nedjelja, 25.09.2005.

Noć moći marketinga koji ne poznaje granice



"Noć gutača reklama" je inačica svjetskog festivalskog eventa "The night of the Adeaters" koji u svojem programu jednom godišnje nudi pregled najboljih, najkreativnijih i najprovokativnijih svijetskih reklama! Ovaj se festival održava u 160 gradova diljem svijeta. Jedan od njih je i Zagreb. 01.10. ove godine festival će se održati na dva mjesta u Zagrebu, i to u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, i u kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma, s početkom u 20 sati. Nažalost sve su karte rasprodane, ali sigurno će biti prikazana snimka na tv-u. Ustvari kad malo pogledaš te svjetske reklame, naše su najiritantnije i blesave. Naše televizije su lude za tim da stave takve reklame u zadnjih 30 sekundi nekog filma, onda fakat pošizim! Naša domaća reklamna produkcija vapi za inovativnošću, no mi smo samo Hrvati premazani svim mastima osim onima za uspješnost i poduzetnost. Svi su sposobni iz svojih reklamnih studija iznjedriti nešto posve nejestivo i neprobavljivo, samo što stranci za tako nešto ispljunu hrpu para, dok se kod nas većina stvari radi niskobudžetski - kol'ko daješ, tol'ko i primaš, ne? Samo se sjetite izjave 'Antonio, vruće mi je!' ili 'Najbolji prašak'!!! Da, da, da, ima još hrpa loših, jako loših i totalno negledljivih i po živce i mentalno zdravlje pogubnih reklama, ali kamo bismo stigli kad bismo im svima odali počast?!

| 14:34 | Komentari (31) | Isprintaj | #

nedjelja, 18.09.2005.

CSI u službi zločina

Image Hosted by ImageShack.us
Nama tako zanimljiva serija CSI i nije tako bezazlena. U Americi porotnici očekuju da, na primjer, čudotvorna DNK analiza bude gotova čas posla, kao u seriji, dok je to u stvarnosti vrlo dugotrajan i skup proces. No, mnogo gora posljedica je ta što i kriminalci gledaju seriju - i dobivaju besplatne instrukcije. Sad više ni jedan osumnjičeni kriminalac, ma koliko žedan bio, neće zatražiti piće u policijskoj postaji, jer zna da je tako dopustio forenzičarima da lako dođu do njegovog DNK. Silovatelji su počeli redovno koristiti kondome, da ne bi ostavili biološke tragove, a provalnici nose rukavice, jer je jedan otisak prsta dovoljan da ih se identificira i osudi. No, najpodmuklija metoda koju su s one strane zakona naučili od Gila Grissoma, Horatia Cainea, Maca Taylora , vezana je za kradljivce auta. Da bi zbunili kriminologe, zločinci sad u pepeljari ukradenog auta namjerno ostave opuške - ali opuške koje su pokupili iz prve ulične kante za smeće; umjesto da identificiraju počinitelje po njihovoj DNK na opušcima, zbunjeni forenzičari mogu samo zaključiti da je u autu bilo dvadesetak različitih ljudi... Da, ustvari kad bolje razmisliš, gledajući te serije možeš napraviti savršen zločin!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

| 19:35 | Komentari (39) | Isprintaj | #

subota, 10.09.2005.

SIMPLY FIRED!!

Image Hosted by ImageShack.us

Jim Garrison, 39-godišnji kompjuterski inženjer iz Colorada, je nakon završenog sastanka prolazio pored stola, vidio nepojedenu pizzu i poslužio se, smatrajući da je šteta bacati dobru hranu kad je već plaćena. Ono što nije znao je da je nekoliko drugih zaposlenika već isplaniralo kako će nepojedenu pizzu odnijeti kući. Oni su Garrisona prijavili upravi i mjesec dana kasnije dobio je otkaz. Garrisonova konkurencija bili su jedan idiot tvrd na ušima, koji je pogrešno čuo šefove upute da poslovne tajne snimi na mikrofilm pa ih je umjesto toga e-mailom poslao 'Michaelu Finnu', skladištar koji je uhvaćen kako čini razne gadosti s ortopedskim protezama te nosač pokućstva koji je uhvaćen s kolegom - mačevali su se vibratorima u spavaćoj sobi njihove vlasnice umjesto da joj prenose pokućstvo iz te sobe. Mene je, ipak, najviše impresionirala cura koju su toliko fascinirale priče o bizarnim otkazima na simplyfired.com da je, čitajući ih na poslu, potrošila na to previše radnog vremena i zato dobila otkaz. Stoga, pamet u glavu, jer nikad neznate zbog koje gluposti budete dobili otkaz!

Image Hosted by ImageShack.us

| 21:12 | Komentari (35) | Isprintaj | #

subota, 03.09.2005.

Mr and Mrs Smith

Image Hosted by ImageShack.us

John (Brad Pitt) i Jane Smith (Angelina Jolie) su bračni par iz predgrađa koji živi naizgled prilično dosadnim životom. Ali svaki od njih skriva veliku tajnu: gospodin i gospođa Smith zapravo su izvrsno plaćeni i nevjerojatno učinkoviti profesionalni ubojice koji rade za konkurentske organizacije. Dodatnu gledanost film je dobio zahvaljujući razvodu Brada Pitta i Jennifer Aniston, koji je kako neki tabloidi navode uzrokovala Angelina Jolie. Da, ti svi događaji bili su izvrsna promocija za film, mada meni film i nije nešto posebno. Ubi ga, ubi ga!! ali ipak neću??!! Poruka filma je jasna, ako ti bračni partner ne valja, serviraj mu bombu za večeru i to je to!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

| 17:34 | Komentari (42) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>