nedjelja, 26.04.2009.

HODOČAŠĆE 17.-19.04.2009.

Poruka, 25. travnja 2009.
“Draga djeco! Danas vas sve pozivam da molite za mir i da ga svjedočite u svojim obiteljima kako bi mir postao najveće blago na ovoj nemirnoj zemlji. Ja sam vaša Kraljica Mira i vaša majka. Želim vas povesti putem mira koji dolazi samo od Boga. Zato molite, molite, molite. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”


- 21:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 24.04.2009.

SNAGA BOŽJE RIJEČI

Božja obećanja temelje se na Božjoj riječi, koja nije krhka i prevrtljiva kao ljudska te ne zaslužuje povjerenje. Božja Riječ je djelatna i učinkovita. Pokazala se već u djelu stvaranja: Bog reče i postade! To potvrđuje i Božji narod u svojoj povijesti.

Božja riječ je 'živa'. Božja riječ je 'djelotvorna': ostvaruje obećanja ali i prijetnje. 'Oštrija' je od 'dvosjekla mača', sablje, bodeža, koji reže na sve strane. 'Prodire' u sve tajne i najskrivenije zakutke ljudskog srca i dijeli ono što je na prvi pogled nerazdvojivo: 'dušu i duh, zglobove i moždinu'. Zato može biti sudac pravedan i nepristran 'nakana i misli srdaca', svega što se u nama stvarno skriva.

'Nema stvorenje njoj sakrivena.' 'Sve je golo i razgoljeno očima Onoga komu nam je dati račun.' Pred Bogom svaki mora iskreno i otvoreno priznati svoju bijedu i grijeh. Ne možemo ništa pred njim tajiti. Za svaki čin i riječ polagat ćemo račun. Ali to nije sudište strašnog suca već 'Prijestolje milosti'.

Patnja i ljubav isprepleteni su u životu čovjeka i teško se razdvajaju te prelaze iz jednoga u drugo, čega čovjek često nije ni svjestan. Svaki čovjek, ma koliko zao bio, ima u sebi potrebu i sposobnost za dobro i ljubav. Ljubav drugog čovjeka najbolji je lijek koji liječi zlo u svakom čovjeku, jer samo srce jednoga vraća u život drugoga.

Isus Krist, utjelovljena Božja Riječ, postao je 'supatnik u našim slabostima', 'poput nas iskušavana svime, osim grijehom. Ta njegova bliskost i sudjelovanje s nama u patnjama i kušnjama, potiče nas 'smjelo' pristupiti 'Prijestolju milosti', kako bi bili dostojni primiti milosrđe i milost za pomoć u pravi čas, te ostvariti konačno spasenje u 'nebeskom gradu' (Heb 9, 28).
o. Zdravko Tuba


- 18:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ČEKAM TE VANI


Dijete

Vidim, odlaziš u crkvu.

Ne zanima me što ćeš u njoj raditi,iako mislim da ćeš se pomoliti. Nimalo ne marim zato hoćeš li stajati ispred oltara ili tamo kod vrata, hoćeš li moliti sjedeći ili klečeći, pognute glave i zatvorenih očiju... ili ćeš buljiti u sliku na oltaru, udarati se u prsa, micati usnicama, šaptati riječi molitve i prebirati među prstima zrnca svete krunice...

Sve su to izvanjske i jednostavne radnje pomoću kojih nije teško prevariti čovjeka.

Čekam te vani.

Kad izađeš iz crkve i vratiš se među ljude, pripremi se za susret sa mnom. Tada ću te nemilosrdno pratiti, promatrati, suditi, a možda i osuditi. Imam pravo to učiniti. Naime, želim znati: jesi li u crkvi doista razgovarao s Bogom, ili si se samo s njime poigravao?

Želim se uvjeriti čini li molitva čovjeka stvarno drukčijim, boljim?

Uvjerim li se da si ohol, pohlepan, sebičan, svadljiv, uvredljiv, zavidan, brbljav, površan... znat ću da ti molitva ne valja. A uvjerim li se da u obitelji, na poslu, u školi, trgovini, autobusu... ne znaš s ljudima razgovarati, znat ću sigurno da ne znaš ni s Bogom razgovarati.

Ako te neprestano netko treba tješiti i hvaliti, znat ću da u crkvu nisi išao radi Boga, slaviti njega, već obožavati sebe...

Ali budu li tvoje usne izgovarale riječi mira, radosti, povjerenja i utjehe, budu li tvoje oči otvorene za nevolju bližnjega, bude li tvoja ruka podizala nemoćne, bude li tvoje srce imalo razumijevanje za druge, bude li opraštalo i ljubilo, ... znat ću da si u crkvi doista razgovarao s Bogom!

