< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (10)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari Da/Ne

by XXS Girl

Opis bloga



 Online Users





Pokušat ću s vama podijelit svoje misli i osjećaje o svakodnevnom životu i meni najboljim knjigama Stephenie Meyer - Sumrak, Mladi Mjesec i Pomrčina.


Odbrojavanje do Breaking Dawn!


Get this widget!


Hrvatska verzija Breaking dawn (znači Praskozorje) će prvi puta u Hrvatskoj biti dostupna na velikom Algoritmovom partyju u suradnji sa Forks forumom 6.9. 2008. (subota).
Knjiga će na partyju biti dostupna po promotivnoj cijeni od 129 kn, a u trgovinama će biti dostupna već za nekoliko dana po cijeni od 149 kn. Opširnije o tome imate u postu od 27.6. i na prvom hrvatskom Twilight forumu - Forks forumu - ili na Algoritmovoj stranici - link.



SUMRAK



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photobucket




MLADI MJESEC

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





POMRČINA



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Look After My Heart










Blogovi koje čitam

Općenito, ne čitam ih baš, a ako - onda samo one na koje naletim...
čitam one koji se bave Twilightom


- ECLIPSE FAN
- DIAMONDS ARE ETERNAL
- FIRST TWILIGHT - blog by: Kaia


- THOUGHTS AND WORLD OF SOMEONE SPECIAL



LINKOVI
Službena stranica Stephenie Meyer
Twilight lexicon
Službena Twilight Movie stranica
Prvi hrvatski Sumrak forum - Svakako posjetite!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

utorak, 29.01.2008.

svježe vijesti :) / UPDATE, UPDATE 1

Hej.. oprostite što novog posta neubičajeno dugo nije bilo.. no to je zato što nije bilo vijesti sa Stepheniene strane, no sada ih ima :)

Stephenie je na svojoj mySpace stranici napisala savjete za sve one koji žele biti pisci, pa to možete pročitati tamo. (Ako ima nekog kog to zanima, mogu prevesti, iako se to ipak mislim odnosi na Ameriku).

Stephenie je napisala da ako tražimo odgovore u svezi Belline mjesečnice da pogledamo na njezinoj stranici www.stepheniemeyer.com ili na twilightlexiconu (pitanja, tj Faq's), no ako ni tamo ne možemo naći odgovor, neka se strpimo jer ćemo odgovor vrlo pažljivo morati pronaći u Midnight Sunu.


twilight


Što se tiče Breaking dawn - na to također ne želi ništa odgovarati, koliko god mi mislili da naša pitanja nemaju veze sa spoilerima.

Ako je pitanje u svezi nje - ne radi nikakve intervjue, pa niti za školske projekte.. sve što tražimo je na njezinoj web stranici.

Ako je u svezi filma - ni ona ništa ne zna. Twilight stranica na www.imdb.com ima više informacija, iako su malo spori sa updejtovima. Čim Stephenie nešto sazna, objavit će to na svojoj stranici - na naslovu.

Također je napisala, ako želimo da se izabere drugi Edward, da napravi novi casting, da nas moli za razumjevanje da ona s time nema ništa, to nije njezina odluka, odluka je konačna, I ona je vrlo sretna s tom odlukom.

A, ako je pitanje u svezi The Host - dobre vijesti! Dobila je dozvolu da stavi prvo poglavlje The Host-a na svoju webstranicu na Valentinovo...
(mislim da, iako je teško da će nadmašit Sumrak, da ću ju pročitati.. uvjerena sam se da će sve Stepheniene knjige biti stvarno odlične... a najkasnije ćemo to vidjeti kada objavi taj prvi odlomak.. jeee)

Još je dodala...
.....
Alien love, baby! Embrace it. (=Prigrli ju...)


He he.. baš je ok žena...



