< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Od 1993. godina poslao sam na adrese relevantnih pravnih i javnih soba,investitora i tzv. investitora,institucija i organizacija, nisku dopisa o sadržaju moguće suradnje u području medija, poduzetništva i financija čiji su učinci u korist hrvatskog naroda.
No, svaki dopis, s popratnom dokumentacijom, uglavnom je bio odbijen ili uopće nije razmatran (neke zamisli i programi su bezočno pokradeni - vidjeti,primjerice, Jutarnji list, koji se razvio nakon godina neuspješnog maketiranja od mog projekta HrvaSTka EXpress!,HrvaSTka ExpreSS!, Hrvatska Express! i sl., nap.p.), unatoč činjenici da su sadržaji dopisa bili itekako komercijalno vizionarski (i izvedivi unutar postojećih okolnosti).
Još je poraznija reakcija tipova koji 'imaju važnijeg posla', koji kao upravljaju državom (na naš račun i od naših davanja), koji 'vladaju', izigravaju posao u ministarstvima za poduzetništvo i sl. Sve to rade naravno račun svih poreznih obveznika (prošlih, sadašnjih i budućih, a ti porezni obveznici jesu-država!
Naime, ti dužnosnici, oboružani tajnicama i vozačima svojim (ne)radoma, a podržani svojom nesposobnošću, neznanjem lijenošću, nepotizmom, koristoljubivošću pravnim imunitetom i neodgovornošću gubitke Hrvatima i Hrvatskoj.
Navodim samo nekoliko dopisa koji su ostali (još) bez odgovora.Blog će se ažurirati...

Linkovi:

PODUZETNICI

PROJEKTI

100% NOVAC!!

IVAN OSTOJA- SAŽETAK ŽIVOTOPISA (KRONOLOŠKI):
1979: Izdavač,tvorac ‘niskotroškovne poslovne konstrukcije’ i producent TOP 10 hit ploče u Njemačkoj (s Kevinom Keeganom,tadašnjim najboljim nogometašem Europe) – ista je postala po parametrizaciji početnih troškova jedna od prethodnica kasnijih internet načina financiranja, proizvodnje, marketinga i distribucije u svjetskoj glazbenoj industriji; 1999/2000. osvojio vrhove relevatne mp3 top liste s virtualnim projektom TESLA GIRLS!;
1989: Suutemeljitelj nezavisnih medija i novinarstva u (S)RH, pokretač prvog komercijalnog tjednika (ST) koji je osnovan i pokrenut s 2.000,oo tadašnjih dinara,usprkos metočnim glasinama o većem iznosu. ST je inicijalno zamišljen kao dio budućeg medijsko-financijskog mini koncerna u koji je trebala spadati i komercijalno-investicijska banka ‘InveST plus!Banka’ ;
1990: Sudionik u koncipiranju i prvoj fazi osnutka jedne od prvih privatnih banaka u RH;
1992: Sudjelovao u pripremi pokretanja i osnivanja Svjetskog hrvatskog kongresa u Bonnu;
1999: Dobio odlične ocjene na testiranju provedenom od pripadnika Svjetske banke;
2000: Nakon neprihvaćanja Elaborata o potrebi prerastanja HAPU-a u Hrvatsku razvojnu agenciju, na ruševinama HAPU-a pokrenuo Hrvatsko društva za razvoj i poduzetništvo u kojoj je radio do listopada 2002;
2002: Suradnik Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo,kao i Saveza Štedno-kreditnih zadruga, u osnivanju Banke malog poduzetništva od svibnja 2002 (koja je bila strateški prioritet Vlade RH do lipnja 2003);
2002-2003: Promicatelj potrebe uvodjenja financijskih derivata na tržišta kapitala u Republici Hrvatskoj i Regiji kao načina trenutačnog uvećanja ukupnih vrijednosti (suradnja HGK,HIBO), i dr;

2003: SUPOKRETAČ I ARANŽER U NAJBOLJOJ VJERI (at best effort) KAPITALIZACIJE PROJEKTA: ’plusBANKA-BANKA ZA INVESTICIJE I PODUZETNIŠTVO d.d.’; 1996-2003: Sudjelovao kao savjetnik u stvaranju boljih svekolikih uvjeta razvoja i rada poduzetništva,te u cjelovitoj priptremi projekata malog i srednjeg poduzetništva – Forumi : Economic Development;

