Predsjednik Josipović konačno krenuo u akciju !!! - Demokratska stranka žena - Blog.hr

Demokratska stranka žena

ponedjeljak, 25.03.2013.

Predsjednik Josipović konačno krenuo u akciju !!!



Sindikat nezaposlenih Hrvatske i koalicija SVI ZAJEDNO /ASH, DSŽ,SP i SUH/ u više navrata su u svojim priopćenjima pozivale Predsjednika Josipovića, da krene u akciju sa svojim inicijativama, jer autoritetom Predsjednika RH i svojim osobnim znanjem, iskustvom i senzibilitetom može postati stvarni pokretač nužnih društvenih promjena.
Nitko više u ovoj zemlji nema pravo koristiti se alibijem da nešto nije u njegovoj nadležnosti i skrivati se od odgovornosti ili se pak plašiti da se Vlada ne uvrijedi, jer eto netko se miješa u njihove nadležnosti, a oni su dobili mandat da riješe probleme.
Problemi ovog društva su ogromni i nije ih stvorila ova Vlada, već model upravljanja ovom Državnom koji traje više od dvadeset godina uz podršku svjesno i sofisticirano moduliranog mentalnog sklopa birača.
Zbog toga Vlada umjesto nadmenosti, bahatosti i arogancije mora pružiti ruku svakoj inicijativi koja ima za cilj da se riješe nagomilani problemi i pažljivo je razmotriti, ma od kuda ona dolazila.
Evidentno je da se ova Vlada sa svojim kadrovskim potencijalom ne može sama nositi sa nasljeđenim problemima i da joj je potrebna šira društvena podrška i konsenzus, kako bismo se izvukli iz progresivno narastajućeg kriznog cunamija.
Sigurno da je Ovršni zakon jedan u nizu zakona koje treba temeljito promjeniti, jer je do sada uglavnom štitio, lihvarske financijske institucije, poreznike i razne haračlijske lobije, a dužnici su im bili prepušteni na milost i nemilost, dok smisao socijalne države za kakvu smo se proklamirali je taj da štiti slabijega odnosno dužnika, koji je u samom startu u neravnopravnom položaju.
Kako bi se odmah i bez velikih procedura zaštitili ovršenici od velikih odvjetničkih troškova, javne ustanove i sva javna poduzeća trebala bi pokretati ovrhe preko svojih pravnih službi, a ne kako su to činile do sada namještanjem tih poslova skupim odvjetničkim uredima.
Jedna od mjera bi svakako trebala biti i smanjenje zatezne kamatne stope na neplaćene poreze i doprinose na 6% za građane, obrtnike i poduzeća iz realnog sektora.
Zatezna kamata od 6% također bi se mogla bar privremeno primjenjivati na neplaćene komunalije i druge režijske troškove.
Mogli bismo ovdje navesti još niz prijedloga, no nadamo se da će te prijedloge dati i ostali i da će sve to olakšati dužnički teret na vratu građana.
No moramo se po ne znamo koji puta vratiti na najveći problem ovoga društva, a to je nezaposlenost i tu Predsjednik predlaže Fond solidarnosti, a mi iz SNH smo još prošle
godine predlagali Investicijski fond nezaposlenih, no nije bitno kako se zove već da shvatimo da je osnivanje jednog takvog fonda naprosto nužnost, pa ma kako se on zvao, s tim da mora biti strogo namjenski za smanjenje nezaposlenosti i da mora biti pod strogom društvenom kontrolom.
U odnosu na naše prijašnje prijedloge smatramo da bi se u taj fond trebala prikupiti i sredstva iz narodnog zajma iz narodnih obveznica i sl., koje bi se kasnije mogle dijelom pretvoriti i u vlasničke udjele u novostvorenim profitabilnim poduzećima.
Kao i uvijek mi iz SNH i koalicije SVI ZAJEDNO smo konstruktivni sa svojim prijedlozima, a to će mo činiti i u buduće, jer smatramo da se samo na takav način mogu rješavati problemi.
Zbog toga pozivamo i ostale Sindikate, a osobito one iz javnog sektora i poručujemo im da neće spasiti radna mjesta i svoje plaće šetnjama do Markovog trga, već konkretnim prijedlozima i ako treba i žrtvama za spas realnog gospodarstva.
Pozivamo i branitelje, osobito one koji imaju pristojne mirovine, da što više energije
troše i svoje potecijale stave u pronalađenju rješenja za nezaposlene i osiromašene kolege branitelje.
Pozivamo očigledno prerano umirovljene generale koji pršte od energije, koji imaju nesumnjivo veliki ugled i provjerene organizatorske sposobnosti i koji se sada žele baviti politikom da umjesto unutrašnjeg i vanjskog neprijatelja traže rješenje za nezaposlene, među kojima su i mnogi njihovi bivši vojnici.
Pozivamo svu intelektualnu elitu da se također uključi u rješavanje nagomilanih društvenih problema, jer to je njihova domoljubno pravo i dužnost.
Na kraju pozivamo i Crkvu da sljede riječi novog Pape Franje i da se okrenu siromašnima, jer su dosta dugo vremena zatvarali oči pred činjenicom da je narod osiromašen, materijalno i duhovno.

