Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovdje ču pisati priču...ko me želi čitati,slobodno,ko neče,nemora.


Moj Banner:

banner" border="0" alt="">

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

credits.

Designer
Basecodes
Adjustment

7.poglavlje
15.08.2010.

24.prosinac, badnjak. Marisa, Dorothy, Victor, Chad i još nekoliko učenika sjedili su u društvenoj prostoriji i nešto pričali. Odjednom su se vrata društvene prostorije otvorila. Unutra je ušla profesorica Daklie, a u rukama je imala veliki bor. Svi su poskočili i pomogli profesorici Daklie da stavi bor na mjesto. Kada su ga stavili na njegovo mijesto, profesorica Daklie je poslala Dorothy neka ode u veliku dvoranu po ukrase. Nakon nekoliko minuta Dorothy se vratila sa velikom kutijom punom različitih ukrasa za bor, društvenu sobu i spavaonicu. Svi su zajedno počeli kititi bor. Chad i Andy su stavljali kuglice na bor. Dorothy i Victor su ukrašavali društvenu sobu, a Marisa i Hannah spavaonicu. Profesorica Daklie je otišla po poklone u veliku dvoranu. Vratila se natrag sa velikim kolicima punom poklona, a oko nje su letjele 3 sove i svaka je nosila po još 2 poklona. Chad je pomogao profesorici Daklie staviti poklone ispod bora. Odjednom se na vratima društvene sobe čulo neko kucanje. Dorothy je otrčala prema vratima i otvorila ih. Na vratima je ugledala Christinu i Alexa iz Perista i Ashley i Bobya iz Raincosta. Donijeli su poklone za prijatelje iz Kolista. Ušli su unutra i ostavili poklone. Bilo je 7 sati poslijepodne pa su se svi zajedno spustili na večeru. Ravnatelj Smith rekao je plan za sutra. Kao i uvjek za božić, svi učenici koji su u školi, zajedno sa profesorima cijeli su dan zajedno. Imaju raspored što će raditi. Dorothy se jako veselila sutrašnjem danu. Kada su se vratili natrag, zajedno su se posjedali na pod u društvenoj sobi. Marisa se ustala i otišla do police sa društvenim igrama. Uzela je Neksyo i došla natrag do ostalih. Sjela se na pod i otvorila kutiju. Izvadila je ploću i figurice. Te su pigurice bile žive. Svaka je bila obojana u drugu boju i imala je oblik loptice. Dorothy je uzela zelenu lopticu u ruku.
"Ja ću igrati sa ovom figuricom!" rekla je, a loptica je odjednom promijenila oblik. Sada je izgledala baš kao Dorothy. Dorothy ju je stavila na start pored ostalih figurica. Marisa je svakom podjelila karte i počeli su igrati. Igrali su do 11 sati. Kada su napokon završili, obukli su svoje piđame i otišli spavati. Ujutro je Dorothy osjetila kako je nešto drma. otvorila je oći i ugledala Chada.
"Ajde, idemo otvoriti poklone!"
"Pričekja Chad, kada se svi probude." Kada je to čuo, počeo je skakati po Marisi, Victoru i ostalima. Nakon nekoliko minuta svi su bili budni. Krenuli su u društvenu sobu. Chad je potrčao prema boru i skoro ga srušio. Tražio je njegove poklone. Dorothy se sjela pored njega. Uzela je u ruke poklon zamotan rozim papirom. Na papiriću je pisalo "Za Marisu, Boby"
"Marisa! Za tebe!" Dorothy je viknula i pružila Marisi poklon. Uzela je sljedeći poklon zamotan u plavi papir. Na papiriću je pisalo " Za Dorothy, Victor." Dorothy je počela otvarati poklon. Unutra je bio mali, bijeli okvir sa slikom. Na slici su bili Dorothy i Victor. Dorothy je bila jako sretna. Uzela je još jedan poklon. Bio je zamotan u nekoliko listova iz novina. Odmah je znala da je to Davidov poklon. Odmotala ga je. Unutra je bila figurica za Neksyo i jedna knjiga. Dorothy je uzela figuricu u ruku. Bila je ljubičaste boje, to je bila Dorothyna najdraža boja.
"Dorothy! Za tebe!" viknula je Hannah. Dorothy je došla do nje i uzela poklon u ruke. Pročitala je papirić. "Za Dorothy, Marisa." Paketić je bio malen. Otvorila ga je. Unutra su bile sunčane naočale. Najpoznatija čarobnjačka marka, Bey-M.
"Trebale su ti jedne." rekla je Marisa i namignula joj. Dorothy je vidjela da i Victor iz jednoe male kutijice vadi sunčane naočale. Otvorila je još poklone on Christine i Hannah. Baš kad je mislila da je otvorila sve poklone, Chad dotči do nje.
"Evo, za tebe." nasmijao se i otrčao natrag. Dao joj je mali paketić njegovih najdražih bombona. Dorothy se ustala i otišla u spavaonicu. Bacila je sve poklone na krevet. Uzela je crnu suknju koju je dobila na poklon od Hanne i bijeli đemper koj je dobila od Crhistine. Obukla se i zajedno sa ostalima krenula na doručak. Poslije doručka, svi su otišli u svoje spavaonice presvuči se. Obukli su skijaška odjela i spustili su se u veliku dvoranu. U velikoj dvorani bilo je poslagano dvadesetak pari skija, štapova i ostale opreme. Svatko je uzeo sebi skije, štapove, pancerice i kacigu. Izašli su vani na brdo kako bi se skijali. Chad je imao 6 godina i polako se sam spuštao niz brdo. Dobro su se zabavljali. U 12 sati vratili su se natrag u Postilox. Otišli su skinuti skijaška odjela. U 12 i 30 otišli su na ručak. Poslije ručka, u velikoj dvorani imali su turnir u Neskyou. Dorothy je potrčala prema spavaonici Kolista kako bi uzela svoju novu figuricu. Kada se vratila natrag, tamo su bili poslagani stolovi za Neskyo. Na zidu je bila obješena velika tabela na kojoj je pisalo tko će sa kim igrati u prvom krugu i za kojim stolom. Dorothyna prva protivnica bila je Marisa. Sjele su se za stol broj 5. Zvono je značilo početak prvog kruga. Dorothy je ubrzo pobijedila Marisu. Kada su svi završili, tabela se odjednom promijenila. Velika tabela pretvorila se u dvije netomanje tabele. Dorothyna sljedeća protivnica bila je Hannah. Bila je to jako dobra igra. Dorothy je pobjedila Hannu za 3 boda. Dorothyna zadnja partija bila je protiv Victora. Victor je bio malo bolji od Dorothy i pobjedio ju. Kada je turnir zavrišio, bilo je vrijeme za večeru. Nakon večere, otišli su u spavaonice. Chad je bio toliko umoran, da je zaspao čim se legao na krevet. Dorothy i Victor su sjedili na Victorovom krevetu i pričali do kasno u noč. Dorothy je samo naslonila glavu na jastuk i zaspala.

