Kruščići s makom
Recept iz Alsacea - mak možete zamijeniti i kimom. sastojci (za 12 osoba): 1 jaje 1 žlica vode 1 1/3 šalice običnog jogurta (bez šećera i bez konzervansa) 2 1/2 šalice neprosijanog brašna 2 žlice šećera 1 žličica soli 1 žlica praška za pecivo 4 žlice maslinova ulja 1 žlica maka u zrnu postupak: Izmješajte jaje sa vodom i stavite po strani. Istucite jogurt s maslinovim uljem dok ne dobijete glatku smjesu. Prosijte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. U hrpici načinite udubinu u koju ulijte mješavinu jogurta i ulja. Izmiješajte tijesto dok ne postane ujednačeno (miješajte prstima) - mijesite sve dok se ne prestane lijepiti i postane glatko. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Napravite 12 kruščića i stavite ih u lim za pečenje. Premažite mješavinom jaja i vode i posipajte makom. Nožem na svakom kruhu urežite križ. Pecite oko 30 min, ili dok ne dobije zlatnu boju. Poslužite toplo, ili hladno. Po želji. I dobar tek. .... i da nastavimo još malo sa trikovima zašto se Francuskinje ne debljaju: - one zastrane, ali uvijek se vrate na svoju prehranu - ne važu se svakodnevno, ali svoju figuru kontroliraju centimetrom - jedu tri obroka dnevno - ne grickaju između obroka - Francuskinje si ne dopuštaju da osjete glad - ne dopuštaju si da se osjećaju sito - uvijek se jede za stolom, nikad "s nogu" ili ispred televizora - Francuskinje jedu jela pripremljena od sezonskih namirnica - koriste začine i stalno eksperimentiraju sa novim okusima - voće i vodu jedu i piju kada su sobne temperature - ni previše toplo ni previše hladno - redovito piju vino, ali samo uz hranu nastavit će se... |