Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovdje ču pisati priču...ko me želi čitati,slobodno,ko neče,nemora.


Moj Banner:

banner" border="0" alt="">

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

credits.

Designer
Basecodes
Adjustment

5.poglavlje
25.06.2010.

Svi su zajedno su izašli iz trgovine sa punim vrečicama. Otišli su natrag u Postilox. Ušli su u svoje sobe i spremili stvari. Spustili su se dolje na večeru. Tamo su se ponovo najeli svega i svačega. Vratili su se u sobe. Dorothy je spremila knjige za sutra. Obukla je piđamu, uzela knjigu, legla na krevet i počela čitati. Čitanje joj je ubrzo dosadilo pa je otišla do Marise. Sjele su na krevet i počele pričati. Do kreveta su dotrčali David i Victor. Skočili su na krevet. Svi su se nasmijali i nastavili pričati. Nakon nekog vremena, svi su otišli u svoje krevete i zaspali. Ujutro, Dorothy je malo duže spavala. Probudilo ju je neko drmanje. Lagano je otvorila oči i ispred nje vidjela Victora koj ju je budio i govorio:
"Hajde Dorothy, probudi se! Zakasnit ćemo na doručak!" Kada je čula njegov glas, odmah se ustala iz kreveta i krenula prema ormaru kako bi se obukla. Dok je uzimala odječu pitala je Victora:
"Gdje su Marisa i David?"
"Oni su otišli na doručak. Ja sam ostao ovdje kako bih te probudio."
"A dobro." Dorothy je rekla već obučena. Na noge je stavila svoje balerinke i krenuli su dolje na doručak.
"Pa napokon. Gdje ste do sad?" rekla je Marisa kad su Dorothy i Victor sjeli za stol. Dorothy je uzela jednu fetu kruha i namazala ju marmeladom od jagoda koju je jako voljela. Pojela ju je i u šalicu natočila malo čaja. Popila ga je i krenuli su prema sobama kako bi uzeli svoje torbe i otišli na sat. Otišli su na sat Čarobnjačkog Svijeta. Dorthy je sjela u drugu klupu u sredini, i počela vaditi svoje knjige. Kada je pogledala pored sebe, tamo je vidjela Victora koj je sjeo u klupu sa njom. Na licu joj se vidjeo osmjeh. Sat je prošao u redu. Kada su završili sa nastavom, otišli su na ručak. Na ručak su došli sa njihovim ruksacima zato što im je nastava kasnije završila. Kada su pojeli, na stol su izvadili svoje knjige i počeli pisati zadaču. Kada su završili sa zadačom, ostavili su svoje knjige u sobi. Dorothy i Victor su obukli svoje trenerke, uzeli svoje metle i otišli su na trening. Stali su u vrstu. Trenerica Dolleybal je objasnila kako če poletjeti na metli.
"Najprije zajašete metlu, uhvatite je jednom rukom za njezin vrh, a drugu ruku dignete u zrak. Zatim kažete "Gore!" i poletjet če te. Downer, probajte vi prvi!" Dorothy je napravila kako joj je trenerica rekla. A onda je rekla "Gore!" i poletjela je u zrak. Napravila je krug na metli i stala na početak reda u zraku. Malo po malo svi su stali u red pored Dorothy.
"Sada čemo naučiti kako se spustiti natrag na tlo. Jednom rukom uhvatite vrh metle, a drugu dignite u zrak. Kažite "Dolje!" i nači čete se na tlu. Downer, vidim vama je išlo polijetanje, pa ajde da vidimo kako če vam ići slijetanje." Dorothy je rekla kako je trenerica pokazala i našla se je na tlu. Svatko je još nekoliko puta probao polijetanje i slijetanje. Tada je trening završio. Dorothy i Victor otišli su u sobu. Osavili su njihove stvari. Dorothy i Marisa otišle su se prošetati pored riječice koja je tekla uz Postilox. Vratile su se u Postilox na večeru. Nakon večere bio je bal. Kada su pojeli, otišli su u sobu spremiti se za bal. Dorothy je iz svog ormara izvadila lepršavu zelenu haljinu sa cvijetićima. Obukla ju je. Iz svoje kutijice sa nakitom izvadila je veliku zelenu ogrlicu i stavila je oko vrata. U ruke je uzela češalj i počešljala je njezinu prekrasnu smeđu kosu. Na noge je stavila svoje bijele balerinke.