12:11 - Komentiraj ( 12 ) Print - On/Off

6.poglavlje
11.08.2010.

Prošlo je več 3 mjeseca od bala. Dorothy je trčala hodnikom nebi li našla Marisu. Bio je 18.prosinac. Sutra je zadnji dan škole. Marisa i Dorothy su se jako veselile tome što će napokon vidjeti baku i malog brata. Nakon nastave, Dorothy je otišla u spavaonicu. Na njezinom krevetu ležalo je pismo, a pored njega je sjedila njena papiga. Dorothy se sjela na krevet i počela čitati pismo.
"Marisa! Marisa! Brzo dođi!" Dorothy je počela vikati drhtavim glasom, a jedna joj je suza počela kliziti niz obraz.
"Što,što je bilo?" zabrinuto je pitala Marisa.
"Pročitaj!" rekla je Dorothy, bacila pismo na krevet i zabila glavu u jastuk. Marisa je počela čitati:
"Drage Dorothy i Marisa
Moram vam reči jednu jako žalosnu vijest.
Vaša je baka umrla.
Javite da čete za praznike ostati u Postiloxu.
Vaš brat Chad će doči u subotu k vama u Postilox.
Biti će sa vama preko praznika.
Kada počne škola, ići će u čarobnjački vrtić.
Sretno cure!" Marisa je pročitala pismo koje su dobile.
"Nema potpisa. Ajme meni Dorothy!" počela je plakati i zagrlila sestru koja je ležala na krevetu. Odjednom se odnekud stvorio Victor. Tješio ih je. U subotu su počeli praznici. Rano ujutro papige su počele letjeti kroz prozore spavaonice. Dorothyna papiga sletjela je na Dorothy i probudila ju. Na krevet pored nje stavila je neku veliku kutiju i pismo. U pismu je pročitala da će u 12 sati doći Chad sa brodom. Zatim je otvorila kutiju. Unutra je našla skijaško odijelo i mali papirić. Pisalo je da je pao snijeg i da su svi iz Postiloxa dobili svoja odijela. Također je pisalo da ko želi može iznajmiti sebi skije i skijati se. Dorothy je bila jako sretna. Otišla je do svog ormara i izvadila bijele traperice. Bile su to jedine hlače koje je imala. Obukla se, stavila skijašku jaknu koju je dobila, uzela je svoj novčanik i izašla iz Postiloxa. krenula je prema trgovinama. Njene balerinke su se potpuno smočile i počele propuštati. Stigla je do trgovine sa odječom. Ušla je unutra. Birala je odječu. Izabrala je dva para crnih hlača, jedan zeleni i jedan bijeli đemper, čizme za snijeg, crne tenisice, šal, kapu i rukavice, te nekoliko para debelih čarapa. Izašla je iz trgovine i krenula natrag prema Postiloxu. Ušla je u spavaonicu i spremila odječu u ormar. Skinula je svoje mokre balerinke i obula nove tenisice. Spustila se dolje na doručak. Tamo su več bili Marisa, Victor i David. Uzela je fetu kruha i namazala je sirnim namazom. Gledala je u Davida i nije mogla vjerovati što vidi. On je uvjek imao lude kombinacije, ali ovako nešto nije očekivala. Namazao je fetu kruha marmeladom od šljiva i preko toga stavio nekoliko feta zimske salama. Dorothy se samo okrenula i zagrizla svoj doručak. Oko 11 i 45 Dorothy, Marisa, Victor i David spustili su se do mijesta gdje je trebao doći brod. Nakon nekoliko minuta čekanja, Marisa je vidjela kako dolazi brod. Brod je stigao. Počeli su se opraštati sa Davidom.
"Vidimo se za tri tjedna!" Viknuo je Victor kroz gužvu. Jedan je stariji čovjek prišao Dorothy i Marisi. Pored njega je stajao Chad. Skočio je na Marisu. Taj čovjek je dao Dorothy Chadov kofer i nestao u gužvi. Krenuli su natrag prema Postiloxu. Ušli su u spavaonice. Puno je učenika otišlo kući za praznike tako da je puno kreveta bilo slobodno.
"Chad, gdje želiš spavati?" pitala ga je Dorothy, a Chad je potrčao prema jednom slobodnom krevetu. Dorothy je gurnula Chadov kofer ispod kreveta. Cijelo su popodne proveli zajedno. Dorothy je upoznala Chada sa Victorom. Victor mu se jako svidio. Oko 6 sati spustili su se u dvorište. Počeli su se grudati i raditi snjegoviće. Jako su se dobro zabavili.