Čekam te vani...


Photobucket
- 18:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.04.2009.

NE PREDAJ JASTREBU ŽIVOT GRLICE SVOJE (PS 70:19)




Molimo za nerođene koji su u opasnosti da budu ubijeni.

BIJELA KRUNICA ili KRUNICA NEVINE DJEČICE

Znak križa.Reci s ljubavlju:
DOĐI DUŠE SVETI,DOĐI DUŠE ŽIVOTVORČE,DOĐI DUŠE BOGA ŽIVOGA!
EUHARISTIJSKO SRCE ISUSOVO,SMILUJ NAM SE!
PREŽALOSNO SRCE MARIJINO,MOLI ZA NAS!
BETLEHEMSKA NEVINA DJEČICE,ZAGOVARAJTE NAS!

Prvo zrno:Oče naš…
Tri sljedeća zrna:Zdravo Marijo…

Na velika zrna molite „Molitvu prikazanja“:
OČE NEBESKI,PRIKAZUJEMO TI RANE I KRV ISUSA KRISTA,JAGANJCA BOŽJEG,KOJI ODUZIMA GRIJEHE SVIJETA,SUZE MAJKE MARIJE I LJUBAV SVETOG JOSIPA,MOLEĆI MILOSRĐE ZA NAS I ZA NEROĐENE!AMEN!

Mala zrna:
ISUSE,MARIJO,JOSIPE,JA VAS LJUBIM I MOLIM-SPASITE NEROĐENE!

Nakon posljednje „Molitve prikazanja“ izmoli tri puta Slava Ocu…

Sveti Mihaele arkanđele,moli za nas!
Anđeli Čuvari nerođenih,molite za nas!
Blažena Majko Terezijo,moli za nas!
Slugo Božji,Ivane Pavle II,moli za nas!

Pet desetica… kao pet rana Kristovih…,kao peta,središnja zapovijed:NE UBIJ!Nerođeni je čovjek svetinja,to dijete ima besmrtnu dušu i stvoreno je „na sliku Božju“.POBAČAJ GA UBIJA!!!

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.04.2009.

NJEMI KRIK


- 23:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

PRO LIFE-ANTI ABORTION


- 23:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 17.04.2009.

HVALJEN ISUS I MARIJA


VEĆERAS KREĆEMO NA NAŠE PRVO OVOGODIŠNJE HODOČAŠĆE NAŠOJ MAJČICI U MEĐUGORJE.NADAMO SE LIJEPOM VREMENU I MOLIMO MAJČICU DA SE SRCIMA SVIH HODOČASNIKA RODI LJUBAV KRISTOVA I ZAPALI NJEGOV PLAMEN.

SVE VAS KOJI POSJEĆUJETE NAŠE STRANICE U IME ISUSOVO MOLIMO DA NAS SE SJETITE U SVOJIM MOLITVAMA JER "JE SOTONA KAO RIČUĆI LAV" KOJI OKO NAS OBILAZI.
MOLITE SE DA NAM DRAGI BOG DA SNAGU DA IZDRŽIMO SVE ONO ŠTO ĆE NAS ZADESITI NA PUTU,A NAJVIŠE SE MOLITE ZA DUŠE KOJE JOŠ NISU UPOZNALE BOŽJU LJUBAV,DA JE OVOG VIKENDA SNAŽNO DOŽIVE.

NEKA VAS SVE DRAGI BOG BLAGOSLOVI I ČUVA.
BUDIMO KRISTOVI!!!


gospica

VRAĆAMO SE TEBI,MEĐUGORSKA MAJKO!!!
- 16:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 11.04.2009.

SRETAN USKRS

"Uvečer toga prvog dana u sedmici,dok su vrata gdje bijahu učenici bila zatvorena zbog straha od židova,dođe Isus,stade pred njih te im reče:
"Mir vama!""(Iv 20:19)

Članovi katoličke karizmatske molitvene zajednice "Dva Srca" ponavljaju ove riječi našeg Gospodina MIR VAMA!!!
Neka se po Isusuovom uskrsnuću u vaša srca ovog Uskrsa spusti pravi mir koji dolazi od Boga i neka vas Otac blagoslovi svakim duhovnim blagoslovom,da u vašim srcima zasja svijetlo Kristovo.
Radujmo se jer slavimo pobjedu našeg Boga nad smrću i paklom.
Radujmo se jer nam je dana nada i jer nam je Isus Krist,Bog i Gospodin,pokazao svoju ljubav.
Sve svoje položimo u Njegove ruke ovoga Uskrsa kao znak zahvalnosti zbog velike žrtve koju je za nas podnio.
Hvala Mu i slava u sve vijekove.
Mi Ga priznajemo svojim Kraljem i svojim Gospodarom.

