29.11.2010., ponedjeljak

Gospodin trajno dolazi! Studentska duhovna obnova u Došašću!

Baš tako! Gospodin dolazi! Trajno nesvršeno vrijeme! Trajno dolazi, svakoga dana...

Posvjestimo si to modernom i aktualnom - studentskom duhovnom obnovom! Pomladimo se i osvježimo - zajedno sa studentima i njihovim kapelanom - don Damirom Stojićem!

Adventski kalendar



Baš mi se sviđa njegov stil! Duhovit je, duhovan, originalan, kreativan! Ko nekad p. Luka!

p. Lukino Došašće, prije točno - 10 godina!!!

"Dok se drugi diraju u tebe, dobro je, jer znači da imaju što dirati. Prestanu li te dirati znači da nemaju u što dirati, jer si postao nitko i ništa. Ako nemaš vlastitog stava, žrtva si onih koji ih imaju."

O, Bože, neka ovo Došašće doista istinski obnovi sve i svakoga, a posebno nas same! I molimo posebno za naše svećenike! I naše nemoćne. Posebno sada u Došašću!

Link odmah stavljam i u desni stupac, netko je taj don Damirov adventski kalendar, usporedio s onim čokoladnim! A ja dodala, da ja ionako imam oba....To je moja mala - slatka tajna...Na početku svakog Došašća, obavezno si u nekom Konzumu kupim onaj kalendarić s prozorčićima i čokoladicama, i poskrivećki ih otvaram i zobam, dan za danom, a nekad i koji dan unaprijed : )))) Sad ću to isto raditi s ovim don Damirovim prozorčićima i duhovnim čokoladicama...Baš fora!
- 18:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

28.11.2010., nedjelja

Došašće u Vukovaru!

XIII. vukovarske adventske svečanosti

Vukovar, (IKA) – Trinaestu godinu za redom Gradski muzej Vukovar u suradnji s Franjevačkim samostanom i Hrvatskim domom, uz stalnu potporu Ministarstva kulture RH, Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije i mnogobrojnih umjetnika i prijatelja Muzeja organizira Vukovarske adventske svečanosti koje kroz četiri tjedna Adventa priredbama na podlogama tradicijske kulture uvode u Božić, blagdan svjetla, slobode, nade, mira, sreće i ljubavi.

Ujedinjeni narodi proglasili su 2010. godinom borbe protiv siromaštva i društvene isključenosti, stoga su ovogodišnje svečanosti stavljaju naglasak na važnost međusobne skrbi i potpore, te je u tom duhu i moto "Vukovar – dar i uzdarje".

Svečanosti započinju na prvu nedjelju Došašća, 28. studenoga.
U crkvi sv. Filipa i Jakova s početkom u 17 sati održat će se prigodni program "Prikaz darova na uzdarju Vukovara".

U programu sudjeluju Dječji zbor "Glasnici sv. Bone", KUD Dunav, Vukovar, vukovarske osnovne škole "Dragutina Tadijanovića", "Antuna Bauera", "Nikole Andrića", "Blage Zadre" i "Mitnica", te vrtići Vukovar I i Vukovar II.

U 17.30 sati iz crkve Sv. Filipa i Jakova ulicama grada do Hrvatskog doma prenosit će se svjetlo. Program pod nazivom "Tradicionalni običaji od Adventa do Božića" započet će u 18 sati u Hrvatskom domu, a sudjelovat će KUD Kolo, Vukovar, KUD Sloga, Bapska, KUD Nova Zora, Donja Lomnica, Ženski vokalni ansambl Nene, Bošnjaci, Dječji vrtić Vukovar I, starija vrtićka skupina Jabučice. Uslijedit će paljenje prve adventske svijeće koju će upaliti gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

U ovoj prigodi bit će otvorena i izložba crteža učenika vukovarskih škola i djece iz vrtića. U organizaciji Hrvatskog filatelističkog društva Vukovar također će biti otvorena i filatelistička izložba sakralnih motiva.

U Ružičkinoj kući u 19 sati bit će otvorena izložba božićnih tradicijskih jela i slastica uz zajedničko blagovanje."

Prvi hrvatski nobelovac

Kristov Stol je za Sveta 3 Kralja, planirao organizirati zanimljiv projekt "Vukovarska Repatica", pod geslom "Dođosmo mu se pokloniti", ali na gotovo poetski prijedlog tamošnjih domaćina, odgađamo za proljeće, i preporučamo i u vaše molitve:

"Vukovar , 27.11.2010. g.

Poštovani !

Pročitao sam Vaše planove i prijedloge za hodočašće u hrvatski grad na Dunavu , grad mučenika ! Ideja je jako dobro osmišljena ! O tome sam razgovarao s mojim suradnicima i većina ih je mišljenja da bi tu ideju trebalo dobro razraditi i podijeliti uloge tko što treba odraditi .

Drugo zima nije baš tako podesna za jedan tako velik projekt .
Mi u Vukovaru tek što smo završili Dane sjećanja na žrtvu grada za Hrvatsku 1991. godine , sad nam je na pragu nova tradicionalna manifestacija ADVENT U VUKOVARU !
Tu je već Božić i božićni koncert HRT-ea . Potom stiže blagoslov obitelji kad smo mi svećenici najzauzetiji . Dani su kratki i noć tjera ljude u kuće.

Ja sam i ravnatelj Caritasa vukovarskog dekanata! Moramo najprije gladna nahraniti , gologa obući , smrznutog ugrijati .....

Moj je prijedlog da to ostavimo za toplije i duže dane . Tada bi uz ono duhovno mogli učiniti i nešto korisno za ovaj grad i ljude u ovom gradu . Bila bi šteta tako divne ideje ostvariti bilo kako !

Pričekajmo malo bolje i duže dane ,a do tada nastojmo predložene ideje i dobro razraditi !

Pozdrav "

A do tada, već sada u Došašću, možete pomalo prikupljati i moguće donacije, baš za Vukovarski Caritas, jer kao što ravnatelj kaže:

"Moramo najprije gladna nahraniti , gologa obući , smrznutog ugrijati ...."

To je ono - pravo Došašće!

"Dobro se dobrim vraća"

Caritas vukovarskog dekanata - ranija izvješća

"Donacije se mogu slati na adresu: Caritas vukovarskog dekanata, Kralja Petra Krešimira IV., 32 010 Vukovar, a donacije u novcu na žiro-račun župe Sv. Josipa Radnika 2500009-1102034879, otvoren u Hypo Alpe-Adria-Bank. d.d. Vukovar, s naznakom „Za dekanatski Caritas"."


- 09:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

27.11.2010., subota

170. godišnjica čudotvorne medaljice...

Poslušajte i pogledajte - baš je veličanstveno!

Čudotvorna medaljica

Vojska Bezgrešne



„O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo“.

"Lik Marije s globusom pod njenim nogama pretkazuje novi otkupljeni svijet u kojem Marija nadvladava sile zla. Snopovi zraka iz ruku znak su milosti koje preko Marije dariva Isus Krist. Uloga Marijina posredovanja izražena je i zazivom „O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas, koji se tebi utječemo“. Znak križa i inicijal Marijinog imena M na naličju medaljice simboliziraju nerazdjeljivu Marijinu povezanost s Isusom i njezino sudjelovanje u otajstvu otkupljenja. Podno toga su dva znaka ljubavi: Isusovo Srce ovjenčano trnjem i Marijino Srce probodeno mačem boli. Vijenac od 12 zvijezda znak je prve Crkve i 12 apostola te simbol putujuće Crkve koja je i dalje povezana s Marijom."
- 23:16 - Komentari (2) - Isprintaj - #

26.11.2010., petak

Došašće počinje snijegom...

Baš me nekako razveselio ovaj popodnevni zagrebački snijeg...I pomisao na Došašće, koje počinje ove nedjelje...Stigao mi je i novi broj Glasnika Srca Isusova, u moj poštanski sandučić, s posebnim prilogom o Došašću...

A meni palo na pamet, kako bi sve one 4 adventske svijeće, mogle biti baš osobne vrline na kojima ćemo posebno raditi kroz ta 4 tjedna pripreme za Božić...Paleći svake nedjelje novu svijeću, za novu vrlinu...Ili novu manu, koju smo Božjom pomoći uspjeli eliminirati...Najteže je početi, a onda - jedna po jedna, sve laganije, i sve spremnije za samo - rođenje malog Isusa...

Čitavo Došašće bi moglo biti pod ovim papinim geslom:
"Bdijenje za život koji se rađa"

Nekako osijećam da će mi ovogodišnje Došašće biti nekako posebno lijepo i blagoslovljeno, a već imam i mnoštvo planova...

Evo samo nekih, pa se slobodno priključite, tko osjeti poticaj i nadahnuće...

1. nedjelja Došašća
Najljepše Došašće uz Misijsko Kumče

2. nedjelja Došašća:
Zajedno u Kristu - Sa Stepincem u Došašće
Duhovna obnova u Lasinji - 3-5.12

3. nedjelja Došašća
Adventski pohod na Udbinu - subota 11.12

Tu su i neizostavni susreti srijedom u Frankopanskoj:
"Jer Bog je veći od našeg srca"

I "last, but not the least" - Centar za obnovu kulture:
"Najava konferencije "Ivan Pavao II: Papa i Europljanin"
COK organizira zajedno s veleposlanstvom Republike Poljske konferenciju "Ivan Pavao II: Papa i Europljanin", 6. prosinca u Zagrebu.

Još mi nešto lijepo pade na pamet...Kako se ovaj post mogao zvati i "Došašće pod snijegom", uz prizor visibabe, koja pronalazi svoj put, prema Suncu, pod snježnim pokrivačem...

U nedjelju u 17h na Trgu - 1. adventska svijeća

ps.
Svijeća je upaljena! Došašće je počelo!!!

Upalimo i lampice! U glavi i srcu!
- 14:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

25.11.2010., četvrtak

Vlada na volontiranje!

"DRŽAVNI PRORAČUN - DAN POSLIJE

Budući da su Vlada i Hrvatski sabor odlučili ispostaviti hrvatskim poreznim obveznicima i biračima svoj oproštajni proračun te na njihov račun i na teret nekih budućih generacija zadužiti se za još gotovo 15 milijardi kuna,

Obiteljska stranka primjećuje da je u rashodovnom dijelu proračuna za 2011. godinu trebalo izostaviti sljedeće stavke:

- plaća i sva druga primanja za predsjednicu Vlade,
- plaće i sva druga primanja za sve ministre, pomoćnike ministara i državne tajnike,
- plaće i sva druga primanja za sve saborske zastupnike (i vladajuće koalicije i oporbe),
- plaće i sva druga primanja za sve direktore i menadžere u tvrtkama u većinskom državnom vlasništvu.

Bilo bi društveno pravedno da oni koji su u proteklom razdoblju najviše zaradili, i to na temelju rada koji ne samo da nije dao pozitivnih rezultata za Hrvatsku, nego ju je doveo do ruba moralne i gospodarske provalije, svoju posljednju godinu odrade besplatno.