To je bilo 6.poglavlje.
Još samo želim reći, ja i moja najbolja prijateljica smo napravile forum Postilox (link imate i u među linkovima). Koga zanima, može se registrirati :D
I da, nastaviti ću sa pisanjem ove priče, jer imam puno ideja za sljedeča poglavlja :D
18:32 - Komentiraj ( 4 ) Print - On/Off

5.poglavlje
25.06.2010.

Svi su zajedno su izašli iz trgovine sa punim vrečicama. Otišli su natrag u Postilox. Ušli su u svoje sobe i spremili stvari. Spustili su se dolje na večeru. Tamo su se ponovo najeli svega i svačega. Vratili su se u sobe. Dorothy je spremila knjige za sutra. Obukla je piđamu, uzela knjigu, legla na krevet i počela čitati. Čitanje joj je ubrzo dosadilo pa je otišla do Marise. Sjele su na krevet i počele pričati. Do kreveta su dotrčali David i Victor. Skočili su na krevet. Svi su se nasmijali i nastavili pričati. Nakon nekog vremena, svi su otišli u svoje krevete i zaspali. Ujutro, Dorothy je malo duže spavala. Probudilo ju je neko drmanje. Lagano je otvorila oči i ispred nje vidjela Victora koj ju je budio i govorio:
"Hajde Dorothy, probudi se! Zakasnit ćemo na doručak!" Kada je čula njegov glas, odmah se ustala iz kreveta i krenula prema ormaru kako bi se obukla. Dok je uzimala odječu pitala je Victora:
"Gdje su Marisa i David?"
"Oni su otišli na doručak. Ja sam ostao ovdje kako bih te probudio."
"A dobro." Dorothy je rekla već obučena. Na noge je stavila svoje balerinke i krenuli su dolje na doručak.
"Pa napokon. Gdje ste do sad?" rekla je Marisa kad su Dorothy i Victor sjeli za stol. Dorothy je uzela jednu fetu kruha i namazala ju marmeladom od jagoda koju je jako voljela. Pojela ju je i u šalicu natočila malo čaja. Popila ga je i krenuli su prema sobama kako bi uzeli svoje torbe i otišli na sat. Otišli su na sat Čarobnjačkog Svijeta. Dorthy je sjela u drugu klupu u sredini, i počela vaditi svoje knjige. Kada je pogledala pored sebe, tamo je vidjela Victora koj je sjeo u klupu sa njom. Na licu joj se vidjeo osmjeh. Sat je prošao u redu. Kada su završili sa nastavom, otišli su na ručak. Na ručak su došli sa njihovim ruksacima zato što im je nastava kasnije završila. Kada su pojeli, na stol su izvadili svoje knjige i počeli pisati zadaču. Kada su završili sa zadačom, ostavili su svoje knjige u sobi. Dorothy i Victor su obukli svoje trenerke, uzeli svoje metle i otišli su na trening. Stali su u vrstu. Trenerica Dolleybal je objasnila kako če poletjeti na metli.
"Najprije zajašete metlu, uhvatite je jednom rukom za njezin vrh, a drugu ruku dignete u zrak. Zatim kažete "Gore!" i poletjet če te. Downer, probajte vi prvi!" Dorothy je napravila kako joj je trenerica rekla. A onda je rekla "Gore!" i poletjela je u zrak. Napravila je krug na metli i stala na početak reda u zraku. Malo po malo svi su stali u red pored Dorothy.
"Sada čemo naučiti kako se spustiti natrag na tlo. Jednom rukom uhvatite vrh metle, a drugu dignite u zrak. Kažite "Dolje!" i nači čete se na tlu. Downer, vidim vama je išlo polijetanje, pa ajde da vidimo kako če vam ići slijetanje." Dorothy je rekla kako je trenerica pokazala i našla se je na tlu. Svatko je još nekoliko puta probao polijetanje i slijetanje. Tada je trening završio. Dorothy i Victor otišli su u sobu. Osavili su njihove stvari. Dorothy i Marisa otišle su se prošetati pored riječice koja je tekla uz Postilox. Vratile su se u Postilox na večeru. Nakon večere bio je bal. Kada su pojeli, otišli su u sobu spremiti se za bal. Dorothy je iz svog ormara izvadila lepršavu zelenu haljinu sa cvijetićima. Obukla ju je. Iz svoje kutijice sa nakitom izvadila je veliku zelenu ogrlicu i stavila je oko vrata. U ruke je uzela češalj i počešljala je njezinu prekrasnu smeđu kosu. Na noge je stavila svoje bijele balerinke.
