Predgovor hrvatskom izdanju

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Radost nam je primjerom Franje iz Asiza otkrivati djela Gospodnja. U Crkvi u Hrvata Franjevačka mladež uskoro će zaokružiti svoju trinaestu godinu postojanja. U ozračju domovinskoga rata mnogo se toga uistinu lijepoga događalo po mladim tražiteljima Krista Gospodina. Kroz ovo vrijeme Franjevačka mladež je rodila i svojim plodovima. Mnogi su mladi kroz Framu pronašli svoje životne putove i osvježavaju život Crkve, kako kroz zanimanja u javnosti i društvu, tako i po posveti u redovničkim zavjetima ili službi po Redu prezbiterata.
Život u franjevačkom bratstvu je bitno život Crkve. U ozračju i prepoznavanju Međunarodnoga vijeća FSR-a kroz Povjerenstvo za Franjevačku mladež želimo na nacionalnoj razini primiti iskustva i unijeti nove smjernice za život bratstva Frame.
Prošle, 2004. godine pred nas je stigao dokument Franjevačka mladež: Put franjevačkoga poziva, kao poticaj odgovornima iz FSR-a, animatorima Frame i duhovnim asistentima, a osobito svim članovima Franjevačke mladeži u prepoznavanju vlastitosti puta kroz bratstvo.
U hrvatskom izdanju željeli smo, uz novoobjavljene dokumente objediniti svojevrsni dodatak, kojim bismo potaknuli na produbljivanje samih naših izvora. Tako smo u dodatku priložili:
• Pravilo Franjevačkoga svjetovnoga reda koje članovi Frame «smatraju dokumentom nadahnuća za rast vlastitoga kršćanskog i franjevačkoga zvanja» (Konstitucije čl. 96,3);
• i čl. 96 i 97 iz Generalnih konstitucija FSR-a koji govore o Franjevačkoj mladeži.
Ovim dokumentima moći ćemo lakše odgovoriti na izazove koji su pred nama. Kao nacionalno bratstvo želimo sada poraditi na svom identitetu, kako bismo kao mladi franjevci bili vjerniji svjedoci evanđeoskih vrednota u današnjem svijetu. Otkrivamo i svoju upućenost na «starijega brata», braću i sestre iz FSR-a, i tako usmjerenost na našu budućnost dobiva veću sigurnost i ostvarenje.
Želimo svima mladima koji su krenuli na put traženja istine o sebi i svome životu zagovor našega serafskoga oca Franje, koji je svim svojim bićem tražio i živio Isusa Krista, našega Gospodina.
Mir i dobro!

Zagreb, 29. rujna 2005. godine, na blagdan svetih Mihaela, Gabrijela i Rafaela, arkanđela

Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se