Post o Belli će biti za najkasnije 2 tjedna, znam da sam se malo zapustila, ali nemate pojma kako mi je.. ovi završni ispiti crpe sve iz mene.
Tako da ću se vratiti u puuunoj snazi nakon završetka 2. mjeseca :) dug period, znam.. ali dosad ću i dalje postati svježe vijesti, no duži postovi će morati malo čekati :(



Photobucket


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UDPATE


Zanimalo me o čemu se to radi o Bellinoj mjesečnici, pa sam pronašla dio u twilightlexiconu gdje je na to pitanje odgovoreno - možete to pronaći klikom ovdje (pitanje br. 2 - vrloooo dugo, zadnji odlomak), no prevela sam ga:

"Neke djevojke su htjele znati da li je Edwardu teže biti uz Bellu u vrijeme njezine mjesečnice. Odgovor je: Da, pomalo. No, on ne bi nikad ništa o tome rekao - previše je gentleman. A Bella bi bila previše posramljena da išta pita. (Iako, nije to isto kao porezotina, to je više kao "mrtva krv", ako shvaćete što želim reći)"


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



UPDATE 1

U časopisu BYU’s Alumni Magazine je spomenuta Twilight saga, to možete pogledati klikom ovdje!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Puno vas sve volim

D



| Twilight (29) | New moon | Eclipse |

utorak, 22.01.2008.

IN-production, Kristen & Robert fan-mails, Movie-Posters

UPDATE
UPDATE
UPDATE



Na Stephenienoj stranici su upravo objavili da je na Summit Entertainment's stranici Twilight iz Pre-Production smješten u In-Productio; to možete pogledati klikom ovdje

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Još jedan update

UPDATE
UPDATE
UPDATE


Ovako, kao što ste mogli u komentarima pročitati (ako ih uopće čitate!?) - tanja je imala prijedlog, a taj je da pošaljemo Robertu ili Kristen - kako se složimo - pismo. Sada se sigurno pitate zašto i kako.

Zašto - ako im želimo izraziti podršku ili bilo što drugo što nam je na mislima. Razloga je puno... samo ovisi o nama.
Kako - E pa, plan je izgledao ovako: Svatko od vas bi samostalno napisao pismo i to pismo (bez ikakvog novca ili eventualno kuna.. ali to smiješno zvuči) prosljedio meni, ja bih napisala uvodno pismo u kojem bih objasnila kako smo mi fanovi koji su se skupili preko bloga, napisala bih odakle smo i sve ostalo, i naravno, molila za svakog od nas posebno autogram (a ne samo jedan) i to poslala.

Zvuči malo komplicirano, no zapravo je vrlo izvedivo. Meni je ideja ok, iako sama ne bih pala na takvu ideju, i zapravo sada nitko od nas posebno nije oduševljen, pa ni ja, ali zamislite kakve će oni zvijezde biti kada film izađe.. nekako su nam sada veće šanse.

Ugl., istina jest - svi smo mi fanovi knjige, a ne njih, no to je zasad, i može se promijeniti.. pa tako, ako ste za - napišite u komentarima... i krenite sa pisanjem :)))))

UPDATE
UPDATE
UPDATE



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Evo, upravo sam na twilight lexiconu vidjela da su objavili Robert Pattinsovu fan-mail adresu. (To je zasad najnovija novost koju sam htjela s vama podijeliti.) Na lexiconu su dobili informaciju da Robert odgovara na svoja pisma i šalje autograme. (Sada ću u ostatku texta citirati lexicon:)
Nažalost, nema svoju MySpace stranicu, a one (a ima ih dosta) koje se predstavljaju kao njegove su varka.
Za sve one koji mu žele iskazati podršku za ulogu Edwarda mogu pisati na ovu adresu:


Robert Pattinson
c/o Endeavor Agency
Stephanie Ritz
9601 Wilshire Blvd. Floor 3
Beverly Hills, CA 90210



Također mole da mu ne šaljemo pisma mržnje, ili nekakav uvredljiv tekst i da mu pokažemo podršku na način da ga kontaktiramo.
Kažu da mu napišemo kako smo vrlo uzbuđeni i jedva ga čekamo vidjeti u akciji.