"Dorothy!" čuo se glas iz druge strane sobe. Dorothy je potrčala. To je vikala Marisa.
"Molim te, možeš li mi staviti ovu plavu mašnu na kosu?"
"Naravno,daj mi je." odgovorila joj je Dorothy i na kosu joj stavila mašnu. Izgledale su prekrasno.
"Sa kim ideš na bal?" Upitala je Dorothy Marisu dok je Marisa oblačila bijele balerinke.
"Sa Davidom. A ti?"
"Sa Victorm." odgovorila je Dorothy, nasmješila se a Marisa je primjetila da se Dorothy zacrvenila. Zajedno su otišle u društvenu sobu gdje su ih čekali Victor i David. Dorothy nije mogla vjerovati što vidi. Victor joj se svidio od kad ga je prvi put ugledala na brodu, samo ona to nikome nije priznala. Victor je bio kratko ošišan i imao je narančastu kosu. Njegove su se bistre plave oči sjaile na laganom svijetlu. Izgledao je čarobno. Imao je obučeno nekakvo crno odjelo i bijelu košulju. Dorothy je došla do njega, on ju je nježno uhvatio za ruku i krenuli su prema velikoj dvorani. Ušli su unutra,a tamo su več bili neki učenici. Sjeli su se na stolice. Kada su svi učenici došli ravnatelj je počeo govoriti. Rekao je kako če biti natjecanje za najljepšu haljinu i za najljepše odjelo. Prozvao je nekoliko učenika koji su se natjecali.
"Za najljepšu haljinu natjecat će se: Christina Evans, Dorothy Downer, Anabelle Simer, Lauryne Greene, Hannah Gray i Mabel Mackeone.
Za najljepše odjelo: Victor Daimen, Thomas Mayflower, Robert Sent, Jeydon Bonewall, Justin Every i Alexandar Brown." Popeli su se na pozornicu i stali u red. Ispred svakog učenika se stvorio papirić. Svatko je napisao čija mu se haljina i odjelo najviše sviđa i svatko je svoj papirić stavio u veliku staklenu posudu. Sišli su sa pozornice i ravnatelj je pustio glazbu. Svi su počeli plesati. Victor je uhvatio Dorothy za ruku i pitao ju je želi li plesati. Ona je samo kimnula glavom. Usali su se sa stolica i počeli su plesati na laganu glazbu. Gledali su jedno drugoga u oči. Victor je pršao prstima kroz Dorothynu dugu smeđu kosu. Oboje su osječali nešto više od prijateljstva. A onda, onda je pao i prvi poljubac. Marisa i David sjedili su na stolicama sa strane i uopče nisu obračali pažnju na njih. Dorothy i Victor nastavili su plesati. Marisa i David također su e ustali i otišli plesati. Nakon nekog se vremena glazba ugasila. Ravnatelj je stao na pozornicu.
"Imamo pobjednike! Natjecanje za najljepšu haljinu. 3.mjesto osvojila je Hannah Gray! 2.mjesto Christina Evans. A najljepšu haljinu imala je Dorothy Downer!..." Svi su počeli pljeskati a Dorothy se popela na pozornicu. Ravnatelj joj je dao mali okvir u kojem je pisalo: "najljepša haljina bala, Dorothy Downer" I ispod je bila mala sličica njezine haljine.
"Natjecanje za najljepše odjelo. 3.mjesto osvojio je Victor Damien. 2.mjesto Justin Every. I najljepše odjelo imao je Alexandar Brown!" svi su pu počeli pljeskati i on je takožer dobio okvir gdje je pisalo "najljepše odjelo bala, Alexandar Brown." i bila je mala sličica njegovog odjela. Dorothy i Alexandar slikali su se sa njihovim okvirima i spustili su se dolje. Ravnatelj je proglasio završetak bala. Victor je uhvatio Dorothy za ruku i krenuli su prema sobi. Dorothy je okvir ostavila na svojem stolu i presvukla se u piđamu. Lagnula se na krevet pored Victora i oboje su utonuli u dubok san.
12:45 - Komentiraj ( 20 ) Print - On/Off