1992-2003: Radi lošeg rada sudova i nepoštivanja razumnih rokova radi postizanja pravičnog rješenja, usprkos činjenici da su tužba i ročište bili javni, oštećen sam od 1991. god za najmanje 2 milijuna DEM obične štete, ne računajući dokazanu izmaklu korist radi isključive krivnje pravosudnog sustava u zadržavanju štete do razine nemogućnosti naplate i druge dokazive nematerijalne štete;
1998-2003: S grupom stručnjaka (programera) razvija platformu internet mikroplaćanja 'MicroPhone' koja bi distribuirala medijske sadržaje online, sa isplativim - klirinškim - načinima plaćanja takvih razmjera (u ovom su trenutku transaktivni troškovi plaćanja putem kartice preskupi);.

Obrazovanje: VSS (Filozofski fakultet + Novinarstvo-informatika) uz ekonomske radionice i certifikate sa seminara (HBOR, Advanced Business Studies)
Drugo: Rodjen sam u Splitu 1957 / Nikad kažnjavan / Govorim i pišem engleski, pasivno znanje njemačkog i talijanskog jezika / Posjedujem vozačku dozvolu B-kategorije / Poznajem rad na kompjuteru (tekst-tablični programi), i dr.
Politika: Podrška HDZ-u od 1990, pionir potrebe stvaranja političkog i gospodarskog Pokreta Hrvata neglasača (od 1996.) s korektivnom i monitoring ulogom na svim političkim i društvenim razinama.

DODATNO:

Obzirom na moja ukupna iskustva i spoznaje, praktički sam sposoban za rad i savjetovanje u područjima:
- razvoj privatnog sektora, malog i srednjeg poduzetništva,poticanje i podrška novim projektima,
- financiranje malog i srednjeg poduzetništva,te mikrofinanciranje,
- razvoj poslovnih planova i tržišta,
- marketing,
- aranžiranje-kapitalizacija,
- kontakt s medijima im javnošću, priprema svjesti javnosti o značenju
malog gospodarstva te odbrana interesa istog,
- upravljanje projektima i radom ureda,
- financije projekta u(u etapama),
- nadgledanje razvoja projekta i procjenjivanje prema zadatim parametrima,
- utjecanje na zakondovanu reformu sa ciljem stvaranja povoljnijeg okružja
za financiranje malog i srednjeg poduzetništva, i dr.

IVAN OSTOJA - DOPISI
23.11.2005., srijeda
GRAD ZAGREB TRAŽI SAVJETNIKA ZA MEDIJE - MOJA APLIKACIJA


Što mislite, je li ovaj vrlo polovično ostvareni životopis, ponajviše zbog sudova i administracije Republike Hrvatske, dostatan za mjesto medijskog savjetnika?


Ivan Ostoja
----1000 Zagreb
Kontakt:098/198 63 57 Email: ivanostoja@net.hr
Više info: http://poduzetnici.blog.hr, http://projekti.blog.hr, i dr.

Stručna služba Gadske skupštine grada Zagreba
Ulica sv. Ćirila i Metoda 5
10.000 Zagreb

U Zagrebu, 20. studenog 2005.


Pr: NATJEČAJ ZA STRUČNOG SAVJETNIKA ZA MEDIJE

Poštovani,

Javljam se na Vaš oglas za radno mjesto Stručnog savjetnika za medije, obzirom da sam svojim iskustvom, inovativnošću i svojedobnim pionirskim radom, jedan pod najzaslužnijih što mediji u današnjem sadržaju i obliku uopće postoje u Hrvatskoj.

Sposoban sam udovoljiti zahtjevima gorenavedenog radnog mjesta.

Jedan sam od pokretača komercijalnih nezavisnih medija u Hrvatskoj, te sam istim promijenio praktičnu društvenu funkciju i svrhu, tekstovne matrice i grafički izgled.

Vjerujem da bih se izvrsno uklopio u Vašu radnu sredinu, te da bi mojim angažmanom projekti Grada Zagreba i komunikacija s gradjanima ostvarili posve novu dimenzije.

Nadalje, odlično poznajem probleme i rješenja za malo i srednje poduzetništvo, načine financiranja i ukupne podrške poduzetnicima koji praktično ne postoje ni u Gradu Zagrebu niti u Republici Hrvatskoj.

Pod uvjetom da i ovaj natječaj nije za isključivo podobne, biti ću zahvalan ukoliko budete razmotrili moju ponudu i pozvali me na razgovor za posao.