-eto to bi bilo to, ova sam sve citirala zato što se u potpunosti slažem sa svime.

Po meni bi bilo grozno, iako se nekome sigurno ne sviđa, da dobije takvo pismo. Mislim, dečko je sigurno išao na audiciju iz nade da će biti izabran među stotinjak drugih, a vjerojatno je i sam svijestan da nama nikad neće moći utjeloviti savršenstvo. To bi bilo kao da bi ja, ili bilo tko od nas drugih - da smo glumci - otišao na audiciju za Rosalie, i nadali bismo se da će nas izabrati zbog ukupnog dojma, iako i sami znamo da nismo toliko lijepi kao Rosalie i onda nas ipak iznenada izaberu. Mislim, nekoga su morali. Ugl., ovo je bilo moje mišljenje.. možda sam to malo previše razvukla.. pa sorry :(


UPDATE

Objavili su Kristeninu fan-mail adresu, pa evo je...

Kristen Stewart
c/o The Gersh Agency
232 North Canon Dr.
Beverly Hills, CA 90210



Malo sam još istraživala i pronašla sam još par slika, tj. postera koji su fanovi napravili ... uživajte u slikama =)


Twilight



Twilight Poster One


twilight movie poster



twilight poster


Twilight Poster


Twilight Poster


Twilight ~~~i made


twilight movie poster


Photobucket



Veliki pozz svim fanovima !



| Twilight (39) | New moon | Eclipse |

subota, 19.01.2008.

Jacob Black Casting / UPDATE

Hej, ovako: na Stephenienoj stranici je postano da je prema novinskom izvještaju objavljen poziv za casting za ulogu Jacoba Blacka.
Više pročitajte ovdje na stephenienoj stranici
ili ovdje - članak sa Yakima Herald (to su jedne Washingtonove novine)

UPDATE
Osim ove informacije na Twilight lexiconu su objavili informaciju (a oni ju imaju od TDN - vijesti za područje Columbijske 'doline') da će se film snimati u Kalama High School tijekom proljetnih praznika. Ravnatelj kaže da će vjerojatno snimati 3-4 dana i,citiram, "mislim da će djevojkama stati srce, već sve znaju o knjizi. Neka djeca su stvarno vrlo uzbuđena".
Nije poznato da li će koristiti Forks High School. Možda će ju koristiti samo za vanjske snimke, no Kalama HS će koristiti za unutarnje snimanje.
Na twilight lexiconu također pričaju o glasinama, jedna takva koja kruži je da je Colton Haynes izabran za Edwarda.

Evo par slika....

Kalama High school
Photobucket


Colton Haynes ... Edward je izabran.. ali stavila sam slike tek toliko da vidite o kome to kruže tračevi... meni je dečko ok, ali nekako mi je... prenježan... ima sitna ramena.

Colton Haynes

Colton Haynes

Photobucket

Zapravo kad razmislim, sve sam više zadovoljnija ulogama i više mi nije ni bitno za ostale likove... E da... dečko mi je rekao (kada je švrljao po blogu) "Zar ta Bella ne bi trebala biti prosječna? Ova cura je lijepa" (=a on takvo što baš i ne komentira)


Eto, to bi bilo to od mene...
VELIKI POZZ SVIMA



| Twilight (18) | New moon | Eclipse |

četvrtak, 17.01.2008.