4.poglavlje
23.06.2010.

Spuštala se stepenicama do 3 kata.Krenula je hodnikom i ugledala knjižnicu. Ušla je unutra. Sve je bilo puno polica i knjiga. Skakutala je između polica i gledala knjige. A onda je na polici ugledala jednu malu knjižicu. Uzela ju je u ruke. Na njoj je pisalo "Dnevnik". Otišla je do stola, sjela se i otvorila prvu stranicu. Na njoj je pisalo "Dnevnik Christine Evans". Otvorila je prvu stranicu i počela čitati. A tada joj je netko došao s leđa i uzeo knjigu iz ruku.
"Hei, vrati mi knjigu!" Viknula je Dorothy i okrenula se. Iza nje je stajala jedna ljuta učenica.
"Zašto si tako ljuta?" Upitala ju je Dorothy.
"Možda zato što čitaš moj dnenik?"
"Oprosti, nisam znala da je tvoj, bio je na polici i ja sam mislila da je to neka knjiga. Žao mi je."
"Ma sve je uredu. Ja sam Christina Evans. Ovo je moja prva godina ovdje."
"Ja sam Dorothy Downer, drago mi je. I meni je ovo prva godina. U kojoj si skupini? Ja sam u skupini Kolist."
"ja sam u Peristu. Jesi li već nabavila haljinu za sutra?"
"Jesam,jako mi se sviđa."
"Ja nisam, hočeš li ići samnom kupiti jednu?"
"Može!" Rekla je Dorothy i zajedno su otišle kupiti haljinu. Ušle su u trgovinu. Christina je dugo birala haljinu. A onda je Dorothy ugledala jednu baš za Christinu. Crnu sa bijelim šarama.
"Evo, probaj!" Rekla je Dorothy i bacila joj haljinu u ruke. Christini je haljina stajala kao da je za nju krojena. Dorothy je bila oduševljena.
"Ovu ću!" zadovoljno je rekla Christina i otišla se presvući. Izašla je iz trgovine sa smješkom na licu i vrečicom u ruci. Požurile su u Postilox. Christina je otišla u svoju sobu, a Dorothy je otišla natrag u knjižnicu. Uzela je knjigu "Put kroz oblake" i izjurila van. Došla je u društvenu prostoriju Kolista. Na naslonjaču je još uvjek bio David sa knjigom u ruci. Prošla je pored njega i otišla u sobu. Sjela se na krevet i kroz prozor promatrala terene na kojima su se održavali treninzi iz različitih sportova. Dorothy i Marisa bile su sportski tip i voljele su sportove. U sobu je uletjela Marisa i Uspuhano rekla:
"Dororthy, ako misliš išta trenirati, požuri! Prijave za treninge počinju sada!" rekla je Marisa pokušavajuči doči do zraka.
"Evo me stižem!" rekla je Dorothy i skočila sa kreveta. Potrčala je za Marisom i došle su na teren. Tamo je bila profesorica koja predaje Sport i koja je trenerica svih sportova.
"Dobar dan! Ja sam trenerica Dolleyball. Sada počinju prijave za sportove. Ove školske godine trenirati če se letenje sa metlama, loptanje i gađanje loptom. Evo pomalo o svakom sportu. U letenju na metlama ćemo se utrkivati na metlama. Naučit čete neke trikove. U loptanju, dodavat čemo lopte jedno drugome, ali lopta po imenu "mjenjač smjera" svaki če put promjeniti smjer i lopta se neče dodirivati več čete je morati dodati pomoču svojih moći. A u gađanju loptom, loptom čemo gađati razne predmete, kao naprimjer kotlić, morati čete pogoditi što više staklenih bočica itd. Za svaki od tih sportova održat če se natjecanje 3 puta tjekom cijele godine. Sada čete dobiti papiriče na koje čete napisati svoje ime i sportove koje želite trenirati. Kada to napišete, papirić ubacite u ovu ovdje staklenu posudu. Sada je 5 sati poslije podne. Za pola sata dođite ovdje. Dobit čete popis stavri koje morate nabaviti za sport koj ste odabrali." rekla je trenerica Dolleyball. Dorothy je na svoj papirić napisala da želi trenirati letenje na metlama i gađanje loptom. Kada je stavila svoj papirić u posudu i krenula natrag u red, na kraju reda vidjela je Victora i Davida. Pogledom je tražila Christinu, no nije ju vidjela. Vratila se natrag u red. Kada su svi predali svoje papiriće, Dorothy i Marisa vratile su se natrag u društvenu prostoriju. Odmah za njima ušli su David i Victor.
"Hei, koje ste vi sportove odabarali?" Upitala ih je znatiželjno Dorothy.
"Ja sam letenje na metli, a David gađanje loptom." odgovorio je Victor.
"Marisa je odabrala loptanje, a ja letenje na metli i gađanje loptom." rekla je Dorothy i zavalila se u naslonjač. Za pola sata svi su se zajedno spustili dolje na teren. Svatko je dobio papirič sa stvarima koje trebaju nabaviti. Na Dorothynom papiriču pisalo je:
" Za letenje na metli:
metla
trenerka.
Za gađanje loptom:
1 kožna lopta
1 gumena lopta
trenerka" Svi su zajedno krenuli prema trgovinama. Ušli su u trgovinu sa sportskom opremom i svako je krenuo na svoju stranu. Dorothy je krenula prema odjelu sa metlama. Bio je velik izbor. Nakon krečeg razmišljanja odlučila se za metlu 2500. Krenula je prema loptama. Uzela je jednu crnu kožnu i bijelu gumenu. Posljednja joj je stanica bio dio sa trenerkama. Uzela je 2 trenerke. Jednu svijetlo zelenu i jednu bijelu. Uzela je takožer i 2 majce, bijelu i svijetlo zelenu.
16:26 - Komentiraj ( 9 ) Print - On/Off

3.poglavlje
22.06.2010.