Za razliku od nezaposlenih, za razliku od radnika koji rade a ne primaju plaću, za razliku od radnika koji rade za plaću koja jedva pokriva elementarno preživljavanje, njihova su dosadašnja primanja bila toliko velika (i nezaslužena!) da ovu volontersku godinu neće ni osjetiti.

A hrvatski će građani osjetiti barem simboličnu pravednost, pa će im biti lakše izdržati osobni teret krize.

Predlažemo ujedno da se svima gore navedenima koji naknadno završe u Remetincu, ta godina volontoranja prizna kao društveno koristan rad za opće dobro te im se za to vrijeme umanji buduće ukupno trajanje zatvora.


Obiteljska stranka
Ivica Relković,
predsjednik"
- 22:41 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Plamen Evanđelja

p. Luis Chacon - Mi Amigo : )

/ PLAMEN KOJI DRUGE PLAMENOVE UŽIŽE

TO JE ONAJ KOJI EVANĐELJE ŽIVI I UZDIŽE/


Plamen koji hladnu dušu zemlje grije,

i otapa led indiferencije;

plamen koji spaljuje zlobe jalove,

i u prah pretvara ratne planove.


Plamen koji spaljuje granice što dijele

i ljubavi bratske užiže zvijezde;

plamen koji spaljuje laži,

u čijoj toplini nove se nade gnijezde.


Plamen koji sumnje i strahove spaljuje,

koji nam svojih sedam dara daruje;

plamen koji rasvjetljuje maglu i muk,

svjetlom i pjesmom radujući puk!

Prijevod: Drina



/ UN FUEGO

QUE ENCIENDE OTROS FUEGOS

ES QUIEN VIVE

Y ANUNCIA EL EVANGELIO/



Fuego que abriga el alma fría de la tierra

y derrite el hielo de la indiferencia;

fuego que incendia los estériles rencores

y vuelve cenizas los planes de guerra.



Fuego que derrite las barreras divisorias

y prende la hoguera del amor fraterno;

fuego que inflama sofocadas esperanzas,

y calienta el nido de un mundo nuevo.



Fuego que calcina los temores y las dudas

y nos enriquece con sus siete dones;

fuego que ilumina las tinieblas y silencios

y llena los pueblos de luz y canciones.

LCHP, SJ

Corazon agradecido i dr. pjesme p. Luisa
- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Drugi format: Intelektualci u truloj državi

"Srijeda, 24. studenoga, na HTV1, u 00:10 h u emisiji "Drugi format" na temu "Intelektualci u truloj državi" gostuju doc.dr.sc. Ankica Čakardić, doc.dr.sc. Hrvoje Jurić, doc.dr.sc. Mate Kapović, a u prilogu govori doc.dr.sc. Hajrudin Hromadžić. Kada je počeo rat, tek su ulazili u pubertet, a danas su doktori znanosti, mladi znanstvenici čiji se glas prilično slabo čuje u galami hrvatske zbilje. Što misle o ključnim problemima - nasilju, korupciji, nemoralu, lažima, sustavu obrazovanja i (ne)vidljivim intelektualcima? Gostuju: Ankica Čakardić, Hrvoje Jurić i Mate Kapović."

Urednica: Vlatka Kolarović

Repriza emisije je iste noći u 4:40 h.

Jedna od boljih tv emisija koju sam gledala zadnjih godina...Samo se pitam, i ne vjerujem sama sebi, da je ta i takva emisija s troje vrhunskih mladih intelektualaca, koje je podjednak intelektualni i duhovni užitak i slušati i gledati, emitirana najprije u 00:10h, a zatim će biti reprizirana "iste noći u 4:40h"

Stvarno se pitam tko je tu lud! I žao mi da nemam mogućnost snimanja emisije, jer je stvarno antologijska...Odmah sam malo progooglala o njenim akterima, i naravno!!! Kakav dojam takve i biografije, uvjerite se i sami:



Dr. Hrvoje Jurić"Hrvoje Jurić (Bihać, 1975. - živi u Zagrebu), hrvatski je književnik, filozof i anarhist...
Pomoćni je urednik časopisa "Filozofska istraživanja" i njegova međunarodnog izdanja "Synthesis philosophic", te administrativni tajnik Hrvatskog filozofskog društva i glavni tajnik međunarodnih znanstveno-kulturnih manifestacija Lošinjski dani bioetike i Dani Frane Petrića, a suradnik je i nekolicine drugih znanstvenih i kulturnih projekata.

Pjesme je počeo pisati u devetoj godini i vrlo rano skrenuo na sebe pažnju i čitalaca i književne kritike. Vjerojatno je najmlađi hrvatski pjesnik s objavljenom knjigom s 13 godina života, kojeg je otkrio Tomislav Dretar te uredio i objavio njegovu prvu knjigu Moje prve pjesme, Bihać, 1989. Sudjelovao je na književnim manifestacijama Goranovo proljeće u Lukovdolu, Bihaću i Zagrebu. Za zbirku pjesama Nominativ dobio 1998. Goranovu nagradu za mlade pjesnike."

"Poetske crtice Hrvoja Jurića osamljeni su primjer refleksivnosti koja uspijeva apstraktno učiniti konkretnim, lirskog racionalizma koji u svakodnevno privodi filozofsko. To su nove pjesme na starim osnovama, klasika prelomljena kroz ležernost iskaza, istodobna napregnutost i pomirenost, šank i ekumena... Ukratko, sve na jednome mjestu, sažeto i nenametljivo, poezija koja se pojavljuje kao integralan dio života."

Hrvoje me baš - fascinirao!
Osoba koju bi vrijedilo upoznati.

Otkačeni Mate Kapović

"Mate Kapović: TREBA LI GOVORITI PRAVILNO?

Mate Kapović rođen je 1981. u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu završio studij lingvistike i kroatistike. Radi kao viši asistent na Odsjeku za lingvistiku, na kojem je i doktorirao. Bavi se poredbenopovijesnom lingvistikom, dijalektologijom i sociolingvistikom."

Vrlo inteligentno priča i Ankica Čakardić.

Bez obzira na slaganje ili neslaganje s nekim njihovim stavovima i razmišljanjima, emisija je stvarno bila prezanimljiva...

Ali zašto, o zašto - u 00:10, i repriza u 4:40h...Ne razumijem.
- 01:17 - Komentari (6) - Isprintaj - #

24.11.2010., srijeda

Pratimo Bernardu molitvama!

Varaždinske vijesti

"Nevjerojatna priča stiže nam iz dalekog Züricha. Naime, 17-godišnjakinja varaždinskog porijekla Bernarda Brunović, koja od svog rođenja živi u Švicarskoj, ovih je dana ostvarila zapažen uspjeh. U konkurenciji preko 350 pjesama koje su se natjecale za predstavnika Švicarske na idućem Eurosongu, pjesma mlade Bernarde ušla je u finalne gdje će se 11. prosinca boriti za odlazak u Berlin iduće godine.
...
Najvažnija stvar u cijeloj priči je ta da je „Confinence“ zapravo duhovna pjesma, što znači da je po prvi puta u finale neke zemlje ušla pjesma u kojoj se slavi Bog - kazao je varaždinski glazbenik Antonio Tkalec.

- To je bila zaista iznenadna odluka. Sinula mi je ideja i odlučila sam se za taj izazov. Podržala me cijela obitelj, prijatelji i dragi Bog. Ovaj uspjeh predstavlja mi veliko veselje, a zahvaljujući njemu svakodnevno imam brojne upite za nastup, no vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Jedno je sigurno, zbog ovoga ne smijem zapostaviti školu - s obje je noge na zemlji finalistica švicarskog natjecanja za pjesmu Eurovizije Bernarda Brunović.
...
Naime, ne mala stvar u cijeloj ovoj priči je ta da je Bernarda od rođenja slijepa. Usprkos velikom hendikepu, Bernarda je uporna u svom životu, što potvrđuje i ovaj velik uspjeh. Trenutno pohađa četvrti razred gimnazije, a želja joj je studirati teologiju i glazbu. Aktivna je u crkvenog zboru u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu gdje svake nedjelje pjeva te svira klavijature i gitaru.

Bernardi želimo puno sreće 11. prosinca u Kreuzlingenu na Bodenskom jezeru, gdje će se održati finalni izbor za švicarsku pjesmu Eurovizije."

Bernarda i Stepinčeva Krunica

Podržimo Bernardu i njenu obitelj tijekom napornih priprema za nastup, i našim intenzivnim molitvama!

- 11:29 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Opašite svoja bedra istinom, ne lateksom! (usp. Ef 6, 14)

"Bio je Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. I valjda u sklopu općeg raspoloženja borbe protiv te bolesti, ujednačeno odjevene studentice medicine na ulazu su dijelile kondome. Odbijajući, produžio sam naprijed. Ipak, negdje usred refrena „Ramone“ primijetio sam da jedna od hostesa neumorno hoda za mnom...

" * - Uzmite, uzmite!
* - Ne hvala!
* - Ma besplatno je. Uzmite!
* - Ali, ne želim!
* - To je za zaštitu!
* - Riječ zaštita stvorila je u meni semantičku stanku. Okret. Brza misao. – A hoće li me zaštiti od svega? Hoće li to mene usrećiti?
* - Pa ne baš od svega…
* - Ali ja želim biti siguran 100%...

Blagi smiješak na licu uporne studentice okončao je našu malu raspravu. Reče mi da redovito ide kod mene na misu i da je samo htjela iskušati moju vjerodostojnost …"

"Kako sutra izlazi hrvatski prijevod Papine knjige Svjetlo istine, u kojoj se u jednom dijelu govori i o kondomima, mediji su osjetili marketinšku priliku i unaprijed se raspisali o toj temi.
...
Pravi način leži tek u humaniziranju seksualnosti. Spolne bolesti nisu rezultat nedostatka kondoma niti rezultat njihove krive uporabe. Postoji jedna istina o seksualnosti i ako se udaljimo od nje, zapadamo u sve veće probleme. Ipak, u stanju palog čovjeka Crkva ne prestaje pružati ruku. "

Studentski kapelan i kondomi
- 11:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.11.2010., subota

Tu sam da te zagrlim!

Još jedna lijepa i pozitivna inicijativa!

Tu sam da te zagrlim!

"Zagrebačko kazalište „Kerempuh“ i tvrtka dm u cilju vraćanja optimizma u hrvatsko društvo, pogođeno krizom i recesijom te afirmacije zajedništva i empatije, vrijednosti koje se sve više gube u našem društvu, zajedno su osmislili i pokrenuli društvenu inicijativu jedinstvene vrijednosti.

Kazalište Kerempuh i dm pozivaju Vas 20. studenog na zagrebački Zrinjevac, s početkom u 11 sati, kako bi Vam kroz program ‘Zagrljaj 2010.’ dali istinski kazališni doživljaj te istodobno širili pozitivne vibracije i izvan našeg kazališta.