Za SNH/ANH i koaliciju SVI ZAJEDNO
Marija Jelinčić

25.03.2013. u 12:02 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Komentari da/ne?

Opis bloga

VAŽNA OBAVIJEST
SASTANCI DEMOKRATSKE STRANKE ŽENA
ODRŽAVAJU SE SVAKI PRVI UTORAK U MJESECU
OD 18,00-20,00 SATI,
U ZAGREBU, PROSENIKOVA 9 /U PROSTORIJAMA MJESNE SAMOUPRAVE.

/Pobliže o lokaciji: Prostorije Mjesne samouprave se nalaze na velikom platou 150 m južno od Jarunskog placa – prolazi se ravno pored Privredne banke, a na istom platou je i popularna picerija EDO.
Kada se dolazi tramvajem, silazi se na stanici na Jarunu kod Crkve Sveta Mati Slobode koja je pored Crvenog križa, te se ide 100 m prema sjeveroistoku./

NA SASTANKE POZIVAMO SVE ČLANOVE I
SIMPATIZERE DEMOKRATSKE STRANKE ŽENA



Webstilus.net - Portal za pisce, umjetnike, novinare i znanstvenike
Sve informacije o inicijativi ODLUKA NARODU –NATO NA REFERENDUM možete dobiti na http://www.natonareferendum.org/

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Demokratska stranka žena
Zadnji trenutak za promjene!
IZBORNI PROGRAM DSŽ!
PRIDRUŽITE NAM SE!
dszena@gmail.com


Image Hosted by Webstilus.net
Predsjednica DSŽ:
Marija Maja Jelinčić
099 45 99999

OPĆA PROGRAMSKA NAČELA:
Demokratska stranka žena svoj program aktivnosti temelji na pojedinačnim i zajedničkim vrijednostima koje Republiku Hrvatsku čine demokratskom, pravnom i socijalnom državnom zajednicom, te na objektivnoj potrebi za političkom i društvenom ravnopravnošću među spolovima. U afirmiranju demokratske, pravne i socijalne države vrijednosti kao što su sloboda, prava i jednakost izražavaju se u: slobodi govora, organiziranja izbora, nepovredivosti osobnosti žena, slobodi rada, stvaralaštva na temeljima tržišnog gospodarstva, slobodi sudjelovanja u društvenom životu radi postizanja organizirane sigurnosti žena, jednakosti u socijalnim pravima, političkoj i drušvenoj participaciji, znanosti, kulturi i ostvarivanju građanskih i političkih prava žena, ravnopravnoj zaštiti ljudskih prava garantiranoj Ustavom Republike Hrvatske, te pravu žena na stručnu ekspertizu.






Google