siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Rujan 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (5)
Lipanj 2007 (5)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (8)
Veljača 2007 (5)
Siječanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Ovaj blog namjenjen je svima onima koji namjeravaju graditi obiteljsku kuću te ih zanima sve od papira do izgradnje kuće

Linkovi vezani za kuću

Autori projekta kuće
Brakus d.o.o.
Gdje gradimo iliti tu ćemo živjeti
Sračinec
Tko nam gradi do krova
Data d.o.o.
Tko nam radi stolariju
KM Stolarija d.o.o.
Tko nam radi strujne instalacije
ZT-ing d.o.o.

Vi ste posjetitelj br.:


Izgradnja kuće obitelji Novotny

petak, 19.01.2007.

Pozdrav svim poznatima i nepoznatima!

Evo i mi smo se odlucili da se pridružimo ekipi koja piše blogove. Naš blog je nastao iz razloga što smo se ja i moja draga ženica odlucili na gradnju kuce. Istina bilo je puno predomišljanja da li uzeti stan ali kocka je pala na to da idemo težim putem tj. kroz grmlje i koprive :) Svi Vi naši prijatelji i ostali surferi budete mogli pratiti kako napreduje gradnja naše kuce. Budemo nastojali da Vas što bolje informiramo o pojedinim dijelovima gradnje, a naravno stavili budemo i slikice da možete vidjeti kako to zapravo izgleda. Da ne duljimo previše evo kako je sve pocelo.
Prije tri i pol godine ja i moja sadašnja ženica (tada pucka) odlucili smo živjeti zajedno. Iznajmili smo stan te zapoceli zajednicki život. Nakon nekoliko mjeseci shvatili smo što znaci živjeti u stanu. Kako smo ja i moja ženica odrasli u kuci teško nam se bilo priviknuti na život u stanu. Kada smo se vjencali poceli smo razmišljati o tome kako cemo rješiti naše stambeno pitanje (odnosno gdje cemo živjeti). Neki su nam savjetovali da kupimo stan da je kuca neprekidna investicija i slicno tome. Medutim mi smo se odlucili da idemo u gradnju kuce jer si tu ipak svoj na svome. Malo ljudi nam je davalo podršku ali smo ipak ostali pri svojoj odluci. E sad, bilo je potrebno odabrati mjesto gdje cemo živjeti. Prvo smo tražili zemljišta po gradu medutim cijene su bile jednake gradnji cijele kuce te smo od toga odustali i odlucili potražiti zemljište u blizini grada. Trebalo nam je skoro godinu dana da ga pronademo i konacno smo uspjeli. Opcina Sracinec je prodavala zemljište i mi smo ga kupili. Nakon toga slijedio je papirnati dio koji uvijek najdulje traje. Stoga idemo redom. Prvo je trebalo prebaciti zemljište na mene i suprugu kako bi mogli dati zahtjev za lokacijsku dozvolu. Pošto smo kupili zemljište od opcine i vec je sve bilo rješeno što se tice iskolcenja i parceliranja potupak prijenosa je išao dosta brzo. Kad smo to rješili morali smo do kraja završiti projekt (inace projekt smo poceli raditi pola godine prije nego smo kupili zemljište) te nam je nakon toga arhitekt složio sve potrebno da predamo zahtjev za lokacijsku dozvolu. Zatim je uslijedilo razdoblje gdje smo morali sacekati da dobijemo lokacijsku dozvolu što je trajalo otprilike dva do tri mjeseca. Nakon lokacijske bilo je još potrebno dobiti gradevinsku dozvolu za koju još uvijek cekamo te bi je trebali uskoro dobiti. Dok smo cekali na gradevinsku dozvolu trebali smo si pronaci izvodace radova. Kako se niti ja niti supruga ne razumijemo u gradnju kuce kao neki profesionalci dogovorili smo se da cemo uzeti firmu koja ce nam sagraditi kucu jer na taj nacin možemo biti sigurni da ce nam kuca biti dobro sagradena. Uzeli smo ponude od nekoliko izvodaca kako bi usporedili cijene i odlucili se za jednog od njih. I odluka je pala na izvodaca navedenog na lijevoj strani bloga. Sljedeci korak koji cemo morati napraviti je dovesti vodu i struju na gradilište i gradnja može poceti. Naravno, cim dobijemo gradevinsku dozvolu ;) To je naš pocetak pocetaka. Sve ostalo budete mogli pratiti preko bloga. Naravno svi vaši komentari, pitanja i sugestije su dodrodošli.
Stoga ugodno vam surfanje na našem blogu !
E da, evo za pocetak slike zemljišta koje smo kupili. Trenutno je to livada ali za par godina tu ce sve niknuti kuce jer se tu prodaje oko 60 parcela ;)



19.01.2007. u 19:29 • 5 KomentaraPrint#

Na ovaj sanducic mozete poslati sva privatna pitanja koja vas zanimaju

Cijeli blog azurira se preko Vodafone Homebox uredaja





Ova slika je ovdje jer je moja zena rekla da joj se svidja kucica i da je stavim na blog. I ja stavio :)