Helloooo.../ MSN update

Hej.. e znam da me nije bilo... i dosta toga moram nadoknaditi... danas sam kooonačno dobila natrag internet... neki dečko je kod mene bio /ČAK!/ 6 sati popravljao komp da bi konačno mogla nazvati t-com i reći im da mi je comp ok i da mi vrate net :) - ipak sam bila štetočina
naughty - slala sam drugima viruse i spam poruke... he he


Što se tiče Stephenie, na svojoj stranici je objavila da u veljači kreće na promociju u Njemačku - još se točno ne zna što će čitati i na kojem jeziku niti da li će možda imati prevodioca - i ja jednostavno ne mogu vjerovati... ovo ljeto, u kolovozu, sam išla u Njemačku (točnije Hamburg) i sada čitam da je prvi termin, 28.2., baš u Hamburgu... šmrc.. užas... a neeema šanse da odem jer taj dan imam 3 ispita. Užas. A mogla bih.. imam tetu tamo + avionska karta je ionako samo 40tak eura. Uf... možda netko od mojih prijateljica iz Njemačke ode ... kako ću ih sada gnjavit.
(ovdje možete pročitati mjesta i datume promocije u Njemačkoj)


Što se tiče svega ostaloga, što možete na engleskom (i u originalu ovdje pročitati, ili na blogu eclipsefan - ona je isto nešto u svez toga napisala)
Stephenie je dobila ova pitanja:

1. Da li je Breaking dawn zadnja knjiga u Twilight seriji?
2. Kada će objaviti prvo poglavlje Breaking dawn na svojoj web-stranici?
3. Kako izgleda cover (naslovna stranica) Breaking dawn?


Odgovori glase:

1. Odgovor je "Ne znam." To je zadnji dio zadugo, najmanje. Naravno da će tu biti Midnight Sun, ali to je stari materijal. Nisam sigurna da li ću nastaviti sa Twilight - karakterima - malo sam preumorena. Pitaj me ponovno za dvije godine. (= Stephanie j u originalu napisala burn-out - stanje gore od stresa, kada si psihički izmoren; od pretjeranog posla i prevelikih očekivanja poslodavca - zbog toga ti - osim psihe - i pati tijelo, ne možeš spavati, jesti, imaš velike bolove u stomaku, probleme sa kralježnicom... ne možeš se koncentrirati i sl., ali padaš i u depresiju i ne vidiš smisao života, u takvim slučajevima uvelike dolazi do pokušaja suicida... o tome sam imala seminar nedavno.)


2. Nemam pojma kada ili ću uopće dobiti dopuštenje da ga objavim. Možda bude u posebnom izdanju Pomrčine koja će izaći u lipnju ili srpnju. Možda se nikad ne pojavi dok Breaking Dawn ne bude na policama.

3. Ne znam (da li predosjećaš motiv ovdje?) Nismo se još odlučili - zapravo, u vrlo smo ranom stadiju procesa. Ako završimo naslovnicu na vrijeme, ona će biti izdana u isto vrijeme kada i posebno izdane Pomrčine na način na koji je naslovnica Pomrčine izašla zajedno sa posebnim izdanjem Mladog Mjeseca. (=moj mali komentar.. zašto mi nemamo ta posebna izdanja???)
Neki su me ljudi pitali da li su slike koje su vidjeli naslovnica Breaking Dawn i mogu vam reći da definitivno NISU.


twilight

Twilight, edward cullen - Twilight - Edward Cullen - Twilight


Evo još par upozorenja:


1. Breaking Dawn je u završnoj fazi (prepravljanja, priprema), no izdavanje je oprezno odlučeno za jesen 2008. Moglo bi biti kasnije ako se pojavi iznenadni problem u prepravljanju. Inače prepravljanje (priprema) traje više od nekoliko mjeseci, ali ja i moji izdavači ćemo raditi dosta prekovremeno da bi se to dogodilo.

2. Midnigh Sun je napola napisana. Neće izaći prije nego što prođe neko vrijeme nakon njezinog završetka. Ne očekuj to ubrzo. Reći ću vam kada gruba verzija bude završena, i onda možete početi ispitivati kada će izaći. Ne mogu predvidjeti (previše) mogućnosti da ću raditi na njoj dok Breaking Dawn nije potpuno završena.

