Drugi put radio - Gost urednik: Boris Šuran

< siječanj, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Srpanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (6)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (3)
Prosinac 2009 (4)
Studeni 2009 (7)
Listopad 2009 (7)
Rujan 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
Radio emisija o drugačijim pogledima na stvarnost... o starim odgovorima na nova pitanja

Interesantne stranice:
Kresimir misak, Preko ruba znanosti
David Icke i "Big Brother" - na youtube
Zaitgeist, Venus Project

Support


Wikipedia Affiliate Button ...... jeste li razmislili o doniranju Wikipediji ?


...Leptirov učinak, Budha, Potrošačko društvo, Stepenište do neba, Kvantna fizika ,Orwel,  Jastvo,  Biblija, Joga, Descartes, Tao, Bjegstvo od slobode, Einstein, Carstvo slobode, Polje, Indigo djeca, Illich, Dvanaesti planet, Mehanicistički svjetonazor, Marx, Teorija kaosa, Jedinstveno polje, Huntington, Ljudska devolucija, Istok i zapad, Varela, Tao fizike, Intuicija,  2012, Darwin, Znastvene dogme, Solženjicin, Autopoesis, Granica između prošlosti sadašnjosti i budućnosti -vrlo uporna iluzija, Zabranjena arheologija, Teorija struna, Sitchn, Mille mai piu mille, Chomski, Materijalne vrijednosti nisu više od duhovnih; one samo dolaze vremenski ranije. Nietzsche, Začarani krug pesimizma-optimizma, Majanski kalendar, Nelokalnost, Capra, Kuran, Religijske dogme, Newton, Mreža života, Kriza, Icke, Afrička inicijacija, Budizam, Sichin, Prolazna kriza ili kriza sustava, Vede, Dubinska ekologija, Osho, Teorije zavjere, Najveća tajna, Fromm, Princip maximuma i minimuma, Fukuyama, Demokracija, obrazovanje i mediji, Autopoesis, Ghandi, Intuicija - put k unutarnjoj mudrosti, Santiago teorija, Mitchell, New Age, Margulius, Materiajlni predmet jest um, jest svjesnot koja rezonira , vibrira kao predmet ....

2.x ...radio Pula

Poslušajte SEDAMNAESTU emisiju, od 27.01.2010. - Gost, dr. Petar Vasiljević govori o Davidu Ickeu i mogućnostima za prevladavanje lažne slike stvarnosti (uvod, 1. Dio)

Svaki je završetak zapravo novi početak. Obećali smo završiti razgovor o teorijama zavjere. - Točno i krivo: U ovoj i narednoj emisiji nastavljamo razgovore o „praksi zavjere“ bazirane na manipulaciji ljudskim umom i izgradnji lažne slike stvarnosti te prelazimo na istraživanje mogućih rješenja. – Ovo je pogled iz „ptičije perspektive“ naših budućih emisija.
Imamo novog sugovornika na stare teme. Dr. Petar Vasiljević, neuropsihijatar , štovatelj i proučavatelj rada Davida Ickea. Opisuje ga kao čovjeka koji je do istina došao kroz „duboke duhovne uvide“. Ickeov kredibilitet i sve veća popularnost proizlazi iz jednostavnog razloga. On je mnoge aspekte današnjice koja se ostvaruje, ocrtao u svojim knjigama prije punih dvadeset godina. - David Icke kojega su godinama ismijavali, sabotirali njegov rad, danas je u centru drugačijeg pogleda na stvarnost. Za Ickea vrijedi davno izgovrena misao :

„Kada se čovjek istinskog genija pojavi u svijetu možete ga preponati po nepogrešivom znaku da su sve budale u zavjeri protiv njega“ (Jonatan Swifta, prema G. Orwel: Zašto pišem i drugi eseji; Književnst i ljevica, str 142).

U narednim emisijama proći ćemo zajedno s Petrom i Erolom kroz lepezu tema i ideja koje ćemo obrađivati na 2x-u.

