< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (17)
Ožujak 2009 (9)
Veljača 2009 (9)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (8)
Kolovoz 2008 (22)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

Zovem se Branko. Iz Osjeka sam i na ovom blogu ću pisati o duhovnosti. Ovaj blog kao i još pet blogova koje uređujem imaju jedini smisao, a to je da su svi usmjereni na slavljenje Gospodina! Vjerujem da ćete i ovaj podržati svojim posjetama i komentarima! Dobrodošli i Bog vas blagoslovio! Don Branko.

Image








e-mail: DonBranko







Powered by eSnips.com


Powered by eSnips.com

Image
Portal o molitvi!








Linkovi

Vapaj golgote
Vapaj Golgote blog o duhovnosti!
Karizmatizam
Blog o karizmatizmu!
Križ života
Križ života blog o duhovnosti!
Hrvatski Domobran
Hrvatski Domobran blog o duhovnosti!
Riječ života
Ruječ života blog o duhovnosti!
Blog.hr
Blog servis
Ništavnost ženidbe
Stranica o ništavnosti ženidbe

Radio Marija program uživo
HKR program uživo
Web Bublija
Časoslov
MOLITVE
Naš put
Kriste hvala Ti
Pater Luka Rađa
ŽUSK-Sisak
Barbarella
zarsipozvaomene
ZA DOMOVINU I KRISTA
agape ofcica
spasi nas
betanija
zrno gorusice
more nade
mladen
ani
don Branko
sve-mirac
Vicko
Evanđelje u molitvama
prodotes
Sveci
mp3 NE BOJ SE
HRVATSKA, LJUBAVI MOJA
HRVATSKA REPUBLIKA
SAVEZNA BiH

Duhovna glazba

Dajemo Ti Hvalu!
Boomp3.com
Drvo Križa!
Boomp3.com
Kao Marija Isuse!
Boomp3.com
U Božjim očima
Boomp3.com
Diva Grabovčeva
Boomp3.com
Zovemo Te!
Boomp3.com

Duhovna misao

Powered by eSnips.com







































Free Web Site Counters
Free Web Site Counters

koliko vas gleda blog
upravo sad:





srijeda, 05.11.2008.