Nakon slobodnog vremena, svi su otišli u veliku dvoranu na večeru. Ušli su unutra kroz velika drvena vrata. Tamo su bila 3 stola. Za svaku skupinu svoj. Dorothy se sjela i gledala oko sebe. Zidovi su bili žuto-zeleno-plavi, a strop je bio bijeli i na njemu su visjeli plavi, žuti i zelenu lusteri. Na drvenim stolivama sjajili su se stolnjaci. Svaki je stol imao drugu boju, boju svoje skupine. U jednom trenutku ispred nje na stolu se stvorila jedna žuta koverta. Na njoj je pisalo "Dorothy Downer, 1.razred". Otvorila ju je i u njoj je našla raspored sati. Nakon kratkog govora, ravnatelj Smith se sjeo i počeli su jesti. David je na svoj tanjur stavio sve šta se na tom stolu moglo vidjeti. Jeo je kao da nikada nije vidjeo hranu. Victor se samo nasmijao i počeo jesti. Na stolu je bilo svega što si poželjeo. Dorothy je uzela komad piletine. Glavom joj je prošla misao: "Joj,kad bi bar sada imala malo majoneze.", a tada se ispred nje stvorila majoneza. Što god si poželio, bilo bi na stolu. Kada su se punih trbuha vratili u sobe, Dorothy je na svojem krevetu našla žutu spavačicu na kojoj je pisalo "Kolist" i bila je slika medvjeda. Stavila ju je ispod jastuka i krenula se raspakirati. U ormar je spremila uniforme, a na drveni radni stol poslagala je slike i ostale uspomene. U ladice radnog stola posložila je knjige i stavila pero i tintu. Obukla je svoju spavačicu i sjela se na Victorov krevet. Na taj su krevet došli i Marisa i David. Šalili su se,pričali, smijali se do kasno u noć. Marisa i David su otišli spavati,a Dorothy i Victor su nastavili pričati. Nakon nekog vremena, Dorothy se naslonila na Victora i zaspala. On ju je legnuo na krevet i zaspao pored nje. Ujutro, probudile su ih zrake sunca koje su provirivale kroz prozor. Usali su se, obukli svoje uniforme i spustili su se u veliku dvoranu na doručak. Poslije doručka, otišli su u sobe, spremili potrebne knjige i bilježnice u ruksake i otišli na nastavu. Prvi sat imali su Čarobne Napitke. Ušli su u učionicu. Učionica je bila puna različitih kotlića, boćica sa sastojcima, žlica i svega ostalog. Dorothy i Marisa sjele su u drugu klupu do zida. Victor i David sjeli su iza njih. Dorothy je stavila svoj kotlić na pod ispod klupe, iz svog ruksaka izvadila knjige i pero i stavila ih na klupu. Tada je u učionicu ušao prof. Bronner.
"Dobar dan. Dobrodošli na vaš prvi sat Čarobnih Napitaka. Ja sam prof. Bronner i bit ću vaš profesor Čarobnih Napitaka...." govorio je prof.Bronner. Taj sat nisu ništa puno radili. Samo su se upoznali sa Čarobnim Napitcima. Kada se začulo zvono. Svi su skupili svoje stvari i otišli na drugi sat. Prvi dan im je prošao odlično. Poslije svih satova, Dorothy je došla u sobu i ostavila stvari. Zajedno sa Marisom, Victorom i Davidom spustila se u veliku dvoranu na ručak. Kada se sjela za stol, ravnatelj je počeo pričati.
"Moram vam reči važnu vjest. Sutra navečer, poslije večere koja če biti kao i inače u 7 sati, održati će se bal povodom početka nove školske godine. Nakon večere, otići ćete u svoje sobe i imati ćete pola sata za se spremiti za bal. Pronađite svoje parove za bal. A što se tiče odječe, djevojke obucite nešto veselo i lepršavo. Ne neke duge haljine koje se vuku po podu. To bi bilo to. Dobar vam tek."
"Ajme super. Poslije ćemo otići do trgovine sa odječom. Moramo si naći neke lijepe haljine za bal." rekla je Dorothy Marisi, a ona je samo zadovoljno kimnula glavom. Poslije ručka imali su slobodno vrijeme. Dorothy i Marisa su otišle kupiti haljine za bal. Istrčale su iz Postiloxa i krenule prema trgovinama. Na jednoj od trgovina vidjele su znakić haljine. Ušle su unutra. Sve je bilo puno različitih haljina. Marisa je ugledala jednu plavu. Uzela ju je u ruke. Na njoj su bile nacrtane male bijele note. Dorothy je ugledala jednu zelenu sa cvijetićima. Otišle su probati ih. Stajale su im savršeno. Sa punim večicama otišle su natrag u Postilox. Dorothy je spremila svoju haljinu u ormar. Netko joj je došao sa leđa i uhvati je za rame. Skočila je uplašeno i okrenula se. To je bio Victor.
"Ei. Htio sam te nešto pitati."
"Da,reci!"
"Pa ovaj...bili htjela ići samnom na bal?"
"Pa..može!" Dorothy je zadovoljno odgovorila i otišla u društvenu sobu. Tamo je bio David koj je čitao neku knjigu zavaljen u naslonjač.
"Šta to čitaš?" Znatiželjno ga je upitala Dorothy.
"Knjigu."
"Ma šta stvarno? A ja mislila da čitaš nešto drugo. Koju knjigu?"
"Neku koju sam posudio u knjižnici na 3. katu."
"Hvala šta si mi rekao da toga ima. Idem i ja posuditi jednu!" Veselo je izjavila Dorothy i krenula prema 3. katu
20:27 - Komentiraj ( 9 ) Print - On/Off

2.poglavlje
21.06.2010.