"Dorothy!" čuo se glas iz druge strane sobe. Dorothy je potrčala. To je vikala Marisa.
"Molim te, možeš li mi staviti ovu plavu mašnu na kosu?"
"Naravno,daj mi je." odgovorila joj je Dorothy i na kosu joj stavila mašnu. Izgledale su prekrasno.
"Sa kim ideš na bal?" Upitala je Dorothy Marisu dok je Marisa oblačila bijele balerinke.
"Sa Davidom. A ti?"
"Sa Victorm." odgovorila je Dorothy, nasmješila se a Marisa je primjetila da se Dorothy zacrvenila. Zajedno su otišle u društvenu sobu gdje su ih čekali Victor i David. Dorothy nije mogla vjerovati što vidi. Victor joj se svidio od kad ga je prvi put ugledala na brodu, samo ona to nikome nije priznala. Victor je bio kratko ošišan i imao je narančastu kosu. Njegove su se bistre plave oči sjaile na laganom svijetlu. Izgledao je čarobno. Imao je obučeno nekakvo crno odjelo i bijelu košulju. Dorothy je došla do njega, on ju je nježno uhvatio za ruku i krenuli su prema velikoj dvorani. Ušli su unutra,a tamo su več bili neki učenici. Sjeli su se na stolice. Kada su svi učenici došli ravnatelj je počeo govoriti. Rekao je kako če biti natjecanje za najljepšu haljinu i za najljepše odjelo. Prozvao je nekoliko učenika koji su se natjecali.
"Za najljepšu haljinu natjecat će se: Christina Evans, Dorothy Downer, Anabelle Simer, Lauryne Greene, Hannah Gray i Mabel Mackeone.
Za najljepše odjelo: Victor Daimen, Thomas Mayflower, Robert Sent, Jeydon Bonewall, Justin Every i Alexandar Brown." Popeli su se na pozornicu i stali u red. Ispred svakog učenika se stvorio papirić. Svatko je napisao čija mu se haljina i odjelo najviše sviđa i svatko je svoj papirić stavio u veliku staklenu posudu. Sišli su sa pozornice i ravnatelj je pustio glazbu. Svi su počeli plesati. Victor je uhvatio Dorothy za ruku i pitao ju je želi li plesati. Ona je samo kimnula glavom. Usali su se sa stolica i počeli su plesati na laganu glazbu. Gledali su jedno drugoga u oči. Victor je pršao prstima kroz Dorothynu dugu smeđu kosu. Oboje su osječali nešto više od prijateljstva. A onda, onda je pao i prvi poljubac. Marisa i David sjedili su na stolicama sa strane i uopče nisu obračali pažnju na njih. Dorothy i Victor nastavili su plesati. Marisa i David također su e ustali i otišli plesati. Nakon nekog se vremena glazba ugasila. Ravnatelj je stao na pozornicu.
"Imamo pobjednike! Natjecanje za najljepšu haljinu. 3.mjesto osvojila je Hannah Gray! 2.mjesto Christina Evans. A najljepšu haljinu imala je Dorothy Downer!..." Svi su počeli pljeskati a Dorothy se popela na pozornicu. Ravnatelj joj je dao mali okvir u kojem je pisalo: "najljepša haljina bala, Dorothy Downer" I ispod je bila mala sličica njezine haljine.
"Natjecanje za najljepše odjelo. 3.mjesto osvojio je Victor Damien. 2.mjesto Justin Every. I najljepše odjelo imao je Alexandar Brown!" svi su pu počeli pljeskati i on je takožer dobio okvir gdje je pisalo "najljepše odjelo bala, Alexandar Brown." i bila je mala sličica njegovog odjela. Dorothy i Alexandar slikali su se sa njihovim okvirima i spustili su se dolje. Ravnatelj je proglasio završetak bala. Victor je uhvatio Dorothy za ruku i krenuli su prema sobi. Dorothy je okvir ostavila na svojem stolu i presvukla se u piđamu. Lagnula se na krevet pored Victora i oboje su utonuli u dubok san.
12:45 - Komentiraj ( 20 ) Print - On/Off