Neshvaćeni

Jeste li vi jedni od onih koji smatraju da je naša mala državica u snažnom razvojnom zamahu ili pripadate skupini koja sadašnje stanje radije opisuju izrazima poput inercija, blokada, slijepa ulica? Ako ste u prvoj skupini, sigurno ste potomak emigranata koji su napustili «najdražu im mrvu zemlje» i potražili svoju sreću preko velike bare početkom prošlog stoljeća. Ukoliko, međutim, živite u Hrvatskoj, velika je vjerojatnost da ste se prepoznali u drugoj skupini. I ništa vas ne može iznenaditi. Čak niti izjave «velikana» hrvatske diplomacije poput ministrice Nisam Stigla Na Frizuru Kitarović ili Drobnjaka kada kažu da je odgoda screeninga u području pravosuđa samo «tehničko pitanje» bez imalo političkog prizvuka. Ovakvu odluku Europe usudila se komentirati i novopečena ministrica pravosuđa, hrabro zaključivši nakon punih tjedan dana uvida u srž i problematiku hrvatskog pravosuđa da je s našim sustavom sve u redu i da nije problem «u nama» već «u njima». Oni tamo očito ne znaju kvalitetno planirati i rasporediti te kojekakve štatijaznam screeninge pa onda ispada da nam je pravosuđe problematično, a zapravo nije.
Problem je u tome što smo mi Hrvati neshvaćeni od strane europske većine. Oni ne shvaćaju da je general-miš dobrovoljno putovao u Haag, samo obilaznim i dužim putem za koji mu je trebalo nekoliko godina. Ne shvaćaju da se u Gospiću mjerenje temperature ručno-rektalnom metodom smatra izrazom prijateljstva i iskrene zabrinutosti za zdravlje bližnjih. U potpunosti im je strana najnovija i najsuvremenija «hrvatska» metoda odabira članova Vlade koja se sastoji od toga da se na Trgu žrtava fašizma u središnjici HDZ-a okupi šire članstvo, svima se stavi povez preko očiju i u ruke stavi magareći rep. Tko prvi objesi rep na kip magarca, postaje član Vlade. Kako inače objasniti europejcima neke od Kanaderovih ministarskih akvizicija poput Čobankovića, Ljubičića, Polančeca ili najnovije ministrice Lovrin?!
Možda bi im trebalo objasniti da i Hrvatska ima tri tenora samo što oni pjevaju o vremenskim prilikama npr. gustoj magli, a razdragana maloljetnička publika u njihovu čast nosi crne majice sa slovom «U» jer su oni Užasno dobri dečki i Ugodni za slušati. Kada bi se neke od ovih i ostalih «hrvatskih specifičnosti» objasnilo društvu u Bruxellesu, sigurna sam da u budućnosti ne bi bilo nesuglasica i odgoda screeninga.


- 10:56 - Komentari (11)
posebno mi je draga "najdraža mrva zemlje" - njima se apsolutno ništa ne da pojasniti. vide u rasponu od Tompsona do Škore, pa natrag. jednovlađe kod nas rulzz:( (zag 02.03.2006. 11:23)

(virko 02.03.2006. 11:30)

imaš pravo, hadeze se uvijek ponašao kao da je cijeli svijet protiv njih (nas) a ne obrnuto... (rudarka 02.03.2006. 11:30)

;-) (i 02.03.2006. 11:40)

Moras razmislit o tome kako su maloljetnici (po tebi "razdragani") ti koji bi trebali voditi hrvatsku u buducnosti, pa vec i danas, i kako je jedino to "U" razmisljanje za nas kao naciju trenutno dobro, jer ako se objektivno razgledamo sva druga politicka razmisljanja i stavove, osim pacifizma, shvtit cemo da su samodestruktivna i pogubna za nas kao naciju i kao kulturu koja se bori za opstanak u svijetu anglifikacije, "malih zutih" i djihada. Dosta mi je za danas. (one4all 02.03.2006. 17:43)

ne znam ti šta da ti kažem imaš parvo al ja ti ne pratim politiku i kanadera:)sve su to lopovi koga god da stave,inače super ti je blog i nadam se da ćemo se čitat i pozz iz Osijeka (domba5 03.03.2006. 01:06)

:) (radee 03.03.2006. 22:06)

# > As we grow up, we learn that even the one person > that > wasn't supposed > ever > let you down probably will. You will have your heart > broken, probably > more > than once, and it's harder every time. > > You'll break hearts too, so remember how it felt > when > yours was > broken.. > > You'll fight with your best friend. You'll blame a > new > love for things > an > old one did. You'll cry because time is passing too > fast, and you'll > eventually lose someone you love. So take too many > pictures, laugh too > much, > and love like you've never been hurt because every > sixty seconds you > spend > upset is a minute of your friends in the next 5 > minutes and a miracle > will > happen tonight.. Find a guy who calls you beautiful > instead of hot, > who > calls you back when you hang up on him, who will > stay > awake just to > watch > you sleep. Wait for the guy who kisses your > forehead, > who wants to > show you > off to the world when > you are in your sweats, who > holds your hand in > front > of his friends. Wait for the one who is constantly > reminding you of > how > much he cares about you and how lucky he is to have > you. Wait for the > one > who turns to his friends and says, "..that's her.." > If > u open this you > HAVE > to repost it, guy or girl, or you will have bad luck > for the rest of > your > life.. if you > have a > lot of love for someone. copy and send this to your > whole list and in > five > mins your true love will call or message you. > Tonight > at midnight your > true > love will realize they like you. Something good will > happen to you at > approx 1:42pm tomorrow, it could be anywhere. So get > ready for the > biggest > shock of your life.. Send this to 15 people in 15 > minutes to carry on > the > chain...and spare yourself the emotional stress (marex 04.03.2006. 00:10)

sranje je što ovu preivnu zemlju nema tko voditi! svi koji bi mogli su bili ili već jesu na vlasti! nema alternative! najgore je što se sve lomi na nama!!!! (zara 04.03.2006. 10:19)

mene sekira što je tim U klincima netko to sve lijepo objasnio, dakle, slušaj sine, zaklat, pobit, protjerat,... lijepo učimo svoju djecu, nema šta.... (Akrap 04.03.2006. 13:20)

čitajte bez obrva! (koka 3 04.03.2006. 18:08)

02.03.2006. u 15:41 | 2 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

Svakoga dana,
u svakom pogledu,
sve više napredujem...

Linkovi

Monitor
Index
Neovisni, ali ne i neutralni
Jutarnji list

Blogovi koje volim čitati

Medo
Modesti Blejz
Tv-kritičar
WinstonW
Anarhija weekly
Kemoterapija
Jezdimir(ka)
Čudnovati kljunaš
Mračni blog
Lav afrički
Drug Ljevica
Vidoteka

E-mail

domacicamegi@net.hr