U subotu poslije ručka, Dorothy je otišla u svoju sobu, izvadila kofer i počela se pakirati. Na dno je stavila svoju uniformu. Na nju je stavila sve knjige i bilješnice, a na vrh je stavila slike i ostale uspomene. Kada se u nedjelju rano ujutro začula budilica, Dorothy je već bila na nogama. Iz svog je ormara izvadila bijele traperice i crnu majcu dugih rukava. Na noge je stavila svoje crne balerinke, uzela je svoj kofer i papigu i stala pored ulaznih vratiju. Do nje je stala Marisa. Baka ih je poljubila u obraz,a njihov mali brat je skočio na njih i snažno ih zagrlio. Otišle su kroz vrata vani. Autobusom su došle do luke. Kada su se ukrcale na brod,ušle su u jednu od soba. Tamo su odložile svoje stvari. Nakon nekoliko minuta u njihovu su sobu ušla 2 dečka.
"Bok! Možemo li biti sa vama u sobi?" Upitao je jedan od dečki.
"Možete." Sramežljivo je rekla Marisa. Oni su ušli u sobu,odložili svoje stvari i sjeli na dvosjed.
"Ja sam Victor, a ovo je moj prijatelj David. Mi smo 1.razred Postiloxa. A vi?"
"Ja sam Dorothy, a ovo je moja sestra blizanka Marisa. Mi smo također 1. razred." Odgovorila je Dorothy. I tako su se bolje upoznali i družili se nekoliko sati dok su se vozili brodom do otoka na kojem je bio Postilox. Kada su stigli do tog otoka, iskrcali su se na velikoj livadi. Nakon kraće šetnje stigli su do Postiloxa. Izgledao je tako čarobno. Ušli su unutra kroz velika drvena vrata. Unutra ih je dočekao ravnatelj Smith. Odveo ih je u veliku dvoranu. Tamo su bile posložene stolice za prvaše. Sjeli su se,a ravnatelj je držao govor. Nakon kračeg pričanja rekao je:
"A sada ćemo vas razvrstati. Postoje 3 skupine učenika. Skupina Raincost, Perist i skupina Kolist. Svaka skupina ima svog voditelja,boju i znak. Kada svi budete razvrstani,vaši če vas voditelji čekati ispred dvorane,a vi krenite za njima. Odvest će vas do vašeg dijela dvorca, odnosno do soba i društvene prostorije vaše skupine. Pa krenimo. Onaj koga prozovem,sjesti će na ovu stolicu i staviti ruke na ovaj stol,a stol će pokazati kojoj skupini pripadate. Prozvati ću prvog učenika. David Russel!"
"David, to si ti." šapnuo je Victor i odgurnuo ga. David je krenuo prema ravnatelju, sjeo na stolicu i stavio ruke na stol.
"Naš prvi učenik ušao je u skupinu....Kolist!" rekao je ravnatelj kada je pročitao što piše na stolu. David se ustao, a ravnatelj mu je oko vrata zavezao žutu maramu sa slikom medvjeda. Naime,žuta boja je boja Kolista i medvjed je njegov znak, boja i znak Perista su zelena i leptir, a boja i znak Raincosta su plava i pauk. Kada je već nekoliko učenika bilo razvrstano, ravnatelj je prozvao Dorothy. Ustala se, došla do ravnatelja, sjela na stolicu i stavila ruke na stol. Na stolu je pisalo isto kao i Davidu. Upala je u Koliste. Marisa i Victor su upali u istu skupinu kao Dorothy i David. Kada su svi bili razvrstani, izašli su ispred dvorane, a tamo ih je čekao njihov voditelj. On ih je odveo na četvrti kat. Stavio je ruku na zid i rekao lozinku njihove skupine. Zid se otvorio i svi su ušli u njihov dio dvorca. Izgledalo je prekrasno. Odveo ih je u sobu. Unutra su pronašli profesoricu Daklie koja je na krevete stavljala žute pločice sa imenima novih članova. Dorothy je odmah pronašla svoj krevet. Svoje stvari je stavila na pisači stol pored kreveta i bacila se na krevet. Pogledom je tražila svoju sestru Marisu. Marisa je svoj krevet našla je drugoj strani sobe. A onda je na krevetu do njenog ugledala Victora. Hajde, bar netko koga poznaje blizu nje. Bilo je oko 3 sata poslije podne. Imali su slobodno vrijeme. Dorothy i Victor su krenuli malo razgledati okolicu Postiloxa, a Marisa i David su ostali u sobi. Izašli su i krenuli razgledavati. Dorothy je na ramenu imala svoju papigu. Došli su u neku ulicu punu trgovina. Tamo su mogli kupiti nešto što im treba za školu ili nešto drugo. Ušli su u nekakav C&D Shop. Dorothy je kupila neke šarene bombone. Probala je jedan ljubičasti,a lice joj je postalo ljubičasto. Victor se nasmijao i probao jedan zeleni. Oči su mu postale zelene. A onda je svatko pojeo po jedan bijeli i sve se vratilo u normalu. Odlučili su da če se vratiti u dvorac i zeznuti Davida i Marisu. Dorothy je došla do parise koja se igrala sa svojom žabicom.
"Ei,očeš probati jedan?" Rekla je Dorothy i pružila joj vrećicu sa bombonima.
"Može!" odgovorila joj je i uzela jedan plavi. Za koj trenutak kosa joj je bila potpuno plava. Dorothy se nasmijala i dala joj jedan bijeli.
"Evo uzmi,kosa će ti ponovno biti smeđa." Marisa je sa sumnjom uzela bombon, a kosa joj je ponovno bila smeđa. Dorothy je dotrčala do Victora i dala mu vrečicu sa bombonima kako bi se našalio sa Davidom.
15:51 - Komentiraj ( 17 ) Print - On/Off

1. poglavlje
20.06.2010.

