Charlotte a la banane
To bi bio kao nabujak, torta, pita..... za 4 osobe: priprema: 20 minuta hlađenje: 2h kuhanje: 10 min sastojci: 25 cl mlijeka 4 žumanjka 80 g šećera u prahu 4 listića želea 2 banane 24 piškote 1 šalica jakog čaja šlag 12 kandiranih trešanja 20 g maslaca priprema: Zagrijte mlijeko. Izmutite jaja i šećer u jednoj posudi. Dodavati mlijeko i nastavite tući. Zatim prebacite smjesu u drugu posudu i neka se kuha 5 min, ali ne smije ključati. Stavite želatinu u jednu zdjelu sa hladnom vodom, prelomite listiće; spojite ih sa gornjom smjesom. Ogulite i smrvite (ili sameljite) banane. Dodajte ih u smjesu, i pustite da se sve ohladi. Namočite piškote u čaj i postavite ih na dno kalupa (koji je dobro namazan maslacem). Pomiješajte 100 h šlaga sa kremom od banana. Zatim punite kalup slojevima: piškote, krema, piškote, krema.... Na vrhu ostavite piškote. Kad je sve složeno, stavite u frižider bar na dva sata. Zatim izvadite iz kalupa i dekorirajte šlag kandiranim trešnjama. I pojedite sve! |