SRETAN VAM I BLAGOSLOVLJEN USKRS!
NEKA USKRSNO SVIJETLO ZASJA I U VAMA!
SLAVA ISUSU!!!


Photobucket
- 15:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 03.04.2009.

VELIKA DEVETNICA-MOLITVOM OČUVAJMO HRVATSKU!!!

O DOĐI STVORČE
DUŠE SVETI...


POKRET KRUNICE ZA OBRAĆENJE I MIR I HRVATSKI BRANITELJI


Što je VELIKA DEVETNICA?
To je vrijeme obuhvaćeno s devet molitvenih tjedana koje započinje Cvjetnicom,a završava svetkovinom Duhova,u kojem se ostvaruju najuzvišenije tajne spasenja:Muka,Smrt,Uskrsnuće i Uzašašće Gospodinovo.To je vrijeme koje iznačava silazak Duha Svetoga i rođenje Crkve.Vrijeme Svibanjskih pobožnosti.

Zašto velika devetnica danas?
Hrvatski se narod još uvijek nalazi u subonosnim trenucima odluke o svojoj vjekovnoj katoličkoj vjeri;o duhovnoj,kulturnoj,narodnoj i svakoj drugoj slobodi i dostojanstvu.Uvjereni smo da nam u riješavanju tih pitanja opstojnosti jedino Bog može istinski pomoći.
Pokret krunice za obraćenje i mir i Branitelji pozivaju stoga svakog vjernika-čitav vjerni hrvatski puk-da se uključi u veliku devetnicu molitve i posta za naš izlazak iz nevolja u obećanu zemlju slobode i mira.
Sjetimo se da je Hrvatska nastala u žrtvi branitelja i molitvi vjernika,a Hrvatsku ćemo očuvati žrtvom i molitvom,jer nakon dobivene slobode,BOG SVOJ NAROD NIJE OSTAVIO.Ne ostavimo ni mi Boga.
Ni naša Majka,najvjernija Odvjetnica Hrvatske ,nije se umorila zagovarati nas.Ne umorimo se zato ni mi u obrani kršćanskih vrijednosti u društvu u kojem živimo.
Molimo svakodnevno i obraćajmo se Bogu po zagovoru Kraljice Hrvata da očuvamo Hrvatsku i da ju obnovimo.

"ZAKON SVOJ STAVIT ĆU U DUŠU NJIHOVU
I ISPISATI GA U NJIHOVO SRCE.
I BIT ĆU BOG NJIHOV,
A ONI NAROD MOJ."

(Jr 31:33)

HIMAN DUHU SVETOMU
O,dođi,Stvorče,Duše Sveti,
Pohodi duše vjernika....



- 18:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.04.2009.

OSAM OBITELJSKIH BLAŽENSTAVA

Photobucket

1.BLAGO OBITELJI u kojoj se svi članovi okupljaju na zajedničku molitvu,jer će u njoj prebivati Gospodin.

2.BLAGO OBITELJI koja svetkuje dan Gospodnji,jer će njezini članovi biti pozvani na nebesku gozbu.

3.BLAGO OBITELJI čiji se članovi čuvaju grešnih zabava,lošeg društva i pijanstva,jer će u obitelji vladati kršćansko veselje.

4.BLAGO OBITELJI u kojoj nema psovki i kleveta,ružnih riječi i svađa,loših knjiga i časopisa,jer će ta obitelj biti hram mira i božjeg blagoslova.

5.BLAGO OBITELJI u kojoj se djeca rađaju,u kojoj se novorođeno dijete prima kao dar Božji i odmah iza rođenja krsti,te u kojoj svi članovi obitelji često idu na Ispovijed i Pričest,jer će ta obitelj imati budućnost i bit će čvrsta kao kula od kamena.

6.BLAGO OBITELJI u kojoj na vrijeme pozovu svećenika k bolesniku jer će mu bolest biti olakšana,a u slućaju smrti,smrt blagoslovljena.

7.BLAGO OBITELJI u kojoj se cijeni i rado uči kršćanski nauk,gdje djeca redovno pohađaju vjeronauk,čitaju vjerske knjige i novine,jer će tamo vjera biti živa i jaka.

8.BLAGO OBITELJI u kojoj roditelji imaju utjehu u dobroj i poslušnoj djeci,a djeca primjer vjerskog života i straha Božjega u kršćanskim roditeljima,jer će u njoj biti prava sreća.


Photobucket
- 19:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.