ovo je potpis

06.12.2010., ponedjeljak

Slatki povratak - bajadera torta

Ovaj put, nakon silnih putovanja, pakiranja, potrošenih kalorija, umora i svega odlučila sam vas počastiti jednim pravim kalorijskim zalogajem, čistim užitkom za oči i nepce, nečim što će vas grijati u ove hladne/gnjile zimske dane. Iako ovih recepata ima svugdje po netu, danas vam poklanjam recept moje prijateljice Dijane Z., koja sve svoje prijatelje uveseljava samim tim što postoji.

Bajadera - torta:

Potrebno je:

125 g čokoladnog keksa
1/2 žličice cimeta
60g rastopljenog maslaca


Nadjev:

400 g Philadelphia sira
1 žličica želatina i 60 ml vode
1/8l mlijeka
pola šalice šećera u prahu
60 g bijele čokolade
60 g mlijecne čokolade
60 g čokolade za kuhanje
1/4l tučenog slatkog vrhnja

Glazura:

10 dkg čokolade
1 dl slatkog vrhnja


Postupak:

Dno kalupa prekriti papirom za pečenje te ga pomastiti. Kekse samljeti i pomiješati sa maslacom i cimetom. Tijesto utisniti u dno kalupa i ostaviti u frižider nekih 30 min da se dobro ohladi.

Želatin otopiti u vodi. Mikserom izmiješati sir i šećer u prahu te smjesu podijeliti na tri jednaka dijela. U svaki dio umiješati drugu vrstu rastopljene čokolade te trećinu umućenog slatkog vrhnja. U svaki fil dodati po trećinu rastopljenog želatina te lagano izmiješati.

Tortu filovati sljedecim redom: fil od bijele čokolade, pa staviti tortu u frizider na nekih 15 min, pa preko premazati fil od mliječne čokolade i opet staviti u frižider na 15 min, pa preko staviti fil od tamne čokolade.

Staviti glazuru (otopiti na pari), ostaviti u frižideru i jedva čekati da se dovoljno "stegne" da što prije možete jesti! Naravno, ako stignete, ukrasiti cerek

Dobar vam tek!

I nadam se da vam je sv. Nikola spustio barem poljubac na jastuk.







- 11:48 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


dodaj rss

Komentari On/Off

dan po dan

donazuli@gmail.com

donazuli@gmail.com


page counter