Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovdje ču pisati priču...ko me želi čitati,slobodno,ko neče,nemora.


Moj Banner:

banner" border="0" alt="">

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

credits.

Designer
Basecodes
Adjustment

6.poglavlje
11.08.2010.

Prošlo je več 3 mjeseca od bala. Dorothy je trčala hodnikom nebi li našla Marisu. Bio je 18.prosinac. Sutra je zadnji dan škole. Marisa i Dorothy su se jako veselile tome što će napokon vidjeti baku i malog brata. Nakon nastave, Dorothy je otišla u spavaonicu. Na njezinom krevetu ležalo je pismo, a pored njega je sjedila njena papiga. Dorothy se sjela na krevet i počela čitati pismo.
"Marisa! Marisa! Brzo dođi!" Dorothy je počela vikati drhtavim glasom, a jedna joj je suza počela kliziti niz obraz.
"Što,što je bilo?" zabrinuto je pitala Marisa.
"Pročitaj!" rekla je Dorothy, bacila pismo na krevet i zabila glavu u jastuk. Marisa je počela čitati:
"Drage Dorothy i Marisa
Moram vam reči jednu jako žalosnu vijest.
Vaša je baka umrla.
Javite da čete za praznike ostati u Postiloxu.
Vaš brat Chad će doči u subotu k vama u Postilox.
Biti će sa vama preko praznika.
Kada počne škola, ići će u čarobnjački vrtić.
Sretno cure!" Marisa je pročitala pismo koje su dobile.
"Nema potpisa. Ajme meni Dorothy!" počela je plakati i zagrlila sestru koja je ležala na krevetu. Odjednom se odnekud stvorio Victor. Tješio ih je. U subotu su počeli praznici. Rano ujutro papige su počele letjeti kroz prozore spavaonice. Dorothyna papiga sletjela je na Dorothy i probudila ju. Na krevet pored nje stavila je neku veliku kutiju i pismo. U pismu je pročitala da će u 12 sati doći Chad sa brodom. Zatim je otvorila kutiju. Unutra je našla skijaško odijelo i mali papirić. Pisalo je da je pao snijeg i da su svi iz Postiloxa dobili svoja odijela. Također je pisalo da ko želi može iznajmiti sebi skije i skijati se. Dorothy je bila jako sretna. Otišla je do svog ormara i izvadila bijele traperice. Bile su to jedine hlače koje je imala. Obukla se, stavila skijašku jaknu koju je dobila, uzela je svoj novčanik i izašla iz Postiloxa. krenula je prema trgovinama. Njene balerinke su se potpuno smočile i počele propuštati. Stigla je do trgovine sa odječom. Ušla je unutra. Birala je odječu. Izabrala je dva para crnih hlača, jedan zeleni i jedan bijeli đemper, čizme za snijeg, crne tenisice, šal, kapu i rukavice, te nekoliko para debelih čarapa. Izašla je iz trgovine i krenula natrag prema Postiloxu. Ušla je u spavaonicu i spremila odječu u ormar. Skinula je svoje mokre balerinke i obula nove tenisice. Spustila se dolje na doručak. Tamo su več bili Marisa, Victor i David. Uzela je fetu kruha i namazala je sirnim namazom. Gledala je u Davida i nije mogla vjerovati što vidi. On je uvjek imao lude kombinacije, ali ovako nešto nije očekivala. Namazao je fetu kruha marmeladom od šljiva i preko toga stavio nekoliko feta zimske salama. Dorothy se samo okrenula i zagrizla svoj doručak. Oko 11 i 45 Dorothy, Marisa, Victor i David spustili su se do mijesta gdje je trebao doći brod. Nakon nekoliko minuta čekanja, Marisa je vidjela kako dolazi brod. Brod je stigao. Počeli su se opraštati sa Davidom.
"Vidimo se za tri tjedna!" Viknuo je Victor kroz gužvu. Jedan je stariji čovjek prišao Dorothy i Marisi. Pored njega je stajao Chad. Skočio je na Marisu. Taj čovjek je dao Dorothy Chadov kofer i nestao u gužvi. Krenuli su natrag prema Postiloxu. Ušli su u spavaonice. Puno je učenika otišlo kući za praznike tako da je puno kreveta bilo slobodno.
"Chad, gdje želiš spavati?" pitala ga je Dorothy, a Chad je potrčao prema jednom slobodnom krevetu. Dorothy je gurnula Chadov kofer ispod kreveta. Cijelo su popodne proveli zajedno. Dorothy je upoznala Chada sa Victorom. Victor mu se jako svidio. Oko 6 sati spustili su se u dvorište. Počeli su se grudati i raditi snjegoviće. Jako su se dobro zabavili.


To je bilo 6.poglavlje.
Još samo želim reći, ja i moja najbolja prijateljica smo napravile forum Postilox (link imate i u među linkovima). Koga zanima, može se registrirati :D
I da, nastaviti ću sa pisanjem ove priče, jer imam puno ideja za sljedeča poglavlja :D
18:32 - Komentiraj ( 4 ) Print - On/Off