ovo je potpis

03.06.2012., nedjelja

Dnevni touche - onaj lijepi

Taman kad sam napisala prošli post sunce je izašlo, nebo se razvedrilo, oblaci se raspršili i proljeće je napokon moglo krenuti u ljeto. Iskoristila sam to maksimalno, i sad (dok se nebo mrgodi) lovim priliku da napišem nešto i o onim lijepim (svako)dnevnim momentima.

Uvijek mi se sviđalo što je u Parizu većina trgovina specijalizirana, tako da imate dućančiće koje prodaju samo sir, ili samo čokoladu, ili samo vino.... Ili samo mušku robu, dućane za posebne sportove, ili npr - samo za cipele (bez prodaje tenisica).

Konkretna slika je slikana u ulici gdje "ima sve za golf". Dućani za muške i ženske golfere, za štapove, za popravku oštećenih proizvoda za golf i tako dalje.... Isto tako ima i "ulica" za jahtaše, skijaše, muzička ulica i tako dalje....



Lijepih momenata ima na svakom kutu, što se ono kaže:

plavi dečko i roza curka (inače, na prodaju):



radoznali golubovi (osobno ih ne volim, ali baš su zgodni za vidjeti):



piknik u mladosti:



šetnja u starosti:



prijateljsko druženje:



obiteljsko druženje: (otac i sin su mi bili prebrzi za fotoaparat):



inovativnosti (u optičarskom izlogu su izložene paprike - a i dijelili su ih na cesti - jer su jako dobre za vid):



autolib - kao što se mogu uzeti bicikle na korištenje, tako se mogu uzeti i ekološki automobili. Stvar je savršeno zamišljena jer se automobili mogu uzeti (i vratiti) za to predviđena mjesta čime je automatski riješen problem parkinga. Mogu se iznajmiti na dan, tjedan, mjesec ili čak i godinu. Udobni su i savršeni za gradske potrebe:




Sljedeća slika prikazuje šetnicu (ili nešto slično, odmaralište možda?) uz napuštenu gradsku prugu. Znači, ljudi donesu svoje jelo i piće, knjigu ili što već žele, a na napuštenim stanicama ih čekaju stolovi i stolice. Kul, ako mene pitate:



Nadalje, u moru pasa (nigdje nisam vidjela mačke, vidiš, vidiš...), važno je biti originalan (iliti, kako pronaći svoga :D)



I za kraj, sve je to super, ali ništa ne bi bilo tako lijepo da nebo nije vedro i da sunce ne sija. Želim vam puno sunčanih, plavih dana. A i sebi, također :)





- 14:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


dodaj rss

Komentari On/Off

dan po dan

donazuli@gmail.com

donazuli@gmail.com


page counter