ovo je potpis

15.03.2009., nedjelja

Od dragosti studirati

Strancima možda manje poznat, ali vrlo atraktivan dio je Cite Universitaire - studenstki kompleks, smješten na jugoistoku grada, i svakako je vrijedan vaše pažnje, ako imate imalo vremena za šetnju.

To je, u stvari, međunarodni grad u malom, i u njemu je smješteno oko 5000 studenata iz raznih dijelova svijeta, a koji pohađaju pariško Sveučilište.

Kompleks su financirali razni svjetski dobročinitelji i gradnja je počela 1920-tih godina, a danas se tamo nalazi 37 kuća, svaka izgrađena u različitom stilu.

Atmosfera je odlična - kompleks sadrži i ogromno igralište, puno zelenila i nudi raznu zabavu (mali nogomet, stolni tenis, badmington, jogging i ostale igre na otvorenom).
U centralnoj kući, koji je financirao Rockefeller, nalazi se restoran, bazen, dvorana za vježbanje, knjižnica i kazalište.

Jedna od 'avenija':



Kanadska kuća cerek



Meksička kuća:



Japanska kuća:



...sa pripadajućim vrtom yes



Brazilska kuća (obrati pažnju na boje balkona) thumbup



Centralna kuća:



Osim ovih prikazanih, tu se nalaze i španjolska, talijanska, švedska, norveška, marokanska, libanonska kuća, i puno njih kojih se sada ne mogu sjetiti.

Hrvatskih ili balkanskih kuća, kao što pravilno i pretpostavljate, nema. Ali zato ima jedna 'miješana' kuća u kojoj su smješteni studenti koji nemaju svoje matično prebivalište.

Kompleks je smješten ravno preko puta impozantnog parka Montsouris, a povezan je sa gradom tramvajskom linijom.
Svi oglasi na javnim panoima su, naravno, namjenjeni za studente. Od škola za učenje francuskog jezika, do ponude večernje zabave u gradu.

Pitam se pitam, dragi Bože, pa tko ne bi studirao tamo? cerek



- 13:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


dodaj rss

Komentari On/Off

dan po dan

donazuli@gmail.com

donazuli@gmail.com


page counter