S poštovanjem,


Ivan Ostoja


Prilozi:

I. Životopis;
II. Domovnica;
III. Diploma Filozofskog fakulteta (Engleski jezik i talijanski jezik);
IV. Diploma Fakuleta novinarstva (Fakultet političkih znanosti)
V. Potvrda o nekažnjavanju



ŽIVOTOPIS

Ime i prezime: Ivan Ostoja
Datum rodjenja: 18.09.1957
Adresa: -----------------
Tel/Mob: 098/198 63 57
Email: ivanostoja@net.hr

OBRAZOVANJE:
Diplomirao Engleski/Talijanski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Diplomirao novinarstvo (tada je to imalo profil i informatičkih znanja) na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.
Govorim i pišem engleski. Pasivno znanje njemački i talijanski.
Izvrsno znanje služenja kompjuterom (MS Word, tablični programi, programiranje web stranica) i resursima interneta.
Dodijeljen mi je certifikat u odnosu na seminare o malom poduzetništvu i razvoju istog od strane Hrvatske banke za obnovu i razvoj (2003.)
Prema izvješću gosp.Vanje Kalogjere,tadašnjeg direktora Hrvatske agencije za promicanje ulaganja, predstavnici Svjetske banke su mi dodijelili najvišu ocjenu pri testovima provedenim na zaposlenicima HAPU 1999. godine.

OPĆI PODACI:
Nisam nikad kažnjavan.
Posjedujem vozačku dozvolu B kategorije.
Izvrsno znanje služenja kompjuterom (MS Word,tablični programi,programiranje web stranica) i resursima interneta.

RADNO ISKUSTVO:

MEDIJI:
a. Pokrenuo sam i poslovno razvio prvi nezavisni komercijalni tjednik u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji (danas taj tjednik uživa tzv. milestone status medijskog standarda u hrvatskoj i jugoistočno europskoj medijskoj povijesti; Bio sam urednik u tri tiskovine;
b. Skrećem pozornost na moje maketiranje dnevnog infoida – informativnog tabloida - HRVATSKA EXPRESS! (koji je poslužio i kasnijem rubriciranju 'Jutarnjeg lista') od 1994. godine, te rad s hrvatskim programerom na platformi sustava mikro plaćanja putem interneta radng naziva 'MicroPhone' (označava plaćanje putem telefonskih računa i servera što donosi daljnje sniženje cijena novcu; sustav je poglavito referentan za distribucije,kupnju i prodaju online proizvoda i usluga);
c. 1979. godine sudjelovao sam u postavci, produkciji i izdavanju hit single-a (Kevina Keegana) koja je danas obrazac modela poslovne konstrukcije i hit sadržaja.Ista je osvojila TOP 10 njemačke službene top liste, s operativnim zahvatima koji su predstavljali poslovnu i organizacijsku viziju internet ustroja diskografske industrije.

AGENCIJE ZA EKONOMSKI RAZVOJ:
a. Suradjivao sam s Hrvatskom agencijom za promicanje ulaganja (1999-2000).
b. Bio sam direktor privatne razvojne agencije (Hrvatsko društvo za razvoj i poduzetništvo) od siječnja 2001-kolovoza 2003.

OBRAZOVANJE:
Predavao sam u osnovnim i srednjim školama u Zagrebu (Engleski jezik).

AKTIVNOSTI:
Suradjivao sam s Ministrarstvom za obrt,malo i srednje poduzetništvo u pripremi i pokretanju banke z male poduzetnike. Projekt je abortiran od strane Ministarstva radi izbora (2003.)

IVAN OSTOJA- ŽIVOTOPIS-DETALJNIJI:

1979: Izdavač,tvorac ‘niskotroškovne poslovne konstrukcije’ i producent TOP 10 hit ploče u Njemačkoj (s Kevinom Keeganom,tadašnjim najboljim nogometašem Europe)–ista je postala po parametrizaciji početnih troškova jedna od prethodnica kasnijih internet načina financiranja, proizvodnje, marketinga i distribucije u svjetskoj glazbenoj industriji; 1999/2000. osvojio vrhove relevatne mp3 top liste s virtualnim projektom TESLA GIRLS.
1989: Suutemeljitelj nezavisnih medija i novinarstva u (S)RH, pokretač prvog komercijalnog tjednika (ST) koji je osnovan i pokrenut s 2.000,00 tadašnjih dinara. ST je trebao biti dijelom medijsko-financijskog mini koncerna u koji je trebala spadati i komercijalno-investicijska banka ‘InveST plus!Banka’.
1990: Sudionik u koncipiranju i prvoj fazi osnutka jedne od prvih privatnih banaka u RH.
1992: Sudjelovao u pripremi pokretanja i osnivanja Svjetskog hrvatskog kongresa u Bonnu.
1992-1997: Izradio elaborat i maketu prve hrvatske privatne dnevne novine ‘HRVATSKA EXPRESS!’-trenutačno u izradi prvog elektronskog interaktivnog i tiskovnog izdanja dnevne novine-portala ’HRVATSKA e-XPRESS!;
1999: Dobio odlične ocjene na testiranju provedenom od pripadnika Svjetske banke.
2000: Nakon neprihvaćanja Elaborata o potrebi prerastanja HAPU-a u Hrvatsku razvojnu agenciju, na ruševinama HAPU-a pokrenuo sam Hrvatsko društva za razvoj i poduzetništvo čiji sam direktor bio do listopada 2002.
2002: Suradnik Ministarstva za obrt,malo i srednje poduzetništvo,kao i Saveza Štedno-kreditnih zadruga, u osnivanju Banke malog poduzetništva od svibnja 2002 (koja je bila strateški prioritet Vlade RH do lipnja 2003) .
2002-2003: Promicatelj potrebe uvodjenja financijskih derivata na tržišta kapitala u Republici Hrvatskoj i Regiji kao načina trenutačnog uvećanja ukupnih vrijednosti (suradnja HGK,HIBO), i dr.
2003: SUPOKRETAČ I ARANŽER U NAJBOLJOJ VJERI KAPITALIZACIJE PROJEKTA: ’plusBANKA-BANKA ZA INVESTICIJE I PODUZETNIŠTVO d.d.’.
1996-2003: Sudjelovao kao savjetnik u stvaranju boljih svekolikih uvjeta razvoja i rada poduzetništva,te u cjelovitoj priptremi projekata malog i srednjeg poduzetništva – Forumi : Economic Development.

1992-2003: Radi lošeg rada sudova i nepoštivanja razumnih rokova radi postizanja pravičnog rješenja, usprkos činjenici da su tužba i ročište bili javni, oštećen od 1991. god za najmanje 2 milijuna DEM obične štete, ne računajući dokazanu izmaklu korist radi isključive krivnje pravosudnog sustava u zadržavanju štete do razine nemogućnosti naplate i druge dokazive nematerijalne štete (danas dokaziva šteta iznosi oko 150 milijuna kn-moj zahtjev za naknadu štete trenutačno je u Državnom odvjetništvu RH).

1998-2003: S grupom stručnjaka (programera) razvija platformu internet mikroplaćanja 'MicroPhone' koja bi distribuirala medijske sadržaje online, sa isplativim načinima plaćanja takvih razmjera (u ovom su trenutku transaktivni troškovi plaćanja putem kartice preskupi).

Obrazovanje: VSS (Filozofski fakultet + Novinarstvo-informatika) uz ekonomske radionice i certifikate sa seminara (HBOR, Advanced Business Studies i dr.)

Drugo: Rodjen u Splitu 1957 / Nikad kažnjavan / Govori i pišem engleski, pasivno znanje njemačkog i talijanskog jezika / Posjedujem vozačku dozvolu B-kategorije / Poznajem rad na kompjuteru (tekst-tablični programi), i dr.
Politika: Podrška HDZ-u od 1990, pionir potrebe stvaranja Stranke ili Pokreta Hrvata neglasača (od 1996.) s korektivnom i monitoring ulogom na svim političkim i društvenim razinama.
DODATNO:
Obzirom na moja ukupna iskustva i spoznaje, praktički sam sposoban za rad i savjetovanje u područjima:
- razvoj privatnog sektora, malog i srednjeg poduzetništva,poticanje i podrška novim projektima,
- financiranje malog i srednjeg poduzetništva,te mikrofinanciranje,
- razvoj poslovnih planova i tržišta,
- marketing,
- aranžiranje-kapitalizacija,
- kontakt s medijima im javnošću, priprema svjesti javnosti o značenju
malog gospodarstva te odbrana interesa istog,
- upravljanje projektima i radom ureda,
- financije projekta u(u etapama),
- nadgledanje razvoja projekta i procjenjivanje prema zadatim parametrima,
- utjecanje na zakonodavnu reformu sa ciljem stvaranja povoljnijeg okružja
za financiranje malog i srednjeg poduzetništva,
i drugo.

- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>