‘Zagrljaj 2010.’ bit će dvosatni program pun zabave, pjesme, plesa, glume, smijeha i iznenađenja. Točno u podne pozvat ćemo sve građane da zagrle prijatelje, majke, djecu ma gdje god da jesu a one koji će biti s nama na Zrinjevcu ovjekovječit ćemo u milenijskoj fotografiji ‘najvećeg zagrljaja’ Šime Strikomana."

A na fotki ćete vidjeti i mene...: ))))) S Bogom danim društvom! (pozdrav ekipi : )))) Kako grlimo - čitav svijet!





Doista nam treba takvih akcija, inicijativa i poticaja!

Pogledajte npr. samo ovu ljetošnju, iz lipnja - Vukovarska biciklijada!!!

Vukovar živi vječno!

A na stranicama Udruge Bicikl, svakako pogledajte prekrasan video zapis o tom lijepom događaju (u središnjem dijelu njihove stranice) - i ponovo ćete se zadivjeti veličini Vukovara! I zavoljeti Vukovarce i Hrvatsku još i više! I sve ih snažno, snažno - zagrliti!!!

Udruga Bicikl

I baš u tom i takvom duhu, pomalo se već pripremajmo i za Božić i Došašće! Jer - Ljubav je nepobjediva!

Obnovimo Hrvatsku obnavljajući sebe!

ps. Evo i Milenijskog zagrljaja:


Strikoman

- 19:25 - Komentari (6) - Isprintaj - #

19.11.2010., petak

Vukovar, Crkva i Hrvatska

Sveta Mati Slobode

"Tko može otvarati pečate knjiga naših života? Tko ima ključ smisla povijesnih događanja koja se na nas odnose? Samo oni koji su bili spremni biti svjedocima Jaganjčeve žrtve; samo oni koji nisu sebično čuvali svoje živote, nego su se radovali što mogu pridonijeti da se drugi raduju i žive. Hrvatska ima takve nositelje smisla. Hrvatska ima nadahnute ljude Duhom koji pomaže čitati povijest; kojima je pogled pročišćen suzama i oplemenjen spomenom.

Zbog toga se i danas pitamo, jesu li tumači naše povijesti oprali svoj pogled u suznim pogledima žrtava; svoje riječi u tragovima ubijenih, zatočenih i prognanih. Čini se da nisu. Štoviše, mnogima najviše smeta spomen-knjiga naše povijesti koja je urešena draguljima takve žrtve i ispisana suzama boli i praštanja. Takav je tekst nerazoriv; listovi te knjige ne mogu se spaliti. Niti jednoj ideologiji, ma kako se privlačnom htjela predstaviti, to nije uspjelo.

Zbog toga je dragocjeno ovo večerašnje slavlje u kojemu se susreću naši pogledi s pogledom Vječnosti, s pogledima naših pokojnih u euharistijskome daru."

- 16:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Vukovarska bolnica i bleiburško polje - nije li to zapravo vrlo slično?

Još sam pod dojmom svih jučerašnjih dokumentarnih emisija o Vukovaru...Posebno živo mi se u svijest i srce urezalo simpatično, nježno i dobroćudno lice onog mladog Francuza, otprilike moga vršnjaka, koji je isto zvjerski ubijen na Ovčari...

O sinoć emitiranom dokumentarnom filmu "Siniša - zaustavljeni glas"

"JNA je potpisala i odredbu da neće i da nema pravo uopće ulaziti u bolnicu. No JNA je izigrala potpise i zabranila humanitarni koridor. – To svaka vojska inače dopušta i radi, osim ako ne planira zločin – ističe V. Starešina.

– U 19 godina došlo se do istog paradoksa, kao u svim likvidacijama koje provode totalitarni režimi, da se žrtva sada mora opravdavati pred krivcem i da je zločinac onaj koji postavlja kriterije – dodaje autorica. Ovaj je dokumentarac zapravo i hrvatsko-francuska priča jer donosi posve nepoznate činjenice o ulozi nekolicine Francuza koji su tada bili zauzeli ispravnu, hrvatsku stranu. Široj je javnosti posve nepoznato da je na Ovčari likvidiran i jedan Francuz. Tada 25-godišnjak iz francuskog gradića Vesoula, zaljubljenik u pjesništvo, a potaknut TV snimkama i nepravdom prema braniteljima, stigao je kao dragovoljac u Vukovar. Jean-Michell Nicollier pogubljen je na Ovčari. Film pokušava proniknuti i u tajnu o tome kako je pogubljen sam Siniša Glavašević te njegov kolega i prijatelj Branko Polovina. Tajna nije do kraja otkrivena, no čini se da je Glavašević likvidiran među prvima, metkom u potiljak, dakle na “oficirski” način, vrlo vjerojatno osobno od ruke visokog oficira JNA. – Nadam se da će ovaj film otvoriti vrata drugim istraživačko-dokumentarnim projektima, jer su mnoge priče, ne samo o Vukovaru ostale neispričane, a manipulacije i krivotvorine polako postaju “opće poznate istine” – upozorava Višnja Starešina."

I gledajući sve one ranjenike, civile, žene, djecu...Od kojih je većina planski pobijena ili nestala...Pitam se što bi bilo s istinom o njima, da Hrvatska uz Božju pomoć, pod Tuđmanovim vodstvom, i Šuškovom obranom, uz naše generale (od kojih je dobar dio sada po Haagu i drugim zatvorima!?!?) nije pobijedila...I unatoč tome, sve kao da je i dan danas ipak obavijeno nekakvim velom šutnje, tajni i misterija...Kako je to moguće? I zašto?!

I odjednom se sjetim i - bleiburške tragedije...Pa zar to dvoje doista nije vrlo, vrlo slično...?

Poražena hrvatska vojska, ranjenici, civili, žene i djeca, nakon poraza - traže utočište - u bolnici, na polju, kod stranih "promatrača" (tek sad vidim kako je to zapravo adekvatno ime...)

I jedne i druge, vukovarske i bleiburške - zvali su ustašama....(!) Izgleda da se povijest doista ponavlja...I jedni i drugi su zapravo krivi samo zato što su bili za samostalnu (nezavisnu?) državu Hrvatsku...Što su Hrvati...Ili što su bili - za Hrvate! ( zašto npr. mladi vukovarski heroj, Francuz Jean-Michell Nicollier nema toliko zasluženi spomenik u Hrvatskoj! Kao strani državljanin koji je plemenito i hrabro došao pomoći jednoj mladoj državi, i zato poginuo na najokrutniji mogući način. Naši dečki su na neki način bili i dužni braniti svoju domovinu...Dati život za vlastitu Domovinu, pa to je doista nekakav plemeniti ideal, i viteštvo...Ali - dati život za tuđu Domovinu - pa to je već na razini - svetosti. Zašto nitko ne bi ni znao za njega, da možda nečijom omaškom dokumentarac Višnje Starešine nije sinoć emitiran...? Uostalom, gdje su spomenici herojima domovinskog rata? Zašto se naše ulice ne zovu po njima? I naši trgovi?)

U Vukovaru su strani promatrači bespomoćno pokušavali pomoći, ne mogavši pojmiti zločinački mentalni sklop zapovjedništva "JNA"...Što je doista bilo van svake ljudske logike, pameti i poimanja...A na Bleiburgu su ih svijesno i ciljano izručili zapravo istim tim - partizanima...

Sad barem donekle znamo što se zapravo događalo...U Vukovaru...A ta ista armija i armada je zapravo i nastajala na potpuno istim takvim zločinima, poput Bleiburga i križnih puteva - o kojima se 50 godina moralo - samo šutjeti...Zato im je bilo omogućeno da ih na skoro potpuno isti način ponove i nakon pola stoljeća...S tim da je u Vukovaru pobijeno "samo" par tisuća Hrvata i drugih, a na Bleburgu "par stotina tisuća" Hrvata i drugih...

Nećemo valjda ponovo dozvoliti da nam se za koje desetljeće opet dogodi isto? U manjem ili većem broju...

Bleiburški pokolj

"Dok se rat u Jugoslaviji završavao, ljudi iz svih etničkih grupa u Jugoslaviji bježali su preko Karavanki i rijeke Drave pokušavajući se očajnički predati Britancima. Među njima je najviše bilo Hrvata. Ono što su oni tražili prvenstveno je bila zaštita od Titovih komunista. Iza jugoslavenskih borbenih linija događali su se neviđeni masakri i svi su oni, bez obzira na čijoj su se strani u ratu borili, očekivali kobnu sudbinu u slučaju uhićenja.
...
Za hrvatsku povijest i publicistiku danas zacijelo nema zamršenije i emocionalno obojenije teme od zbivanja na jugoslavensko-austrijskoj granici tijekom svibnja 1945. godine, kada su u tajnovitim okolnostima život izgubili stotine tisuća ljudi. Mnogi su pokušavali prodrijeti u duboko zakopanu tajnu, no nisu uspjeli jer su izvršitelji zločina nastojali obrisati svaki trag o svom zločinu, tako da nije ostavljen ni popis žrtava, niti su obilježeni grobovi. I dan danas seljaci prevrću kosti, vojne oznake, municiju i ostale jezovite ostatke tih dana na liniji Slovenj Gradec - Dravograd - Bleiburg.

Premda je na samom Bleiburškom polju počinjeno manje ratnih zločina s obzirom na broj zločina koji su uslijedili kasnije, Bleiburg je bio posljednji plamen vjere i nade u spas, a danas je simbol stradavanja Hrvata.

Upravo su iz Bleiburga krenule kolone zarobljenih vojnika i civila na stravične marševe smrti. Ta stradanja bila su najteža za hrvatski narod.
...
Izručivanja žrtvi kod Bleiburga jedna je od najbolje čuvanih tajni u modernoj povijesti, tajni o kojoj ni počinitelji nisu međusobno razgovarali. Nažalost, u čuvanju te tajne sudjelovale su i moćne sile svijeta koje su također željele prikriti zločin koji su počinili nad poraženim i razoružanim hrvatskim narodom.

Pokolj u Bleiburgu je ratni zločin i zločin protiv čovječnosti kojeg je počinila Narodnooslobodilačka vojska Jugoslavije. Početak ove tragedije dogodio se 15. svibnja 1945. kada su se Hrvatska vojska i civili počeli povlačiti prema Britanskoj vojsci kod Bleiburga. Sam pokolj započeo je 17. svibnja, a nastavio se u nekoliko narednih mjeseci. Bleiburg je postao simbol i metafora svih hrvatskih stradanja od komunističkih pobjednika 1945., iako je samo manji dio vojnika i civila ubijen na samoj Bleiburškoj poljani i u okolici. Sam broj stradalih ni danas nije poznat, no sigurno je da se radi o preko 100 000 žrtava. Zato se imenom Bleiburški pokolj označavaju svi ti pokolji zarobljenika, bez obzira gdje se dogodili. Većina zarobljenika ubijena je na marševima kroz Jugoslaviju i u zarobljeničkim logorima tijekom slijedećih mjeseci."