Uhvatila su se za ruke i otiše k njihovoj baki u dnevni boravak. Ona je gledala neku sapunicu na televiziji. Rekle su joj za ta pisma. Baka je bila jako ponosna. Uzela je papir u svoje ruke i prstima pokazala na popis stvari koje treba otoči kupiti. Ustala se, uzela papir, pozvala malog Chada i svi su zajedno stali ispred kuhinjskog stola. Uhvatili su se za ruke. Baka je podigla jednu ruku u zrak i glasno i razgovjetno rekla "Ulica Postilox!". U jednoj sekundi svi su bili u ulici punoj raznih trgovina. Dorothy se u čudu okretala oko sebe gledajuči sve te trgovine. Njen je mali polubrat Chad skakutao oko nje. Ušli su u trgovinu kotlića. Na policama su se sjaili kotliči raznih boja i veličina. Marisa i Dorothy su gledale kotliče na policama, a baka je krenula prema prodavaču koji je čitao novine.
"Dobar dan gospođo. Kako vam mogu pomoči?" rekao je prodavač spuštajuči novine na stolac.
"Dobar dan. Došli smo kupiti kotliče za ove mlade dame." Odgovorila mu je ponosno baka.
"Evo,ovo je najnovija kolekcija." Rekao je prodavač pokazujuči na policu.
"Ja bi ovaj bako! Ovaj ovdje,bijeli!" Radosno je rekla Marisa pokazujuči na bijeli kotlić.
"Odlično. Onda čemo uzeti jedan bijeli.A koji ti želiš Dorothy?" Baka ju je upitala.
"Hmm...neznam...nemogu se odlučiti...možda ovaj crni..Ili ovaj plavi...Ne,ne, uzeti ču ovaj sivi! Da,taj sivi!"
"Uredu,znači,uzeti čemo jedan bijeli i jedan sivi." Rekla je baka prodavaču koj je naplatio i spremio kotliče u kutije.
"Hvala i doviđenja." Rekao je prodavač koj im je davao kutije.
"Doviđenja!" Pozdravili su ga izlazeči iz trgovine. Sjeli su na klupicu i pogledali papir što još trebaju kupiti. Ušli su u trgovinu sa odječom. Tamo ih je dočekala jedna mlada žena. Došla je do njih i bacila se na posao. iz velikog je ormara izvadila 2 svjetlo zelene suknjice i 2 bijele košulje. Dala ih je Dorothy i Marisi i rekla im je da ih odu probati. Onda je iz manjeg ormarića izvadila 2 para bijelih cipelica i svijetlo zelene čarapice. Odnijela im je to u svlačionicu. Savršeno im je pristajalo. Stale u jedna pored druge a prodavačica je sa police uzela 2 bijela šeširića i 2 svijtlo zelena sakoa. Svakoj je stavila šeširić na glavu i svaka je obukla sako. Stajalo im je savršeno. A onda je prodavačica svakoj u ruke stavila po 1 sako,košulju,suknjicu,čarapice,šeširić i cipelice. tišle su se presvuči a prodavačica im je spremila uniforme u vrečice. Sljedeča im je stanica bila trgovina sa knjigama i ostalim priborom. Ušle su unutra. Trgovina je bila jako velika. Baka je došla do prodavača i zamolila ga popis knjiga za 1. razred. Prodavač je uzeo popis i došao do police sa knjigama. Uzeo je sve potrebne knjige i stavio ih u veliku košaru. Zatim ih je doveo do police sa bilježnicama gdje su djevojke odabrale bilježnice i stavile ih u košaru. A onda ih je odveo na 2.kat gdje su bila pera. Bio je velik izbor. Svakakvih boja i veličina. Dorothy je odmah vidjela pero koje joj se svidjelo. Stajalo je na zadnjoj polici,samo za sebe.
"Ovo ću!" Viknula je i dotrčala do police. Uzela ga je u ruke. Bilo je malo i svijetlo zelene boje. Sjailo se na laganom svijetlu. Djelovalo je tako čarobno. Dok se Dorothy divila peru koje je držala u ruci, Marisa je birala svoje. Nije se mogla odlučiti. Trčkarala je od police do police, nebi li našla ono koje joj se doista sviđa. Nakon dugog razmišljanja i trčkaranja odlučila se za veliko crno-bijelo pero. Svaka je dobila posebnu kutijicu i tintu za svoje pero. Prodavać im je sve spakirao u vrečice i svi su zadovoljno izašli iz trgovine. Preostao im je još samo posjet trgovini sa životinjama. Ušli su unutra. Unutra je bila velika buka. Prodavačica je došla do njih i upitala ih koju životinju žele. Žele li žabu,guštera,papigu ili zeca. Dorothy se odlučila za sniježno bijelu papigu, a Marisa za malu žutu žabu. Prodavačica je stavila papigu u krletku i žabu u mali aquari sa malim umjetnim otočičem. Izašli su iz trgovine,uhvatili su se za ruke,baka je jednu ruku dignula u zrak i rekla "Kuća!". U trenutku su se stvorili u kući. Dorothy je odtrčala u svoju sobu i svoju papigu stavila odmah do njenog stola. Knjige i pero je stavila na policu,kotlić na pod ispod police,a uniformu je spremila u svoj ormar. Nije mogla dočekati tu nedjelju da napokon sa svojom sestrom Marisom ode u Postilox. Bila je tako uzbuđena.14:46 - Komentiraj ( 17 ) Print - On/Off

Uvod
19.06.2010.

Dorothy je jedna vesela i uvjek nasmješena cura. Ona ima sestru Marisu i polubrata Chada. Dorothy i Marisa su jako bliske. Sve rade zajedno,one su bile sestre blizanke. Jednog kišnog ponedjeljka,dok je Dorothy čitala knjigu, čula je neki čudan zvuk. Okrenula se,a iza nje, na podu, bilo je nekakvo pismo. Ustala se i uzela ga u ruke. Pismo je bilo zamotano u nekakvu crvenu kovertu. Na toj je koverti pisalo "Za Dorothy Downer". Otvorila je kovertu i unutra je našla bijeli papir. Izvadila ga je i počela čitati. Mislila je da se netko šali sa njom. Na papiru je pisalo kako je ona djevojka sa skrivenim moćima i pozvana je u školu za usavršavanje tih moći. Kada je to pročitala viknula je "Marisa!",a u isto se vrijeme čuo glas koj doziva Dorothy iz druge sobe. Marisa i Dorothy dotrčale su jedna do druge i jedna drugoj pokazale crvenu kovertu i bijeli papir. Obije su bile pozvane u školu Postilox. Ta je škola stvarno postojala,ali za nju su znali samo oni sa skrivenim moćima.
12:11 - Komentiraj ( 3 ) Print - On/Off

1.post.
18.06.2010.

Bok!.
Ja ču na ovom blogu pisati priču Dorothy`s World.
Tko me želi čitati,samo naprijed.
Tko neželi,nemora.
Sutra,ili već danas možete očekivati uvod.
Biti će kratak,samo...uvod u priču.
Pozz!
15:21 - Komentiraj ( 0 ) Print - On/Off