3. Forever Dawn (ranija, jadniji nastavak - verzija - Sumraka) nije "napredna" (=steamy - u doslovnom smislu "isparena") verzija Breaking Dawn-a; ne znam odakle je ta glasnina (tj. trač) započeo. Forever Dawn nije odraslija, starija, kao u "XXX" . (=moj komentar - svi znate što su xxx verzije??? sa sexom...)
Starija je kao u "nepisana isključivo za mlađu-stariju publiku,nešto nalik Ponosu i predrasudama ili Prohujalo s vihorom. Nema napretka u Forever Dawn koji nije u Breaking Dawn, zato me prestanite moljakati za "ooh la la" verziju. Ne postoji. Možda budem stavila neke male isječke iz Forever Dawn na svoju web stranicu nakon što Breaking Dawn izađe, no možda opet ne. Nije tako dobro. Najbolje (najbolji dijelovi su) je u Breaking dawn.





3. Najnovije problemsko pitanje: Twilight film

Nemam nikakve novosti o castingu (audiciji). Nisam ništa čula od Robert Pattinsonovog proglašenja. Na iglama sam baš kao i vi svi. Kada dođem doma s odmora vidjet ću da li sam dobila ikakve vijesti.


Još jedna informacija sa twilight lexicona - zna se već dosta dugo da će se snimati u Oregonu, i to 25.2 - oko ca. 8 tjedana će snimanje trajati i zamislite ovo - traže ispomoć - UF, da bar sam tamo... što bih dala.

twilight


Eto to bi bilo to... nadam se da sam vam uspjela sve najnovije informacije deeeetaljno prevesti... velika pusa svima... btw. stavim kasnije slikice... sada mi se neee daaa... i da... starno se nadam da Stephenie može ispuniti ta silna očekivanja koje svi od nje imaju... od nas fanova koji žarko iščekujemo novi nastavak pa sve do poslodavca koji želi profit. profit. profit. namcor


UPDATE

Evo, imam msn... tko mi se želi javiti neka prvo ostavi svoje msn podatke u komentarima, jer moj msn glasi na moje ime + prezime... ja ću vas onda dodati u kontakte pa vi prihvatite :)



| Twilight (15) | New moon | Eclipse |

nedjelja, 13.01.2008.

Robert Pattinson mentions twilight

Htjela sam samo reći da imam virus i da su me sa maxadsl-a isključili dok to ne popravim jer šaljem ljudima spam poruke... smrc... uglavnom... nadam se da ću to riješti tijekom ovog tjedna. Inače sam gotova... ugl., na twilightlexiconu su stavili link za tmz (evo ga) - o Robert Pattinsonu - izašao je sa svojom curom van... ugl., paparazi ga je pitao u svezi novog filma--- on je ukratko samo spomenuo twilight i ako sam dobro čula, snimat će se u Oregonu. (mislim, kao što svi znamo uobičajeno je da se za neki film kaže da se radnja npr. odvija u New Yorku, a zapravo se snima na drugoj lokaciji.. pa tako će vjerojatno biti i Twilight)



Puno vas pozdravljam.

D



| Twilight (9) | New moon | Eclipse |

utorak, 08.01.2008.

Fan Made Twilight Movie Poster

Ovi posteri, koji su fanovi napravili uz pomoć Photoshopa su sa twilight lexicona, iako su već od 18. prosinca 2007. tamo, ja sam ih nažalost tek prije dan - dva vidjela...



twilight movie poster
By TwilightObsessed


Photobucket
By Armed With Windex


Photobucket
By BellaLu


Photobucket
By BellaLu


Photobucket
By Alyvolturi93


Photobucket
By Funnyface AKA Twilight3490 on youtube



Kako vam se sviđaju? Meni su odlični... najbolji su mi prvi (By TwilightObsessed) , drugi (By Armed With Windex) i peti (By Alyvolturi93), ali i ostali su stvarno predobri.



| Twilight (27) | New moon | Eclipse |

petak, 04.01.2008.

