ovo je potpis

22.04.2010., četvrtak

U plavetnilu grada

Danas šetamo malo do pariškog akvarija. Nalazi se na Trocaderu i dosta je veliki, a sunce (i vulkanska prašina) je izvuklo sve turiste da se malo prošetaju po toj lokaciji.

Mi smo prvo otišli u akvarij. Ne može se koristiti blic pa su neke slike dosta loše, ali su ribice živahne i zdrave, hvala na pitanju zubo









Akvarij je dosta veliki prostor (na dva ili tri kata ispod zemlje) i ima i velikih i malih bazena. U velikim bazenima su (mali) morski psi i ostale (velike) ribe, a u malim bazenima su koralji, male (tropske) ribice i slično. Iako se sve to može proći i u pola sata, ipak se može ostati i cijeli dan. Naime, unutra su dvije ili tri projekcijske i jedna kino dvorana. Prikazuju se edukativni i dokumentarni filmovi, a u kinu se prikazuju dječji filmovi i predstave.
Oko jednog velikog bazena su stavili stolice, u kojima se možete zavaliti, buljiti u bazen u zenu i slušati neki ambijentalni jazz.

Oduševile su me ove ribice (ne moram vam ni pričati da je "Potraga za Nemom" moj najdraži crtani film):



A kad smo krenuli van, dobili smo i jednu pusu za rastanak: zubo



Nakon šetnjice ispod zemlje, dobro je otići u (akvarijski) kafić, uzeti neku kavu za van, neke brioše možda, izaći na zrak, pridružiti se masi ljudi koja se 'guštera' na travi i uživati u pogledu: thumbup






- 13:19 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


dodaj rss

Komentari On/Off

dan po dan

donazuli@gmail.com

donazuli@gmail.com


page counter