ovo je potpis

07.09.2009., ponedjeljak

Zapečene breskve sa majčinom dušicom

Čitam odličnu knjigu.

Zašto se Francuskinje ne debljaju

Osim što je svaka riječ istinita (bar ono što sam ja vidjela po ulicama i restoranima), knjiga je puna ukusnih, niskokaloričnih, a vjerujem odlličnih recepata, od kojih vam izdvajam zapečene breskve.


sastojci:

4 breskve
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica meda
1/3 ekstrata vanilije
4 grančice majčine dušice, grubo nasjeckane

postupak:

Breskve operite, nježno obrišite, prerežite na pola i odstranite koštice. Stavite ih u posudu za pečenje. Pomiješajte ulje, med i ekstrat vanilije i prelijte preko breskvi. Posipajte majčinom dušicom.
Marinirajte 20 minuta, jednom ih okrenite i prelijte umakom u kojem se mariniraju.

Breskve pecite u pećnici ili na roštilju 2-3 minute sa svake strane ili dok ne omekšaju. Ne smiju se raskuhati.

Odmah poslužite, same ili sa kuglicom sladoleda od vanilije.


Dobar tek!

Inače, teško je pronaći savršene breskve, ali za ovaj recept mogu poslužiti i one malo tvrđe koje će se kuhanjem omekšati i pustiti sokove.

Francuzi u svojoj ishrani koriste jako puno voća i upotrebljavaju ga u svim mogućim kombinacijama. Boris je probao recimo, pečene smokve u vinu (isto sa kuglicom sladoleda) mogu vam reći da je - njam!


Jedan hint iz knjige: uvijek prije spavanja i odmah nakon što se probudite popijte veliku čašu vode thumbup

Nadam se da ćete uživati u desertu.




- 08:43 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


dodaj rss

Komentari On/Off

dan po dan

donazuli@gmail.com

donazuli@gmail.com


page counter