Ne znam hoće li i koliko link o vukovarskom filmu funkcionirati, braniteljski portal (koji je jedino objavio o sinoćnjem vukovarskom filmu) koliko će još dugo postojati, pa ću za svaki slučaj napraviti copy/paste tog šokantnog i poučnog teksta i ovdje:

O sinoć emitiranom dokumentarnom filmu "Siniša - zaustavljeni glas"

"Siniša – zaustavljeni glas, dokumentarac Višnje Starešine i Ivana Maloče o noći punog mjeseca na 21. studenoga 1991., (donosi posve nepoznatu vukovarsku priču, razotkriva 19-godišnje mitove te raskrinkava organizirani zločin.

Sretna je okolnost da su autorica Višnja Starešina, publicistica i novinarka, i producentska kuća “Interfilm” Ivana Maloče, poslije godinu dana snimanja shvatili da posjeduju još neviđene podatke o Siniši Glavaševiću, Ovčari i Vukovaru. Bilo je zamišljeno snimiti “običan” dokumentarac od pola sata, no ovako je nastao cjelovečernji, dug sat i pol. Nakon projekcije u vukovarskom Hrvatskom domu film se prikazuje i u udarnom terminu 18. studenog u 21.10 sati na HTV-u 1. Premda okosnicu filma “Siniša – zaustavljeni glas” čini priča o Glavaševiću, legendarnom ratnom izvjestitelju Radija Vukovara, film sadržajem, činjenicama i porukama sigurno nas, koji smo živjeli ranih devedesetih podsjeća na tugu, ali i otpornost napadnute nacije, a onima koji su tada još bili premladi otkriva zašto je točno kada čuju da su to bila vremena ponosa i slave.

Organizirane likvidacije

– Kad sam skupila snimljeni materijal, zaprepastilo me koliko je u međuvremenu stvoreno mitova vezanih uza sam zločin na Ovčari, koliko su ove teme u proteklih 19 godina ostale neistražene i stoga uzrokuju kolektivnu frustriranost i potiskivanje – kaže autorica filma Višnja Starešina. Objašnjava još nešto što je većini možda promaklo:

– Ovčara je i leksički preoblikovana pa javnost sada čuje i čita da su ondje “pokopani” ili “tragično stradali”, a malo se rabe pravi izrazi “pobijeni” i “likvidirani” – kaže V. Starešina. U filmu autorica pokazuje da su zločini, naprotiv, bili unaprijed i dobro organizirani. Donosi se cijela organizacijska struktura obavještajnog, KOS-ova aparata JNA, složena radi likvidacija branitelja i civila, a uza svako konkretno ime izvršitelja navodi se i njegova “zadaća” u organiziranju zločina. Navodi se da je na vrhu te strukture bio Aca Vasiljević, šef KOS-a, godinama poslije svjedok haaškog tužiteljstva, ali i, kako su pisali srpski mediji, i – vojni savjetnik u Kanadi. Spominje se i Miroslav Radić, oficir JNA, kojega je Haag oslobodio, a u strukturi zločina bio je zadužen za koordiniranje paravojskom i četnicima.

– Umiranje Ovčare u nas nije istraženo, nego je benevolentno prepušteno sudovima u Haagu i Beogradu, da bismo na kraju dobili da je to bio zločin paravojski i četnika, a da je JNA samo napravila “propust”, što nije točno. Ljude je iz bolnice odvela obavještajna struktura JNA, koja je unaprijed pripremila egzekutore, iskopala jame – kaže V. Starešina. Javnosti možda nije do kraja poznato da svi likvidirani na Ovčari nisu pronađeni. Barem šezdesetak tijela nedostaje, dakle, pokopani su u druge jame. Još se ne zna ni gdje su bačeni u zemlju ranjeni i civili, njih 108 iz Borovo commercea (52 su bili medicinsko osoblje). Film o toj noći, sa 20. na 21. studenog 1991. govori kao o noći velikih organiziranih likvidacija, što je u našem kolektivnom pamćenju neosviješteno.

Tadić i Vukovar

– Bila je to noć punog mjeseca. Kao što će to biti i ovogodišnja, kada će HTV emitirati film – ističe simboliku autorica. Javnost također nije dosad znala i da na Ovčari nisu pobijeni isključivo Hrvati. Likvidirano je i više Srba branitelja grada, više Bošnjaka, Mađara, kao i jedan Francuz i Nijemac. Čak je ubijen i nećak generala JNA Andrije Rašete, koji nije nosio to prezime, a u bolnici je izdavao lijekove.

– Prljava je perverzija sada prebrojavati je li neki gips bio na zdravoj nozi, bijeli ogrtač na nekome tko nije bio medicinsko osoblje..., kao da se time opravdava što je JNA organizirano likvidirala ljude – kaže V. Starešina. Film donosi još jednu, pomalo zaboravljenu priču – onu da su hrvatska strana i JNA, uz posredovanje i svjedočenje europskih promatrača potpisale dva sporazuma o koridoru i evakuaciji ranjenika iz bolnice.

Zločinac postavlja kriterije

JNA je potpisala i odredbu da neće i da nema pravo uopće ulaziti u bolnicu. No JNA je izigrala potpise i zabranila humanitarni koridor. – To svaka vojska inače dopušta i radi, osim ako ne planira zločin – ističe V. Starešina.

– U 19 godina došlo se do istog paradoksa, kao u svim likvidacijama koje provode totalitarni režimi, da se žrtva sada mora opravdavati pred krivcem i da je zločinac onaj koji postavlja kriterije – dodaje autorica. Ovaj je dokumentarac zapravo i hrvatsko-francuska priča jer donosi posve nepoznate činjenice o ulozi nekolicine Francuza koji su tada bili zauzeli ispravnu, hrvatsku stranu. Široj je javnosti posve nepoznato da je na Ovčari likvidiran i jedan Francuz. Tada 25-godišnjak iz francuskog gradića Vesoula, zaljubljenik u pjesništvo, a potaknut TV snimkama i nepravdom prema braniteljima, stigao je kao dragovoljac u Vukovar. Jean-Michell Nicollier pogubljen je na Ovčari. Film pokušava proniknuti i u tajnu o tome kako je pogubljen sam Siniša Glavašević te njegov kolega i prijatelj Branko Polovina. Tajna nije do kraja otkrivena, no čini se da je Glavašević likvidiran među prvima, metkom u potiljak, dakle na “oficirski” način, vrlo vjerojatno osobno od ruke visokog oficira JNA. – Nadam se da će ovaj film otvoriti vrata drugim istraživačko-dokumentarnim projektima, jer su mnoge priče, ne samo o Vukovaru ostale neispričane, a manipulacije i krivotvorine polako postaju “opće poznate istine” – upozorava Višnja Starešina.

Istini o likvidaciji Vukovaraca osobno je svjedočilo četvero Francuza

Osim francuskoga veleposlanika u Zagrebu, Georges-Marie Chenua, koji u dokumentarcu svjedoči o vrlo važnoj činjenici da je JNA s hrvatskom stranom potpisala dva sporazuma o evakuaciji ranjenika te da JNA neće ući u bolnicu, u filmu svjedoči još troje Francuza. Oni su se tada iznimno angažirali u nastojanju da se vukovarska tragedija spriječi ili su pomogli da se dozna istina i rasvijetle uzroci. Agnčs Vahramian, novinarka, bila se uputila u Vukovar 1991. i bila je novinarka početnica. Ostala je u gradu, što je apsolutno nepoznato našoj javnosti, gotovo do samog pada. Vratila se poslije pada, sa srpske strane, te je sa svojim kolegama Herveom Gheskhierom i Michelom Angladom poslala u svijet slike razrušena Vukovara. Snimali su i u zauzetoj bolnici, a te su snimke poslije postale i dragocjenim sudskim dokazom. Danas je A. Vahramian urednica poznate emisije “L’envoyé spécial” na francuskoj nacionalnoj televiziji TF2.

U filmu svjedoči i dr. Louise Lambrichs, spisateljica i povjesničarka, koja je tada bila među prvim francuskim intelektualcima koji su se 1991. angažirali na strani Hrvatske, zahtijevajući vojnu intervenciju i razotkrivajući velikosrpsku agresiju. I dalje se bavi proučavanjem uzroka, korijena i posljedica velikosrpske politike. Svjedoči i Florence Hartmann, tada dopisnica Le Mondea iz Beograda. Ona je bila prva novinarka koja je otkrila grobnicu na Ovčari i o tome obavijestila svijet.

Davor Ivanković/VLM"

- 07:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

"Oprostiti? Kada? Koliko? Zašto?"

"Na Golgoti se nalaze tri križa: na jednome je razapet Isus, a na druga dva razbojnici. Svaki "križ" drukčije reagira.

U tom je svjetlu dr. Vučković istaknuo da pogrešno govore oni koji vele da križ spašava. Ne spašava svaki križ nego samo jedan: Isusov križ. U vrhuncu boli Isus ne misli na sebe nego na druge....

Govoreći o važnosti opraštanja, ustvrdio je da je ono važno zbog same žrtve da iziđe iz zla koje nije skrivila.

Zlo je prikuje uz samu sebe, traži od nje da upadne u isti vrtlog i da kroz nju kola taj otrov. Što prije iziđe iz toga zla može nastaviti živjeti. Ne znači da će zaboraviti i živjeti kao da ništa nije bilo, ali to je jedan način na koji se smije vratiti u normalan život, radovati se i živjeti punim životom i nakon pretrpljenog zla.

Osvrnuvši se na poznatu krilaticu: "Oprostit ću, ali ne ću zaboraviti!" dr. Vučković kazao je da se ne oprašta ono što smo zaboravili jer ono više nije u svijesti, kao što se ne brinemo za bol koja više nije tu.

S druge strane, oprašta se samo ono što ne možemo zaboraviti.
Povreda i jest u tome da traje i nakon što je prestalo izravno nasilje.

Postoji lukavost te krilatice koja u sebi nosi osvetu. Kršćanstvo ima drukčiji način ophođenja s pamćenjem i zaboravom. Ono na neki način kao da kaže: "To se ne zaboravlja, ali se pamti drukčije".

Pamtim, kroz oslobođenje oprosta koje mi je darovano, zlo koje me je pogodilo. Ono može biti štit od daljnjeg ponavljanja ali ne i razlog da sada niti kasnije posegnem za osvetom, istaknuo je predavač.

Podsjetio je da je oproštenje proces te da je pogrešno nametati kršćanima da oni, zato što su kršćani, moraju oprostiti.

Ono što mi učimo na izvoru evanđelja je da se oprost rađa u žrtvi iz njezinoga odnosa prema Bogu. Dakle, ukoliko se želi pomoći žrtvi treba se izbjeći imperativ tj. naredba da oprosti. Treba joj se, na neki način, pomoći da otkrije kako doći do Boga, do izvora dobrote, gdje će sama spoznati kako joj je potrebno oprostiti jer je to lijek za njezinu dušu."

Tribina za mlade grada Splita okupila oko 500 mladih vjernika

- 00:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2010., utorak

Vukovar! Kao Junak lijep i mlad!



