< prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (10)
Studeni 2007 (11)
Listopad 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari Da/Ne

by XXS Girl

Opis bloga



 Online Users





Pokušat ću s vama podijelit svoje misli i osjećaje o svakodnevnom životu i meni najboljim knjigama Stephenie Meyer - Sumrak, Mladi Mjesec i Pomrčina.


Odbrojavanje do Breaking Dawn!


Get this widget!


Hrvatska verzija Breaking dawn (znači Praskozorje) će prvi puta u Hrvatskoj biti dostupna na velikom Algoritmovom partyju u suradnji sa Forks forumom 6.9. 2008. (subota).
Knjiga će na partyju biti dostupna po promotivnoj cijeni od 129 kn, a u trgovinama će biti dostupna već za nekoliko dana po cijeni od 149 kn. Opširnije o tome imate u postu od 27.6. i na prvom hrvatskom Twilight forumu - Forks forumu - ili na Algoritmovoj stranici - link.



SUMRAK



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket



Photobucket




MLADI MJESEC

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket





POMRČINA



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket




Look After My Heart










Blogovi koje čitam

Općenito, ne čitam ih baš, a ako - onda samo one na koje naletim...
čitam one koji se bave Twilightom


- ECLIPSE FAN
- DIAMONDS ARE ETERNAL
- FIRST TWILIGHT - blog by: Kaia


- THOUGHTS AND WORLD OF SOMEONE SPECIAL



LINKOVI
Službena stranica Stephenie Meyer
Twilight lexicon
Službena Twilight Movie stranica
Prvi hrvatski Sumrak forum - Svakako posjetite!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

petak, 28.12.2007.

DOM ZA NEZBRINUTU DJECU

Hello 2 everyone :)


love


Evo mene...

Jučer smo znači bili u domu. Išli smo moj dečko i ja i jedna jako dobra prijateljica. Ostali nisu mogli s nama, iako nije bilo ni potrebno. Došli smo ujutro, rano, oko ca. 11h. Nikog od djece nije bilo (otišli su na klizanje), osim dvojice dječaka (ca. 15.god, gledali su Everwood ispred oooogromnog plazma tv-a!) bila je samo odgajateljica i liječnik (ili medicinski brat?). Iako smo se najavili i rekli da donosimo dar, opet su nas pitali iz koje organizacije dolazimo, no kad smo im objasnili da dolazimo privatno, bilo im je malo čudno kako to da studenti dolaze bez ikakvog povoda darovati djecu, no bilo im je drago. Pretpostavljam da se to ne događa često, jer poklone dobivaju ili od države ili od sponzora.

Budući da nije bilo djece ne mogu vam sada opisati kako su oni, ali mogu prenijeti ono što smo čuli. Ostali smo tamo otprilike sat vremena, odgajateljica je bila jako draga, ispričala nam je sve o njihovoj svakodnevici i provela kroz dom.

U tom domu u kojem smo mi bili su djece od - otprilike 5. osnovne sve do kraja srednje.
Imaju i podružnicu, za male bebače :)

- zasad tamo nemaju nikoga tko je od rođenja u domu, no prije nekoliko godina su imali takav jedan slučaj, jednu djevojku (koja je sada izašla iz doma).


- Džeparac im mjesečno iznosi 80kn (!), no sve u svemu, barem je to moje mišljenje -tamo im ne nedostaje baš ništa jer kada se ide u kupovinu - svatko govori što mu treba.. pa tako i curama ne nedostaje kozmetike i higijenskih potrepština (to sam sama pitala), jer imaju i sponzore koji im obavezno daruju kozmetiku.

- Koliko sam vidjela, ima oko 3 odjela, i zasad 2 odjela imaju kućno kino, što znači da ljudi otprilike jednako razmišljaju što im darovati. Napretek imaju društvenih igara, plišanaca, ali i robe koja ljudima više ne treba, pa ju nose u dom.

- Sam izgled doma me jako iznenadio. Sve je jako uredno. U blagovaonici se nalazi plazma tv, svaki odjel ima svoj dnevni boravak koji se sastoji od garniture, tv-a (i kućnog kina.. kako koji odjel), mnogih stolova (jer u dnevnom boravku se uči skupno, a ne svako u svojoj sobi!). Imaju i igraonicu gdje se nalaze sve stvari koje dobivaju, od hrane, odjeće i igračaka.

- Sobe dijele, većinom u sobi ima po 2, 3 kreveta i 2 ormara (sobe su im dosta male, i doslovno izgledaju kao da se u njima može samo spavati); vanjska vrata su im obljepljena posterima :) kupaonu sami peru. Puno se pazi na red i obaveze svakog pojedinca u domu. Svako jutro se bude u pola 7 ujutro - bez obzira dal se ide ujutro ili popodne u školu jer doručak je u 7.


- što se tiče kazni, zapravo ih nemaju nikakvih. Sad ćete si misliti što će im kazne? E, pa... mnogi od njih, baš kao i mi, ostaju do dugo van... pa se zna i dogoditi da ne dođu do 3 ujutro doma.. no kako takvo što kazniti? Sa džeparcem od 80kn? Jer to je njihovo pravo. Općenito, oni imaju dosta prava.

- obavezno svake godine idu na skijanje pa tako i ove godine- za tjedan dana idu u Orahovicu, no inače idu malo dalje

- idu i na more... nekima se zna dogoditi da tijekom ljeta odu i po 3, 4 puta na more

- pitala sam i kako im ide učenje.. rekla je da kako kome... neke se ne može ni natjerati da završe srednju, dok ima i studenata među njima (=njima onda država financira stan, zasad ih ima 3), no oni su rijetki.. većina bi se zabavljala (ali nismo li svi tinejdžeri takvi?)
- rekla je da su većinom svi jako dobri i dragi, i izmučeni tom obiteljskom sitaucijom... Mnogi tamo nisu bez roditelja, ali im je financijska situacija toliko loša da im ne preostaje ništa drugo nego da budu u domu.

- zato služi tzv. poludnevni boravak. Ujutro dolaze u dom, tamo doručkuju, spreme se za školu, vrate se, ručaju, pišu tamo zadaću, večeraju i onda se vraćaju svojoj kući i obitelji i tamo samo prespavaju. No, neki ne mogu ni doma, pa iako imaju obitelj ostaju u domu. Vrlo su česti i primjeri kada roditelji (ili samo jedan roditelj) dijete za Božić nazove, kaže da će doći po njega, da će provesti s njim blagdane, a onda se ne pojavi. Djeci je to vrlo teško... a također i odgajateljima koji, što je moguće suosjećajnije, trebaju toj djeci priopćiti da taj roditelj neće doći. Božić uglavnom proplaču... lakše je kada blagdani prođu i kada se svi vrate u kolotečinu.


Eto, to bi bilo to - valjda sam vam malo uspjela dočarati atmosferu.

Sve u svemu, moj doživljaj je da im u domu ništa ne fali. Ništa materijalnog. No, svi znamo da to nije dovoljno. I zato mi je jako drago da barem u tom pogledu imaju sve.


Što se tiče Breaking dawn - uspjela sam negdje pročitati da izlazi na engleskom u Kolovoz 2008.

Napisat ću u sljedećem postu ponešto o Volturima... čine mi se jako zanimljivim.

Veliki pozdrav :D

love



| Twilight (8) | New moon | Eclipse |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.