EDWARD CULLEN

edward cullen



Puno ime: Edward Anthony Masen Cullen

Datum rođenja: 20. lipnja1901.

Datum kada je promijenjen u vampira: 1918.

Izvorno iz...: Chicaga, Illinois

Boja kose: Brončana boja

Boja očiju: Izvorno zelena - Vampirski zlatno/crna green

Visina: 6'2'' - 188 cm

Fizički opis: Dug - ne glomazan - Dječački izgled - Neuredna, raskuštrana kosa.

Posebni talenti/sposobnosti: Čitač misli (ovdje piše mind reader što bi se moglo čak prevesti i kao "čitač uma")

Zanimanje: Trenutno upisan u Forks High School

Članovi obitelji: Rođeni sin Edwarda i Elizabeth Masen - posvojeni sin Carlislea i Esme Cullen - Alice i Emmett Cullenov brat, baš kao i brat Rosalie i Jasper Hale.

Izvor/postanak promjene: Carlisle Cullen

Hobbiji: skupljanje auta – svira piano

Auto: Volvo S60R - srebrni, Aston Martin V12 – srebrni


Osobna povijest:
Edwardov ljudski život u Chicagu je bio prilično sretan i bez većih događanja. Njegovi roditelji su bili prilično dobrostojeći (čak i bogati) jer je njegov otac bio uspješan odvjetnik. Najveća briga u životu njegove majke je bila činjenica da hara prvi svjetski rat i da je Edward udaljen samo jednu godinu od služenja vojsci, jer se dobna granica u kolovozu 1918. smanjila na 18. godina.

U rujnu iste godine je nastala epidemija, uzeći oba života njegovih roditelja i vrlo blizu njegov vlastiti. Njegov liječnik je bio Carlisle Cullen koji ga je spasio na način da ga je pretvorio u vampira. Bila je to Edwardova mama koja je zahtijevala od Dr. Cullena da spasi Edwarda. Činilo se kao da je "znala" da ga Carilisle može spasiti na jedan poseban način i preklinjala ga je da to učini.


Otad se Edward prilagodio kao kao Carlisleov posvojeni sin ili kao mlađi brat njegove žene prije nego što je njihova obitelj stasala u svoju sadašnju veličinu. Pohađao je medicinski fakultet dva puta, ali nikada se nije u tom uvježbao (prakticirao).
Voli brzu vožnju i kolekcioniranje auta mu je hobi.


Od 1927. do 1931. Edward je iskušavao buntovništvo i bio par godina sam udaljen od Carlislea i Esme.
Razmislio je i zaključio da može piti ljudsku krv ako su ljudi istinski zli, koristeći svoj posebni dar kako ne bi naudio nevinima.
Nakon nekog vremena nije mogao "pobjeći krivnji da je uzeo toliko ljudskih života, bez obzira na opravdanost" i vratio se Carlisleu i Esmi koji su ga dočekali raširenih ruku.



Oko 1936. Edward se odselio u Forks skupa sa svojom obitelji gdje su susreli indijance Quileute koji su imali sposobnost transformacije u vukodlake. Sklopljen je sporazum prema kojem će vukovi ostaviti Cullenove na miru ukoliko ovi ne ugrizu niti jedno ljudsko biće i ostanu podalje od zemlje Quileuta.







U 2003. su se Cullenovi vratili u Forks. Zatim, u 2005. Edward upoznaje Isabellu Swan.
Njezina mu je krv "pjevala" i Edward postaje zaluđen njome. Ona uskoro saznaje njegovu tajnu i prihvaća ga kao vampira. Zaljubljuju se unatoč malobrojnih šansi. Kada Bella postane žrtva tragača zvanog James, Edward je prisiljen piti njezinu krv kako bi zaustavio otrov koji se širio njezinim tijelom.