Svečana misa na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Vukovar, (IKA) – Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2010. u četvrtak 18. studenoga misu za sve pokojne i nestale na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru s početkom u 13 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Misi prethodi Križni put – Kolona sjećanja ulicama Grada heroja.

"Dar za Vukovar"

Zadar: Molitveni hod za domovinu

Zadar, (IKA) - "Molitveni hod za domovinu – Koracima nade u istinu" održava se u četvrtak 18. studenoga od 17 sati u crkvi Sv. Šime u Zadru, u sklopu obilježavanja spomena stradanja u Škabrnji, Vukovaru i drugim mjestima u Domovinskom ratu. Nakon molitve krunice pred škrinjom sv. Šimuna vjernici će se u ophodu središtem grada uputiti sa zapaljenim svijećama na euharistijsko slavlje u katedralu Sv. Stošije koje predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Želja je tim događajem izraziti brigu Crkve za branitelje i njihove obitelji i pridonijeti da žrtva u Domovinskom ratu ne bude zaboravljena. Vjernici su pozvani te večeri upaliti svijeće na svojim prozorima kao znak solidarnosti s pogođenima ratnim nevoljama.

Zadarski molitveni hod za domovinu - detaljnije

18.11 - 18.11.2010 | IKA N - 126228/11

Zagreb: Misa za poginule u obrani Vukovara i Hrvatske

Zagreb, (IKA) - Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, u četvrtak 18. studenoga, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodit će misno slavlje za pokoj duša svih poginulih u obrani Vukovara i hrvatske domovine u 19 sati u crkvi Sveta mati slobode na zagrebačkom Jarunu.
Dan ranije, u srijedu 17. studenoga u 18.30 sati, na križanju ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara bit će organizirano paljenje svijeća i molitva.

I druge najave za 18. studenog

Sigurna sam da mi nitko neće i ne može zamjerit, ako lijepu zagrebačku Šenoinu pjesmu, ovom prigodom darujem i posvetim - Vukovaru! I svim hrvatskim gradovima!

"Kao junak lijep i mlad,
smjele glave, čela tvrda,
slavni stoji Vukovar.
Živ ponosit
Jak prkosit,
Kad slobode plane boj.
Tko tu klik'o nebi:
'Slava, slava tebi,
Vukovare, divni moj'«.
- 23:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Sumnja? I svećenik...

Sumnja

Druga tribina "Lik svećenika u filmu"

Zagreb, (IKA) - Nadbiskupijski pastoralni institut priređuje tribinu filmova kršćanske tematike "Lik svećenika u filmu".

Druga tribina održat će se

u petak, 19. studenoga u 20 sati u dvorani "Vijenac", Kaptol 29a u Zagrebu,

na kojoj će biti projekcija filma "Sumnja" redatelja Johna P. Shanley. U filmu glume Philip S. Hoffman i Meryl Streep.

Nakon projekcije filma predviđena je rasprava. Voditelji tribine su filmski kritičar Tomislav Čegir te teologinja i komunikologinja Irena Sever.
- 22:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Papa u Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011!!! "Zajedno u Kristu"

Objavljen datum Papina dolaska

" Nacionalni susret katoličkih obitelji i Papin pohod bit će pod geslom "Zajedno u Kristu", priopćeno je sa zasjedanja Stalnog vijeća HBK

Zagreb, (IKA) - Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije, uime svih hrvatskih biskupa, u dogovoru s Predsjednikom i Vladom Republike Hrvatske, ima čast i radost priopćiti da je papa Benedikt XVI. radosno prihvatio poziv i doći će u pastirski pohod Hrvatskoj u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja 2011. godine, priopćio je Tiskovni ured HBK.
Papa Benedikt XVI. boravit će u Zagrebu u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji i tom prigodom pomolit će se na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca.
Nacionalni susret katoličkih obitelji i Papin pohod bit će pod geslom "Zajedno u Kristu".
Program pohoda će biti objavljen naknadno."
- 14:29 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Bernarda Brunović je uspjela!!! Hrvatica u Švicarskoj! S Povjerenjem - Confidence!

Bernarda je uspjela!!! Nakon Festivala Stepinčeva Krunica, ide i na švicarsku Euroviziju! Bogu hvala, čestitamo!!! Molimo i dalje za Bernardu, njenu obitelj, hrvatsku dijasporu i čitavu Hrvatsku! Zajedništvom pobjeđujemo!!!

12 kandidata za švicarsko natjecanje za Euroviziju

"Das sind die zwölf Kandidaten für... die Entscheidungsshow:

Bernarda BrunovicDie 17-jährige Gymnasiastin aus Dietikon will mit ihrem Lied vor allem eine Botschaft verbreiten: Vertrauen ist wichtig. Mit diesem Lied tritt die stark sehbehinderte Bernarda Brunovic am 11. Dezember an. Zum Song: Bernarda Brunovic «Confidence»"

Pjesmu Confidence možete poslušati i na našem audio playeru u lijevom stupcu! Kao i njenu pjesmu The light, kojom je nastupila na Stepinčevoj Krunici, i pjesmu Angel, koju pjeva sa svojim učiteljem pjevanja, sve pjesme je sama napisala i komponirala!!!

Bernarda i Kristov Stol

Još o Bernardi
- 13:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.11.2010., ponedjeljak

Prvi hrvatski svetac, i moje prvo hodočašće...

Sv. Nikola Tavelić je nekako posebno značajan za mene i moju obitelj...Naime, moji mama i tata su se vjenčali 1966. godine, u njegoj župi, na Kustošiji, čiji zaštitnik je tada bio još "samo" blaženi Nikola Tavelić...Rodila su se moja dva starija brata, Domagoj Dominik i Stjepan Tvrtko, došla je i 1970, začeta sam ja, i u Rimu je kanoniziran 1. hrvatski svetac - sv. Nikola Tavelić, što moja mama naravno nije željela propustiti, pa tako - niti ja - već u njenom trbuhu...Romantično i lijepo...Sigurno je i papa Pavao VI tom prigodom blagoslovio i sve hrvatske majke, i malu djecu, pogotovo još nerođenu, i pogotovo tamo već prisutnu : ))))

Evo, što o tim danima kaže biskup Ivas, na svojoj šibenskoj propovijedi o 40. godišnjici kanonizacije 1. hrvatskog sveca:

"Nakon dugih i ustrajnih molitava i molbi svekolikoga puka hrvatskoga, papa Pavao VI. je 1970. godine, u bazilici Sv. Petra u Rimu, bl. Nikolu Tavelića svečano proglasio svecem sveopće Crkve katoličke. Te iste godine, hrvatski je narod u Šibeniku, do tada neviđenim veličanstvenim domovinskim slavljem proslavio taj veliki događaj, taj "bljesak svetosti" svekolike svoje hrvatske kršćanske-katoličke povijesti. Mi smo danas svjedoci da ta sveta povijest u nama i po nama traje", kazao je biskup Ivas.
"Ali danas i usrdno molimo da ono što je sveti Nikola živio i svjedočio i dalje traje i djelotvorno živi u nama, u našim obiteljima, u našoj djeci i mladima, u našem hrvatskom narodu, u našoj Crkvi, u našoj domovini Hrvatskoj. Nju smo i njegovim zagovorom, "slobodnu i neovisnu", od Boga na dar dobili, i uz velike je žrtve naših mučenika i branitelja obranili. Danas molimo da bi je izgrađivali na Božjim vrednotama, na Božjim i naravnim zakonima života. I to unatoč i protiv svih iskušenja i ponuda "bezbožnih", da bi za sav svoj narod bila vazda sretna i blagoslovljena, lijepa naša domovina Hrvatska", istaknuo je biskup Ivas.
Upozorio je kako se u hrvatskoj javnosti čini da je vjernik, pogotovo vjernik katolik, "suvišnik" i gubitnik, da je Crkva, naročito katolička u tzv. "naprednom" svijetu, u Europi, sve više gubitnica, jer uzaludno propovijeda evanđeoske vrijednosti života, koje u ovom svijetu gube važnost i vrijednost. "Danas se vjernicima govori 'Ne trebaju nama ta vaša katolička načela, vaš kršćanski moral, vaše poruke i znakovi'. I mnogi će s pravom reći da takve žestine osporavanja katoličkih stavova, prosudbi, izjava i poruka, takvo omalovažavanje, ocrnjivanje i svakojako etiketiranje Crkve katoličke, njezinih pastira i vjernika laika, nije bilo ni u onim teškim, bezbožnim i protubožnim (komunističkim) vremenima", primijetio je šibenski biskup, prokomentiravši kako to nije ništa novo, jer je kušnja bezbožnosti stara koliko i ljudski rod."

Naša 40. obljetnica

Ups, rođendan mi je već za manje od 2 mjeseca...2. siječnja...Već imam jedan plan gdje ću ga proslaviti, ali o tom, po tom...Vi se pomolite!

A vjerujem da ćemo mama i ja zajedno dočekati i izmoliti i barem još jednu hrvatsku kanonizaciju:






- 11:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2010., srijeda

A sad malo Maminih aktivnosti...O velikim hrvatskim Ženama!





"Mi, dolje naznačene stradalničke, braniteljske i domoljubne udruge, proistekle iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata

OBAVIJEST HRVATSKOJ JAVNOSTI

U ovim velikim i teškim danima sjećanja na stradanja hrvatskoga naroda i hrvatske zemlje od velikosrpskog agresora, u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu i diljem Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, želimo se posebno sjetiti na dodatna stradanja i ponižavanja hrvatskih generala i visokih političkih dužnosnika Herceg-Bosne u Haagu, kao i svih drugih hrvatskih branitelja po zatvorima, gdje god se nalazili, te

p o z i v a m o

hrvatske vjernike u nedjelju, 14. studenoga, u 17:30 sati u zagrebačku katedralu na molitvu svete krunice i u 18 sati na svetu misu, s nakanom da Bog prosvijetli srce i razum političkim moćnicima svijeta i sucima u Haagu za spoznaju istine, pravednosti i ljubavi, kako bi donijeli oslobađajuću presudu za hrvatske generale Antu Gotovinu, Mladena Markača, Ivana Čermaka, Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića, te visoke političke dužnosnike Herceg-Bosne Brunu Stojića, Jadranka Prlića, Berislava Pušića i Valentina Ćorića.

Ujedno pozivamo i na skup koji će se održati u Zagrebu 15. studenoga 2010. u dvorani Tribine grada Zagreba, Kaptol 27, u 18 sati, gdje će se održati projekcija dokumentarnog filma "Ruže hrvatske" redateljice Shenide Bilalli. Film govori o borbi žena tijekom Domovinskog rata.
Te iste žene, majke, supruge, sestre i kćeri, koje su digle glas devedesetih i branile Hrvatsku, ponovno pozivaju sve građane i udruge proistekle iz Domovinskog rata da svojom nazočnošću daju potporu apelu za oslobađajuću presudu optuženim hrvatskim generalima i političkim dužnosnicima Herceg-Bosne, koji su časno obranili naše živote, domove i domovinu.

