Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovdje ču pisati priču...ko me želi čitati,slobodno,ko neče,nemora.


Moj Banner:

banner" border="0" alt="">

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

credits.

Designer
Basecodes
Adjustment

7.poglavlje
15.08.2010.

24.prosinac, badnjak. Marisa, Dorothy, Victor, Chad i još nekoliko učenika sjedili su u društvenoj prostoriji i nešto pričali. Odjednom su se vrata društvene prostorije otvorila. Unutra je ušla profesorica Daklie, a u rukama je imala veliki bor. Svi su poskočili i pomogli profesorici Daklie da stavi bor na mjesto. Kada su ga stavili na njegovo mijesto, profesorica Daklie je poslala Dorothy neka ode u veliku dvoranu po ukrase. Nakon nekoliko minuta Dorothy se vratila sa velikom kutijom punom različitih ukrasa za bor, društvenu sobu i spavaonicu. Svi su zajedno počeli kititi bor. Chad i Andy su stavljali kuglice na bor. Dorothy i Victor su ukrašavali društvenu sobu, a Marisa i Hannah spavaonicu. Profesorica Daklie je otišla po poklone u veliku dvoranu. Vratila se natrag sa velikim kolicima punom poklona, a oko nje su letjele 3 sove i svaka je nosila po još 2 poklona. Chad je pomogao profesorici Daklie staviti poklone ispod bora. Odjednom se na vratima društvene sobe čulo neko kucanje. Dorothy je otrčala prema vratima i otvorila ih. Na vratima je ugledala Christinu i Alexa iz Perista i Ashley i Bobya iz Raincosta. Donijeli su poklone za prijatelje iz Kolista. Ušli su unutra i ostavili poklone. Bilo je 7 sati poslijepodne pa su se svi zajedno spustili na večeru. Ravnatelj Smith rekao je plan za sutra. Kao i uvjek za božić, svi učenici koji su u školi, zajedno sa profesorima cijeli su dan zajedno. Imaju raspored što će raditi. Dorothy se jako veselila sutrašnjem danu. Kada su se vratili natrag, zajedno su se posjedali na pod u društvenoj sobi. Marisa se ustala i otišla do police sa društvenim igrama. Uzela je Neksyo i došla natrag do ostalih. Sjela se na pod i otvorila kutiju. Izvadila je ploću i figurice. Te su pigurice bile žive. Svaka je bila obojana u drugu boju i imala je oblik loptice. Dorothy je uzela zelenu lopticu u ruku.
"Ja ću igrati sa ovom figuricom!" rekla je, a loptica je odjednom promijenila oblik. Sada je izgledala baš kao Dorothy. Dorothy ju je stavila na start pored ostalih figurica. Marisa je svakom podjelila karte i počeli su igrati. Igrali su do 11 sati. Kada su napokon završili, obukli su svoje piđame i otišli spavati. Ujutro je Dorothy osjetila kako je nešto drma. otvorila je oći i ugledala Chada.
"Ajde, idemo otvoriti poklone!"
"Pričekja Chad, kada se svi probude." Kada je to čuo, počeo je skakati po Marisi, Victoru i ostalima. Nakon nekoliko minuta svi su bili budni. Krenuli su u društvenu sobu. Chad je potrčao prema boru i skoro ga srušio. Tražio je njegove poklone. Dorothy se sjela pored njega. Uzela je u ruke poklon zamotan rozim papirom. Na papiriću je pisalo "Za Marisu, Boby"
"Marisa! Za tebe!" Dorothy je viknula i pružila Marisi poklon. Uzela je sljedeći poklon zamotan u plavi papir. Na papiriću je pisalo " Za Dorothy, Victor." Dorothy je počela otvarati poklon. Unutra je bio mali, bijeli okvir sa slikom. Na slici su bili Dorothy i Victor. Dorothy je bila jako sretna. Uzela je još jedan poklon. Bio je zamotan u nekoliko listova iz novina. Odmah je znala da je to Davidov poklon. Odmotala ga je. Unutra je bila figurica za Neksyo i jedna knjiga. Dorothy je uzela figuricu u ruku. Bila je ljubičaste boje, to je bila Dorothyna najdraža boja.
"Dorothy! Za tebe!" viknula je Hannah. Dorothy je došla do nje i uzela poklon u ruke. Pročitala je papirić. "Za Dorothy, Marisa." Paketić je bio malen. Otvorila ga je. Unutra su bile sunčane naočale. Najpoznatija čarobnjačka marka, Bey-M.
"Trebale su ti jedne." rekla je Marisa i namignula joj. Dorothy je vidjela da i Victor iz jednoe male kutijice vadi sunčane naočale. Otvorila je još poklone on Christine i Hannah. Baš kad je mislila da je otvorila sve poklone, Chad dotči do nje.
"Evo, za tebe." nasmijao se i otrčao natrag. Dao joj je mali paketić njegovih najdražih bombona. Dorothy se ustala i otišla u spavaonicu. Bacila je sve poklone na krevet. Uzela je crnu suknju koju je dobila na poklon od Hanne i bijeli đemper koj je dobila od Crhistine. Obukla se i zajedno sa ostalima krenula na doručak. Poslije doručka, svi su otišli u svoje spavaonice presvuči se. Obukli su skijaška odjela i spustili su se u veliku dvoranu. U velikoj dvorani bilo je poslagano dvadesetak pari skija, štapova i ostale opreme. Svatko je uzeo sebi skije, štapove, pancerice i kacigu. Izašli su vani na brdo kako bi se skijali. Chad je imao 6 godina i polako se sam spuštao niz brdo. Dobro su se zabavljali. U 12 sati vratili su se natrag u Postilox. Otišli su skinuti skijaška odjela. U 12 i 30 otišli su na ručak. Poslije ručka, u velikoj dvorani imali su turnir u Neskyou. Dorothy je potrčala prema spavaonici Kolista kako bi uzela svoju novu figuricu. Kada se vratila natrag, tamo su bili poslagani stolovi za Neskyo. Na zidu je bila obješena velika tabela na kojoj je pisalo tko će sa kim igrati u prvom krugu i za kojim stolom. Dorothyna prva protivnica bila je Marisa. Sjele su se za stol broj 5. Zvono je značilo početak prvog kruga. Dorothy je ubrzo pobijedila Marisu. Kada su svi završili, tabela se odjednom promijenila. Velika tabela pretvorila se u dvije netomanje tabele. Dorothyna sljedeća protivnica bila je Hannah. Bila je to jako dobra igra. Dorothy je pobjedila Hannu za 3 boda. Dorothyna zadnja partija bila je protiv Victora. Victor je bio malo bolji od Dorothy i pobjedio ju. Kada je turnir zavrišio, bilo je vrijeme za večeru. Nakon večere, otišli su u spavaonice. Chad je bio toliko umoran, da je zaspao čim se legao na krevet. Dorothy i Victor su sjedili na Victorovom krevetu i pričali do kasno u noč. Dorothy je samo naslonila glavu na jastuk i zaspala.

12:11 - Komentiraj ( 12 ) Print - On/Off