Edward ostaje sa Bellom sve do njezinog katastrofalnog 18. rođendana gdje je prisiljen ponovno razmisliti (procijeniti) o budućnosti njezinog života s njim. Odlučuje da bi za Bellu bilo bolje da živi normalan život bez njega i sa svojom obitelji ostavlja Forks za sobom.
Provodi svoje vrijeme tragajući za Victoriom u južnim sjedinjenim državama i čak riskira štošta unutar Mexica i Južne Amerike. Kada mu je rečeno da je Bella mrtva, putuje u Italiju sa namjerom da počini samoubojstvo. Bella i Alice su stigle na vrijeme u Italiju da ga u tome spriječe. Uvjerio je Volture da im dopuste da se svi vrate u Forks s obećanjem da će Bellu pretvoriti u vampira.



Edward



SPOILER
SPOILER
SPOILER


Slijedi sadržaj iz Pomrčine!!!! Pa tko nije pročitao Pomrčini, sada može odustati od čitanja ovoga!

SPOILER
SPOILER
SPOILER




Bella and Edward


Povratak u Forks je značio povratak u normalnu svakodnevnicu između Edwarda i Belle. Pristao je promijeniti Bellu ukoliko ona pristane udati se za njega. Tada ga je Jacob Black podsjetio na sporazum koji mu kazuje da je zabranjeno ugristi ljudsko biće.


Ubrzo su stigle i vijesti nakon što je su Edward i njegova obitelj upozoreni da Seatlleom hara novorođeni nesputani vampir. Ta činjenica povezana sa Bellinom željom/čežnjom za iskupljenjem prema Jacobu je izazvala zaštitničku stranu u Edwardu. Odveo ju je na Floridu u posjetu njezinoj majci i čak je naveo Alice da Bellu "otme" dok je on u lovu.
Konačno je dopustio Belli da vidi Jacoba, zaključujući da je bolje da ga sigurno viđa, nego da pokuša pobjeći u namjeri da ga vidi.



edward




Kada je Edward iščitao miris nepoznatog vampira u Bellinoj sobi, njegova briga je vodila namjeri za borbom s novorođenima u Seattleu. Došla je i matura i Bella se izjasnila Cullenovima da misli kako je Victoria ta koja je stvorila sve novorođene u Seattleu. Ta informacija je iznenada donijela savez između Cullenova i Quiletanaca, ne samo da zaštite Bellu, već i da zaustave novorođene da napadnu (i naude) bilo kome drugom.
U namjeri da smiri Belline živce zbog napada, Edward se složi da borbu odsjedi i ostane s njom. Bella i Edward su postigli još jedan kompromis da će se ona udati za njega u zamijenu da vode ljubav dok je ona još ljudsko biće.


Edward je pomogao Belli smjestiti novorođenima na način da ostave njezin mirisni trag na polju/području gdje bi se borba trebala dogoditi.
Nakon jedne večeri u hladnoći gledajući kako Jacob spava pored Belle da bi joj održao toplinu tijela, Edward dopušta Jacobu i Belli da jedno drugom kažu "zbogom" što uključuje Bellin pristajajući (dobrovoljni) poljubac. Bella se Edwardu zaklinje da njega voli više i da s njim želi biti zauvijek.
Kako je borba sljedila, dovela je Victoriu i njezinog osobnog pomoćnika, Rileya do kampa (gdje je bio šator). Edward i Seth Clearwater su ih ubili i spalili. Kada su Jane i Volturi stigli da počiste nered, Edward je pokušao spasiti jednog od novorođenih (napomena - ovdje na twilight lexiconu - odakle sam prevela ovaj cijeli text piše da je Edward pokušao spasiti nekoliko novorođenih, no ja se samo sjećam Bree!), no bilo je neuspješno.