Veza koju želimo ostvariti u razgovorima o nadilaženju lažne slike stvarnosti bazira se na „verifikaciji“ starih istina kroz najnovija znanstvena otkrića. Danas nove teorije u fizici, od teorije relativnosti, preko kvantne teorije do teorije struna, sve direktnije povezivanu znanost sa starim tradicijama, duhovnim spoznajama i mističnim uvidima. Tu je vezu najbolje oslikao fizičar Fritjof Capra u svojoj knjizi „Tao fizike“.
Umjesto prepričavanja navodim citat iz knjige a vama preporučam da kliknete na stream emisije i poslušate razgovor od srijede, 27. siječnja 2010. / boris.s


„Ako nas današnja fizika vodi jednom, u biti mističkom viđenju svijeta, tada se ona na neki način vraća svojim počecima prije 2500 godina. Zanimljivo je pratiti evoluciju zapadne znanosti duž njezinog zavojitog puta, započeta u mističkim filozofijama starih Grka, narasta i širi se u dojmljivo znanje intelektualne misli što se sve više otkalnja od svojeg mističkog porijekla, razvijajući pogled na svijet savim oprečan dalekoistočnomu. U svojem najnovijem razvoju, zapada znanost konačno nadvaldava takov gledište i vraća se onome stare Grčke i istočnih filozofija. Ovaj put, međutim, ne zasniva se samo na intuiciji, nego i na pokusima velike točnosti i usavršenosti te strogom i dosljednom matematičkom formalizmu.“ (Fritjof Capra: Tao fizike , str.19, Jakić, 1998.)

(Fritjof Capra -Beč, 1. veljače 1939.-, austrijsko-američki fizičar i publicist.
Autor je nekoliko popularnih knjiga, u kojima iznosi ideju sinteze suvremene znanosti s drevnim istočnjačkim učenjima. Capra također govori o potrebi promjene suvremenog (preživjelog), redukcionističkog pogleda na svijet, u korist holističkog, ekološkog pogleda, koji bi, po njegovom mišljenju, mnogo bolje odražavao sadašnji položaj čovječanstva i olakšao njegove susrete s izazovima budućnosti.
Capra je doktorirao teorijsku fiziku na bečkom sveučilištu, 1966. god. Bavio se teorijskom fizikom i fizikom visokih energija na sveučilištu u Parizu (1966-68.), Kalifornijskom sveučilištu u Santa Cruzu (1968-70.), na linearnom akceleratoru u Stanfordu (1970.), na londonskom sveučilištu (1971-74.) i u laboratoriju «Lawrence Berkeley» na Kalifornijskom sveučilištu (1975-88.). Zanimale su ga filozofske implikacije suvremene fizike, te je došao do zaključka da konceptualna promjena, koju je u fizici izazvala kvantna teorija, ima također i važne društvene implikacije….. Prema:Wikipedija HR
ik
28.01.2010. - 20:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Poslušajte ŠESNAESTU emisiju od 20.01.2010. -Kako nastaje novac i kako bankari vladaju našim sudbinama.

Govorimo o novcu i bankarstvu. Govorimo o tome kako Rothschildi, Rockefelleri i Morgani upravljaju svijetom preko poluge zvane „bankarski sustav“. – Opasnost „ekonomskog ropstva“ i probleme koje nosi moć bankara prepoznali su i o njima govorili već i američki predsjednici Thomas Jefferson i Woodrov Wilson. – Mi progovaramo o istoj temi. Ponovo . Na 2.x-u. / boris /
23.01.2010. - 19:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Poslušajte PETNAESTU emisiju od 13.01.2010.godine – Tajna društva, rušenje Blizanaca (9/11), J.F.Kennedy (4.dio)

Nitko nije tako beznadežno porobljen kao oni koji bezrazložno vjeruju da su slobodni (J.W. Goethe)

To su znali i "ljudi u crnom" i J.F.Kennedy. Možda je došlo vrijeme da to i mi spoznamo ?
- Poslušajte razgovor Erola i Borisa o tajnim društvima, tajnim agendama te Kennedyjev govor u kojem je dotakako istinu o moćnicima u sjeni.


Za više informacija, poslušajte ( i pogledajte) i na http://www.zeitgeistmovie.com/
14.01.2010. - 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.