Pridružite nam se!

Organizatori:
- Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja
- Zajednica udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
- Nezavisni dragovoljci hrvatski
- Udruga "Vukovar 91"
- Bedem ljubavi 91
- Hrvatski pokret za život i obitelj
- Društvo "Hrvatska žena"
- Hrvatsko žrtvoslovno društvo
- Hrvatska pozadinska fronta
- Centar "Apel"
- Mi za našu gardu
- "Anđeli čuvari"

Obavijest dostavlja u ime navedenih udruga:

Dr. Ružica Ćavar, predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj



"Mi za našu gardu" je udruga moje profesorice (1-4. osnovne : ) prof. Jelice Sarajlije, koja je i počasna članica Kristova Stola:




U "Hrvatskoj ženi" je Ljilja Vokić:


A sve svesrdno podržava i moja krsna kuma - Drina!!!

Dvije Drine! (družite li se i vi s vašim krsnim kumama...?! Pomolimo se za naše kume, to vam je nešto - Super!!! Pogotovo kad mi je Drina nakon cjelodnevnog druženja ove subote, napravila mali znak križića na čelu...Baš kao prije 40-ak godina : ) u sv. Vinka...)


U katedralu - ove Nedjelje!


Zagrlimo se pred svima, neka vide da nas - Ima!!!







- 12:41 - Komentari (7) - Isprintaj - #

07.11.2010., nedjelja

Glasujmo za Bernardu Brunović - Hrvaticu na švicarskom natjecanju za pjesmu Eurovizije!

Hrvatska Matica Iseljenika podržava Bernardu!!!

Bernarda sa Stepinčeve Krunice na Euroviziju!!!

"Hvaljen Isus i Marija

Hvala Vam Najlepsa na vasem trudu,upravo smo otkrili vasu int.stranicu!
Neka Gospodin odluci i neka me vodi da ne skrenem sa njegovog puta.
Zahvalna sam Antoniu i Agnezi da su me pozvali, i dali povjerenje i otvorili mi mogucnost ovom prilikom upoznati mnogo drage ljude.Pozdravite mi sve ljude iz festivala.
I ja molim za sve Vas!
vasa Bernarda"



Confidence

1

I used to be afraid of the future.

What would happen to me

Will I live right? What was my destiny?



Now I don't fear any more

You know what's the best for me.

I put all my confidence in you

Everything may happen according to your will.

I put all my confidence in you

2

I used to worry and cry

I couldn't find peace of mind.

And so one night you revealed yourself to me



You said there is no reason to worry.

Even in this crazy world you can live a righteous life.

You promised to stand by me.

Refrain...

You're the Lord of my life

For justice I will fight.

Even in the darkest night

You are my light

Refrain



You're getting me ready. You have a plan for me

O good God I accept the way you want me to be.


A evo i mog slobodnog prijevoda njene pjesme:




Povjerenje



1

Prije se bojah budućnosti,

što li će od mene biti,

hoću li sveto živjeti,

što će mi sudbina kriti?



A sad me više nije strah,

Ti znaš što je najbolje za mene,

I potpuno se pouzdajem u Tebe.

Neka mi bude po tvojoj volji,

potpuno se uzdam u Tebe!



2

Brinula sam se i plakala,

i nisam mogla naći mir,

sve dok se jedne noći nisi pojavio Ti,

i rekao da nema razloga za brigu.



Čak i usred ovog ludog svijeta,

ti možeš ostati sveta!

Obećao si ostat uz mene.



Pripjev:



Ti Gospodar si života mog,

Za pravdu ću se borit,

i u najtamnijoj noći,

Kao Svjetlo Ti ćeš mi doći.



Refrain



Pripremaš me, i za mene imaš plan,

o dobri Bože, sve što mi daješ, ja prihvaćam.


Još o Bernardi

Glasujmo za Bernardu

Kako glasovati:

Osim na videu, ovu predivnu pjesmu, zapravo Psalam, već možete poslušati i na audio playeru Kristova Stola - u stupcu lijevo!

Poslušajte i nakon toga - glasujte, prema sljedećim uputama:

Koraci za glasovanje

Molimo za njenu pobjedu i pomozimo joj registracijom na:

Registracija za glasovanje

(izabrati korisničko ime od 1 riječi)

i dodjelom najviša 4 boda njenoj pjesmi pod slovom B - Bernarda:

Kliknuti na 4 boda kod Bernardine pjesme Confidence

i uživati i moliti s njenom pjesmom:

Slušati i moliti s pjesmom Confidence!
Glasovanje traje samo do 11. studenog, još 10-ak dana - pa požurite!!!

Detaljne upute za glasovanje (pdf)
- 12:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

05.11.2010., petak

TIGROVIMA ZA 20. ROĐENDAN

" Dvadeset godina prođe, od početaka krvavog boja

Zemlja Hrvatska na putu tom, osta bez niza heroja

Tigrovi sinovi moji - gorko zaplaka Hrvatska mati

Vi živote svoje ste dali, da slobodni bi bili Hrvati

Iz pepela Tigar se uzdiže i majci on svojoj tad reče

Premila majko moja od Domovine ništa nije preče

Mi potomci smo onih što krv su lili za rodni Dom

Zemlju natopili i Domovinu sačuvali narodu svom

Ne plači majčice draga Ti sada na grobu Tigra svog

On u društvu je Anđela i našeg Isusa, Boga jedinog

Na Tigra našeg heroja uspomena zauvijek će ostati

A Hrvatska zemlja naša, slobodna jednom će postati



Tigrove ćemo Hrvatske zauvijek u srcu svom nositi

Djelima će se njihovim, svi naraštaji naši ponositi

Hvala Vam na svemu Hrvatski Tigrovi, junaci naši

Razvijte ponosno barjak svoj neprijatelj nek se plaši

Kao spomen svima palima redovno palit' ću svijeće

A himan ovaj k Vama na nebu neka poteče

Znajte da na Vas računamo, uzdanica zemlje ste ove

Uzdanica da narod Hrvatski, ostvarit' svoje će snove

Križ neka nebom zasvijetli i putokaz nek Vam bude

Glave trebate ponosno dići, i otjerati sad sve te Jude

U srcu Vašem nek za Domovinu, vječno gori plamen

Zvijezda Vukovara i Hrvatska nek budu Vam znamen



Vladimir Biondić

- 20:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Lažne ispričnice...

"Kada smo bili mladi i nestašni, pune su nam bile torbe lažnih ispričnica.

No to je vrijeme sada - daleka prošlost. I zato bih iskoristio godišnjicu naših Tigrova za iznošenje jedne molbe-

MOLIM, u ime Hrvatskih domoljuba širom svijeta, sve vas, koji stalno imate potrebu za javnim isprikama, da se na taj način prestanete ispričavati napaćenom Hrvatskom narodu nanoseći mu neprestano sol na još svježe rane. Ispričajte se, ukoliko za to imate neodoljivu potrebu pred crkvenim oltarom ili u tišini doma svoga.

Nema isprike za " HRVATSKI holokaust ", nema isprike za Jazovku, Macelj, Bleiburg, Srb, Ovčaru i cetera i cetera. Nema isprike za brojna ubojstva bez imena i broja, nema isprike za spaljena kućna ognjišta, nema isprike za protjerane obitelji i silovane žene.

Nema isprike za izdaju svog naroda, nema isprike za rasprodaju njegovog bogatstva.

Nema isprike za nanijetu bol i neisplakane suze. Postoji samo duboko i iskreno kajanje u sebi i samo za nj možete dobiti oprost.

Ukoliko želite ipak svoje kajanje javno pokazati, pokrenite akciju za skidanje omraženog imena diktatora i najvećeg zločinca sa ovih prostora sa trga na kojem se nalazi Hrvatsko narodno kazalište i Pravni fakultet.

Nadalje, pokrenite akciju za povrat Hrvatskih heroja u njihove domove.

Isto tako, ako ste abolirali one koji su napali našu zemlju, abolirajte i one koji su je branili.

Nakon što uspješno završite navedene akcije možemo razgovarati o vašoj iskrenosti u pokajanju.

No, usprkost svega navedenog jednu javnu ispriku tražimo – tražimo ispriku " predsjednika svih Hrvata " za njegov " maestralni " nastup u Srbu i predsjednika Hrvatskog Sabora za pokroviteljstvo nad postavljanjem monstruoznog spomenika u Srbu.

HVALA !

ZA DOM I DOMOVINU UVIJEK
Vladimir Biondić"




- 13:52 - Komentari (6) - Isprintaj - #

04.11.2010., četvrtak

Zašuti!!!

"Riječ je oruđe sadašnjega trenutka, a Šutnja Otajstvo budućega
svijeta. Šutnja je domovina riječi. Šutnja daje riječi plodnost i
snagu. Mogli bismo čak reći, riječi su zato da otkrijemo tajnu Šutnje
iz koje dolaze. Treba li riječ uroditi plodom, mora biti izrečena iz
Otajstva budućega svijeta u ovaj sadašnji svijet. Uistinu je ispravno
smatrati svoj put u Šutnju pustinje prvim korakom u budući svijet.
Riječi koje dolaze iz tog svijeta mogu donijeti plod zato jer ih je
ondje ispunila snaga Božje Šutnje.

Šutnja je plodonosna. Ona rađa trima temeljnim Plodovima koji
potvrđuju da je Šutnja Otajstvo budućega svijeta i predokus Vječnosti.

Prvo - Šutnja čuva Oganj koji gori iznutra. Nije li nam nakon dugih
rasprava uvijek gorak okus u ustima? Ne osjećamo li se isprazno svaki
put kad drugima do u tančine pokušavamo izreći titraje svoje Duše?
Kome da objašnjavamo iskustvo Srca, kad je to iskustvo intima
neizrecivog? Nije li i Marija sve događaje pohranjivala u svom Srcu?
Čuvati svoje Srce, i paziti kome se povjeravamo, mudro je, ta nismo
Srce našli na cesti. Čuvati Šutnjom Oganj svoje Duše jedini je način
za izdržati.

Drugo - bogatstvo Šutnje uči nas pravoj Riječi, a to je Božja Riječ.
Sve velike stvari, sve genijalne ideje, nastaju u Tišini. U Tišini
Šutnja govori i tek se tada može čuti Ljubljenoga. Dubina takvoga
govora je neizmjerna jer prožima sve aspekte života. U takvoj
komunikaciji s Ljubljenim, Duša se odgaja, odmara, hrani i svijetli.
Nema tog izvanjskog što Srce tada može odmaknuti od budnosti.

Treće - Šutnja od nas čini ljude razlučivanja. Iako je ovo Istina,
često nam baš tada ostaje patnja nemoćnoga gledanja prokletstva tuđih
sloboda. Tada postajemo itekako svjesni činjenice da je Sloboda nekome
blagoslov, a nekome prokletstvo. Ta ni Bog neće, ako čovjek neće. U
razlučivanju ovo postaje dio tebe i pretvara se u patnju nemoćnoga
gledanja.

Što ću s ispraznim riječima? S čime da ih prispodobim? Svrha udice je
da ulovi ribu, kad se riba ulovi zaboravlja se na udicu. Zamka za zeca
ima cilj uhvatiti zeca, kad se zec uhvati zaboravlja se na zamku.
Svrha riječi je da posreduje misli, kad se misli shvate zaboravljaju
se riječi.

Gdje ću naći čovjeka koji je zaboravio riječi? To je jedini s kim bih
želio razgovarati!

vlč. Sudac"
- 21:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Za Hrvatsku kao Tigar - i 20 godina poslije



OBAVIJEST

U povodu 20 obljetnice utemeljenja 1.GARDIJSKE BRIGADE <>,
s tugom i ponosom prisjećamo se i odajemo počast svim našim poginulim i umrlim pripadnicima 1.gbr.<>, i svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Obilježavanje 20 obljetnice utemeljenja 1.gbr.<> održat će se
prema slijedećem :

4.11.2010. (četvrtak)

Zagrebačka katedrala
18:00 sati - Sveta misa

"Zagreb, (IKA) - Prigodom proslave 20. obljetnice osnutka 1. gardijske brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske, vojni biskup u RH Juraj Jezerinac predvodit će misno slavlje u četvrtak 4. studenoga u 18 sati u zagrebačkoj katedrali."

5.11.2010. (petak)

Vojarna Rakitje - Zagreb

10:00 sati - polaganje vijenaca kod spomen ploče

5.11.2010. (petak)

Administrativno sjedište MO-e (Vojarna Croatia - Zagreb)

13:00 sati - polaganje vijenaca kod spomenika poginulim pripadnicima
1. gardijske brigade "Tigrovi"

14:00 sati - TT zbor

14:30 sati - vojnički ručak i prigodni program
(uz Miroslava Škoru i Đuku Čaića)


ZA HRVATSKU KAO TIGAR!

Pozivamo obitelji poginulih, nestalih i umrlih, suborce, članove
udruge i sve prijatelje naše postrojbe da nam se pridruže.

UDRUGA RATNIH VETERANA 1.GARDIJSKE BRIGADE <>

I nakon toga - vijest br. 2...

Gospodine Tadiću, niste dobrodošli u Hrvatsku! - Ivica Arbanas

Predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar Ivica Arbanas uputio je javnosti otvoreno pismo u povodu dolaska srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovar.

"Gospodo iz visoke politike, koji ovu našu Državu spusti ste toliko nisko da niže ne može, vi koji sebe nazivate gospodom, a svakodnevno vašim odlukama, vašim ponašanjem, bilo u Saboru, Vladi ili izvan njega, pokazujete da ste daleko, daleko od manira gospode!

Zar vam nije dovoljno što nam je zemlja pokradena, narod preživljava od danas do sutra, naša praunučad već grca u dugovima koje ste im nametnuli, naši vitezovi trunu u domaćim i stranim kazamatima, krvnici naši likuju uživajući u povlasticama abolicije, i sve vam to nije dovoljno, pa nas već danima "bombardirate" viješću o dolasku srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Ovčari, kako on sam kaže - neslužbenom posjetu.

Gospodine Predsjedniče i gospođo Premijerko! Otkud Vam pravo da se naprosto natječete tko će od službene Državne vlasti službeno dočekati Tadićev neslužbeni posjet našim svetinjama gdje će on eto izraziti žaljenje, ali ne i ispriku? Otkud Vam pravo da pozivate u posjet Hrvatskoj osobu čiji je službeni stav da je "Oluja" zločinački pothvat?

Je li Vama jasno da se Boris Tadić neće odreći Slobodana Miloševića i da se nikad neće u ime Srbije ispričati Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zbog agresije Srbije i JNA te stravičnih zločina koje je službena srbijanska politika počinila na ovim prostorima?

Tadić treba priznati službeno, a ne neformalno da je država koju zastupa "podržavala" (da se izrazimo politički korektno) agresiju Srbije i Crne Gore na Hrvatsku, te agresiju JNA na Vukovar i Hrvatsku.

Na kraju, kao što bi bivši predsjednik Mesić uspoređujući Blaiburg i Jasenovac rekao, i mi ćemo reći: Nisu oni što su pobijeni na Ovčari krivi za Paulin Dvor, a vjerojatno medu žrtvama u Paulinom Dvoru ima onih koji su krivi za Vukovar!

Do nekih sljedećih izbora na kojima će narod znati nagraditi vas za vaše zasluge, uživajte gospodo u druženju sa Tadićem! Od toga će valjda Hrvatska biti puno manje gladna i ponižena!

Naša poruka Tadiću je sljedeća: Gospodine Tadiću, dokle god ne stigne Vaša službena i iskrena isprika, Vi niste dobrodošli u Hrvatsku!", stoji u priopćenju što ga potpisuje Arbanas.

A potpisujem i ja! I mnoštvo hrvatskih rodoljuba! Vidimo se danas u katedrali!



Nakon Noći otvorenih crkvi, Svi Sveti na Medvedgradu i sv. misa za pokojnog predsjednika Tuđmana i sve poginule i ubijene hrvatske branitelje





A evo što mi mislimo o pokušajima obnavljanja ex-Jugoslavije:


U Zagrebu zapaljena jugoslavenska zastava

"'To je poruka i Borisu Tadiću, Ivi Josipoviću, Miloradu Pupovcu i svim izdajnicima na čelu sa Stjepanom Mesićem da Jugoslavije više nikada neće biti', poručili su prosvjednici."
- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2010., utorak

Dušni dan - i Celine Dion

Pročitah članak p. Ante u novom Glasniku, za studeni, pa malo doradih njegov prijevod!



Ne želim zaboraviti

I kad činilo se da lutam,
možda negdje daleko,
kao da skrenula sam s puta,
sve to je bilo mijenjanje neko.

I sada vam kojom nježnom riječi,
ja želim reći

Zaboravit vas nikada neću,
vi ste u mojoj dubini,
životu mom i svemu što činim.
Moje ljubavi prve,
i prvi snovi, vežu me s vama,
u priči koja pripada samo nama.



Zaboravit vas nikada neću,
jer vi znate sve o meni,
mom životu, i svakoj mijeni.
Sve boli i sreću,
dijelila sam s vama,
zaboravit vas neću,
ta priča pripada nama.

Vrijeme može gušiti,
naše želje i snove,
ja tražila sam se i vraćala,
ponekad skupo plaćala,
Život me mazio il gazio,
al kakav bio,
ja vas zaboravit neću,



Pa i na drugom svijeta kraju,
naše priče i dalje traju,
Zaboravit vas nikada neću,
vi ste u mojoj dubini,
životu mom i svemu što činim.
Moje ljubavi prve,
i prvi snovi, vežu me sa vama,
u priči koja pripada samo nama.

Zaboravit vas nikada neću,
jer vi znate sve o meni,
mom životu, i svakoj mijeni.
Sve boli i sreću,
dijelila sam s vama,
zaboravit vas neću,
ta priča pripada nama.



Je ne vous oblie pas (Celine Dion)

Dans mes absences, parfois, sans doute
J'aurais pu m'éloigner
Comme si j'avais perdu ma route
Comme si j'avais changé

Alors j'ai quelques mots tendresse
Juste pour le dire

[Répétition] :
Je ne vous oublie pas, non, jamais
Vous ętes au creux de moi
Dans ma vie, dans tout ce que je fais
Mes premiers amours
Mes premiers ręves sont venus avec vous
C'est notre histoire ŕ nous

Je ne vous oublie pas, non, jamais
Vous savez tant de moi
De ma vie, de tout ce que j'en fais

Alors mes bonheurs, mes déchirures se partagent avec vous
C'est notre histoire ŕ nous
Je ne vous oublie pas

Parce que le temps peut mettre en cage
Nos ręves et nos envies
Je fais mes choix et mes voyages
Parfois j'en paye le prix
La vie me sourie ou me blesse
Quelle que soit ma vie

[Répétition]

Je ne vous oublie pas

Męme ŕ l'autre bout de la terre
Je continue mon histoire avec vous

Je ne vous oublie pas

Non, Jamais
Vous ętes au creux de moi
De ma vie de tout ce que je fais
Mes premiers amours
Mes premiers ręves sont venus avec vous
C'est notre histoire ŕ nous

Je ne vous oublie pas
Non jamais

Vous savez tant de moi
De ma vie de tout ce que j'en fais

Alors mes bonheurs, mes déchirures se partagent avec vous
C'est notre histoire ŕ nous
Je ne vous oublie pas x2

Pokoj vječni daruj im Gospodine! I Svjetlost vječna, svjetlila im. Počivali u miru! Amen.


- 14:50 - Komentari (3) - Isprintaj - #

01.11.2010., ponedjeljak

Bernarda Brunović - Confidence!

Bernarda - Confidence



Bernarda - Hrvatica iz Švicarske, sve je osvojila svojim pjesmama i glasom na Stepinčevoj Krunici u Mariji Bistrici 2.10!

Sada Bernarda ide na Euroviziju! Bernarda pobjeđuje na Euroviziji!

Glasujmo za nju na švicarskom natjecanju za pjesmu Eurovizije, molimo za njen uspjeh, doista ga zaslužuje! Uvjerite se i sami, poslušaviši njenu pjesmu - Confidence - Povjerenje! Bernarda doista ima povjerenja u Boga! I mi Mu vjerujemo da će Bernarda doista pobijediti!

Najava Bernardinog nastupa na Stepinčevoj Krunici

"Bernarda je rođena 1993 u Zagrebu, dva tjedna poslije rođenja, njezini roditelji i starija sestra odlaze u Švicarsku radi Bernardinog liječenje i tamo ostaju živjeti sve do danas.
Bernarda pohađa 4. razred gimnazije, smjer grčki i latinski, a nakon završetka gimnazije zelja joj je studirati teologiju i glazbu. Uz svoj rodni hrvatski jezik, Bernarda govori još čak pet stranih jezika.
Svake nedjelje pjeva u crkvenom zboru u katoličkoj hrvatskoj misiji u Zürichu.
U slobodno vrijeme bavi se sportovima: skijanjem, plivanjem i trčanjem.
Bernarda sklada i komponira svoje pjesme, a svira gitaru i klavijature!
Večeras je Bernarda došla zajedno s nama slaviti Boga čak iz Zuricha, na poziv svojih prijatelja Agneze i Antonia.

Pozdravimo Bernardu koja će izvesti:

„ The Light“ (Svjetlo)

Tekst, glazba i aranžman: Bernarda Brunović

„Amazing Grace“ – pjesma koja je kod nas poznatija pod imenom „Milost“
Uz klavirsku pratnju Antonia Tkalec.

Mogućnost glasovanja počinje danas - 1. studenog, u 12h!!! Neka i bl. kard. Stepinac, na čijem festivalu, za njegovu kanonizaciju je pjevala, i Svi Sveti pomognu Bernardi, po našim zasluženim glasovanjima, da se probije, i da - uspije!!! Glasovanje traje samo do 11. studenog, još 10-ak dana - pa požurite!!!