Nakon što se Bella zauvijek oprostila od Jacoba, Edward je otišao i pokupio ju iz njezinog auta i držao cijelu noć dok je plakala. Ujutro je Bella Edwardu ponovno rekla da je donijela svoju odluku i da je došlo vrijeme da sudjeluju u Aliceinoj pomoći za njihovo vjenčanje. Poslije, unatoč Bellinoj molbi, Edward je poslao Jacobu pozivnicu za njihovo vjenčane zajedno sa svojim osobnim zahvalama za sve što je ikad učinio kako bi zaštitio i brinuo se za Bellu.


(ja sam opet istraživala u Pomrčini, i nisam mogla pronaći dio - niti ga se sjetiti - u kojem Bella moli Edwarda da ne pošalje pozivnicu.. jedino se pri kraju spominje Bellina zbunjenost oko toga da li bi ga trebali pozvati *str. 484.*, pa ako netko pronađe taj dio, neka mi ostavi u komentarima, bila bih jako zahvalna.)



Twilight/ Edward

UPDATE Ovdje se ne spominju neke informacije kao što su te da je, kad je Rosalie stvorena, ona prvenstveno bila namijenjena njemu - kao žena, kao što je Esme Carlisleu - i da se Edward sviđao Tanyji, pa sam mislila da je ovo vrijedno spomena.

btw. zamalo sam zaboravila kad smo već kod Tanye... twilight




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Uf.. eto ljudi.. to bi bilo to o Edwardu,
jučer sam ovaj text još htjela postati, ali mi Photobucket nije radio pa nisam htjela postati text bez slika...

Uskoro će stići i o Belli :)



Prije 2 dana su na twilight stranici postali nešto kao obiteljsko stablo vukodlaka, ili nešto kao što je skica, tj. stablo njihovog postanka. Pogledajte ovdje


Stephenie je na to rekla:
"Harry je nastao od Ephriam Blacka sa majčine strane, Sue je došla od Uleya sa njezine majčine strane.
Mnogo je neimenovane braće i sestara koji kruže ovom obiteljskom crtom i pomoću kojih ove povezanosti uspjevaju.
Primjerice, Levi je imao brata koji je bio posljednji put premlad da bi se promijenio u vukodlaka kada su Cullenovi bili u blizini, i dvije sestre koje nisu bile pod utjecajem, tj. nisu bile pogođene. (=Unaffected; nisam znala kako bih to bolje prevela).


Levijeva sljedeća najstarija sestra je mama Sueine mame. (=ne znam zašto nije jednostavno napisala Sueina baka?)
It’s a small tribe that was relatively isolated 75 years ago, so everybody is related if you go back far enough."
To je malo pleme koje je bilo relativno izolirano unazad 75 godina, tako da, ako pogledaš dovoljno unatrag u povijest, su svi međusobno povezani (=u rodu)"

UPDATE
Imala sam par pogrešaka, ispravila sam ih, i popravila sam veličinu slike + nadodala sam još jednu sliku i link za twilight lexicon :)



- što imate reći o Edwardu? Zašto vam se sviđa?! Mislim da je on vrlo složen lik (=osoba)... zašto vam se sviđa, osim zbog onog što je svima očito - način na koji voli Bellu...? Ja ga naprimjerice volim zato što je tako neodoljivo bahat i pre-samouvjeren... nekako se pomalo palim na takav tip dečkiju, no osim tog ima još puuuno toga, pa me zanimaju vaša mišljenja (vrrrlo vjerojatno će se poneko i moje tu pronaći :)



| Twilight (53) | New moon | Eclipse |

srijeda, 02.01.2008.

.....

Hej, nadam se da se svi manje-više uspješno oporavljate :)

htjela sam samo postati da ću napraviti uskoro (možda već i danas) post o Belli i Edwardu, budući da su na Twilight stranici updatali najnovije o njima.

Pusa



| Twilight (14) | New moon | Eclipse |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.