BLOGZZZZ:
fat "slow ball"
fajruntina
treba svašta
vulgarna mačka
penelopa (al ne kruz)
crna mačka
bauštel reloaded
kikiriki
diNANAmo
božji nektar PIVA



tu me vrijeđaj:
domi_nations@yahoo.com

domijeve nacije



subota, 19.08.2006.

radirednjaci

mislim da apsolutno svi (barem oni koji su skupili pristojan broj godina na grbači) znaju kak je to kad u nepotrebnom trenutku, na nepotrebnom mjestu sretneš nekog nepotrebnog 'prijatelja'. bilo da je to 'frend' iz osnovne ili srednje, bivši dečko tvoje cure, cura il dečko s kojima ste se u mladosti samo tukli, navlačili kosu, ogovarali se sa strane, pričali pizdarije o njima, bilo da je to nećak od nepotrebnih iritantnih rođaka koji je samo igrom slučaja tvoja generacija, bilo da je to netko ko voli brbljat o totalnim sranjima i (svjesno ili nesvjesno) ne kuži da to ne zanima čak ni kamenje pokraj cesti....

hodaš po ulici, razmišljaš oće ti ovo bit dobar ili loš dan i onda na nepotrebnoj iritantnoj faci u daljini vidiš smješak i ubrzani hod prema tebi... a kakav bi dan bio?! pa debilana! dolazite jedan do drugoga, moliš boga da ne ide u tvom pravcu (iako najčešće ispadne da ide baš na isti vlak/tramvaj/bus) i onda počne razgovor koji se ne vodi hrvatskim jezikom, ni engleskim jezikom, on se vodi novim najprikladnijim jezikom u kojem postoje samo rečenice nazvane - radirednjaci:

on: e bok, pa di si ti?
ti: a evo me.
on: šta ima? (moj najdraži)
ti: a eto, niš posebno.
on: kak si?
ti: OK, sve 5.
(pa lagana poluneugodna šutnja od 10-ak sekundi, uz obavezni konstantni lažni osmjeh na licu)
on (ponosno nastavlja): inače?
ti: pa eto.
on: žena, djeca (pokušaj šale, al jednostavno mu ne leži)
ti: ma svi su zdravi, to je glavno.

to je bio jedan uvod u razgovor vođen između ljudi koji nemaju apsolutno niti jednu dodirnu točku , niti jednu zajedničku temu i trebali bi živjet na različitim kontinentima. i nakon tih par pitanja iz kojih apsolutno niš pametno ne saznaš, niš te ni ne zanima i samo pitaš reda radi (od tu naziv), sada slijedi tzv. pokušaj uspostavljanja razgovora:

ti: i di ćeš ti?
on: ma idem u blablablabla.
(onda živčano skužiš da ide u istom smjeru ko i ti i da vam ne gine još neko vrijeme razgovora)
ti: ma da?! idem i ja prema tam, možemo zajedno bar dio puta. super! (prljava laž)
on: e može, baš te dugo nisam vidio.
(uspostava razgovora nije protekla najbolje, jer te je iz takta izbacila i razočarala činjenica da se nećeš tak lako izvuć)

onda se samo naživciraš u sebi, jer si htio prelistat metro, ili si htio još malo otkunjat, ili snimat neku zgodnu curu kak ide nekud na fax, il slušat kaj priča netko na sjedalu do tvog (priznajte, svi to radite i teško se suzdržat). vjerojatno je jutro, a ja sam totalna spavalica, a po svojoj prilici, on će bit najambiciozniji, najdinamičniji čovjek koji ima teoriju 'pa spavat ću kad umrem' i koji je odmah ujutro navijen ko da ima šaraf u guzici i automat u ustima koji nemre prestat bljezgarit... a to izlazi na vidjelo tek nakon pokušaja razbijanja tišine:

ti: pa jebote, gle kakvo je vrijeme (ultimativna rečenica već poznata apsolutno svima koji nisu znali kaj reći u nekom trenutku)
on: da, al šta ćeš. kad sam bio na moru bilo je zbilja super vrijeme...

i onda se ne gasi 15 minuta pričajući o svom odlasku na more i ponosno prepričavajući priče koje sam ja na moru proživljavao pred par godina, jer je u to vrijeme bio seljačina, a u srednjoj školi je zaobišao uobičajene zajebancije, jer je bio razredni šupak bez prijatelja... i onda kažu da je to bullying.... a kaj sad oni nama rade?!

bezobrazno je pravit se da nekoga nisi vidio (osim ako po njegovim gestama skužiš da i on tebe 'ne vidi'), bezobrazno ga je pozdravit i ne prić mu, a još bezobraznije (al najpametnije) bilo bi doć do njega i uzmjesto uvodnih rečenica strest mu u facu sve kaj misliš o njemu. tak da nam preostaje prihvatit okolinu, jer kažu da kolege i rodbinu nemreš birat... a u današnje vrijeme demokracije, očito nemreš birat ni sugovornika... šteta... radirednjaci rules!!!

STONE SOUR - come what(ever) may

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Click Here



SITEZZZZ: