petak | 26.10.2007.

TELEVIZIJA I ŽIVOT

INTRO u zimu...
Kiša, memljivi dani, kiša, lokve , grad siv, navečer šaren. Sjeverac=sjeta i misli i prisjećanja. Danas ću malo reći o tome što ne volim danas. Big Brother i RTL televizija=tv koja propagira dno dna dobrog ukusa i prikazuje besmislenost današnjice kroz veličanje pederluka, odlična pozornica za bijedne marginalce koji mogu putem ovog kanala dočarati svu raskoš svojih Ispraznih licemjernih života i plitkoću razmišljanja putem emisija poput primjerice "Večere za pet". Ova emisija u meni izaziva manjka teka i želju za sudjelovanjem za tim raskošnim stolovima punim splačina , ali s upaljenom motornom pilom, po mogućnosti marke stihl, jer su takve pouzdane! "Nova TV", "Pod lipom", kakavi su to balkanski umovi zaostali u vremenu izloženi tv zračenjima u svojim naslonjačima prikovani uz ovaj uradak koji ima manje smisla od recimo želje za pokretanjem genocida u nekoj afričkoj državici?
Ukupan dojam onoga što nude sve raskošnije boje "prozora u svijet" ,jest kako nas netko sustavno želi uvjeriti kako je mjesto na kojemu živimo puno realnije od horor filma Ž produkcije i kako su pederi , lezbe, muškarci sa sisama i žene s pimpekom oni koje moramo pustiti u svoje domove i čije savjete je dobro poslušati?
Unutar tog kolaža svekolikog smeća, naravno tu je koji folk, etno drm-drnd, tamburaški ispad, ili snimka koncerta karizmatičnog ishlapjelog starca, pijanca samoubojice Miše Mate, Pere, ŠIme, Tate, Babe, Strica Kovača....ili možda superinteligentna sportska emisija o HNL-u gdje se razmatraju greške sudaca nakon nogometne utakmice između NK Kukuruz i NK Srdele!?

Recept za spašavanje duše tijekom ovog tjedna jest; Boca vina "Ruža muškat", na stolnoj temperaturi, juneći steak, prepržene bukovače na maslacu, pekarski krumpir i neki film koji ima smisla, ili barem neku priču i filing, primjerice Black Snake Moan, s izvrsnim Samuelom L. Jacksonom...

Adio Panonski mornari!

- 11:30 - Komentari (1) - Isprintaj - # -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>