DUH JEDINSTVA

25.07.2011., ponedjeljak

BUDDHINO EVANĐELJE 1. dio - SAMSARA I NIRVANA

BUDDHINO EVANĐELJE 1. dio - SAMSARA I NIRVANA

Image and video hosting by TinyPic

Gledati i razmišljati o životu! Sve je prolazno i ne ništa ostaje. Tu je rođenje i smrt, rast i propadanje, tu je kombinacija i odvajanje. Slava svijeta kao cvijet: to stoji u punom cvatu u jutro i nestaje u dnevne vrućine.

Gdje god da pogledamo, tu su rušenje i bore, i željnost hedonizmu. Tu je panike let iz boli i smrti, te vrućt su plameni želja. Svijet je Vanity Fair, pun promjena i transformacija. Sve je Samsara, okretanje kotača postojanja.

Ima li ništa trajno u svijetu? Da li u Općoj previranja ne odmora, mjesto gdje naše uznemireno če srce naći mir? Ima li išta vječno? Oh, da smo mogli prestanku tjeskobe, da je naša gori želja će se ugasi! Kada će um postaje miran i pribran?

Buddha, naš Gospodin, bio je ožalošćen na bolesti života. Vidio je ispraznost svjetovnih sreće i tražio spas u jedna stvar koja neće izblijedjeti ili nestati, ali će se pridržavati uvijek i dovijeka.

Vi koji čeznu za životom, saznali da je besmrtnost je skrivena u prolaznosti. Vi koji žele za sreću bez ubod žaljenja, voditi život pravednosti. Vi koji žude za bogatstvom, primaju blaga koje su vječne. Istina je bogatstvo i život istine je sreća.

Svi spojevi će biti raspušten opet, ali verities koji određuju sve kombinacije i separacije kao zakona prirode trajati zauvijek i aye. Tijela pada u prah, ali istina uma ne će biti uništen.

Istina ne zna ni rođenje ni smrt, ona nema početka i nema kraja. Dobrodošli istinu. Istina je besmrtna dio uma. Uspostaviti istine u svoj um, za istinu je slika vječnoga, ona prikazuje nepromjenjiva, ona otkriva vječni, istina daje do smrtnika blagodat besmrtnosti.

Buddha je proglasio istinu, neka istina Buddhe prebiva u srcima vašim. Gasiti u sebi svaku želju da antagonizes Buddha, i savršenstvo svog duhovnog rasta ćete postati sličan njemu. To svoje srce koje se ne mogu ili neće razviti u Buddha mora nestati, jer je samo iluzija i nestvarno, to je izvor vaše pogreške, to je uzrok vaše patnje.

Možete postići da besmrtnost ispunjavanjem svoje umove s istinom. Stoga, postati nalik na onaj plovila sposoban za primanje Master riječi. Sami očistili od zla i posveti svoj život. Ne postoji niti jedan drugi način postizanja istine.

Saznajte kako razlikovati između sebe i istinu. Samo je uzrok sebičnosti i izvor zla, istine da prione uza sebe ne, to je univerzalna i vodi do pravde i pravednosti. Samo, ono što čini za one koji vole njihov self kao biće, nije vječan, vječan, vječit. Ne traži sebe, nego traže istinu.

Ako osloboditi naše duše iz naše sitne duše, žele ni loše za druge, i postane jasno kao kristal dijamanta odražava svjetlo istine, što je blistava slika će se pojaviti u nama zrcali stvari kao što su oni, bez miješanja gori želja, bez izobličenja pogrešnih privida, bez agitacija prianja i nemira.

Ipak, volite sebe i neće napustiti ljubav prema sebi. Tako je, ali onda, zaista, trebali biste naučiti razlikovati lažne sebi i sa samim sobom. Ja sa svim svojim egoizam je lažno ja. To je nestvarno iluzija i pokvarljivu kombinacija. On je samo koji identificira njegovu samouprave s istinom će postići nirvanu, i tko je ušao Nirvane Buddha je postigao, on je stekao najviše dobro, on je postao vječan i besmrtan.

Svi spoj stvari će se raspasti opet, svjetovi će razbiti u komadiće i naše individualnosti će se razbjeći, ali riječi Buda će ostati zauvijek.

Izumiranje samo je spasenje, uništenje samo je stanje prosvjetljenja, upijajući iz sebe je Nirvana.

Sretan je onaj koji je prestao da živi za zadovoljstvo, a počiva na istini. Uistinu njegove pribranost i mir uma su najviše blaženstvo.

Uzmimo naše utočište u Buddhe, jer je pronašao vječni u prolazne. Uzmimo naše utočište u onome što je nepromjenjiva u promjenama postojanja. Uzmimo naše utočište u istini koja je osnovana kroz prosvjetljenje Buddhe. Uzmimo naše utočište u zajednicu onih koji traže istinu i nastojati živjeti u istini.

Image and video hosting by TinyPic

Ezoterični prikaz Sofije kraljice mudrosti

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.