moguće!
Hvala Oče!!!
Po Kristu Gospodinu našemu.Amen.

Photobucket

Marijo,naša Majko i Kraljice,sve nas blagoslovi svojim posebnim majčinskim blagoslovom.

Photobucket



- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.