petak, 07.09.2007.

...Oni dolaze...

Ovih dana sam čuo jednu pjesmu koja mi se svidila jer govori o poštenju i bogu itd...(Budi čovijek, budi stijena) slično Thompsonu, pa sam išao malo istražiti ko to pjeva i šta...
Naime izvođać se zove Željko Ćorluka i u glazbi je odavno...Željko Ćorluka, rođen je u Grudama 9. rujna 1975. godine, a od 1978. godine živi i školuje se u Njemačkoj. Glazbom se bavi od 1989. godine.
U samom početku svoje relativno mlade glazbene karijere, sa sastavom Zvuk mladosti, nastupio je na festivalu „Stepinčeva Katedrala“ u Zagrebu 1992. godine, s pjesmom „Kad bi bilo ljubavi“. Nakon pozitivnih reakcija, nastup je ponovio i sljedeće godine s pjesmom „Sloboda“ te se plasirao u finalnu večer.Slijede intenzivni nastupi u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Francuskoj. Pjevao je na mnogim proslavama, zabavama, svatovima a glavnina nastupa odvijala se u brojnim hrvatskim diskotekama.Godine 2000. snimio je svoj prvi album koji mu je uglazbio i producirao(Ante) Toni Lasan.Godine 2001. nastaje njegov do tada najveći hit „Srce Hercegovačko“(T.Lasan – B.Zlatanović – T.Lasan) s kojim odnosi prvu Nagradu dijaspore na Mostarskom festivalu.2002. godine ponovno u Mostaru osvaja Grand prix dijaspore s pjesmom „Da mi je“ (T.Lasan – B.Zlatanović – T.Lasan).2003. godina je godina pjesme „Vino kameno“ (T.Lasan – D.Smoljan – T.Lasan) koja je postala hit na mnogim radiopostajama u Hrvatskoj i Hercegovini.Tada se posvetio i usavršavanju pjevanja i scenskog nastupa, nastupajući ponovno u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, te je odradio i dvije male turneje u SAD.Krajem 2004. godine se vraća iz Njemačke u Hrvatsku, te trenutno živi u Zagrebu.Godine 2006. uoči nogometnog prvenstva potpisao je ugovor za objavu singl-CD-a „Mi Hrvati“ (T.Lasan – D.Smoljan – T.Lasan) koji je objavila Croatia Records.
Trenutno priprema novi studijski album...

- 11:50 - komentari (27) - print - ...Oni dolaze... -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.