Gospina krunica

U ovom mjesecu Gospine krunice prisjetimo se nekih poruka u kojima nas Majka poziva na molitvu ružarija.
27.rujna 1984.
Pomogli ste mi svojom molitvom da se ostvare moji planovi.Molite dalje da se ostvare u potpunosti. Molim obitelji župe da mole obiteljsku krunicu.
25. lipnja 1985.
Pozivam vas da pozovete sve na molitvu krunice. Krunicom ćete pobijediti sve nedaće koje sotona sada želi nanijeti Crkvi katoličkoj. Molite krunicu svi svećenici! Posvetite vrijeme krunici!
8. kolovoza 1985.
Image
Danas vas pozivam da stupite, napose sada, molitvom protiv sotone. Sotona želi više djelovati sada kada znate da djeluje. Draga djeco, obucite se u bojnu opremu i krunicom ga pobijedite.
12. lipnja 1986.
Danas vas pozivam da počnete živom vjerom moliti krunicu. Draga djeco, vi želite dobiti milosti, a ne molite. Ja vam ne mogu pomoći jer se vi ne želite pokrenuti. Pozivam vas da molite krunicu i da vam krunica bude obveza koju ćete obavljati s radošću. Tako ćete shvatiti zašto sam ovako dugo s vama.
25. veljače 1988.
Svjedočite svojim životom. Žrtvujte svoje živote za spas svijeta. Ja sam s vama i zahvaljujem vam, a na nebu ćete od Oca dobiti nagradu koju vam je obećao. Zato dječice, ne bojte se! Ako molite, sotona vam ne može ni malo nauditi jer ste vi djeca Božja i Bog vas nadgleda. I neka vam krunica uvijek bude u rukama kao znak sotoni da meni pripadate.
25. siječnja 1991.
Bog me je poslao među vas da vam pomognem. Ako hoćete, prihvatite krunicu! Već sama krunica može učiniti čudesa u svijetu i u vašim životima.
25. kolovoza 1997.
Živite sve riječi koje sam vam davala u ovom milosnom vremenu i obnovite molitvu dok vam molitva ne postane radost. Posebno pozivam one koji su se posvetili mome Bezgrješnom Srcu da postanu primjer drugima. Pozivam sve svećenike, redovnike i redovnice da mole krunicu i uče moliti druge. Krunica mi je, dječice, posebno draga. Preko krunice otvorite mi svoja srca i mogu vam pomoći.
25. travnja 2001.
Kad ste umorni i bolesni i vaš život izgubi smisao, uzmite krunicu i molite, molite sve dok vam molitva ne postane radosni susret s vašim Spasiteljem.
Eto, tako zbori Gospa o ljepoti krunice, o blagodati kruničina zrnja, o svjetlosti i snazi koja zrači iz ružina vijenca, o milostima koje nam donosi molitva ružarija. Jasno nam poručuje da ćemo krunicom prebroditi sve prepreke kojima nas sputava zavodnik od početka, da ćemo molitvom spriječiti zlo koje namjerava nanijeti Crkvi katoličkoj. Zajednička molitva krunice u obiteljima spriječit će naopakosti svijeta da se nastane pod kućni krov, da unesu nemir u srca i raskole koheziju i svetost familije. Pomoći će da sebičnost i uskogrudnost ne nadvlada praštanje, dobrotu i ljubav, spriječiti rastave, pobačaje i preljube, odagnati poroke kocke, alkohola i droge. Zato na Gospa i poziva da se obučemo u kruničinu bojnu opravu i da oružjem ljubavi pobijedimo mrak i mržnju, sjeme razdora koje sije napasnik.
Budimo iskreni, pa priznajmo, koliko smo puta preskočili molitvu krunice zbog banalnih razloga, zbog nevažnog sastanka, sportskog događaja, ispijanja pića na nekoj terasi ili odlaska prijateljima. Koliko je puta tome bio razlog bezrazložni umor, koji se upravo pojavi kad želimo moliti. A umor se, draga dječice, vjerovali ili ne, u tome trenutku javlja pod utjecajem zloga.
Preporučio bih da se s molitvom započne već pri ustajanju iz postelje, neka nam prvi riječi nakon buđenja budu Bogu zahvala za novi dan, a zatim počnimo moliti krunicu. Ako smo ponekad u strci i obvezama i ako stvarno ne možemo odvojiti vrijeme za molitvu otajstava, onda molimo dok obavljamo druge obveze. Dok se umivamo, peremo zube, vozimo se automobilom ili tramvajem, dok čekamo na red u liječničkoj ordinaciji ili pred kojekakvim šalterima, za vrijeme stanke, u šetnji, pri povratku u mjesto boravišta. Molitva krunice može se prekidati, a zatim nastavljati, pa je ona upravo zbog toga zahvalna molitva. Osim molitvenih učinaka, ona donosi i plodove mira, grije nas blagim plamenom Gospine nazočnosti i vraća povjerenje u Božju svemogućnost, otkriva nam negovu blizinu. Oslobađa nas straha i napetosti i sprječava nepotrebne brižne misli da nam izjedaju srce. Ona liječi obnavlja i rasterećuje, a pogotovu kada molitva traje satima. Ako smo se već zavjetovali Bezgrješnom Srcu Marijinu, koje pobjeđuje sve zamke zloga, onda će nam molitva krunice donijeti ne samo radost, već i nebrojene blagoslove. Iz nas će izvlačiti sumnju, malodušje, prevrtljivost i kukvištvo. Bit ćemo svjedoci Isusovi i prepoznavati znakove vremena.
Molitvom krunice možemo usporiti protok vlastitog vremena i u jednom danu obaviti puno više negoli to dopuštaju naše naravne sposobnosti. A Gospi je krunica, kako je i sama naglasila, najdraža molitva što je izgovaraju njezina dječica jer nam upravo, uz Božje dopuštenje, preko krunice najviše može pomoći. Zato, neka nam krunica uvijek budi u srcu i u rukama kao jasan znak sotoni da pripadamo Kraljici neba i zemlje, da smo joj vjerna dječica, da smo njezini, sada i u vijeke. Može se on žestiti i ljutiti koliko god hoće, ali sve mu je uzaludno. Gospa će na kraju pobijediti, njezino će srce trijumfirati.
pruzeto sa bloga MEĐUGORSKI GLAS



| komentari (12) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.