Koraci za glasovanje

Molimo za njenu pobjedu i pomozimo joj registracijom na:

Registracija za glasovanje

i dodjelom najviša 4 boda njenoj pjesmi pod slovom B - Bernarda:

Kliknuti na 4 boda kod Bernardine pjesme Confidence

i uživati i moliti s njenom pjesmom:

Slušati i moliti s pjesmom Confidence!

Ja već jesam!!!

Evo, kako nas i sama Bernarda potiče:

"Dragi prijatelji

u tijeku je izbor pjesme za Euroviziju 2011.godine. U konkureciji 300 pjesama je i moja pjesma pod nazivom "Confidence ( Povjerenje)". Možete je poslušati na internetskoj stranici www.eurovisionplattform.sf.tv

Velika mi je želja ove godine predstavljati Švicarsku na Eurosongu, a da bih to uspjela potrebni ste mi vi. Sviđa li vam se moja pjesma, potrebno je da u periodu od 31. listopada do 11. studenog posjetite www.eurovisionplattform.sf.tv i klikniti na alle Videos i pod slovom B je moja pjesma!

Ukažite mi, kao što kaže i sam naslov pjesme povjerenje, a svojim ću ga nastupom opravdati i biti dostojna predstavnica na Euroviziji.

Vaša Bernarda Brunović"


- 02:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Tiiha Noć, sveeta Noć - otvorenih crkvi!



I bi - Dobro!

"Iz DNEVNIKA: Molitvena noć uoči Svih svetih


Molitvena noć bila je inicijativa mladih vjernika (Foto: Dnevnik.hr) Kako bi dodatno naglasili važnost ovog blagdana i Dana mrtvih, prvi put crkve diljem Hrvatske imaju molitvenu noć. Mnogi su se vjernici odazvali pozivu na zajedničku molitvu i duhovno bdijenje.

'To je prvi put u povijesti da imamo takvo molitveno bdijenje u klanjanju i priliku za svetu ispovijed', rekao je rektor zagrebačke prvostolnice Josip Kuhtić. 'Ovo je nešto doista lijepo i bitno, jer to je blagdan Svih Svetih. Znači, njega i treba dočekati i proslaviti kako i dolikuje u jednoj molitvi, sabranosti, pobožnosti', rekla je Drina Ćavar iz Udruge Kristov stol.

>> Najviša državna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na Mirogoju

Bdijenje traje do ponoći. Uz molitvu, vjernici će imati priliku pogledati film o svecima te uživati u koncertu Crkvenog zbora mladih. Molitveno bdijenje je inicijativa mladih vjernika, koji žele naglasiti važnost sutrašnjeg Blagdana. 'Da pokušamo više u molitvi i u jednom predanju slaviti i častiti naše drage koji su kod Boga u vječnosti. A najbolja priprema za blagdan Svih Svetih jest molitva i dolazak u Crkvu', dodao je Kuhtić.

Nakon Festivala moderne duhovne glazbe i Žive krunice oko Zagreba, Molitveno bdijenje je posljednji dio manifestacije 'Stepinčeva krunica', posvećene pedesetoj godišnjici smrti kardinala Stepinca."

Prvi put u povijesti : ) - dobra stara katolička tradicija
- 00:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Travanj 2017 (1)
Lipanj 2011 (4)
Svibanj 2011 (28)
Travanj 2011 (33)
Ožujak 2011 (26)
Veljača 2011 (9)
Siječanj 2011 (24)
Prosinac 2010 (10)
Studeni 2010 (27)
Listopad 2010 (25)
Rujan 2010 (30)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (23)
Lipanj 2010 (26)
Svibanj 2010 (33)
Travanj 2010 (28)
Ožujak 2010 (29)
Veljača 2010 (33)
Siječanj 2010 (34)
Prosinac 2009 (35)
Studeni 2009 (31)
Listopad 2009 (19)
Rujan 2009 (17)
Kolovoz 2009 (20)
Srpanj 2009 (17)
Lipanj 2009 (12)
Svibanj 2009 (24)
Travanj 2009 (18)
Ožujak 2009 (22)
Veljača 2009 (34)
Siječanj 2009 (24)
Prosinac 2008 (23)
Studeni 2008 (15)
Listopad 2008 (21)
Rujan 2008 (11)
Kolovoz 2008 (14)
Srpanj 2008 (8)
Lipanj 2008 (22)
Svibanj 2008 (15)
Travanj 2008 (13)
Ožujak 2008 (13)
Veljača 2008 (12)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (14)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (13)

Komentari On/Off


Counters
Counters







Statistike

Učimo kuhati!

O kuhanju nemam pojma, a na internetu sam stalno...
Onda je za početak kuharske prakse, ovo idealna kombinacija:

Coolinarka

Crochef

Od srca hvala prijateljicama koje su mi preporučile gornje stranice!

I veliki pozdrav i poštovanje svim kuharima i kuharicama!!!


Novo:

Adventski kalendar

Najljepše Došašće uz Misijsko kumče - suradnja s Misijskim Uredom

Naš novi projekt za listopad 2010: Stepinčeva Krunica!



Zagrebačka Nadbiskupija

SPAS - Studentski pastoral

Najnovije aktivnosti



"Kristov Stol" Misijska Europska Katolička Inicijativa

Naše nove web stranice!!!

Od 17. svibnja 2010. "Kristov Stol" Misijska Europska Katolička Inicijativa i službeno je registriran kao samostalna Udruga.

Sa sjedištem u Zagrebu, Pilarova 45/1.

Predsjednica: Drina Ćavar (kristov.stol@gmail.com)

Može nas se naći i u Službenom registru Udruga Republike Hrvatske.

Tako da od lipnja nove godine sve uplate za našu akciju (100 darovatelja 100 kuna mjesečno za 100 indijanske dječice u centru s. Lenke! - Zato se i zovemo: Kris100v STO-L! :) možete uplaćivati (pojedinačno ili trajnim nalogom) na naš novi broj Žiro računa u Privrednoj Banci Zagreb:

Žiro račun: : 2340009
-1110433489
(Privredna Banka Zagreb)


Odnosno za uplate iz inozemstva (npr. 15 eura mjesečno):

HR67 2340 0091 1104 3348 9
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.
10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia
SWIFT CODE: PBZGHR2X


Udruga: Kristov Stol, Pilarova 45/1
Naznaka: Za pomoć misiji s. Lenke Čović u Ekvadoru

(Poziv na broj: ne treba, ali ako negdje traže, samo stavite 10010010, bez modela)

Jednom mjesečno, na 1. petak u mjesecu, uplaćujemo prikupljene donacije na ekvadorski račun s. Lenke Čović i njene Zajednice Krista Misionara Molitelja.

Od 7. 4. 2010. do 31.5.2010.
pozivima na humanitarni telefon prikupljeno je nešto više od 200 kn,
čime smo prehranili 2 djece, u tom periodu! Hvala svima!

Razgovor za KNI u travnju 2010.

Moje mail adrese:
meki.suncev.sjaj@gmail.com (najčešće koristim)
kristov.stol@gmail.com (za projekt i udrugu)
drina.cavar@gmail.com (novi osobni mail)

Vrijeme kod s. Lenke u Ekvadoru:


Vrijeme kod nas u Hrvatskoj:


"Vrijeme i prostor su relativne kategorije! Samo Bog je uvijek i svuda!"

Postu za s. Lenku mozete slati na slijedecu adresu:

s. Lenka Covic
Comunidad Cristo Misionero Orante
A.A. 17-21-93
Quito
Ecuador
South America


Poljski ekvadorski blog o s. Lenki (uskoro i na engleskom!)

Vijesti o mom djelovanju u misijama:

Razgovor za KNI u travnju 2010.

Clanak u Glasu Koncila o mom odlasku u misije

IKA vijest o mom odlasku u misije 5.9.2007

Drina i MVKO

Zdenac arhiva (u godini moje suradnje s njima 5.9.2007-5.9.2008):


Zdenac - Drina odlazi u misije 5.9.2007.

Zdenac - Drina - opis misija

Zdenac - Drina - prvi clanci iz misija

Zdenac - Drinine fotke iz Ekvadora 2007/2008

Sisačka biskupija

Varaždinska biskupija

Đakovačko osiječka nadbiskupija

Vojni ordinarijat

Blog moga tate:
Katolička Hrvatska

Hrvatska novija povijest:
(da se ne zaboravi)

Povijesni govori predsjednika Tuđmana

Najzanimljiviji blog:

Don Blog!




Mali Princ

Galeb Jonathan Livingstone

Priče iz davnine - Ivana Brlić Mažuranić

Priče iz davnine2 - Ivana Brlić Mažuranić

HRT - dogodilo se na današnji dan
(koristan i zanimljiv link...)

Duhovna literatura:
Biblija

Biblijska tražilica!

Katekizam katoličke Crkve

Katekizam katoličke Crkve - detaljnije

Enciklike Ivana Pavla II

Dokumenti 2. Vatikanskog koncila


Nasljeduj Krista - Kempenac

Nasljeduj Krista - Stepinčev prijevod

Rasprava o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici Mariji - sv. Lj. Montfortski

Web Hrvatska

Molitvene nakane

Legenda o p. Lukinoj stoli...

I molite za njega,
da se sto prije potpuno
mentalno, psihicki i duhovno oporavi!

Stara p. Lukina dopisivanja

Stare p. Lukine propovijedi
(2009. je godina B)

Stari tekstovi od Matine Drine - na p. Lukinim SKAC stranicama


Drina, p. Luka i misije...

O Drini i drugim Palmasima...

DT chatovi iz misija:

Chat br.2 25.1.2009.

Chat br.1 28.12.2008.

Stare fotke

SKAC arhiva (tijekom moje suradnje s njima od pocetaka 2002, do ljeta 2006):

P. Luka i SKAC - fotke 2002.

P. Luka i SKAC - fotke 2003.

Drina i SKAC u Mariazellu - 2004.

P. Luka - Krapinske - rodjendan 2005.

P. Luka - Osjecki koncert 2005.

Drina na Papinu sprovodu u Rimu 2005.

Promocija p. Lukine knjige u Splitu - 2006.

Katoličke novosti:

IKA - vijesti i najave

Katolička tiskovna agencija Biskupske Konferencije BiH


Zanimljivi prilozi:

Križni put velečasnog Suca

Zanimljivi i korisni linkovi:

Blog.hr

Udruga Svjetlo Europe

Europski rječnik

Jako dobar španjolsko španjolski rječnik

Venecija

Udruga Zdenac

Taize - Zagreb

Moja župa

Kćeri Srca Isusova

Kćeri Srca Isusova - Venecija

Kćeri Srca Isusova - međunarodna stranica

Ivan Pavao II

Kauza Ivana Pavla II

Misericordia Divina

Poezija

Hrvatske pjesme i popjevke : )

MVKO

SKAC

Dražen Petrović

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Pogled u budućnost

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge