< listopad, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Od 1993. godina poslao sam na adrese relevantnih pravnih i javnih soba,investitora i tzv. investitora,institucija i organizacija, nisku dopisa o sadržaju moguće suradnje u području medija, poduzetništva i financija čiji su učinci u korist hrvatskog naroda.
No, svaki dopis, s popratnom dokumentacijom, uglavnom je bio odbijen ili uopće nije razmatran (neke zamisli i programi su bezočno pokradeni - vidjeti,primjerice, Jutarnji list, koji se razvio nakon godina neuspješnog maketiranja od mog projekta HrvaSTka EXpress!,HrvaSTka ExpreSS!, Hrvatska Express! i sl., nap.p.), unatoč činjenici da su sadržaji dopisa bili itekako komercijalno vizionarski (i izvedivi unutar postojećih okolnosti).
Još je poraznija reakcija tipova koji 'imaju važnijeg posla', koji kao upravljaju državom (na naš račun i od naših davanja), koji 'vladaju', izigravaju posao u ministarstvima za poduzetništvo i sl. Sve to rade naravno račun svih poreznih obveznika (prošlih, sadašnjih i budućih, a ti porezni obveznici jesu-država!
Naime, ti dužnosnici, oboružani tajnicama i vozačima svojim (ne)radoma, a podržani svojom nesposobnošću, neznanjem lijenošću, nepotizmom, koristoljubivošću pravnim imunitetom i neodgovornošću gubitke Hrvatima i Hrvatskoj.
Navodim samo nekoliko dopisa koji su ostali (još) bez odgovora.Blog će se ažurirati...

Linkovi:

PODUZETNICI

PROJEKTI

100% NOVAC!!

IVAN OSTOJA- SAŽETAK ŽIVOTOPISA (KRONOLOŠKI):
1979: Izdavač,tvorac ‘niskotroškovne poslovne konstrukcije’ i producent TOP 10 hit ploče u Njemačkoj (s Kevinom Keeganom,tadašnjim najboljim nogometašem Europe) – ista je postala po parametrizaciji početnih troškova jedna od prethodnica kasnijih internet načina financiranja, proizvodnje, marketinga i distribucije u svjetskoj glazbenoj industriji; 1999/2000. osvojio vrhove relevatne mp3 top liste s virtualnim projektom TESLA GIRLS!;
1989: Suutemeljitelj nezavisnih medija i novinarstva u (S)RH, pokretač prvog komercijalnog tjednika (ST) koji je osnovan i pokrenut s 2.000,oo tadašnjih dinara,usprkos metočnim glasinama o većem iznosu. ST je inicijalno zamišljen kao dio budućeg medijsko-financijskog mini koncerna u koji je trebala spadati i komercijalno-investicijska banka ‘InveST plus!Banka’ ;
1990: Sudionik u koncipiranju i prvoj fazi osnutka jedne od prvih privatnih banaka u RH;
1992: Sudjelovao u pripremi pokretanja i osnivanja Svjetskog hrvatskog kongresa u Bonnu;
1999: Dobio odlične ocjene na testiranju provedenom od pripadnika Svjetske banke;
2000: Nakon neprihvaćanja Elaborata o potrebi prerastanja HAPU-a u Hrvatsku razvojnu agenciju, na ruševinama HAPU-a pokrenuo Hrvatsko društva za razvoj i poduzetništvo u kojoj je radio do listopada 2002;
2002: Suradnik Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo,kao i Saveza Štedno-kreditnih zadruga, u osnivanju Banke malog poduzetništva od svibnja 2002 (koja je bila strateški prioritet Vlade RH do lipnja 2003);
2002-2003: Promicatelj potrebe uvodjenja financijskih derivata na tržišta kapitala u Republici Hrvatskoj i Regiji kao načina trenutačnog uvećanja ukupnih vrijednosti (suradnja HGK,HIBO), i dr;

2003: SUPOKRETAČ I ARANŽER U NAJBOLJOJ VJERI (at best effort) KAPITALIZACIJE PROJEKTA: ’plusBANKA-BANKA ZA INVESTICIJE I PODUZETNIŠTVO d.d.’; 1996-2003: Sudjelovao kao savjetnik u stvaranju boljih svekolikih uvjeta razvoja i rada poduzetništva,te u cjelovitoj priptremi projekata malog i srednjeg poduzetništva – Forumi : Economic Development;

1992-2003: Radi lošeg rada sudova i nepoštivanja razumnih rokova radi postizanja pravičnog rješenja, usprkos činjenici da su tužba i ročište bili javni, oštećen sam od 1991. god za najmanje 2 milijuna DEM obične štete, ne računajući dokazanu izmaklu korist radi isključive krivnje pravosudnog sustava u zadržavanju štete do razine nemogućnosti naplate i druge dokazive nematerijalne štete;
1998-2003: S grupom stručnjaka (programera) razvija platformu internet mikroplaćanja 'MicroPhone' koja bi distribuirala medijske sadržaje online, sa isplativim - klirinškim - načinima plaćanja takvih razmjera (u ovom su trenutku transaktivni troškovi plaćanja putem kartice preskupi);.

Obrazovanje: VSS (Filozofski fakultet + Novinarstvo-informatika) uz ekonomske radionice i certifikate sa seminara (HBOR, Advanced Business Studies)
Drugo: Rodjen sam u Splitu 1957 / Nikad kažnjavan / Govorim i pišem engleski, pasivno znanje njemačkog i talijanskog jezika / Posjedujem vozačku dozvolu B-kategorije / Poznajem rad na kompjuteru (tekst-tablični programi), i dr.
Politika: Podrška HDZ-u od 1990, pionir potrebe stvaranja političkog i gospodarskog Pokreta Hrvata neglasača (od 1996.) s korektivnom i monitoring ulogom na svim političkim i društvenim razinama.

DODATNO:

Obzirom na moja ukupna iskustva i spoznaje, praktički sam sposoban za rad i savjetovanje u područjima:
- razvoj privatnog sektora, malog i srednjeg poduzetništva,poticanje i podrška novim projektima,
- financiranje malog i srednjeg poduzetništva,te mikrofinanciranje,
- razvoj poslovnih planova i tržišta,
- marketing,
- aranžiranje-kapitalizacija,
- kontakt s medijima im javnošću, priprema svjesti javnosti o značenju
malog gospodarstva te odbrana interesa istog,
- upravljanje projektima i radom ureda,
- financije projekta u(u etapama),
- nadgledanje razvoja projekta i procjenjivanje prema zadatim parametrima,
- utjecanje na zakondovanu reformu sa ciljem stvaranja povoljnijeg okružja
za financiranje malog i srednjeg poduzetništva, i dr.

IVAN OSTOJA - DOPISI
07.10.2005., petak
OVAKO IZGLEDAJU ODGOVORI ODGOVORNIH I NADLEŽNIH OSOBA

Nakon posjete Danu europskih poduzetnika, još jednoj deklarativnoj i normativnoj manifestaciji na kojoj se pojave ministar i ministrići, podijele par osmjeha i pobjegnu obavljati 'svoje obveze', na stolu i kompjuteru dočekala me je hrpa šokantnih i iznenadjujućih poruka, odnosno izočnost očekivanih odgovora.
Sve to, dakako, zaslužuje materijalno-kaznene sankcije jer (ni)su ih poslali ljudi od čijeg rada zavisi sudbina Hrvata kao naroda i hrvatskih poduzetnika.

PORUKA 1: Gdja ZRinka Blažević, časna gospodja iz časne obitelji, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na moju zamolbu za sastanak u svrhu dogovaranja suradnje oko cjelovitijeg finnaciranja samozapošljavanja putem pokretanja poduzetništva, ljubazno je odgovorila 'kako su već angažirani stručnjaci u području kojeg nudite, te se nažalost ne možemo odazvati Vašoj ponudi'.
Hrvatska je inače poznata kao zemlja 'stručnjaka', počevši od civilizacijskog otpada - političara,koji su mahom koristoljubni, praktični antihrvati, neprosvijetljeni i očajnog znanja, nesposobni za sve osim za izdaju, korupciju i blebetanje na trošak poreznih obevznika, odnosno naroda.
Gdje su bili ti stručnjaci, koji su eto upravo angažirani od strane HZZ-a, zadnjih deset godina, tijekom kojih je Hrvatska naprosto bankrotirala, dezinvestirala se, upala u talački vanjski i unutranji nekvalitetni dug, političkom voljom se okupirala stranim bankama koje su dobile banke u Hrvatskoj de facto besplatno...?
Gdje su bili 'stručnjaci' za vrijeme bezočne pljačke političara i tzv. današnjih tajkuna, koji svi redom nisu imali zajedno 1000 današnji kuna u džepu kada su 'kupovali vrjedna i 'dohodovn poduzeća i lokacije? Ti tipovi su pripadali, kao i većina importiranih ili nastalih političara (poput primjerice Joce Vlaisljavević, znane kao Jadranka Kosor) moralnom polusvijetu ili priobisvijetu...
Gdje su bili 'stručnjaci', koji su sada angažirani, dok je Hrvatska gospodarski izdisala,za vrijeme mkuponske 'privatizacije' koje je eklekantan obrazac političke plačke javne imovine, tj imovijne sviju nas koji nismo političari ili od njih izavbrani 'tajkunčići'?

PORUKA 2: Iz Fonda za razvoj i zapošljavanje, ravnatelj i navodni general Popović koji je po podobnosti smješten u tu sinekuru, nije niti odgovorio na kratki dopis kojeg sam osobno odnijeo. Kao i gdja Ana Vincek-i još nešto Šepić,Šapič i sl. iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Niti Ivan Bračić. Oni,kao birokratski paraziti bez odgovornosti i čak mogućnosti materijalno-kaznene sankcije za (ne)učinjeno, kao 'rade' svoje poslove, a nemaju vremena za najvažnije područje - ostvarenje što cjelovitije razine i načina financiranja poduzetništva!!
Kao Hrvat, k tome žrtva njihova pravosudnog sustava, nabijem ih sve na...

PORUKA 3: Niti iz splitskog Gradskog poglavarstva nitko se ne javlja nakon mojih dopisa, i uvodnih razgovora.Vjerojatno jer niti ne znaju pročitati email, odnosno čitaju ih ili pokušavaju pročitati i analizirati njihove uglavnom (čast izuzecima) polupismene tajnice.
Ipak, temeljni je razlog što oni nemaju pojma što je poduzetništvo, nemaju pojma ni što je kvalitetno financiranje, oni svoje položaj shvaćaju kao vrijeme valdanja u svoju korist ili pak korist 'poduzetnika' koje odsustvo trodiobe vlasti ne pita odakle im novac.
A ti 'poduzetnici' do svog položaja i kapitala većinom su došli korupcijom, klasičnim kriminalom, zastarama i sl. uzrokovanim političkim 'poduzetništvom' i tome slično.
Dakle, politički kriminal i legalizacija posljedica tog kriminala u Hrvatskoj očito predstavljaju način života (modus vivendi), a ne samo način rada (modus operandi).

PORUKE 4,5: Tko mi još (ne) odgovara? Moj dragi poznanik Mate Renić, koji je zapravo bio mecena početne postavke premise www.stopostonovac.com, šalje SMS meni kao medijskom pikoniru u Hrvatskoj, kao dokazivo-praktičnom vizionaru kojeg su sudovi Republike Hrvatske onemogućili u sprovedbi danas superisplativih programa, sadržaja: Ivane, ti si jedan cirkusant...
Inače, Mate Renić je upravo uništio mjesečnik CROATIABIZ (prestao izlaziti u srpnju o.g)

Mišo Šajatović, moj dragi kolega, s kojim sam svojedobno na mahove suradjivao dok je bio uredbnik Poslovnog svijeta u Večernjem listu (objavio sam nekoliko tekstova, o arbitraži itd.), odbacuje bez čitanja moju poruku o suradnji u području cjelovitog financiranja poduzetništva za novi magazin LIDER.
Inače, priprema LIDER-a je kao stajala 7,5 milijuna kn, a rodjaci iz Euroherca (ili AGRAMA kako se već zove ta 'herceg-bosanska' peglaonica magle) kao stoje iza tog programa. Bljak.

Od: MAILER-DAEMON@mxout2.iskon.hr Dodaj u adresar
Za: ivan-ostoja@net.hr
Naslov: failure notice
Datum: Wed, 05 Oct 2005 08:57:27 +0200
Hi. This is the qmail-send program at mxout2.iskon.hr.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.
:
195.29.221.244 does not like recipient.
Remote host said: 553 Rejected by final destination
Giving up on 195.29.221.244.


Djurdjica Klancir, urednica takodjer novog magazina BUSINESS.HR nije niti odgovorila na moju aplikaciju kada su tražili novinare i urednike.

Itd. itd. da sada ne nabrajam dalje.

'Kvaka' je u tome što mi HBOR i banke već osam godina (i duže) ne odobravaju kredite za izvozne i Hrvatskoj deficitarne medijske proizvode.

Sada tek vidite kolika je moja nematerijalna i naravno materiajlan šteta uzrokovana (ne)radom, odnosno nepravičnim radom sudova u Hrvatskoj.

O 'kupovini' Slobodne Dalmacije od strane EPH, aranžiranoj od 'bizismena' iz Austrije, Ive Sanadera, uskoro.

Kao i istina o aranžeru.





- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>